filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:54/172)

Łosoś w sosie musztardowym 133

dijon sok z 1/2 cytryny olej 1 łyżka posiekanej pietruszki miód sól, pieprz Wykonanie: Filet łososia podzielić na porcje. Skropić cytryną, posolić, popieprzyć, wstawić na 15 minut do lodówki.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć łososia, delikatnie posmarować olejem. Wkładamy do nagrzanego piekarnik do 180°C i pieczemy ok 17-20 minut. Śmietanę wlać do rondelka, zagotować. Dodać

magiczna kuchnia Kasi
Biała ryba zapiekana z cukinią i sosem pomidorowym 146

cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć przyprawione filety z dorsza, następnie ułożyć plasterki cukinii, które należy posypać posiekaną cebulką. Całość przyprawić solą oraz pieprzem i zalać przecierem pomidorowym. Wierzch delikatnie posolić i przyprawić zmielonym chilli. Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Piec najpierw 30 minut pod przykryciem. Po upływie czasu wierzch zapiekanki posypać posiekaną, świeżą

Ugotować
Pstrąg otulony szynką prosciutto 162

plastrach szynki rozłożyłem po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąłem w roladkę, spiąłem wykałaczką. Na patelni rozgrzałem oliwę, obsmażyłem krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym ułożyłem je tak, aby się nie stykały. Zapiekałem 20 minut, w piekarniku rozgrzanym wcześniej do 180 stopni C. W międzyczasie ponownie rozgrzałem patelnię, wlałem sos, który powstał

R'n'G Kitchen
Ryba zapiekana z warzywami 155

miękkości. Pod koniec duszenia posolić i popieprzyć do smaku.  Przygotowane filety ułożyć  na żaroodpornym półmisku  wyłożonym folią aluminiową  lub wysmarowanym tłuszczem i posypanym tartą bułką. Wyłożyć na wierzch ryby podduszone warzywa, ułożyć plastry pomidorów. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec 20 minut. Wyjąc i posypać serem. Zapiekać jeszcze

Kulinarne przemyslenia
Szaszłyki drobiowe z frytkami z batatów. 186

zielonego" :) Szaszłyki i frytki powędrowały razem do piekarnika. Po około trzydziestu minutach wyjęłam mięso i jeszcze chwilę zapiekałam bataty, ustawiając funkcję grilla. Powoli rozkręcamy się po świątecznym leniuchowaniu. Pogoda nas rozpieszczała :) Pora wyciągnąć rower z piwnicy, odkurzyć kijki do nordic walkingu, ewentualnie wyczyścić buty do joggingu i zadbać o formę :) Składniki: filet z piersi kurczaka ulubione przyprawy do drobiu(...)mięso i warzywa. Bataty obrać, umyć i pokroić w paski. Dodać dwie łyżki oliwy, sól, pieprz i tymianek, wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć frytki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, powyżej na kratce wstawić mięso (patyki z szaszłykami ułożyłam na prostokątnym naczyniu żaroodpornym, do którego kapał sok z mięsa i warzyw). Zapiekać około 30 minut

zadanie-gotowanie
Śledzik na grzance 171

lubię kiedy kawałki śledzia, cebuli i ogórka są wyczuwalne. 6 kromek chleba razowego 3 filety śledziowe 3 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 2 łyżki soku z cytryny pieprz koperek do dekoracji 1. Z kromek chleba razowego wycinamy szklanką krążki. Podpiekamy je w piekarniku przez około 7 minut. 2. Śledzie, ogórki i cebulę drobno siekamy. Doprawiamy pieprzem, wlewamy

Szefowa kuchni
Obiad za 10zł - torcik ziemniaczany z gzikiem bazyliowym i grilowanymi pulpetami drobiowymi. 140

mlekiem. Na papierze do pieczenia, za pomocą obręczy robimy 4 równe placki. Wkładamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 170 stopni termoobieg. Ser ucieramy z solą, pieprzem i bazylią (oryginalny gzik robi się ze szczypiorkiem; niektórzy dodają cebuli). Odkładamy do lodówki. Filet z kurczaka siekamy drobno, lub mielimy. Łączymy z jajkiem i grzankami, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy

BaRepas
Faszerowane piersi z kurczaka 377

papryki.Rozcinamy tworząc kieszonki.Mozzarellę kroimy w kostkę.Dodajemy musztardę gruboziarnistą i delikatnie ze sobą mieszamy.Nadziewamy filety ( wypełniając dokładnie ) , a następnie spinamy długimi wykałaczkami.Owijamy 3 plastrami boczku i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną folią aluminiową.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25 minut.Podajemy gorące z ziemniaczkami!ZIEMNIAKI :Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podgotowujemy kilkanaście

Ostra na Słodko
BEKONOWE ZAWIJAŃCE Z KURCZAKA 177

lekko osolonej wodzie al dente, po czym studzimy i układamy różyczki brokuła na naszym filecie. Całość zwijamy ściśle i układamy na rozłożonych plastrach boczku.Plastry boczku owijamy dokładnie wokół naszej drobiowej roladki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220st. Pieczemy ok. 25 minut

Walijskie Pichcenie
TARTA Z KURCZAKIEM 481

okrągłą formę wyklejamy naszym ciastem. Nakłuwamy je widelcem. Następnie podpiekamy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 190st ok 15 minut. Jeśli wylejemy nasze nadzienie na surowe ciasto, jest pewne, że wyjdzie nam  zakalec :)  Po wyjęciu lekko studzimy.Na farsz: 2 małe filety z kurczaka przyprawa Gyros mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka natka pietruszki

Walijskie Pichcenie
Łosoś w pesto z młodymi ziemniakami 212

wiemy że ryby trzeba jeść. Do tego obiad w 30 min, czego chciec więcej ? Zapraszam : Składniki:1 filet z łososia100-150 ml pesto- przepis tutajziemniaki200-250 gr szparagów Wykonanie:Najpierw  wstawiamy ziemniaki do gotowania.Przygotowujemy pesto - przepis tutajMyjemy łososia , porcjujemy. Nagrzewamy piekarnik na 200 C.Łososia smarujemy pesto. Wkładamy do pieczenia na 10 min. Gotujemy szparagi - 2-3 min.I

Smaki Edyty
Pieczony łosoś z warzywami i młodymi ziemniaczkami z koperkiem 159

Kocham dania, które się szybko przygotowuje, a jak już się je przygotuje, to nie trzeba nad nimi stać. Takie właśnie są dania z piekarnika. Gotowe składniki układamy w naczyniu, wstawiamy do nagrzanego pieca i zapominamy na krótszą lub dłuższą chwilę. Taka właśnie jest dzisiejsza zapiekanka z łososia . Pieczony łosoś z warzywami podany z młodymi ziemniaczkami z koperkiem , to smaczne danie(...)kolację (wtedy proponuje podawać bez ziemniaczków). Składniki: (4 porcje) 3 duże czerwone cebule (lub 5-6 małych) 1 średnia cukinia 3 średnie pomidory 2 x 400 g fileta z łososia lub pstrąga łososiowego sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 4 gałązki świeżego rozmarynu 4 gałązki świeżego tymianku 2-3 gałązki świeżej bazylii ok. 8 plasterków cytryny sparzonej i wyszorowanej

Moja Delicja
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 181

Składniki na stripsy jak z KFC: 1 duży filet z kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1

ClauditteMissCooking
Łosoś z piekarnika z kardamonem i imbirem 136

pracy.Łosoś z piekarnika jest zawsze jędrny i soczysty.Nie przepadam za swoistym,ostrym rybim zapachem, dlatego użycie aromatyczenej kolendry i imiru skutecznie pozbawią rybę tego aromatu.Polecam to połączenie smaków. Składniki na 2 porcje: 2 fielty z łososia a 200 g 1/2 łyżki soli gruboziarnistej 1 łyżka koledry 30 g świeżego imbiru 1/2 cytryny bio Wykonanie: filety z łososia umyć(...)papierem do pieczenia,skórą do dołu.Pastę z kolendry rozłożyć równomiernie na rybie,przykryć plasterkami cytryny.Nie ma potrzeby dodawania żadnego tłuszczu piec w 200`C przez 15 minut,następnie piekarnik wyłączyć i łososia pozostawić w zamkniętym wyłączonym piekarnku jeszcze na 5 minut ,by doszedł łososia podałam z puree ziemniaczanym z pasternakiem (przepis tutaj ) i surówką z kapusty pekińskiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś z kaczki Hoisin 151

karmione całkowicie naturalnie..mniam . Siedzą sobie już poćwiartowane lub w całości w zamrażarce , tak więc trzeba uwolnić ptaki , bo im tam ciasno się robi … Na pierwszy ogień poszły filety z piersi . Rodzinka wspólnie krzyknęła ,że koniecznie z sosem Hoisin . Chłopcy uwielbiają kuchnię chińską i dania z woka . Generalnie azjatyckie smaki są u nas dość popularne Mój M , kaczuchy(...)pewno nie piersi kaczej . Tak więc dziś była wyżerka na globalnym poziomie . Przepis jest dość prosty , a efekt końcowy spektakularny i smaczny Składniki na 5 osób : 5 pojedynczych filetów z piersi z kaczki ze skórą 2 łyżeczki przyprawy pięciu smaków sos Hoisin sól do smaku Piersi kacze osuszamy papierowym ręcznikiem i nacinamy w kratkę po stronie skóry . Delikatnie wcieramy

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka mięsno-pomidorowa 125

Zapiekanka mięsno-pomidorowa Wykonanie: Udka przełamać w stawie i każde podzielić na 2 części. Filety przekroić na pół. Następnie mięso umyć i osuszyć. Pół łyżeczki soli wymieszać z 2 łyżkami oliwy. Posmarować tym mięso i ułożyć w brytfance. Piec ok 75 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (lub z termoobiegiem 175 stopni).   Cebule i czosnek obrać. Cebule

Pomysłowa kuchnia
Risotto z zieloną fasolą szparagową podane ze smażonym mintajem! 146

mocnej obróbki cieplnej. Ryba powinna być soczysta, a nie przesuszona. Na talerzu układamy risotto, filety ryby, ja dodatkowo podałam z dwoma chipsami z selera. Chipsy z selera robimy tak: seler kroimy na cienkie plastry, polewamy oliwą z oliwek, oprószamy odrobiną soli. Wstawiamy do piekarnika na 20 min, temp. 200 stopni, z włączonym termoobiegiem. Przepyszne danie warte uwagi! Gorąco

SMYKWKUCHNI
ryba zapiekana w cieście francuskim z brokułami 151

tylko tyle, aby ułożyć na niej filety, wszystkie boki dookoła pozostawiam nieposmarowane) układam filety mocno odsączone z wody, posypuję solą, pieprzem i skraplam sokiem z cytryny. Boki ciasta zakładam do środka, tak aby zakryć całą rybę i smaruję rozkłóconym żółtkiem. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut. Smacznego

Cook&Love
Pieczony dorsz z migdałami 136

Składniki (na 2 porcje) - 2 filety z dorsza (ok. 200g), - sok z cytryny, - 2 łyżki płatków migdałów (ok. 20g), - sól i pieprz. Sposób przygotowania   1. Dorsza doprawiamy, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w piekarniku w 180⁰C przez ok. 10 min. 2. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. 3. Upieczonego dorsza posypujemy migdałami. Pieczony dorsz z migdałami

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ryba z makaronem czosnkowym i bukietem warzyw 183

zamknięcie struktury mięsa, przez co wszystkie „soki” i smak pozostaną w środku. Filety smażymy po półtorej minuty z każdej strony. Usmażoną rybę przekładamy na folię aluminiową, możemy skropić resztą przygotowanej wcześniej marynaty. Zawijamy folię i wstawiamy na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni. W tym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie oraz

Jacob Tastes
Łosoś z makaronem i brokułami 148

ząbki czosnku sól, pieprz dodatkowo 200 g makaronu gryczanego 1 brokuł  Wykonanie: Fileta łososia podzielić na cztery porcje skropić cytryną, posolić, popieprzyć, wstawić na 15 minut do lodówki.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć łososia, delikatnie posmarować oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnik do 180°C i pieczemy ok 20 minut. Umyty koperek drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez

magiczna kuchnia Kasi
Filet z kurczaka owinięty plastrami parzonego boczku. 164

filety z kurczaka 4 plastry boczku parzonego zioła prowansalskie szczypta soli oliwa Filety z kurczaka myjemy, owijamy boczkiem układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Tak ułożone mięso solimy, posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich, pokrapiamy oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na 30 - 40 minut (uważamy żeby nie przesuszyć mięsa). Podajemy z sałatką

Moje-pitraszenie
Sałatka śledziowa z pieczonymi ziemniakami 205

śledziem. Ziemniaki do tej sałatki pokroiłam w kostkę, doprawiłam przyprawami i upiekłam w piekarniku. Sałatka jest lekka, a jednocześnie pożywna. Składniki: 3-4 ziemniaki słodka papryka w proszku, czosnek granulowany, kminek, zioła do pizzy sól i pieprz 3-4 korniszony 5-6 filetów śledziowych marynowanych w oleju 1/2 cebuli 2-3 łyżki oleju lnianego 1 łyżka soku z cytryny

Czerwień i błękit
Filet z kurczaka z karmelizowanymi truskawkami ( z klopsikami ryżowymi ) 159

Mieszamy sos sojowy z miodem i olejem. Dodajemy posiekany czosnek,pieprz i chili. Oczyszczone filety obtaczamy dokładnie w marynacie,zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok.1godz. Po tym czasie układamy pojedynczo na folii aluminiowej,polewamy marynatą i wkładamy do gorącego(180C) piekarnika na ok.25-30min. SOS:Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojone na pół truskawki i zasypujemy

Ostra na Słodko
Polędwiczki z kurczaka w aksamitnym sosie szampańskim z ziemniaczanymi ptysiami 303

białkiem.Posmarowanie białkiem sprawi, że skórka będzie delikatnie chrupiąca a wnętrze kremowe.MIĘSO I PTYSIE:Filety wyjmujemy z marynaty i układamy na kawałkach folii aluminiowej posmarowanej olejem rzepakowym.Smarujemy marynatą i zawijamy w folię.Układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na górną półkę.Na dolną półkę wsuwamy ptysie ziemniaczane.Pieczemy ok. 25 – 30 minut.Mięso musi

Ostra na Słodko
Roladki z kurczaka z pasztetem w boczku 326

z piersi kurczaka rozklepać przez folię. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Na każdy filet położyć po 4 dag. pasztetu i zwinąć jak de volailla. Każdą roladkę zawinąć w plasterki boczku. Na czas pieczenia, boczek spiąć wykałaczkami. Wstawić do nagrzanego do 190 oC piekarnika piec 25 minut

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania