filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:34/172)

Łosoś w papilotach z warzywami 130

koperku. Najlepszy sposób na przyrządzenie łososia – zawsze wychodzi perfekcyjnie. Składniki (na 1 porcje): 150-gramowy filet z łososia 1 średni ziemniak pół średniej cukinii 2 plasterki cytryny 3-4 gałązki koperku sól i świeżo mielony pieprz do smaku Nagrzewamy piekarnik na 200 ° . Przygotowujemy duży arkusz papieru do pieczenia. Ziemniaka obieramy i myjemy, cukinię także dokładnie myjemy. Za pomocą(...)układamy filet łososia, skórą do dołu. Doprawiamy pieprzem i skrapiamy oliwą. Na łososia układamy plasterki cytryny, a na całość gałązki koperku. Dłuższe brzegi papieru składamy razem szczelnie, zostawiając odrobinę luzu od wierzchu łososia, aby para mogła się dobrze rozchodzić wewnątrz paczuszki. Boczne brzegi także ciasno skręcamy. Szczelnie zamkniętą paczuszkę układamy na blachę do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Smaczna Strona
Indyk z marynacie miodowo-musztardowej 179

czasochłonnych posiłków. Mięso marynujemy rano lub nawet wcześniejszego dnia wieczorem, a później jedynie wrzucamy do piekarnika ewentualnie na patelnie grillową. Szybko, prosto i pysznie. Na słodko i na ostro jednocześnie. Dobrze komponuje się z brązowym ryżem i lekką sałatką. Składniki (4 porcje): 500 g filetów z piersi   indyka  2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka(...)oleju rzepakowego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego szczypta chili sól, pieprz 1. Filety umyć, osuszyć. Pokroić na szerokie plastry. 2. Przygotować marynatę. Miód, musztardę i olej wymieszać, dodać przyprawy. 3. Mięso zamarynować i odstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. 5. Piec bez przykrycia ok. 20-25 minut, tak żeby mięso

Powiedz dietom nie
Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce 128

Piec w temperaturze 180 stopni C aż wierzch każdej ryby pięknie się zrumieni czyli ok. 20-25 min. Mintaj w piekarniku się dość mocno kurczy więc lepiej przygotować większą porcję. Ja na osobę przeznaczam 1,5-2 filety w zależności od wielkości. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Domowe Qurrito 316

przepadam za jedzeniem z fast fooda słynącego z kurczaków, ale Qurrito polubiłam i postanowiłam odtworzyć je w domu. :-) To nic innego jak tortilla z kurczakiem i serem, zapieczonar w piekarniku, na patelni lub w grillu elektrycznym. Po zapieczeniu tortilla robi się chrupiąca, ser przyjemnie się ciągnie, dobrze doprawiony kurczak podkręca smak a całość bardzo syci. Nie polecam smarować placków keczupem(...)mieszamy z przyprawami w preferowanych proporcjach. Smażymy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Na połowie tortilli wykładamy ser, usmażone filety i ponownie ser. Tortillę składamy na pół. Postępujemy tak ze wszystkimi plackami. 3. Gotową tortillę zapiekamy: w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, na patelni do zarumienienia lub około 3 minut w grillu elektrycznym

Szefowa kuchni
Pieczone, nadziewane ziemniaczki. 219

Któż nie lubi ziemniaków z ogniska? Z niepowtarzalnym zapachem, spalonymi skórkami parzącymi dłonie, jedzonych na świeżym powietrzu w fajnym, plenerowym towarzystwie. Ich namiastkę mogą stanowić ziemniaczki z piekarnika. Nie dajcie się zwieść odmiennej wizualizacji! Tylko  "na oko" zupełnie różne są od tych ogniskowych. Zjedzone w gronie bliskich nam osób przywiodą wspomnienie beztroskich, ogniskowych momentów:) Składniki: 8 ziemniaków pierś(...)drobna kostkę. Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na pół. Wydrążamy część środka, robiąc miejsce na farsz. Do ziemniaków wkładamy przygotowany filet z kurczaka i kostki papryki, przykrywamy plastrem boczku i plastrem żółtego sera. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika, nastawiamy temp. na 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze - ok. 40 minut

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Surówka z białej rzepy i marchewki 122

pieprz do smaku 1. Obraną rzepę i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Kaczka: - 1 filet z kaczki ze skórą - sól - pieprz - olej 1. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym, nacieramy solą oraz pieprzem. Wierzch ze skórą delikatnie nacinamy aby nie przeciąć mięsa(...)strony.  2.Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego rozgrzanego do 190 C na ok. 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy mięso na 2 minuty aby odparowało, a następnie kroimy w cienkie plastry i podajemy z surówką. Filet z kaczki można podawać na zimno i na ciepło

Apetyczna babeczka
Dorsz z piekrnika na szparagach 132

Dorsz z piekrnika na szparagach filety z dorsza  zielone szparagi wino półwytrawne (pół szklanki) śmietanka 30stka (pół szklanki) cebula 1/4 kostki masła 3 łyżki musztardy delikatesowej cytryna suszone oregano pieprz świeżo mielony, sól Dorsza płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy lekko musztardą, skrapiamy lekko cytryną, posypujemy solą i pieprzem. Posypujemy lekko startym masłem oraz oregano. Myjemy i obieramy szparagi(...)szklanki przegotowanej wody. Gotujemy. Dodajemy kilka kropel cytryny, sól, pieprz. Blendujemy powstały sos. Dodajemy śmietankę 30stkę. Dorsza wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. 15 min przed końcem pieczenia się dorsza gotujemy szparagi. Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Tarta z brokułami i kurczakiem 291

Składniki gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie brokuł, 1 sztuka filet z piersi kurczaka, 1 sztuka pojedyncza  śmietanka 18%, 100ml śmietanka 30%, 100ml jajka, 4 sztuki ser, 150g sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180st. Formę na tartę smarujemy masłem, wykładamy płat ciasta  francuskiego. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i podpiekamy około

Gotowanie moimi oczami
Menu na tydzień: Jednego dnia przygotowuję, drugiego gotuję 107

wygląda tak: Poniedziałek: Tajska zupa Tom Yum ze słoika z krewetkami Wtorek: Kaczka po chińsku z ryżem i surówką z czerwonej kapusty Środa: Steki z kalafior z pęczakiem Czwartek: Filety z kurczaka w sosie balsamicznym z kukurydzą i marchewką Piątek: Letnia pasta z cukinią i ricottą Przepisy na poszczególne dania będziemy wrzucać każdego dnia, bo nie zdążyliśmy spisać wszystkich(...)pół godziny w sobotni wieczór, a dzięki poświęconemu czasowi, w niedzielę mogliśmy sprawnie zabrać się za pracę. Całość zaplanowaliśmy tak, żeby w piekarniku upiec razem: kaczkę, kalafiory na steki, krewetki do zupy tajskiej, i dopiec podsmażone wcześniej filety z kurczaka. Kiedy składniki się piekły, ugotowaliśmy ryż do kaczki po chińsku i kaszę do kalafiora i kurczaka. Osobno robiliśmy prostą

Niedzielny kucharz
Sałatka śledziowa z buraczkami 248

namoczyć w wodzie na 2-4 godziny. Buraki umyć, owinąć w folię aluminiową, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 °C i pieczemy przez 60-70 minut. Wystudzone buraki obrać. Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić i obrać. Ziemniaki, buraki oraz filety śledziowe pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Cebulę i ogórki pokroić w mniejsza kostkę. Groszek osączyć

magiczna kuchnia Kasi
Fit pieczony kurczak ze szparagami po włosku 188

pieczony kurczak ze szparagami po włosku czyli filet z kurczaka pieczony bez tłuszczu ze szparagami (najlepiej zielonymi) z mozzarellą i pomidorem. Kurczaka zawijamy ze wszystkimi składnikami w papier do pieczenia i zapiekamy w piekarniku około 30 minut – fit pieczony kurczak ze szparagami po włosku jest pełen smaku, aromatu i jest bardzo wilgotny. Mozzarella idealnie uzupełnia szparagi, a pomidor(...)przełamuje. Fit pieczony kurczak ze szparagami po włosku jest obłędnie prosty, a do tego pyszny i … zdrowy! :) Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 filety z kurczaka 4 plastry mozzarelli lub 2 kulki w zalewie 1 duży dojrzały pomidor sól, pieprz łyżeczka oliwy garść posiekanej świeżej bazylii Wykonanie: Szparagi opłukać, obciąć końcówki (zielonych szparagów nie trzeba obierać, chyba

Pociąg Do Kuchni
ŁOSOŚ W SOSIE KOPERKOWYM 100

Łosoś... uwielbiam tą rybę. Pyszny obiad do przygotowania dosłownie w mniej niż pół godziny. Kremowy sos, któremu całego smaku nadaje świeży koperek, ryba pieczona w piekarniku, do tego purree z ziemniaków i ulubiona surówka. Idealny obiad :)  Składniki: * około 400 g filetu z łososia * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki oleju  * 1 łyżka golden syrup (złoty syrop) (można(...)sosu) * garść posiekanego świeżego koperku Wykonanie: W miseczce wymieszać sok z cytryny, olej i golden syrup. Tak przygotowaną marynatą natrzeć filety (pokrojone na kawałki) z łososia z obu stron. Kawałki ryby zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170'C nie dłużej niż 15 minut. W między czasie przygotować sos. Na patelni rozgrzać olej, wsypać mąkę

Zrób to smacznie
Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim 596

nacięcia były na wierzchu. Przełożyć na papier do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , marynata , ser żółty , szpinak

https:KKuchniaMniam
Carpaccio z buraka ze śledziem 240

cytryny Umyte buraki kroimy na pół i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni , aż zmiękną. Ostudzamy. Następie obieramy je ze skóry i ostrym nożem kroimy na cienkie plasterki.  Plasterki buraka układamy na półmisku lub gotowe porcje na talerzu, następnie posiekany por.  Filety śledziowe odsądzamy i umieszczamy na porze, posypujemy pokruszonym serem feta oraz skraplamy sokiem

Kolejny blog o gotowaniu
Dietetyczne kotlety rybne 196

soku wielowarzywnego. Po drodze wpadliśmy do sklepu i kupiliśmy mrożone filety z morszczuka, które miały czas aby odtajać. Morszczuka kupiłam z myślą, że przygotuję z niego Dietetyczne kotlety rybne bez mąki, bułki tartej i bez tłuszczu. Ostatnio podawałam Wam już rybny przepis: Morszczuk z piekarnika . Dietetyczne kotlety rybne są świetną alternatywną dla kotletów rybnych panierowanych i smażonych na tłuszczu(...)pieprz mielony, Przygotowanie: Filet z morszczuka wraz z cebulką rozdrabniamy w szatkownicy lub mielimy. Wszystkie składniki na kotlety przekładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, aż masa będzie zwarta i jednolita. Formujemy owalne kotleciki, które delikatnie spłaszczamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z kotletami wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i pieczemy aż kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię