filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:61/172)

Omlet z szynką, pieczarkami i kukurydzą 136

jeszcze dwa rodzaje. Angielski przygotowywany najpierw na patelni, a potem przekładany do piekarnika i francuski, gdzie początkowo smażymy samą masę jajeczną, a dopiero później nakładamy dodatkowe składniki. Składniki na omlet z szynką, pieczarkami i kukurydzą (1 duża porcja): 3 jajka mała cebula ząbek czosnku dwie pieczarki filet z kurczaka wędzony 30 - 40 g kopiata łyżka kukurydzy sól pieprz Cebulę

Karola gotuje
Rolada z trzech rodzajów mięsa : indyka, kurczaka i wieprzowiny w pieczarkach 122

udek usuwamy kości i przyprawiamy czerwoną czubrycą i solą. Układamy na filecie. Zwijamy w roladę, Obkładamy szynką szwarcwaldzką i zabezpieczamy sznurkiem. Pieczarki kroimy na połowę i w plasterki. Podsmażamy razem z pokrojoną cebulą. Do rolady dokładamy podsmażone pieczarki, ewentualnie podlewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy w piekarniku pod przykryciem około 1 godziny w temp. 190 o C. Pozostawiamy jeszcze

Smaki Ewy
Roladki ze szpinakiem na sosie grzybowym 147

gałki muszkatołowej. Gotujemy kilka minut, po czym odkładamy do przestudzenia. Na każdy filet wykładamy po około 1 łyżce szpinaku. Zwijamy ściśle w roladkę. Każdą roladkę układamy na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i zawijamy szczelnie (w tzw cukierek). Układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na około 40-45 minut. Kończymy przygotowywać

Smaki Na Talerzu
Nuggetsy z kurczaka pieczone w płatkach kukurydzianych 214

jednolitą masę mleko z mąką, solą, pieprzem oraz paprykami.  Pokrojone filety wkładamy do masy, mieszamy do dokładnego pokrycia, następnie wyjmujemy  po kawałku mięsa i obtaczamy go w płatkach. Układamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy solą i skrapiamy olejem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 minut, ustawiając piekarnik góra - dół

Życie zaczyna się w kuchni
Krokiety z piersią z kurczaka i warzywami 175

wstawiam do mikrofali żeby środek był ciepły (można też do piekarnika). Potrawa bierze udział w konkursie z Apetiną, polecam ten serek:)   maka, 250 g(ok. 1,5 szkl.) woda 200 ml mleko 400 ml sol, szczypta 1 jajko  2 łyżki oleju   Na farsz : 2 filety z piersi z kurczaka 1 por 1 puszka groszku - odjęłam

Kubki smaku
Filet z piersi kurczaka pieczony w płatkach kukurydzianych 207

minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie filety obtoczyć w jajku roztrzepanym z mlekiem oraz dokładnie - w uprzednio pokruszonych płatach. Blachę wysłać papierem do pieczenia i posmarować odrobiną oleju. Ułożyć kurczaka, którego należy delikatnie skropić dodatkowym tłuszczem. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25  minut w 180 stopniach. (Płatki powinny być

Di gotuje
Drobiowa wędlina 603

plasterki. Filety nadziać plasterkami czosnku. Następnie w miejscu złączenia posypać żelatyną. Filety z kurczaka połączyć ze sobą, polać oliwą z oliwek i trzykrotnie owinąć folią aluminiową. Za pomocą dłoni uformować wałek. Przygotowane piersi z kurczaka wstawić na kilka godzin do lodówki (aby mięso „przeszło” przyprawami). Piekarnik rozgrzać do 195°C . Piersi w folii przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać

Ugotować
FLĄDRA W POMARAŃCZY NA WARZYWACH 154

pokroić w cienkie półplasterki.Kalafiora i brokuła w cząstki Filet rybny  skropić sokiem z cytryny. Odstawić na chwilę W naczyniu dno wyłożyć warzywami   ,ułożyć  przygotowaną rybę, Na nią cząstki pomarańczy ,podlać kilkoma łyżkami wody,dusić  około 10-15 minut.  Po tym czasie ,otworzyć piekarnik ,posolić i popieprzyć  rybę i warzywa , posypać grubo startym

w mojej kuchni
Francuska niespodzianka. 153

swoim menu potrawę wykwintną, którą można przygotować wcześniej i wstawić do piekarnika między przystawką, a zupą.Jedną z moich ulubionych jest łosoś w cieście francuskim na serku i szparagach. Można przygotować dla każdego osobny "pakuneczek", lub zrobić jeden długi i kroić przy stole. 300g  łososia( filet bez skóry)100g serka ziołowego np.Tartare6 szt. szparagów lub więcej ze słoikaprzyprawa

Kulinarny karnet Christophera
Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą 141

małe kalarepy 1 pęczek rzodkiewek ½ łyżeczki świeżo mielonych nasion kolendry ½ łyżeczki cząbru sól według smaku 2 łyżki mąki masło klarowane do smażenia garść mieszanki kiełków np. brokułu i rzodkiewki Piekarnik rozgrzać do 180°C. Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i skropić sokiem z limonki, odstawić na bok. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na patelni roztopić łyżkę masła(...)drugiej patelni rozgrzać trochę masła. Wrzucić kalarepę i rzodkiewki. Dusić na średnim ogniu ok. 4 minuty. Następnie wymieszać z jarmużem. Doprawić kolendrą, cząbrem, solą. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Filety panierować w mące, nadmiar strzepnąć. Krótko obsmażyć z dwóch stron na lekko złoty kolor. Ułożyć na warzywach. Piec 15-18 minut w zależności od grubości ryby. Upieczoną rybę posypać

Pełny talerz
Szaszłyki drobiowe 137

ruch poszedł piekarnik, nie mniej jednak ten sam przepis możecie wykorzystać na grilla. Jedyna różnica jest taka, że przed nadzianiem na patyczki należy je dobrze wymoczyć w wodzie, ponieważ spłonął żywcem;) na grillu. Tak więc my pierwsze tegoroczne szaszłyki mamy już za sobą, a Wy? Jeśli nie to do dzieła! Składniki:  500 gram fileta z kurczaka 1 cukinia(...)oddzieliłam warstwy od siebie, pieczarki w grube plastry, a paprykę w ogromną kostkę;). Marynujemy wszystko w pieprzu, oliwie, ziołach i sosie vinegret. Nadziewamy na patyki do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 170 stopni, góra - dół z ustawionym termoobiegiem

Życie zaczyna się w kuchni
Zapiekany filet z indyka na warzywach (low-carb) 154

Chciałoby się rzec, że to będzie zdrowe danie. Zapiekany filet z indyka na warzywach, samo zdrowie. Jednak mamy tutaj dodatek majonezu i sera żółtego. Jeśli więc liczycie kalorie, to nie jest wersja przepisu dla Was. Jeśli jednak jesteście na diecie low-carb, śmiało przyrządzajcie to danie. Dzięki zastosowaniu warstwy majonez+ser, mięsko jest mięciutkie i wilgotne, a w samym(...)daniu powstaje pyszny sosik. Jeśli lubicie drób pieczony to wiecie, że często z piekarnika wychodzi on suchy i wiórowaty. Tutaj jest inaczej. Mięso indyka smakuje wybornie. Sos powstały z majonezu, mięsa i warzyw jest dobrze doprawiony czosnkiem, co nadaje daniu charakteru a warzywa nie są breją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się

