Składniki 1 pierś z kurczak z kością 1 słoik/puszka krojonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku słodka i ostra papryka sól, pieprz 2-3 łyżki
czarrna od kuchniłyżeczka natki sok z połówki cytryny skórka z cytryny do smaku 2 łyżki oliwy sól do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łódeczki wypiecz w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Awokado, pomidora potnij w kostkę, filet z pstrąga porwij na małe kawałki. Wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą, skórką z cytryny i natką. Salsę nakładaj do wypieczonych ale chłodnych łódeczek
AZgotuj!czyli idealna w diecie keto. Lubię ten przepis bo jest prosty i dość szybki w wykonaniu (nie potrzebujemy czasu na marynowanie mięsa). Składniki : • 2 filety z kaczki ze skórą • pieprz • sól Przygotowanie : 1. Nagrzewamy piekarnik do 200°C 2. Piersi myjemy i osuszamy ręcznikiem. 3. Nacinamy skórkę w kratkę ale tak by nie naciąć mięsa i posypujemy pieprzem
Keto PrzepisySkładniki: 4 filety z kurczaka 1 duży pęczek jarmużu 2 cebule 8 plasterków boczku 3-4 ząbki czosnku 1 mały kubeczek śmietany 30% 2-3
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 2-3 łyżki żurawiny Fanex 1 łyżeczka miodu sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Fileta włożyć do naczynia do zapiekania
czarrna od kuchnirybą :) Pierogi mogą być z wszystkim również z rybką ;-) Dzisiaj w piekarniku pierwszy raz zrobiłem pierogi z rybą :) Bardzo fajnie wyszły :) Filety bez ości rozmrażamy i osuszamy, potrzebujemy jeszcze koperek, cebulę i przyprawy... Rybę skrapiamy sokiem z cytryny lub octem żeby uzyskać kwaskowatość i też rybka lepiej smakuje... Przyprawiamy klasycznie lub jak kto lubi :) Rybę kroimy, cebulkę
chleba naszegoczerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem
Bulliomasła, dodać kilka gałązek pietruszki oraz plasterki cytryny. Można przed pieczeniem posypać ulubionymi ziołami lub doprawić dopiero na talerzu. Zawijamy każdy filet osobno w folię do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Do tego serwujemy ulubioną surówkę i gotowe! W moim przypadku była to surówka z kalafiora i pomidorków. Prawda, że prosto
Kulinarne przemysleniapokrojone w ćwiartki. Teraz na fasolkę układamy uduszone warzywa z patelni, a następnie na całości rozkładamy wysmarowane oliwą filety z pstrąga. Naczynie wkładamy na 20-25 minut do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Następnie wyjmujemy gorące danie z piekarnika dzielimy na porcję, nakładamy na talerze i podajemy posypując każdą porcję posiekaną natką
Miód i pieprzPiersi umyć, osuszyć. Filet przekroić na pół, tworząc 2 mniejsze fileciki. Mięso posolić. Połączyć musztardę, ocet, cukier, pieprz i sezam, dokładnie wymieszać. Filety obtoczyć w marynacie, wyłożyć na blaszkę lub naczynie żaroodporne. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Smacznego
na moim stole...gotujemy przez 35 minut. W połowie gotowania dokładamy do garnka fasolkę. Filety z łososia doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Każdy filet zawijamy w folię aluminiową, robiąc paczuszkę. Rybę umieszczamy w piekarniku i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 160°C W między czasie robimy sos. Posiekana szalotkę podsmażamy na maśle. Gdy ładnie się zeszkli dolewamy
Przysmaki Karolkiząbek czosnku ½ pęczka pietruszki Sok z ½ cytryny + otarta skórka Pieprz Wykonanie: Paprykę kroimy na połowę, usuwamy gniazda nasienne i pieczemy w piekarniku w temp 200 o C przez około 30 minut. W międzyczasie zlewamy olej z filetów anchois, dodajemy do niego kapary, oliwki, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą skórkę z cytryny i sok oraz posiekaną pietruszkę. Wszystko razem ucieramy
Smaki EwyBardzo lekkie danie z ryby w towarzystwie warzyw. Przygotowuje się je szybko, wystarczy pokroić warzywa i zapiec wszystko w piekarniku. Szybko, zdrowo i smacznie! Składniki na 2 porcje: 2 filety z halibuta (około 200 g sztuka) 1 mała cukinia 1/2 bakłażana 2 pomidory 1 cebula oliwa tymianek suszony sól sok z cytryny 1/3 szklanki bulionu warzywnego (najlepiej domowego - klik
