filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:47/172)

Zapiekane drobiowe kieszonki ze szpinakiem 170

faszerowane rozdrobnionym szpinakiem z dodatkiem serka wiejskiego. Wersja light tradycyjnych dewolajów. Bez kalorycznej panierki - jedynie zapiekane w piekarniku. Aromatyczne i wyjątkowo smaczne danie. Polecam szczególnie z dodatkiem mojej ulubionej kaszy tatarczanej i tartych buraczków z chrzanem. Pyszności :) Składniki: 4 pojedyncze filety

Krokusowy Dom
Sałata rzymska z mango i pstrągiem 130

sól, pieprz 5- 6 łyżek ulubionego oleju roślinnego Przygotowanie: Sałatę dokładnie umyć i porwać na mniejsze kawałki. Filety z pstrąga osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć solą i pieprzem (można skropić także sokiem z cytryny). Ugotować na parze lub podpiec w piekarniku. Surową polędwicę pokroić w mniejsze plasterki i przesmażyć na suchej patelni. Mango, melon i pomidory pokroić w kostkę

Karczma Honorietty
PIECZONY ŁOSOŚ 148

Dzisiaj łosoś z zieloną  fasolką. Poproszę dokładkę!! ;) Potrzebujemy filet z łososia zieloną fasolkę (wg uznania) pieprz cytrynowy sól Łososia doprawiamy solą oraz pieprzem cytrynowym. Dla mnie to połączenie idealna :) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na 20 minut. Fasolkę gotujemy do miękkości.  Ot, tyle ;)) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Roladki z kurczaka 168

świetna propozycja na rodzinny obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a w dniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym

Smakołyki Asi
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 135

Garść) Pesto zielone z bazylii – 60 g (3 x Łyżka) Dorsz (filety bez skóry) – 300 g (3 x Porcja)   Czas przygotowania: 30 minut   1. Dorsza posmaruj pesto, zawiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku (około 30 minut w 180 stopniach) 2. Fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. 3. Kaszę ugotuj z dodatkiem kurkumy

Powiedz dietom nie
ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 163

ząbki czosnku 1 op. ciasta francuskiego 1 jajko sól, pieprz przyprawa do ryb zioła prowansalskie Wykonanie: Filet z łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do ryb, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 min. Następnie oddzielamy rybę od skóry. Szpinak wykładamy na patelnię

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem 123

Czas na relaks przy gotowaniu. Gotujemy ryż, w tym samym czasie przygotowujemy resztę.Potem do piekarnika i samo się robi. No samo się nie zje, ale zniknie w oka mgnieniu, to pewne ;) Składniki 200 g ryżu 500 g filetów z kurczaka 1 cebula 6 ogórków konserwowych 1 papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy 200 g startego sera żółtego 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Łosoś pieczony na soli babci Basi 116

około 1 centymetrową warstwę soli. Filety opłukać i położyć na soli skórą do dołu. Każdy filet oprószyć obficie przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Naczynie z pokrywką lub przykryte folią aluminiową wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec ok. 40-45 min .   Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Pieczona ryba po bolońsku 221

pieprzem i ziołami.  Rybę solimy i pieprzymy. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.  Połowę filetów przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy częścią pieczarek i  papryk. Tworzymy kolejną warstwę. Wierzch smarujemy przecierem pomidorowym.  Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez około 30 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
Filet indyka faserowany 141

równo Krok 10 . na środek kładę filet kurczaka smaruję go resztą farszu i składam Krok 11 . filet indyka zwijam mocno ściskając.(można związać go sznurkiem) Krok 12 . całą roladę pokrywam musztardą i przekładam do naczynia żaroodpornego naczynia Krok 13 . piekarnik nagrzany do 180 stopni czas pieczenia ok. 40 minut

Eli Gotowanie
ŁOSOŚ PIECZONY W ZIOŁACH ZE SZCZYPIORKACH 183

wysuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem z każdej strony oraz ziołami. Szczypiorek pokroić i posypać nim filet z łososia po stronie bez skóry, przykryć plastrami cytryny.  Folię posmarować oliwą i na nią położyć łososia. Zawinąć i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 min. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami ale wcześniej należy odciąć skórę

pieprzny smaczek
Ogłoszenie wyników pierwszego konkursu KW :) 150

wszystkich tych, którzy chcieliby wypróbować zwycięskiego dania przedstawiamy przepis KARAIBSKI KURCZAK KOKOSOWY (2 porcje) 2 filety z kurczaka, ½ czerwonej papryki, ½ zielonej papryki, ½ cebuli, 1 mała puszka (165ml) mleka kokosowego, 1 łyżka oleju, szczypta płatków chili, sól i pieprz Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Cebulę posiekać, papryki pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać

Kuchenne Wariacje
Bliny pszenno-gryczane z sałatką śledziową 208

Łyżką nakładać porcje ciasta, formując niewielkie placki. Smażyć z dwóch stron na rumiano. Przekładać na podgrzany półmisek (w piekarniku lub garnku z gorącą wodą). Podawać z sałatką śledziową i kleksem śmietany. Udekorować koperkiem i plasterkiem pieczarki. Sałatka śledziowa 300-350g filetów śledziowych solonych lub w oleju 200 g marynowanych pieczarek + kilka do dekoracji 2 szalotki 2 łyżeczki oleju

Pełny talerz
Kurczak w paprykowej marynacie z grilla 210

Kurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet drobiowy bez pieczenia 154

wymaga pieczenia w piekarniku, a smakuje jak pieczony. Podstawowe składniki to piersi z kurczka i wątróbka drobiowa - na pewno zachwyci Wasze podniebienia. Delikatny w smaku, łatwo się rozsmarowuje, a jednocześnie świetnie się kroi i dobrze trzyma formę. Zniknął w oka mgnieniu! Bardzo polecam! inspiracja: przepis podpatrzony w TV Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 500 g filetów z kurczaka 1 cebula

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu 95

zaplatać warkocze Składniki (na 2 osoby): 2 filety z kurczaka (pojedyncze) 6 ziemniaków Przyprawy: curry, ostra papryka mielona, sól, przyprawa do ziemniaków olej (3 małe łyżeczki) sos Przygotowanie: Filet z kurczaka rozkroić na dość płaskie pasy (6szt.). Paski rozdzielić na 3 porcje (po dwa paski) i mocno przyprawić – jedną część przyprawą curry , drugą ostrą papryką a trzecią(...)oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków .     Warkocze razem z ziemniakami pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu 133

zaplatać warkocze Składniki (na 2 osoby): 2 filety z kurczaka (pojedyncze) 6 ziemniaków Przyprawy: curry, ostra papryka mielona, sól, przyprawa do ziemniaków olej (3 małe łyżeczki) sos Przygotowanie: Filet z kurczaka rozkroić na dość płaskie pasy (6szt.). Paski rozdzielić na 3 porcje (po dwa paski) i mocno przyprawić – jedną część przyprawą curry , drugą ostrą papryką a trzecią(...)oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków .     Warkocze razem z ziemniakami pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
DORSZ POD KRUSZONKĄ Z PIEKARNIKA 165

DORSZ POD KRUSZONKĄ Z PIEKARNIKA Kolejna wariacja smakowa ryby. Chyba nigdy nie skończą mi się pomysły. Rybę jemy często, głównie dorsza, a taka inna kombinacja dodaje lepszego smaku. Kruszonka jest pyszna ! Chrupiąca i aromatyczna.  PRZEPIS filety z dorsza bez skóry 2 duże szt.  sól, pieprz do oprószenia olej kokosowy 4 łyżki bułka tarta 4 łyżki koperek świeży(...)miseczki wsypać bułkę tartą, posiekany koperek, pokrojony w drobną kostkę lub plasterki boczek oraz posiekany czosnek. Zalać olejem kokosowym i wymieszać. Tak przygotowaną kruszonkę wyłożyć na płaty ryby. Piekarnik rozgrzać na 190 stopni. Wstawić blachę z rybą. Piec około 30 minut, aż kruszonka zarumieni się.  UWAGA !  Czas pieczenia może być krótszy w zależności od piekarnika