Mieszam w Garnku
Grillowana rolada z kurczaka ze szpinakiem i figami 180

tymianku.   Cukinię kroimy na bardzo cienkie plasterki, które układamy na filecie, na szerokości. Na cukinię układamy przecięty na pół plaster sera żółtego, oliwki i polędwiczkę (na długości fileta). Całość zwijamy na roladę, zaczynając od strony z dodatkami. Roladę przekładamy na natłuszczoną oliwą folię aluminiową i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli skręcamy). Cebulki obieramy ze skórki, zawijamy(...)czasu obracając ją, żeby ładnie upiekła się z każdej str. Cebulki również grillujemy.  Jeśli pogoda nam nie sprzyja lub nie macie grilla to można roladki upiec w piekarniku, a figi podsmażyć na patelni. Na talerzu układamy liście szpinaku, dodajemy pokrojona roladę, figi, physalis, cebulki i całość polewamy sosem koperkowym. Ozdabiamy świeżym tymiankiem. Smacznego :)   Rada: Figi należy umyć

Moniki Smakołyki
Rolada drobiowa w roli przystawki na zimno 623

kurczaka 1 szklanka maślanki naturalnej suszona bazylia i rozmaryn pieprz sól czosnkowa kolendra (w ziarnach) 3 łyżki musztardy 10 dag ostrego, wyrazistego w smaku sera (ja użyłam oscypka) Filet rozłożyć, usunąć ewentualne kostki, delikatnie rozbić, natrzeć suszoną bazylią i rozmarynem, zalać maślanką i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Mięso wyjąć z maślanki (nie osuszać), doprawić(...)solą czosnkową. Wewnętrzną stronę posmarować grubą warstwą musztardy, wyłożyć na nią starty ser i zwinąć formując roladę. Zawinąć w folię aluminiową i piec w nagarzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut.Rolada doskonale smakuje na zimno podawana z domowymi, suszonymi pomidorami i domowym chlebkiem typu włoskiego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kapsalon 150

konserwowe i dla dopełnienia całość posypujemy suszoną cebulką. Przygotowanie Filet z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą gyros. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i usmażyć. Sałatę poszatkować, pomidory i ogórki pokroić w półplasterki lub kawałki. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.W foremkach aluminiowych ułożyć mięso, na nim frytki. Posypać żółtym serem

Zielona Kuchnia
Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem 132

oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem. 2. Na każdy plaster fileta położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w roladkę. 3. Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe roladki podawać

Szalona Kuchnia Eweliny
Drobiowy pilaw z brokułem 151

czosnek drobno posiekać, oprószyć sola, podsmażyć na oleju kokosowym, dodać fileta i całość usmażyć. 5.  Mieszankę kukurydzy z groszkiem odsączyć z zalewy, a orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni. 6.  Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, przełożyć  do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
ryba zawijana w cukinii 119

muszą być to zawsze ryby w panierce lub pieczone w piekarniku? Nie koniecznie. Tym razem przychodzę do Was z propozycją szybką i smaczną. Idealna na obiad czy wczesną kolację. Ryba w zasadzie dusi się w mgnieniu oka, a dodatek cukinii nadaje jej specyficznego smaczku.  Składniki: filet z dorsza niewielka cukinia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: filet

Gotowanie z pasją
DIETETYCZNE KOTLECIKI 100% MIĘSA 153

Pyszne dietetyczne kotleciki zmięsem z indyka z piekarnika. Idealne danie dla osób na diecie cukrzycowej i nie tylko.  Z dodatkiem Zasmażanych Warzyw firmy Orzech ( podawanych zarówno na ciepło jak i zimno) smakują idealnie.  Zapraszam i Smacznego:) SKŁADNIKI NA 12 sztuk: 1 kg fileta z indyka 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki curry sól i pieprz do smaku

Gotowanie Patki
Pieczona cukinia z kurczakiem 110

cukinii usuwamy pestki, kroimy w „piórka”, lekko dusimy na maśle. Filety z kurczaka kroimy w paski, podsmażamy razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, oprószamy solą, dodajemy przyprawy, bulion. Dusimy przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ części mięsa

