MAŚLANY ŁOSOŚ Z KAPARAMI.

MAŚLANY ŁOSOŚ Z KAPARAMI.

MAŚLANY ŁOSOŚ Z KAPARAMI.

Nie znoszę, kiedy tak na mnie patrzysz. Nie wiem, co myślisz, ten pusty wzrok nie zdradza nic. Odwracam oczy,aby nie zadręczać się domysłami...Przeklęty łososiu!Jedno mnie jednak zastanawia... z czym smakowałbyś najlepiej? MAŚLANY ŁOSOŚ Z KAPARAMI. /autorski;/ dla 2 - 3 osób 300 g fileta łososia  1/2 kostki masła pęczek koperku 1/2 szklanki kaparów Fileta z łososia dzielę na 2 - 3 kawałki, uprzednio ściągając skórę. W naczyniu żaroodpornym na dnie układam plasterki masła, gałązki k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kamila, 29 października 2013 08:30:54

Bardzo smaczny pomysł! Idealnie!

whiness, 29 października 2013 08:39:11

Ach, jak ja uwielbiam połączenie masła i łososia. Daje to tak cudownie aksamitny smak, że nie potrzeba do tego już żadnych innych dodatków :)

Antenka, 29 października 2013 10:10:59

ostatnio tez połączyłam u siebie łososia i kapary:) zaskakująco pyszny duet:)

Monica, 29 października 2013 13:28:46

Prosty a jaki pyszny. Uwielbiam łososia.Pozdrawiam serdecznie!

Justyna Gonczaronek, 29 października 2013 14:12:32

piekne fotki!

grazyna, 29 października 2013 19:48:55

pyszna wersja łososia :)

Kasia S,, 29 października 2013 19:51:57

łosoś kocha masło kapary i koperek. Ja też lubię to płączączenie, tylko ta biała piana mi nie pasi. Powodem jest woda. a gdyby dodać masło sklarowane, zwiększyć temperaturę ? tak sobie tylko głośno myślę....Pozdrawiam serdecznieTapenda

Karmel-itka., 29 października 2013 21:22:34

Kasiu, dziękuję Ci za poradę. niestety nie miałam masła klarowanego pod ręką, a tym bardziej czasu, by je zrobić. następnym razem będę przygotowana :]dziękuję za wskazówki!

wiosenka27, 29 października 2013 21:47:57

Jak dla mnie bombowa propozycja:)

JustInka, 30 października 2013 12:54:18

Mimo, że kapary to nie moje klimaty, to ten łosoś wygląda bardzo, ale to bardzo smacznie :)

Martynosia, 22 listopada 2013 22:03:29

Świetny pomysł, koniecznie muszę wypróbować;)