oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem. 2. Na każdy plaster fileta położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w roladkę. 3. Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe roladki podawać
Szalona Kuchnia Ewelinyczosnek drobno posiekać, oprószyć sola, podsmażyć na oleju kokosowym, dodać fileta i całość usmażyć. 5. Mieszankę kukurydzy z groszkiem odsączyć z zalewy, a orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni. 6. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut
Szalona Kuchnia Ewelinymuszą być to zawsze ryby w panierce lub pieczone w piekarniku? Nie koniecznie. Tym razem przychodzę do Was z propozycją szybką i smaczną. Idealna na obiad czy wczesną kolację. Ryba w zasadzie dusi się w mgnieniu oka, a dodatek cukinii nadaje jej specyficznego smaczku. Składniki: filet z dorsza niewielka cukinia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: filet
Gotowanie z pasjąPyszne dietetyczne kotleciki zmięsem z indyka z piekarnika. Idealne danie dla osób na diecie cukrzycowej i nie tylko. Z dodatkiem Zasmażanych Warzyw firmy Orzech ( podawanych zarówno na ciepło jak i zimno) smakują idealnie. Zapraszam i Smacznego:) SKŁADNIKI NA 12 sztuk: 1 kg fileta z indyka 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki curry sól i pieprz do smaku
Gotowanie Patkicukinii usuwamy pestki, kroimy w „piórka”, lekko dusimy na maśle. Filety z kurczaka kroimy w paski, podsmażamy razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, oprószamy solą, dodajemy przyprawy, bulion. Dusimy przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ części mięsa
R'n'G Kitchenszaszłykowe ? Zapraszam do zapoznania się z moją propozycją poniżej: Składniki: 1 filet z kurczaka 1 papryka 1 bakłażan 1 cukinia 2 cebule 4 ząbki czosnku ~10 pieczarek 4 ziemniaki zioła suszone: majeranek, tymianek, oregano przyprawy: curry, słodka/ostra papryka (według upodobań), sól, pieprz olej Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na około 200 stopni. Obieramy ziemniaki (jeśli mamy młode to proponuję
Justa próbuje gotowaćodstawiamy na ok. 1 godz. Filety z łososia skrapiamy sokiem z limonki, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Upieczonego łososia podajemy z cukinią
La grande e la piccola cuocapodanego z sosem jogurtowo – koperkowym podkręconym czosnkiem. Może się skusicie. Składniki: Filety z dorsza ze skórą Sól Masło Jogurt naturalny Koperek 1 ząbek czosnku Cukier Wykonanie: Dorsza układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyprawiamy solę. Na każdy kawałek ryby wykładamy niewielką ilość masła. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 o C przez około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy
Smaki Ewysię strzałem w dziesiątkę-zasmakował nawet mi :) SKŁADNIKI:(2 porcje) 2 filety łososia ok. 10 cm pora (biała lub jasnozielona część) 6 plasterków cytryny ok. 3-4 łyżki posiekanych ziół (natka pietruszki i mięta) sól pieprz kilka malutkich kosteczek sera feta oliwa ev. folia aluminiowa PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Por kroimy w półksiężyce, przesmażam na odrobinie
Kopystką po garachDelikatny pieczony łosoś w przepysznej marynacie. Składniki: 2 filety z łososia 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego łyżeczka soku z cytryny sezam do posypania szczypiorek Przygotowanie: Przygotuj marynatę: sos sojowy połącz z miodem i cytryną. Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 4-5 minut
Kukuleczkizrobiłam – wkładamy do siatki masarskiej i zawiązujemy końcówki. Przygotowane filety smarujemy rozpuszczonym masłem, oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na wierzchu kładziemy po 3 liście laurowe oraz kawałki masła. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy 250ml wody. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C na 1,5 godziny. Wyjmujemy naczynie z mięsem, zdejmujemy siatki
mojewypiekiinietylkoSzybki, łatwy i wyśmienity pomysł na kurczaka! Pieczony w piekarniku, bez tłuszczu, pod delikatną salsą pomidorową z jarmużem, pietruszką, imbirem i nutą czosnku smakuje idealnie! Mięso jest soczyste, miękkie i przechodzi smakiem warzyw! W sam raz na wprowadzenie odrobiny lata w środku zimy ;) Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem Składniki: 2 filety
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!czosnkiem z solą,ostrą papryką,majerankiem oraz musztardą rosyjską.Nałożyć przyprawiony filet oraz kabanosy na całej długości.Skropić wszystko oliwą,zwinąć w roladę i związać dosyć mocno sznurkiem.Tak przygotowaną roladę zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temp ok 180st.C przez ok 1,5 godz.Pod koniec pieczenia zdjąć
Niespełnione zdolności kulinarnebędące na diecie, gdyż kalorii tu niewiele.Polecam!SKŁADNIKI:- filet z dorsza – 2 szt- zioła prowansalskie – 2 łyżki- sos sojowy- sól – szczyptaDODATKOWO:- marchew – 3 duże- sól – szczypta- cukier – łyżeczka- sok z cytryny – 1 łyżka- oliwa z oliwek extra virgin – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C.Rybę oczyszczamy.Doprawiamy odrobiną soli.Pędzelkiem
Ostra na Słodkoniego rybne filety. Dusić pod przykryciem około 3-4 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia, przestudzić, rozdrobnić rybę. Połączyć rozdrobnione mięso ryby, duszony por, starte ziemniaki, posiekaną natkę pietruszki, oraz jajka, chrzan i musztardę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć do wysmarowanego oliwą naczynia, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaObiad z piekarnika porcja kwasów omega 3 i moc witamin w formie miksu warzyw. Polecam takie obiady szczególnie wiosną po zimowych sytych potrawach. 2 kawałki filetu z łososia sól, pieprz skórka starta z jednej cytryny przyprawa do ryb warzywa(...)marchewka 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chili 3 gałązki selera naciowego 1 cebula czerwona sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy greckiej / mieszanka przypraw/ 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 kulki mozzarella Filety z łososia solę, pieprzę, posypuję przyprawą do ryb, startą skórką z cytryny i odstawiam na 30 minut do lodówki. Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję też
wesoła kuchniamiodu1 łyżka brązowego cukru1 łyżka marmolady pomarańczowej lub dżemu pomarańczowego (opcjonalnie)1/3 łyżeczki maki ziemniaczanej (opcjonalnie)Przygotowanie:Rybę płuczemy i dokładnie osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i papryką. Większy filet przekrajamy na pół. Odstawiamy do lodówki na 20 minut.W rondelku rozgrzewamy olej. Papryczkę chili, cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Imbir ścieramy na drobnej tarce.Papryczkę, imbir, czosnek(...)zgęstniał. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dokładnie smarujemy warstwą oleju.W miseczce rozbijamy jajko i roztrzepujemy. W drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Migdały lekko rozgniatamy, aby uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy.Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około
Mania Gotowaniapolędwiczki wieprzowej, filetów z kurczaka lub, jak w tym przepisie, z filetów z indyka. Czas przygotowania : 10 minut Czas marynowania: Co najmniej 2 godziny Czas pieczenia: 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Bardzo prosty przepis na aromatyczne, pachnące przyprawami szaszłyki, które można usmażyć, upiec w piekarniku lub zgrilować. Pinchos morunos , bo tak brzmi oryginalna nazwa, jest jednym
Niedzielny kucharzsmaku doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wyrobione mięso rozkładamy na filecie z kurczaka. Całość zwijamy w ciasny rulon, obwiązujemy sznurkiem lub nicią. Wierzch przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz czosnkiem granulowanym. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy rosołem lub bulionem. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 1 godzinę 15 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę
VioletoweKucharzenieugotowane 1/2 kg, surówka - ile potrzeba, natka pietruszki 1/2 pęczka każdy filet natrzeć olejem rzepakowym, natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 30 minut w urządzeniu do pieczenia Philips Airfryer na 180 C piec około 25-35 minut, urządzenie piecze na termoobiegu w minimalnej ilości tłuszczu, w piekarniku też można upiec na termoobiegu w 200 C podać z ugotowanymi
W Mojej Kuchni LubięPuree można przygotować wcześniej, a potem podgrzać. Dorsz pod grzybową kruszonką: Filety posypujemy solą i pieprzem cytrynowym z obu stron. Do musztardy dodajemy powoli oliwę z oliwek i jednocześnie intensywnie mieszamy, aby powstała emulsja. Emulsją nacieramy wszystkie kawałki ryby i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Przygotowujemy kruszonkę: Do malaksera (rozdrabniacza) wkładamy suszone
Poezja smakuprzyprawami i połóż rybkę, to samo zrób z drugiej strony fileta (posmaruj rybę olejem i posyp mieszanką przypraw) - zawiń w folię. Ziemniaka dobrze umyj i przekrój na połówki. Do garnka wlej wodę i wrzuć ziemniaki - gotuj 10 min od momentu zagotowania wody, następnie odcedź i odstaw. Piekarnik nastaw na 220 stopni - opcja grill W tym czasie obierz
Alutka-Gotujewyszorowanej cytryny sól i pieprz Patyczki do szaszłyków zwilżyć wodą. Rozmrożone filety pokroić na prostokąty, cukinię w grube plastry, a papryki na szerokie kawałki. Nabijać na przemian kawałki łososia i warzyw. Posypać przyprawami i odstawić na pół godziny,. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 30 minut, polać z wierzchu oliwą
Czerwień i błękitpieprz pesto bazyliowe 1 kulka mozzarelli oliwa Przygotowanie: Filet oczyszczamy kroimy na kotleciki. Kotleciki posypujemy solą i pieprzem oraz nacieramy czosnkiem. Kotleciki obsmażamy na oliwie. Obsmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy po całej długości pesto. Pesto przykrywamy 1-2 plastrami mozzarelli. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10-15 minut
Bon appetit mon amiekieszonkę i napełnić farszem. Spiąć wykałaczką, by masa nie wyciekła filet posolić, oprószyć pieprzem, następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano po 3-4 minuty z każdej strony. Mięso przełożyć na małą blaszkę lub do naczynia żaroodpornrgo (lub ułożyć bezpośrednio na ruszcie) i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180`C przez 20 minut, bez nawiewu kurczaka podałam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się w oddzielanie kości od mięsa, ale znacznie prościej jest wykorzystać skórkę z kurczaka i gotowe części,takie, jak filety z udek. Składniki:-skórka z kurczaka-10 filetów z udek-podwójna pierś z kurczaka-20 dkg wątróbki drobiowej-1 duża czerstwa bułka-duża natka pietruszki-1/2 kostki margaryny-szklanka mleka-bułka tarta-sól, pieprz, słodka papryka, płaska(...)Rozkładamy skórkę z kurczaka, na niej układamy warstwę filetów z udek. Na farszu układamy warstwę udek. Przykrywamy skórką. Formujemy i obwiązujemy sznurkiem.Posypujemy słodka papryką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju,posypujemy słodka papryką, przekładamy przygotowanego kurczakai skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Ci pieczemy
Maminek kulinarnyłososia 1/2 kostki masła pęczek koperku 1/2 szklanki kaparów Fileta z łososia dzielę na 2 - 3 kawałki, uprzednio ściągając skórę. W naczyniu żaroodpornym na dnie układam plasterki masła, gałązki koperku, a na tym kładę kawałki ryby. Następnie na wierzch układam znów plasterki masła, posypuję kaparami. Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni. Wkładam naczynie, nie zamykając go żadną
W kuchni Karmel-itki