R'n'G Kitchen
Szaszłyki 145

szaszłykowe ? Zapraszam do zapoznania się z moją propozycją poniżej: Składniki: 1 filet z kurczaka 1 papryka 1 bakłażan 1 cukinia 2 cebule 4 ząbki czosnku ~10 pieczarek 4 ziemniaki zioła suszone: majeranek, tymianek, oregano przyprawy: curry, słodka/ostra papryka (według upodobań), sól, pieprz olej Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na około 200 stopni. Obieramy ziemniaki (jeśli mamy młode to proponuję

Justa próbuje gotować
Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) 161

odstawiamy na ok. 1 godz. Filety z łososia skrapiamy sokiem z limonki, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Upieczonego łososia podajemy z cukinią

La grande e la piccola cuoca
Dorsz zapiekany, z sosem jogurtowo – koperkowym 176

podanego z sosem jogurtowo – koperkowym podkręconym czosnkiem. Może się skusicie. Składniki: Filety z dorsza ze skórą Sól Masło Jogurt naturalny Koperek 1 ząbek czosnku Cukier Wykonanie: Dorsza układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyprawiamy solę. Na każdy kawałek ryby wykładamy niewielką ilość masła. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 o C przez około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy

Smaki Ewy
Łosoś w papilotach, podawany na plastrach cytryny, pod kołderka z duszonych porów i świeżych ziół. 84

się strzałem w dziesiątkę-zasmakował nawet mi :) SKŁADNIKI:(2 porcje) 2 filety łososia ok. 10 cm pora (biała lub jasnozielona część) 6 plasterków cytryny ok. 3-4 łyżki posiekanych ziół (natka pietruszki i mięta)  sól pieprz kilka malutkich kosteczek sera feta oliwa ev. folia aluminiowa PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Por kroimy w półksiężyce, przesmażam na odrobinie

Kopystką po garach
ŁOSOŚ W SOSIE SOJOWYM Z SEZAMEM 96

Delikatny pieczony łosoś w przepysznej marynacie.  Składniki: 2 filety z łososia  4 łyżki sosu sojowego ciemnego  1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego  łyżeczka soku z cytryny  sezam do posypania szczypiorek Przygotowanie:  Przygotuj marynatę: sos sojowy połącz z miodem i cytryną. Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 4-5 minut

Kukuleczki
Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell 139

zrobiłam – wkładamy do siatki masarskiej i zawiązujemy końcówki. Przygotowane filety smarujemy rozpuszczonym masłem, oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na wierzchu kładziemy po 3 liście laurowe oraz kawałki masła. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy 250ml wody. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C na 1,5 godziny. Wyjmujemy naczynie z mięsem, zdejmujemy siatki

mojewypiekiinietylko
Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem 162

Szybki, łatwy i wyśmienity pomysł na kurczaka! Pieczony w piekarniku, bez tłuszczu, pod delikatną salsą pomidorową z jarmużem, pietruszką, imbirem i nutą czosnku smakuje idealnie!  Mięso jest soczyste, miękkie i przechodzi smakiem warzyw! W sam raz na wprowadzenie odrobiny lata w środku zimy ;) Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem Składniki: 2 filety

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
BOCZEK FASZEROWANY KURCZAKIEM I KABANOSAMI 170

czosnkiem z solą,ostrą papryką,majerankiem oraz musztardą rosyjską.Nałożyć przyprawiony filet oraz kabanosy na całej długości.Skropić wszystko oliwą,zwinąć w roladę i związać dosyć mocno sznurkiem.Tak przygotowaną roladę zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temp ok 180st.C przez ok 1,5 godz.Pod koniec pieczenia zdjąć

Niespełnione zdolności kulinarne
Dorsz w ziołach 134

będące na diecie, gdyż kalorii tu niewiele.Polecam!SKŁADNIKI:- filet z dorsza – 2 szt- zioła prowansalskie – 2 łyżki- sos sojowy- sól – szczyptaDODATKOWO:- marchew – 3 duże- sól – szczypta- cukier – łyżeczka- sok z cytryny – 1 łyżka- oliwa z oliwek extra virgin – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C.Rybę oczyszczamy.Doprawiamy odrobiną soli.Pędzelkiem

Ostra na Słodko