filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:38/172)

Grillowany łosoś z zapiekanymi ziemniakami w ziołach 184

młodych ziemniaków. Dla mnie to wspaniały czas, gdyż ziemniaki uwielbiam pod każdą postacią. Do młodych ziemniaków wspaniale pasuje delikatne grillowane mięsko lub ryba. Ja dzisiaj na elektrycznym grillu przygotowałam filet z łososia. W połączeniu z opiekanymi ziemniakami wyszło aromatycznie i pysznie :)Ziemniaczki:ziemniaki,sól, pieprz,zioła prowansalskie,olej.Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą. Jeśli nie są to młode ziemniaki(...)Posypać przyprawami i solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub żaroodporną brytfankę wysmarować olejem - przełożyć ziemniaki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni. Piec odkryte do miękkości i zrumienienia.W czasie, kiedy ziemniaki będą się piekły, przygotować rybę.Ryba:filety z łososia,sól, pieprz (najlepiej biały),cytryna,suszona bazylia,suszony tymianek,olej.Rybę opłukać i osuszyć papierowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Parmeński filet z kurczaka 189

height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : tyle filetów ile osób chcemy nakarmić , u mnie były to 4 szt ( połówki ) 4 plastry, żółtego sera – dowolnego 8 plastrów szynki parmeńskiej ( średnio 2 plastry na jednego fileta ) 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich ( gotowa mieszanka ) 1 łyżeczka -płaska granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku(...)wyciekał . Obsypujemy częścią przyprawy dalmatyńskiej nasze nadziane filety , po czym okręcamy każdy szynką parmeńską , spryskujemy oliwą z oliwek ( lub olejem ) , posypujemy resztą przyprawy dalmatyńskiej ( już nie solimy bo szynka jest zazwyczaj dość słona i łatwo całość przesolić ) . Układamy na blaszce do pieczenia , wsuwamy do nagrzanego do 200 C piekarnika , podpiekamy 10 minut , po czym zmniejszamy temperaturę

Ogrodnik w podróży
Łosoś w glazurze miodowo-imbirowej. 179

dodać sok z cytryny. Po upływie godziny przecedzić przez sitko wyciskając możliwie cały płyn. Piekarnik rozgrzać do 180. Blachę wyłożyć lekko natłuszczoną folią aluminiową i umieścić na niej łososia. Piec 12 minut (lub nieco dłużej - około 10-12 minut na 2.5 cm grubości fileta). Sos podgrzać i polać nim upieczony filet. Posypać chili i posiekanym szczypiorkiem. Podawać

zadanie-gotowanie
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 151

pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy z zewnątrz oraz w środku solą, pieprzem, papryką i ziołami *** *** Do kieszonek wkładamy porcje szpinaku oraz sera fety(...)Gotowe roladki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 127

kurczaka Dressing: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Filet z kurczaka przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Usmażyć na grillu, patelni lub upiec w piekarniku. Wystudzić i pokroić w równej grubości plastry.  Pomarańczę obrać i pokroić w plastry a ser pokroić w drobną kostkę. Orzechy

My simple kitchen
Dorsz pieczony 130

całych) • 1 por - biała część • 150 g pomidorków koktajlowych • 3 łyżki oliwy z oliwek • sól • pieprz • szczypta cukru • tymianek Przygotowanie : Filety oprószamy solą i pieprzem oraz dwiema łyżeczkami tymianku. Polewamy 1,5 łyżki oliwy i odstawiamy. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (termoobieg), po czym zapiekamy rybę w naczyniu żaroodpornym przez 10 minut (bez przykrycia). W międzyczasie obieramy ziemniaki

KUCHNIA POLSKA
Ryba pod chrupiącą kołderką 139

żółtkami. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodać trochę śmietany. Panierka nie powinna się rozlewać i spływać z ryby. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku, na każdym rozłożyć równomiernie przygotowana masę i zapiekać 20-25 minut w piekarniku, w temperaturze 180-200 stopni. Idealnym dodatkiem są frytki z piekarnika i dowolna surówka.  (function

Kulinarne przemyslenia
Tort Pomarańczowo Grejpfrutowy 157

czubate łyżeczki żelatyny 1 duży czerwony grejpfrut 1 duża soczysta pomarańcza Do dekoracji: 50 g czekolady deserowej 3-4 "filety" z pomarańczy i grejpfruta Biszkopt 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stop. 2. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, utrwalamy cukrem. Obie mąki wraz z  kakao mieszamy

Gotowanie...to proste !
Dorsz zapiekany w warzywach z sosem tzatziki 195

dorsza, dodajemy pól łyżeczki masła, 1/2 plasterka sera, pokrojone suszone pomidorki oraz układamy ok. 2 łyżki gotowego farszu warzywnego; - każdy filet dokładnie zamykamy w folii w tzw. "paczuszkę" aby w środku zostało powietrze, które podczas pieczenia w piekarniku paczuszkę "napompuje" :); - gotowe paczuszki z dorszem i warzywami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200-220 stopni i pieczemy przez

MintTaste
Dorsz pieczony z warzywami 231

biała część 150 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz  szczypta cukru tymianek PRZYGOTOWANIE Filety oprószamy solą i pieprzem oraz dwiema łyżeczkami tymianku. Polewamy 1,5 łyżki oliwy i odstawiamy.  Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (termoobieg), po czym zapiekamy rybę w naczyniu żaroodpornym przez 10 minut (bez przykrycia). W tak zwanym międzyczasie :) obieramy ziemniaki

Moje Kuchenne Rewelacje
Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami 177

tygodniu lubię szybkie dania z piekarnika lub patelni. To danie jest naprawdę ekspresowe, polecam zwłaszcza dla zapracowanych. Zamiast indyka można również użyć filetów z kurczaka. Składniki: 300-400 g filetów z indyka, cienko pokrojonych sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka 2-3 łyżki zielonego pesto kilka pomidorków, najlepiej śliwkowych (podłużnych) kulka mozzarelli Filety posypać przyprawami z jednej strony

Czerwień i błękit
Wenecki kurczak 225

pieczenia skropionej olejem ( bardzo oszczędnie ) . W miseczce , mieszamy ze sobą majonez, słodki sos chilli , paprykę . Uzyskaną glazurą , dokładnie pokrywamy wierzch owiniętych filetów drobiowych . Warstwa może być dość gruba , taka ,żeby zużyć cały sos-glazurę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturę 160 C , pieczemy około 40 minut ( w zależności, od wielkości piersi, można czas wydłużyć lub skrócić ) z termoobiegiem . W razie

Ogrodnik w podróży
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 135

osuszamy ręcznikiem papierowym. Folię aluminiową tniemy w prostokąty, każdy oprószamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym, kładziemy po jednym kawałki fileta, ponownie oprószamy przyprawami, układamy po wiórku masła i zawijamy w szczelny pakuneczek. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Salsa truskawkowa: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem (ilość wg uznania

Kolorowy Przepisownik
Zapiekanka z Pieczarkami Rybą i Selerem 144

przekładam pieczarki z selerem, delikatnie ugniatam i wyrównuję. Na pieczarki układam plasterki pomidorów jeden koło drugiego. Na pomidory układam usmażone filety rybne też jeden obok drugiego. Górę posypuję obficie żółtym serem. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i zapiekam około 15 minut do rozpuszczenia i zrumienienia się sera , naczynia nie nakrywam. Zapiekanka

Uwaga Babcia Gotuje
Eintopf z kurczakiem, pieczarkami i pomidorkami 176

pomiędzy ziemniaki i cebulę, a na górę pieczarki oraz pomidorki. Całość podlać bulionem i przykryć (np. folią aluminiową). Wstawić do piekarnika, pod przykryciem dusić 30 minut, a następnie odkryć i zapiekać około 10 minut. Smacznego! :) * polecam wybrać filety z podudzia, gdyż są o wiele bardziej soczyste niż piersi

Kraina Miodem Płynąca
Panga po cygańsku 170

odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.  Cebulę i czosnek obieram i siekam. Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.   Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję rozmarynem i zapiekam bez przykrycia przez

Bea(u)ty kitchen
KURCZAK W SOSIE SEROWYM 292

słodka – 150 ml * sól, pieprz, papryka – do smaku * świeży szczypiorek * olej do smażenia DODATKOWO: * makaron SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta z kurczaka oczyszczamy, delikatnie rozbijamy, umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. W tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy posiekaną drobno cebulę, przesmażamy. Wrzucamy pokrojone serki topione i zalewamy słodką śmietaną. Wszystko

Ostra na Słodko
Pieczony łosoś z cukiniowym makaronem 159

łyżkę zmiażdżonych nasion kminu lub kminku, paprykę, ocet winny, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dobrze zamieszać i posmarować miksturą wierzch filetów. Skropić łyżką oleju albo -jak ja- dodać 1 łyżkę oleju wcześniej do mikstury. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 10-15 minut aż łosoś się upiecze. Cukinie opłukać i osuszyć. Obieraczką do warzyw strugać cienkie

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania