pieprz do smaku 1. Obraną rzepę i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Kaczka: - 1 filet z kaczki ze skórą - sól - pieprz - olej 1. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym, nacieramy solą oraz pieprzem. Wierzch ze skórą delikatnie nacinamy aby nie przeciąć mięsa(...)strony. 2.Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego rozgrzanego do 190 C na ok. 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy mięso na 2 minuty aby odparowało, a następnie kroimy w cienkie plastry i podajemy z surówką. Filet z kaczki można podawać na zimno i na ciepło
Apetyczna babeczkaDorsz z piekrnika na szparagach filety z dorsza zielone szparagi wino półwytrawne (pół szklanki) śmietanka 30stka (pół szklanki) cebula 1/4 kostki masła 3 łyżki musztardy delikatesowej cytryna suszone oregano pieprz świeżo mielony, sól Dorsza płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy lekko musztardą, skrapiamy lekko cytryną, posypujemy solą i pieprzem. Posypujemy lekko startym masłem oraz oregano. Myjemy i obieramy szparagi(...)szklanki przegotowanej wody. Gotujemy. Dodajemy kilka kropel cytryny, sól, pieprz. Blendujemy powstały sos. Dodajemy śmietankę 30stkę. Dorsza wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. 15 min przed końcem pieczenia się dorsza gotujemy szparagi. Smacznego
Kuchnia moimi oczamiSkładniki gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie brokuł, 1 sztuka filet z piersi kurczaka, 1 sztuka pojedyncza śmietanka 18%, 100ml śmietanka 30%, 100ml jajka, 4 sztuki ser, 150g sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180st. Formę na tartę smarujemy masłem, wykładamy płat ciasta francuskiego. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i podpiekamy około
Gotowanie moimi oczamiwygląda tak: Poniedziałek: Tajska zupa Tom Yum ze słoika z krewetkami Wtorek: Kaczka po chińsku z ryżem i surówką z czerwonej kapusty Środa: Steki z kalafior z pęczakiem Czwartek: Filety z kurczaka w sosie balsamicznym z kukurydzą i marchewką Piątek: Letnia pasta z cukinią i ricottą Przepisy na poszczególne dania będziemy wrzucać każdego dnia, bo nie zdążyliśmy spisać wszystkich(...)pół godziny w sobotni wieczór, a dzięki poświęconemu czasowi, w niedzielę mogliśmy sprawnie zabrać się za pracę. Całość zaplanowaliśmy tak, żeby w piekarniku upiec razem: kaczkę, kalafiory na steki, krewetki do zupy tajskiej, i dopiec podsmażone wcześniej filety z kurczaka. Kiedy składniki się piekły, ugotowaliśmy ryż do kaczki po chińsku i kaszę do kalafiora i kurczaka. Osobno robiliśmy prostą
Niedzielny kucharznamoczyć w wodzie na 2-4 godziny. Buraki umyć, owinąć w folię aluminiową, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 °C i pieczemy przez 60-70 minut. Wystudzone buraki obrać. Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić i obrać. Ziemniaki, buraki oraz filety śledziowe pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Cebulę i ogórki pokroić w mniejsza kostkę. Groszek osączyć
magiczna kuchnia Kasipieczony kurczak ze szparagami po włosku czyli filet z kurczaka pieczony bez tłuszczu ze szparagami (najlepiej zielonymi) z mozzarellą i pomidorem. Kurczaka zawijamy ze wszystkimi składnikami w papier do pieczenia i zapiekamy w piekarniku około 30 minut – fit pieczony kurczak ze szparagami po włosku jest pełen smaku, aromatu i jest bardzo wilgotny. Mozzarella idealnie uzupełnia szparagi, a pomidor(...)przełamuje. Fit pieczony kurczak ze szparagami po włosku jest obłędnie prosty, a do tego pyszny i … zdrowy! :) Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 filety z kurczaka 4 plastry mozzarelli lub 2 kulki w zalewie 1 duży dojrzały pomidor sól, pieprz łyżeczka oliwy garść posiekanej świeżej bazylii Wykonanie: Szparagi opłukać, obciąć końcówki (zielonych szparagów nie trzeba obierać, chyba
Pociąg Do KuchniŁosoś... uwielbiam tą rybę. Pyszny obiad do przygotowania dosłownie w mniej niż pół godziny. Kremowy sos, któremu całego smaku nadaje świeży koperek, ryba pieczona w piekarniku, do tego purree z ziemniaków i ulubiona surówka. Idealny obiad :) Składniki: * około 400 g filetu z łososia * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki oleju * 1 łyżka golden syrup (złoty syrop) (można(...)sosu) * garść posiekanego świeżego koperku Wykonanie: W miseczce wymieszać sok z cytryny, olej i golden syrup. Tak przygotowaną marynatą natrzeć filety (pokrojone na kawałki) z łososia z obu stron. Kawałki ryby zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170'C nie dłużej niż 15 minut. W między czasie przygotować sos. Na patelni rozgrzać olej, wsypać mąkę
Zrób to smacznienacięcia były na wierzchu. Przełożyć na papier do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , filet z kurczaka , marynata , ser żółty , szpinak
https:KKuchniaMniamcytryny Umyte buraki kroimy na pół i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni , aż zmiękną. Ostudzamy. Następie obieramy je ze skóry i ostrym nożem kroimy na cienkie plasterki. Plasterki buraka układamy na półmisku lub gotowe porcje na talerzu, następnie posiekany por. Filety śledziowe odsądzamy i umieszczamy na porze, posypujemy pokruszonym serem feta oraz skraplamy sokiem
Kolejny blog o gotowaniusoku wielowarzywnego. Po drodze wpadliśmy do sklepu i kupiliśmy mrożone filety z morszczuka, które miały czas aby odtajać. Morszczuka kupiłam z myślą, że przygotuję z niego Dietetyczne kotlety rybne bez mąki, bułki tartej i bez tłuszczu. Ostatnio podawałam Wam już rybny przepis: Morszczuk z piekarnika . Dietetyczne kotlety rybne są świetną alternatywną dla kotletów rybnych panierowanych i smażonych na tłuszczu(...)pieprz mielony, Przygotowanie: Filet z morszczuka wraz z cebulką rozdrabniamy w szatkownicy lub mielimy. Wszystkie składniki na kotlety przekładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, aż masa będzie zwarta i jednolita. Formujemy owalne kotleciki, które delikatnie spłaszczamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z kotletami wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i pieczemy aż kotlety
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodparuje cała woda z grzybów. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżeczką oregano i odrobiną tymianku. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy przyprawami (sól, pieprz, papryka czerwona) z dwóch stron(...)pomocą wykałaczek, tak aby pieczarkowy farsz nigdzie nam nie uciekał, po czym przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C (grzanie góra, dół pod przykryciem) przez ok 25min. Czas pieczenia zależy od wielkości Waszych filetów drobiowych, pamiętajcie, aby nie przesuszyć mięsa Przepis jest na dwie porcje, jedna zawiera ok 500kcal. A teraz życzę smacznego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiikopru włoskiego ● 2 czerwone cebule ● 1 cukinia ● 2 ząbki czosnku ● 1 pomarańcza ● 1 łyżka ziaren kolendry ● masło ● oliwa z oliwek ● sól i pieprz Pęsetą usuń ości z filetów pstrąga. Filety oczyść i osusz. Z pomarańczy wyciśnij sok, odstaw na bok. Fenkuły umyj i osusz. Zdejmij wierzchnią, twardą warstwę i odetnij twardą podstawę korzenia. Pokrój na cienkie plasterki. Umyj(...)pomarańczy i ziarna kolendry. Posól i popierz, wymieszaj. Smaż jeszcze przez około 10 min. Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Wytnij sześć dużych prostokątów z papieru do pieczenia, posmaruj je roztopionym masłem za pomocą pędzelka kuchennego. Ułóż na nich fenkuły i cukinię, a następnie filety z pstrąga. Posyp z wierzchu cebulą, czosnkiem i natką fenkuła. Dopraw solą i pieprzem
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapozostawić do rozmrożenia, odlać wodę. Dodać sól i pieprz. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i włożyć do niego warzywa. Na nich ułożyć filety. Skropić olejem i w razie potrzeby dodatkowo doprawić. Zapiekać przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Artykuł zewnętrzny
Kuchcik gotujemnie najlepszy. PIZZA NR 1 PIZZA z mozzarellą i anchois - 1/2 kulki mozzarelli - kilka marynowanych cebulek - pomidorki cherry - papryczka - 5-6 filetów anchois składniki układamy na cieście do pizzy pieczemy od 12 do 18 minut w piekarniku temp. 240 stopni C PIZZA NR 2 Z MŁODYM SZPINAKIEM I SERAMI - 1/2 kulki mozzarelli - 2 garście młodego szpinaku -1/2 ząbka
SMYKWKUCHNIskrapiamy mięso sokiem z cytryny. Sól, pieprz i pomidory mieszamy razem i posypujemy mięso ryb. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy filety ryby. Przykrywamy naczynie z rybami i odstawiamy na 1 godzinę. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni
słodkie i nie tylko historie kulinarneskrapiamy mięso sokiem z cytryny. Sól, pieprz i pomidory mieszamy razem i posypujemy mięso ryb. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy filety ryby. Przykrywamy naczynie z rybami i odstawiamy na 1 godzinę. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni
słodkie i nie tylko historie kulinarneświeży ananas 100g garść mieszanki sałat łyżeczka miodu łyżeczka musztardy łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz łyżeczka siemienia lnianego Sposób przygotowania: Filet z łososia pokrój w duża kostkę, dopraw solą i pieprzem i wstaw do nagrzanego piekarnika (180 º C) na 10-15 minut, Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Kokosa oraz ananasa pokrój na dużą kostkę i ułóż
wysmienitySezon na szparagi jest tak krótki, że mogłabym je jeść codziennie. Dzisiaj przepis na łososia pieczonego w piekarniku, ze szparagami i kaszą jaglaną ze szczypiorkiem. Składniki: (3 porcje) -pęczek szparagów -3 kawałki fileta z łososia -125g kaszy jaglanej -3 łyżki cebulki dymki - łyżka płatków migdałowych -olej rzepakowy -cytryna -oliwa z oliwek Filet z łososia myjemy
Receptura smakutartą. Doprawiamy do smaku. Na stolnicy lub dużym talerzu posypanym bułką tartą, z mięsa formujemy placek. Na nim układamy paski fileta i słupki marchewki. Zwijamy w roladę, wygładzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 80 minut. Smacznego
Maminek kulinarny