Moja Galeria Smakuczerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem
Bullioczerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem
Bullioprzywiędłe lub nieładne. Wyłóż brukselkę na tackę do pieczenia wyłożoną papierem. Polej łyżką oliwy, posyp łyżeczką oregano, posól i popieprz. Wymieszaj. Wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Krok 2 W międzyczasie przygotuj sznycle: wytrzyj filety ręcznikiem papierowym, oczyść z błonek i tłuszczyku. Pokrój na cieknie kawałki. Najlepiej robić to w następujący sposób: tnij mięso pod kątem, zaczynając od cienkiego(...)końca. Staraj tak ciąć filety, żeby wszystkie kawałki były równej grubości. Wielkością mogą się różnić. Połóż płaty kurczaka na desce do krojenia, i przez kawałek folii spożywczej rozbij delikatnie tłuczkiem na cienkie kotlety. Delikatnie dopraw solą (panierka będzie słona) i solidnie pieprzem. Krok 3 Teraz panierka. Wysyp 2 szklanki bułki tartej na patelnie, zacznij podgrzewać mieszając, do momentu
Niedzielny kucharzoliwek przygotowanie Mrożonego dorsza rozmrozić - najlepiej wyjąć z zamrażarki dzień przed pieczeniem. Umyć i osuszyć. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na dno naczynia do zapiekania wyłożyć cienką warstwę pokrojonej cebuli i skropić oliwą z oliwek. Na cebuli ułożyć filety z dorsza - część skórą do dołu, część skórą do góry. Rybę przykryć pozostałą cebulą, na niej ułożyć plasterki cytryny(...)posypać czosnkiem, posypać pieprzem , skropić oliwą z oliwek. Piec przez 30 - 40 minut bez przykrycia. Wyjąć z piekarnika i podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego
Stare Garypiekarniku. Do łososia idealnie pasują też kolorowe warzywa: brokuł, kalafior i marchewka. Jako dodatek do łososia i warzyw można ugotować ziemniaki, zrobić puree i podać ze świeżym koperkiem. Cały sekret tego przepisu tkwi w tym, aby łososia i warzywa dusić na wolnym ogniu, w zalewie z białego wina i śmietanki. Najlepiej w tym przepisie sprawdzą się z filety łososia(...)łososiem: łosoś w śmietanie . Oba przepisy są bardzo proste, smaczne i sycące. Polecam Wam też przepis na łososia z piekarnika z frytkami, kotlety z łososia, oraz pikantnego łososia z curry i pieczarkami. Składniki na 4 porcje łososia z warzywami: 4 filety z łososia 2 szalotki posiekane w kostkę 2 marchewki pokrojone w plasterki 200 g brokułu podzielonego na różyczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest w stanie pobudzić apetyt nawet osób, którym w pewnym momencie drób się… przejadł. Zmiana marynaty może również czynić cuda. Dlatego skorzystałam z przepisu Asi z Kwestii Smaku, na filety z kurczaka w glazurze miodowej z sosem sojowym i powidłami śliwkowymi. Przepis dopasowałam do potrzeb, ale sam pomysł na marynatę i pieczenie pozostał. Składniki: - 2 duże piersi(...)godziny. Co jakiś czas mieszamy mięso z marynatą (oczywiście w zamkniętym woreczku). Zamarynowane piersi i udka przełkładamy do małej formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na 25 minut. Tyle czasu potrzebują filety, udka musiały jeszcze ok. 20 minut się dopiec. Pozostały sos przelewamy (odcinając róg woreczka) do miseczki i, w czasie pieczenia, mięso dwukrotnie polewamy ( zużywając
mojewypiekiinietylkododatkowa pierzynka śmietankowa sprawiła że kurczak nie był suchy. Czas przygotowania wszystkiego to około 15 min + pieczenie ale tu piecze za Was piekarnik. Później tylko wyjąć podać z ulubionymi dodatkami i gotowe. Składniki: 4 filety z kurczaka 200g szpinaku baby 150g serka kanapkowego szczypiorek z czosnkiem 400ml śmietany 18 % 10ml oliwy z oliwek sól, pieprz, czosnek granulowany Każdy(...)serka do wykorzystania później), a na górę szpinak Każdy z kawałków mięsa składamy na pół i tak przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Na górę troszkę soli oraz pieprzu. Piekarnik nagrzewamy do 180 ° C opcja termoobieg i wrzucamy naczynie z kurakiem na 15 min. W tym czasie w misce mieszamy śmietanę z pozostałą częścią serka kanapkowego oraz dodajemy troszkę soli
Smacznie Pysznie Kalorycznie