filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:49/172)

Pierś z kurczaka ze śliwką. 166

Składniki: 1 duża pierś kurczaka suszone śliwki papryka ostra mielona Filet myjemy, robimy nożem z ostrą końcówką dziurę, wkładamy  śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami

Moje-pitraszenie
Diabelska pizza pełnoziarnista 232

zbyt mocno się kleić, dosypujemy mąkę. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1h. 3. Filet kroimy w kostkę, posypujemy czubrycą i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.  4. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kształt koła. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy serem, kładziemy kurczaka, kukurydzę, papryczki chilli, oliwki.  5. Pieczemy

Szefowa kuchni
DORSZ ZESZPARAGAMI W SOSIE TYMIANKOWYM 179

szparagi, właśnie to one będą mu towarzyszyć wraz z pysznym sosem ze świeżym tymiankiem. Składniki: filet z dorsza ok. 40 dag szklanka jogurtu naturalnego kilka gałązek tymianku sól, pieprz pęczek szparagów Wykonanie: Dorsza oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 20 minut. W tym czasie w garnku zagotowujemy wodę,solimy i słodzimy, ustawiamy w  niej

Z Majeczką w kuchni
Pizza pełnoziarnista z jajkiem sadzonym i szpinakiem 262

zbyt mocno się kleić, dosypujemy mąkę. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1h. 3. Filet kroimy w kostkę, posypujemy czubrycą i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.  4. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kształt koła. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy serem, kładziemy szpinak, kurczaka, oliwki, kukurydzę. Na koniec na pizzę

Szefowa kuchni
Tarta z farszem ziemniaczanym 167

składniki.Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczony spód tarty i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 - 200 stopni. Zapiekać przez kilkanaście minut aż wierzch tarty lekko się zarumieni.Podawać na gorąco ze świeżymi pomidorami.........lub zapiekanym filetem z ryby :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mini tarty z kurczakiem 416

tego kurczak, ser i pomidor jednym słowem rewelacja. Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym do Kropki.Składniki:1  filet drobiowyopakowanie ciasta francuskiego1 pomidor obrany ze skórkikilka plastrów dobrze topiącego się sera przyprawa do kurczakasól, pieprzoregano, bazyliaPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 4 równe kwadraty, brzegi lekko zwijamy. Na spód kładziemy plaster

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Filet z indyka nadziewany grzybami i pestakmi słonecznika 254

stronie smarujemy filet musztardą i układamy farsz, zostawiając 1 cm odstęp od każdej krawędzi filetu. Filet zwijamy ciasno i związujemy sznurkiem z każdej strony oraz wzdłuż, by się nie rozpadł. Teraz roladę posypujemy z każdej strony majerankiem i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 175 stopni na 55 minut a następnie nagrzewamy piekarnik do 190 stopni i pozostawiamy

Mango Papaja
Rolada drobiowa z wodnej kąpieli 305

piekarniku, np. tą z oscypkiem . Zainspirowana propozycjami z bloga smak-zdrowia postanowiłam zamienić piekarnik na garnek z wrzątkiem. Fajnie wyszło. Z pewnością zakręcę w ten sposób jeszcze nie jedną roladkę:) Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 jajko garść suszonej żurawiny sól, pieprz do smaku Pierś zemleć w maszynce do mięsa. Wyrobić

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami 1177

gyrosa i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na patelni i przełożyć do miseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Kiedy się zeszkli dodać zamarynowany filet z kurczaka i mieszając lekko obsmażyć. Tylko tak, aby każdy kawałek się oddzielił. Przełożyć do pieczarek, a kiedy przestygnie dodać starty na tarce jarzynowej żółty ser. Wszystko wymieszać doprawiając(...)się trochę rozejdzie, dlatego trzeba wszystko dobrze zlepić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez ok 30 min. Podawać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z grzybami , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad na szybko , Obiad Świąteczny , Przystawki i przekąski , Zapiekanki Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , pieczarki , ser żółty

https:KKuchniaMniam
Ryba pieczona z warzywami 189

Kolejna propozycja rybki z piekarnika w towarzystwie warzyw. Rybkę upiekłam po prostu we warzywach jakie miałam pod ręką. Wyszła na prawdę pyszna i delikatna. Tak przygotowaną rybkę można zajadać samą lub też z dodatkami, ja podałam z kuskusem. składniki: 700 g filetów rybnych, u mnie miruna nieduży kawałek pora - biała i jasnozielona część 1 mała czerwona papryka 1 duża cebula(...)duże marchewki sól,pieprz sok z cytryny olej tymianek Filety ryby podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Przygotować warzywa. Pora pokroić w półplasterki. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa przełożyć do miski. Skropić solidnie olejem, oprószyć solą oraz tymiankiem i dokładnie

Monia miesza i gotuje
Rillettes z łososia 167

rillettes zależeć będzie od dodatków i sposobu przygotowania ryby.  Łososia można ugotować na parze lub upiec. Łosoś z parownika będzie bardziej suchy i bardziej zwięzły niż upieczony w piekarniku.  Aby rillettes było wyraziste dodaję szczypiorek lub niewielką ilość posiekanej szalotki. Aromatu dodadzą zioła: kolendra, koperek, natka pietruszki. Warto nieco zaostrzyć smak dodatkiem mielonej papryki, chili lub kilku kropli(...)sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Filet z łososia posmarować oliwą z oliwek za pomocą pędzla (aby ryba nie wysychała podczas pieczenia), przełożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Łososia piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 minut, do lekkiego zrumienienia ryby.  Po upieczeniu ryby, wyjąć ją z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia.  Następnie oddzielić

Codziennik Kuchenny
Naleśniki ostro nadziane z kurczakiem 207

kurczakiem są idealnym daniem na obiad, kolację, ale również dobrze sprawdzają się na różnego rodzaju imprezy. Można je przygotować wcześniej, a przed samym podaniem po prostu włożyć do gorącego piekarnika, by ser się rozpuścił i by się lekko podgrzały.  PS. Polecam zrobienie większej ilości (np. podwójnej),   by coś zostało na kolację :) Naleśniki(...)Patelnię rozgrzewamy, a następnie wlewamy ciasto naleśnikowe, które rozprowadzamy po całej patelni i pieczemy obustronnie na złoty kolor. Jeśli naleśniki przywierają nam do patelni, można dać niewielką ilość oleju. Filet z kurczaka kroimy w podłużne paseczki, a następnie podpiekamy na patelni z 2 łyżkami oleju, przez około 5 - 7 minut, co pewien czas mieszając. Następnie dodajemy przyprawę do kurczaka

Smakowy Raj
Rozrywkowy kurczak - czyli pierś z kurczaka z mozzarellą i granatem 264

podwójny filet z kurczaka 125 gram mozzarelli 1/2 granatu zioła prowansalskie przyprawy (sól, pieprz, curry) 4 łyżki ketchupu pikantnego 1/3 szklanki wody/bulionu Mięso natrzeć przyprawami, posypać ziołami prowansalskimi, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody lub bulionu, posmarować ketchupem, przykryć i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Łosoś w koprze z młodymi ziemniakami 158

koprze to moje standartowe danie latem. Piekę go w piekarniku lub na grillu. Podaję z sałatką, kaszą, ryżem lub ziemniakami. Jest to idealny obiad na lato. Ryby jadamy często przez cały rok, a latem niemalże codziennie. Lubicie łososia? Łosoś w koprze Składniki: na 5 porcji 800 g fileta z łososia sól i czarny pieprz do smaku 3 łyżki kopru(...)Zacznij od pieczenia ziemniaków. Ziemniaki umyj i pozbądź nadmiar skórki ocierając jeden o drugiego. Włóż do żaroodpornego naczynia. Skrop oliwą i posól morską solą. Wstaw do nagrzanego na 225ºC piekarnika na funkcję grilla lub na górę-dół z termoobiegiem. Piecz przez 25 minut. Rybę osusz papierowym ręcznikiem, posól i popierz. Ułóż rybę w żaroodpornym naczyniu obok ziemniaków. Pokrój cytrynę

codojedzenia
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe placuszki z cukinią i selerem 209

tłuszczu na blaszce w piekarniku co dodatkowo zwiększa ich atuty poniedziałkowe ;) Jemy zdrowo i smacznie :) Drobiowe placuszki z cukinią i selerem Składniki :   300 g filetu z kurczaka 1 niewielka cukinia 1 mały seler 2 ząbki czosnku 1 młoda zielona cebulka 1 jajko sól, pieprz, papryka mielona do smaku   Przygotowanie :   Filet z kurczaka myjemy, kroimy w niewielką(...)czosnek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką - mieszamy. Z powstałej masy nakładamy blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżki niewielkie placuszki. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut (obserwujemy mają być lekko przyrumienione

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania