mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym oraz posiekaną natką pietruszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyciągamy dorsza z piekarnika. Jest gotowy. Ostatni szlif... Puree kładziemy na talerze, na nim układamy duszone warzywa i pokrojony na kawałki pieczony filet z dorsza. Możemy udekorować natką pietruszki bądź posypać gruboziarnistym pieprzem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakaparach z pomidorami, podanego na puree z ziemniaków. Co tu dużo mówić... Przeniosłam się na chwilę do pięknej Sycylii... Składniki (na dwie porcje):300-400 gram filetu z dorsza, filet pozbawiamy również skóryszczypta pieprzu cytrynowego (bądź pieprz wymieszany ze skórką z ćwiartki cytryny)1/4 pęczka natki pietruszkisólpieprz1/2 czerwonej cebuli1 ząbek czosnku1 łyżka kaparów1/2 bakłażana 1/2 słoiczka czarnych oliwek(...)mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym oraz posiekaną natką pietruszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyciągamy dorsza z piekarnika. Jest gotowy.Ostatni szlif...Puree kładziemy na talerze, na nim układamy duszone warzywa i pokrojony na kawałki pieczony filet z dorsza. Możemy udekorować natką pietruszki bądź posypać gruboziarnistym pieprzem. Gotowe
Mango Papajapoczątkujących kuchcików. Po prostu nie ma prawa nie wyjść.Potrzebujemy (porcja dla 2-3 osób):- płat ciasta francuskiego (20x30cm)- 2 filety z łososia (po około 150 g)- słoiczek czerwonego pesto (około 80 g)* ewentualnie jajko do posmaraowania ciastaNagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Układamy ciasto na papierze do pieczenia. Wzdłuż jego krótszej częsci (mniej wiecej po środku) układamy warstwę(...)była podobnej szerokości co nasz filet z łososia. Na pesto kładziemy łososia (tak by cieńsze końce zachodziły jeden na drugi) i następnie smarujemy wierzch pozostałym pesto.Zawijamy łososia w ciasto francuskie, formując paczuszkę (uważamy by ciasto było z każdej strony dobrze zamknięte).Smarujemy wierzch ciasta rozkłóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut.Po upieczeniu kroimy
W mojej holenderskiej kuchnipozostaje soczysta, a warzywa chrupiące. Jeżeli mam czas zostawiam na chwilę warzywa w oleju, ale zazwyczaj trwa to tylko do czasu nagrzania piekarnika. Polecam na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Składniki dla 4 osób: 4 filety z łososia (po ok.170g) 1 opakowanie serka kremowego grillowana papryka i oliwki - Tapas 4 łyżki bułki tartej sół i pieprz do smaku(...)przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec przez 15 minut. Łososia umyć, osuszyć, lekko oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na podpieczonych warzywach. Kawałki łososia posmarować pozostałym serkiem i posypać schłodzoną kruszonką. Temperaturę obniżyć do 180°C, piec przez 12-15 minut, w zależności od grubości filetów. Na ostatnie 2 minuty włączyć opcję grill, żeby wierzch
Pełny talerzręcznikiem. Każdy kawałek ryby doprawiamy solą i pieprzem. Następnie zanurzamy z każdej strony w rozbełtanym jajku wymieszanym z mlekiem i obtaczamy w mieszance mąki i bułki tartej. Tak przygotowane filety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron (zaczynając od strony ze skórką) do zezłocenia. Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki, po czym przekładamy do miseczki(...)kawałeczek został pokryty warstwą tłuszczu. Następnie posypujemy ziemniaki przyprawą i znów starannie mieszamy. Frytki przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez ok. pół godziny. Usmażony filet z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
MyCookBook.plkurczaka i gorgonzolą zapiekane w sosie pomidorowym. Można je przygotować wcześniej i później tylko zapiec w piekarniku. To dane na pewno zachwyci Waszych gości. Składniki na 2 porcje: przepis z Kwestii Smaku 16 sztuk muszli makaronowych 1 bakłażan 1 filet z kurczaka 1/2 cebuli 2 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonego estragonu 1/2 łyżeczki suszonego oregano szczypta ostrej papryki sól(...)Muszle nadziać powstałym farszem. 5. Na dno naczynia żaroodpornego wylać sos pomidory. Ułożyć na nim nafaszerowane muszle. 6. Piec w 150 stopniach przez 18 minut. 7. Wyjąć z piekarnika i podawać. Sos pomidorowy: 350 g passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Wszystkie składniki umieścić w rondelku i gotować
Moja Galeria Smakudodajemy listki tymianku, trochę bazylii, oliwę i całość dokładnie mieszamy. W przygotowanej marynacie obtaczamy mięso, dodajemy sól i pieprz. Marynowane mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 20 minut. Smacznego! Post Filet z indyka w tymianku z warzywami na parze pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziemniaki 1 korzeń pietruszki koper 1 cytryna 2 łyżki masła ( najlepiej 1 klarowanego i 1 zwykłego) 1 filet z pstrąga łososiowego (ok. 400 g) ze skórą oliwa z oliwek sól pieprz 200 g makaronu muszelki #Lubella 0,5 łyżeczki kurkumy Piekarnik nastawiamy na 170 stopni termoobieg lub 180 góra / dół. Pietruszkę i ziemniaki dokładnie myjemy, buraki obieramy ze skóry(...)miksujemy na gładką masę dodając sok z cytryny, pozostałe masło oraz sól i pieprz. Filet oczyszczamy z ewentualnych ości, kroimy w poprzek na 5 - 6 cm pasy, aby było ich 6. Blaszkę smarujemy oliwą z oliwek, układamy na niej rybę i wstawiamy do piekarnika na 5 - 6 minut, na półkę o 1 wyżej niż środkowa. Na talerz wykładamy
Kuchnia od dwojgaWówczas mięso po upieczeniu jest soczyste. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ° C. Mięso włożyłam do naczynia żaroodpornego, polałam 3 łyżkami tłuszczu z patelni i podlałam 3 łyżkami wody. Przykryłam i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 30 -35 minut. Po tym czasie ponownie polałam mięso wytworzonym sosem i znów wstawiłam do piekarnika na 30 minut, ale już bez przykrycia(...)żeby mięso się zrumieniło na wierzchu. Po upieczeniu zostawiłam fileta pod przykryciem, żeby nie ostygł. Koper włoski oczyściłam i umyłam. Odcięłam z niego łodygi nad samą bulwą, przekroiłam na ćwiartki. Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu poszatkowałam w plasterki. Pomidory odsączyłam z oliwy i pokroiłam w paseczki a potem jeszcze na pół. Cebulki oczyściłam i pokroiłam w grube (około
Kuchnia u KrysiOliwa ta ma zrównoważony, harmonijny aromat i nadaje się zarówno do gotowania, jak i doprawiania. Dodatkowo przed wstawieniem do piekarnika warto jest polać rybę odrobiną delikatnej oliwy Monini Delicato, aby nie obsychała w trakcie pieczenia. ➤ Zobacz także: Pieczony filet z dorsza z pesto rosso i kruszonką Ryba pieczona z koprem włoskim, ziemniakami i papryką Składniki / na 4 porcje(...)wody i wszystko wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Na warzywach ułóż filety z ryby. Posyp je solą i pieprzem oraz skórką z cytryny. Rybę przed pieczeniem warto jest polać odrobiną delikatnej oliwy Monini Delicato, aby nie obsychała w czasie pieczenia. Posyp danie kaparami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz ok. 15 minut, aż ryba się
Chilli Czosnek i Oliwamajonezem. Wyłożyć na blachę o wymiarach 23 x 33 cm z papierem do pieczenia na dnie. Wstawić do piekarnik nagrzanego do 190*C na 20 min. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu, wyjąć ostrożnie ser z blachy i ściągnąć papier. Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Rozłożyć na całej powierzchni upieczonego sera żółtego i oprószyć(...)krawędzi. Przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C. Piec przez około 40 min. Po upieczeniu chwilę odczekać i pokroić na plastry, jeżeli chcemy roladę podać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: cieciorka , filet z kurczaka , ser żółty , suszone pomidory
https:KKuchniaMniamPrzygotowanie: Filet należy rozbić tak, by był maksymalnie ‚prostokątny’, wtedy wygodniej będzie zwinąć roladkę. Pieczarki kroimy w cieniutkie plastry i podduszamy na patelni. Rozkładamy pieczarki na całej powierzchni fileta, następnie kładziemy ser żółty i wędlinę . Zwijamy całość w roladkę . Należy ją przekroić na pół i każdą część rozkroić delikatnie na 3 plastry. Najtrudniej będzie poradzić sobie z plastrami(...)szaszłyki po 3 plastry Szaszłyk smażymy chwilę na patelni z jednej i drugiej strony… i gotowe Można również upiec szaszłyki w piekarniku. Fajnie smakuje z sosem pieczarkowym Smacznego! http://www.zadrzwiamikuchni.pl/2013/02/filet-z-kurczaka-w-zakreconych-szaszlykach/ Post Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniPrzygotowanie: Filet należy rozbić tak, by był maksymalnie ‚prostokątny’, wtedy wygodniej będzie zwinąć roladkę. Pieczarki kroimy w cieniutkie plastry i podduszamy na patelni. Rozkładamy pieczarki na całej powierzchni fileta, następnie kładziemy ser żółty i wędlinę . Zwijamy całość w roladkę . Należy ją przekroić na pół i każdą część rozkroić delikatnie na 3 plastry. Najtrudniej będzie poradzić sobie z plastrami(...)szaszłyki po 3 plastry Szaszłyk smażymy chwilę na patelni z jednej i drugiej strony… i gotowe Można również upiec szaszłyki w piekarniku. Fajnie smakuje z sosem pieczarkowym Smacznego! http://www.zadrzwiamikuchni.pl/2013/02/filet-z-kurczaka-w-zakreconych-szaszlykach/ Post Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniSkładniki na 2 porcje: 2 średnie filety mrożone z morszczuka (bez skóry i z małą ilością glazury) ok 50-60 dkg ziemniaków 2 średnie marchewki 1-2 łyżki oleju 1 łyżka i 2 plastry (lub łyżeczki) masła przyprawy: sól morska, sól ziołowa, koperek suszony, pieprz mielony i ziołowy, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi suszony, papryka słodka mielona, pieprz cytrynowy(...)ziołowej, pieprzu ziołowego, zwykłego i cytrynowego oraz większą ilością koperku. Dawałam na oko. Włóż rybę do drugiego woreczka do pieczenia. Na każdym filecie połóż plasterek masła. Zamknij worek. Po 15 minutach od włożenia warzyw, wstaw do piekarnika rybę. Całość piecz jeszcze 20-25 minut (zależy tez od grubości ryby). W ten sposób ziemniaki i marchewki nie przejdą zapachem ryby
Anioszek w kuchnikurczaka i pieczarek 12. Pulpeciki drobiowe faszerowane groszkiem 13. Kurczak à la pizza 14. Kurczak w sosie czosnkowym 15. Kurczak Caprese z piekarnika 16. Kurczak w cieście francuskim 17. stripsy z kurczaka 18. pieczony filet z kurczaka 19. Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym 20. Pierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem 21. Roladki z kurczaka 22. Kurczak z patelni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię