Pyszne dietetyczne kotleciki zmięsem z indyka z piekarnika. Idealne danie dla osób na diecie cukrzycowej i nie tylko. Z dodatkiem Zasmażanych Warzyw firmy Orzech ( podawanych zarówno na ciepło jak i zimno) smakują idealnie. Zapraszam i Smacznego:) SKŁADNIKI NA 12 sztuk: 1 kg fileta z indyka 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki curry sól i pieprz do smaku
Gotowanie Patkicukinii usuwamy pestki, kroimy w „piórka”, lekko dusimy na maśle. Filety z kurczaka kroimy w paski, podsmażamy razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, oprószamy solą, dodajemy przyprawy, bulion. Dusimy przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ części mięsa
R'n'G Kitchenszaszłykowe ? Zapraszam do zapoznania się z moją propozycją poniżej: Składniki: 1 filet z kurczaka 1 papryka 1 bakłażan 1 cukinia 2 cebule 4 ząbki czosnku ~10 pieczarek 4 ziemniaki zioła suszone: majeranek, tymianek, oregano przyprawy: curry, słodka/ostra papryka (według upodobań), sól, pieprz olej Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na około 200 stopni. Obieramy ziemniaki (jeśli mamy młode to proponuję
Justa próbuje gotowaćodstawiamy na ok. 1 godz. Filety z łososia skrapiamy sokiem z limonki, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Upieczonego łososia podajemy z cukinią
La grande e la piccola cuocapodanego z sosem jogurtowo – koperkowym podkręconym czosnkiem. Może się skusicie. Składniki: Filety z dorsza ze skórą Sól Masło Jogurt naturalny Koperek 1 ząbek czosnku Cukier Wykonanie: Dorsza układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyprawiamy solę. Na każdy kawałek ryby wykładamy niewielką ilość masła. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 o C przez około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy
Smaki Ewysię strzałem w dziesiątkę-zasmakował nawet mi :) SKŁADNIKI:(2 porcje) 2 filety łososia ok. 10 cm pora (biała lub jasnozielona część) 6 plasterków cytryny ok. 3-4 łyżki posiekanych ziół (natka pietruszki i mięta) sól pieprz kilka malutkich kosteczek sera feta oliwa ev. folia aluminiowa PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Por kroimy w półksiężyce, przesmażam na odrobinie
Kopystką po garachDelikatny pieczony łosoś w przepysznej marynacie. Składniki: 2 filety z łososia 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego łyżeczka soku z cytryny sezam do posypania szczypiorek Przygotowanie: Przygotuj marynatę: sos sojowy połącz z miodem i cytryną. Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 4-5 minut
Kukuleczkizrobiłam – wkładamy do siatki masarskiej i zawiązujemy końcówki. Przygotowane filety smarujemy rozpuszczonym masłem, oprószamy solą, pieprzem i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na wierzchu kładziemy po 3 liście laurowe oraz kawałki masła. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy 250ml wody. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 ° C na 1,5 godziny. Wyjmujemy naczynie z mięsem, zdejmujemy siatki
mojewypiekiinietylkoSzybki, łatwy i wyśmienity pomysł na kurczaka! Pieczony w piekarniku, bez tłuszczu, pod delikatną salsą pomidorową z jarmużem, pietruszką, imbirem i nutą czosnku smakuje idealnie! Mięso jest soczyste, miękkie i przechodzi smakiem warzyw! W sam raz na wprowadzenie odrobiny lata w środku zimy ;) Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem Składniki: 2 filety
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!czosnkiem z solą,ostrą papryką,majerankiem oraz musztardą rosyjską.Nałożyć przyprawiony filet oraz kabanosy na całej długości.Skropić wszystko oliwą,zwinąć w roladę i związać dosyć mocno sznurkiem.Tak przygotowaną roladę zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.Po tym czasie zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temp ok 180st.C przez ok 1,5 godz.Pod koniec pieczenia zdjąć
Niespełnione zdolności kulinarnebędące na diecie, gdyż kalorii tu niewiele.Polecam!SKŁADNIKI:- filet z dorsza – 2 szt- zioła prowansalskie – 2 łyżki- sos sojowy- sól – szczyptaDODATKOWO:- marchew – 3 duże- sól – szczypta- cukier – łyżeczka- sok z cytryny – 1 łyżka- oliwa z oliwek extra virgin – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C.Rybę oczyszczamy.Doprawiamy odrobiną soli.Pędzelkiem
Ostra na Słodkoniego rybne filety. Dusić pod przykryciem około 3-4 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia, przestudzić, rozdrobnić rybę. Połączyć rozdrobnione mięso ryby, duszony por, starte ziemniaki, posiekaną natkę pietruszki, oraz jajka, chrzan i musztardę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć do wysmarowanego oliwą naczynia, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaObiad z piekarnika porcja kwasów omega 3 i moc witamin w formie miksu warzyw. Polecam takie obiady szczególnie wiosną po zimowych sytych potrawach. 2 kawałki filetu z łososia sól, pieprz skórka starta z jednej cytryny przyprawa do ryb warzywa(...)marchewka 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chili 3 gałązki selera naciowego 1 cebula czerwona sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy greckiej / mieszanka przypraw/ 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 kulki mozzarella Filety z łososia solę, pieprzę, posypuję przyprawą do ryb, startą skórką z cytryny i odstawiam na 30 minut do lodówki. Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję też
wesoła kuchniamiodu1 łyżka brązowego cukru1 łyżka marmolady pomarańczowej lub dżemu pomarańczowego (opcjonalnie)1/3 łyżeczki maki ziemniaczanej (opcjonalnie)Przygotowanie:Rybę płuczemy i dokładnie osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i papryką. Większy filet przekrajamy na pół. Odstawiamy do lodówki na 20 minut.W rondelku rozgrzewamy olej. Papryczkę chili, cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Imbir ścieramy na drobnej tarce.Papryczkę, imbir, czosnek(...)zgęstniał. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dokładnie smarujemy warstwą oleju.W miseczce rozbijamy jajko i roztrzepujemy. W drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Migdały lekko rozgniatamy, aby uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy.Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około
Mania Gotowania