Kuchnia Paulettes
Roladki z fileta z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 184

kukurydzianych pieczone w piekarniku. Danie jest smaczne, a na dodatek mało kaloryczne :)   Składniki:   2 duże piersi z kurczaka   150 ml jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku zioła i  przyprawy (tymianek, rozmaryn, kolendra, gorczyca, papryka słodka, chili, sól, pieprz) 4 plasterki szynki drobiowej 2 ogórki kiszone  Przygotowanie: Filety osuszamy, pozbawimy błonek(...)zalewamy jogurtem. Dokładnie obtaczamy filety i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po tym czasie na każdym kawałku piersi z kurczaka układamy plasterek szynki i połówkę przeciętego wzdłuż ogórka, a następnie zwijamy. Płatki kukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki

Symfonia smakowa
Ziemniaczane koszyczki z kurczakiem 1327

mozzarella   2-3 łyżki oleju Przygotowanie Piekarnik nastawić na 180stopni. Papryki oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach jarzynowych, warzywa podsmażyć na łyżce oleju. Ziemniaki pokroić na cienkie plasterki. Można zrobić to nożem lub skroić na krajalnicy do chleba. I teraz mamy do wyboru gdyż filet można wcześniej ugotować z przyprawami i drobno pokroić(...)przyprawą kebab tylko do ścięcia się białka. Płatki/plasterki   ziemniaczane ułożyć w foremkach na babeczki następnie mięso, podsmażone warzywa, ser. Foremka nie wymaga natłuszczania. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 minut

W garach u Gosi
Szaszłyki z mieszanego mięsa na ostro 115

lubi szaszłyków? Odpowiednia marynata, dobrej jakości mięso - całość opieczona na grillu lub w piekarniku stanowi smaczny i soczysty posiłek. W towarzystwie ulubionych sosów i warzyw lub sałatki to świetna propozycja na weekendowy obiad lub spotkanie z przyjaciółmi. Składniki (4 porcje) -1 pojedynczy filet z kurczaka -200 g chudej wołowiny -200 g mięsa wieprzowego (z szynki lub łopatki(...)małe kawałki. Jeżeli używana jest zwykła kiełkabasa - zamarynować razem z mięsem.  Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno cebulę, różne rodzaje mięsa i paprykę aż do wykończenia składników. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni lub rozpalić grill.  Piec/grillować około 20 minut.  Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 342,6 kcal Tłuszcz: 23g Białko: 29,1g Węglowodany: 4,4g Smacznego

Zielona Kuchnia
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM 155

wisienka na torcie" w postaci... zmielonych orzechów. Piekarnik już za nią tęskni. A nie, to żołądek.SKŁADNIKI:- szpinak (opakowanie - może być mrożony),- ser sałatkowy w kostce (u nas akurat PATIOS bazylia i oregano)- czosnek (2-3 główki w zależności od tego co lubicie)- pstrąg łososiowy - filety,- garstka orzechów,- przyprawy wg uznania - u nas czarny pieprz i vegeta,- odrobina masła(...)praskę czosnek, dorzucamy ser, mieszamy.Szpinak gotowy - nie podjadać!! :))) 2. Rybkę wykładamy na ułożoną folię aluminiową.3. Szpinakową kołderkę nakładamy na pstrąga.4. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika,5. Pieczemy 20 minut (góra-dół + termoobieg),6. posypujemy zmielonymi orzechami.7. dopiekamy jeszcze 5 minut.Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym i ryżem lub z makaronem ryżowym, choć sądzimy

Wypisz Wymaluj
Filet pieczony z ajwarem i makaron z cukinią i serem 173

solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.  2. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce cukinię. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy śmietankę, ser i przyprawy. Mieszamy z makaronem. 3. Filet przed wyłożeniem na talerz kroimy w plastry

Szefowa kuchni