filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:21/172)

ZAPIEKANKA KOPYTKOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-SEROWYM 187

trzeciego nikt nie chciał na nie patrzeć, a mi szkoda było, żeby się zmarnowały. Postanowiłam przemycić je właśnie w zapiekance 😉 Dodałam do nich fileta z kurczaka, wszystko zalałam sosem czosnkowo-serowym i zapiekłam w piekarniku. I tak niechciane kopytka stały się niebanalnym daniem! P.S. Aby ułatwić sobie pracę, do przygotowania sosu czosnkowo-serowego użyłam Uniwersalnego Sosu Łowicz Jasnego. #lowicz(...)kurczaka 1 sos Uniwersalny Łowicz Jasny 250 g sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 jajko olej do smażenia masło do wysmarowania formy sól, pieprz przyprawa do kurczaka Wykonanie: Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojonego kurczaka. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i smażymy do momentu, aż nie będzie

Kuchnia MagdaLeny
Dietetyczne nuggetsy pieczone w piekarniku 393

Nuggetsy pieczone w piekarniku, czyli popularny fast food w wersji dietetycznej. :-) Możemy jeść je bez wyrzutów sumienia, bo do ich przygotowania w ogóle nie dodajemy oleju. Panierka to płatki kukurydziane, których smak doskonale pasuje do fileta i przypraw. Jest chrupiąca, świetnie smakuje z każdym sosem. I frytkami. Najlepiej domowymi z tego przepisu . :-) 2 filety z kurczaka małe opakowanie(...)chłodne miejsce. 3. Płatki kukurydziane przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka. 4. Każdy kawałek fileta obtaczamy dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Podajemy z ulubionym sosem

Szefowa kuchni
JAK SMAŻYĆ MROŻONE RYBY? DORSZ 151

metodą prób i błędów opracowałam swoją własną teorie smażenia mrożonych ryb :)  Jeśli Jesteś Zainteresowana/Zainteresowany zapraszam :) Po Pierwsze Ryba:) -odmrażanie Mrożone filety z dowolnej ryby (ja dziś na podstawie dorsza) musimy dokładnie odmrozić, najlepiej na kradce z piekarnika . Zajmie nam to od godziny do 3 .  Po Drugie -osuszanie  Po odmrożeniu kiedy widzimy , że na filetach

Gotowanie Patki
Pstrąg łososiowy, pieczony w piekarniku 160

Soczysty, delikatny pstrąg łososiowy, z piekarnika.  Składniki (na porcję dla 2 osób- na zdjęciu): filet pstrąga łososiowego (około 450g) papier do pieczenia 1 duży ząbek czosnku sól - ilość według uznania pieprz - ilość według uznania 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich (polecam zioła Skworcu ) 1 płaska łyżeczka oregano 2 małe łyżeczki soku z cytryny 30 g masła Wykonanie: Naczynie żaroodporne(...)Płaty posypujemy ziołami prowansalskimi, oregano i skrapiamy sokiem z cytryny. Masło kroimy na małe kawałeczki i równomiernie rozkładamy na wierzchu ryby. Naczynie foliujemy i odkładamy na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Rybę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 13 minut. Naczynia żaroodpornego nie przykrywamy. Ja piekę na włączonej grzałce dolnej + grzałka z termoobiegiem.  Rybę podajemy

Smak mojego domu
Co dziś na obiad? Pierś z kurczaka z porami 122

oliwek/olej sól, pieprz Pierś z kurczaka z porami – przygotowanie No to zabieramy się do pracy. Samo przygotowanie trwa dosłownie 5-10 minut! Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pokrój por w podłużne paski , a filety z kurczaka przekrój wzdłuż, żeby nie były za grube i na pewno się przypiekły w środku tak jak trzeba. Posól mięso i przypraw

Rozdomowiona
Dorsz w razowej panierce 140

filetów dorsza biały mielony pieprz sól 2 łyżki musztardy chrzanowej olej do smażenia masło   Wykonanie:   Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Włożyć kawałki chleba i podpiekać, aż będzie suchy.  Zmiksować blenderem.  Dodać natkę i wymieszać. Filety umyć i osuszyć.  Oprószyć od strony skóry pieprzem i solą.  Posmarować musztardą i obtoczyć w panierce

Sto kolorów kuchni
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso 188

warzywniaczka zerwałam ostatnie malutkie cukinie. W lodówce miałam dorsza. Wrzuciłam wszystko na blaszkę, doprawiłam i zapiekłam w piekarniku. I tak powstał ten pyszny obiadek.składniki:700 g filetów z dorsza500 g malutkich cukiniisól ziołowa majeraneksuszone pomidory z czosnkiem i bazyliąolej rzepakowyser żółty do posypaniapesso pszenno-kukurydziane WodzisławFilety dorsza podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą ziołową i odrobiną majeranku. Odstawić(...)większe sztuki przekroić na pół. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć kawałki ryby oraz cukinie. Dobrze skropić olejem i posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 40 minut. Pod koniec pieczenia kawałki dorsza posypać startym serem, ja posypałam nie dużo więc ser sam się od razu rozpuścił. Gotową rybkę podałam

Monia miesza i gotuje
RYBA W PANIERCE PIECZONA W PIEKARNIKU 119

lekkie, dietetyczne a ryba nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Tak przygotowana rybka dobrze sprawdzi się na piątkowy obiad z dodatkiem frytek (oczywiście z piekarnika;)) albo pieczonych ziemniaków (również z piekarnika).  Do przygotowania ryby wykorzystałam  panierki razowej  od firmy  Ale Panierka . Kochani polecam Wam tę i inne panierki, są mega smaczne, coś innego niż tradycyjna bułka tarta(...)przyprawa do ryby do smaku Wykonanie: W misce rozklepać jajka, dodać sól, obie papryki i przyprawę do ryby. Do drugiej miski wsypać panierkę. Filety ryby moczyć w jajku z przyprawami, następnie w panierce. Piekarnik nagrzać do 180'C. Panierowane ryby układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut

Zrób to smacznie
Saltimbocca z kurczaka ze smażonymi szparagami 149

znowu chwila namysłu i szybki obiad gotowy. Tym razem połączyłam je z delikatnym mięsem kurczaka. Delikatnie oprószone solą i pieprzem filety owinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam szparagi z czosnkiem. Gotowe posypałam startym serem i podałam z filetami. Szybkie, lekkie danie

Wiem co jem
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 165

Takie muffiny drobiowe są świetną alternatywą dla zwykłych mielonych. Nie dość, że nietypowo wyglądają, to jeszcze są zdrowsze, bo przygotowane z chudego mięsa i pieczone w

Smaki Na Talerzu
Śledzik na każdą okazję! Pyszne przepisy i KONKURS 149

szklanki oliwy z oliwek - sól, pieprz - bagietka pszenna na zakwasie - suszone pomidory w oliwie - świeży koperek i bazylia WYKONANIE: - filety  śledzi kroimy na porcje - bagietkę kroimy na kromki - siekamy suszone pomidory wraz z oliwą - bagietki podpiekamy w piekarniku, układamy na nie posiekane pomidory i dodajemy listki bazylii - migdały prażymy na suchej patelni, przekładamy do moździerza i rozgniatamy, dodajemy(...)podania Ziemniaki owiń folią aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika na godzinę, piecz do miękkości. Cebulę obieramy z łusek, kroimy na ósemki, przekładamy do miski z wrzątkiem,pozostawiamy na 10 minut. Cebulkę odcedzamy i macerujemy w oliwie z oliwek. Jabłko kroimy na cieniutkie plasterki i macerujemy w soku z cytryny. Filety śledziowe kroimy na porcje. Oliwę miksujemy z natką

SMYKWKUCHNI
Pieczony filet z indyka 163

Już wam z całą pewnością pisałam, że nie przepadam za mięsem z indyka. Jednak czasami postanawiam dać mu kolejną szansę i z reguły wychodzi dość smaczne

Polska Zupa
Łosoś smażony 117

łosoś smażony na patelni bez skóry. Jest świetny do sałatek, makaronu, kaszy czy też najprościej - na kanapki. Zobacz jak ja zazwyczaj szykuję i smażę filety z łososia.  Jeśli masz ochotę na łososia z piekarnika, to zachęcam do sprawdzenia kilku innych moich przepisów. Łosoś pieczony w majonezie czy też łosoś pieczony w pomidorach .. obie wersje są pyszne

AniaGotuje.pl
Filety faszerowane papryką, serem i limonką 152

wystudzenia. 2. Z filetów odkrawamy polędwiczki. Nacinamy grubszą część tak żeby powstała kieszonka, oprószamy solą i pieprzem. Powstałe kieszonki napełniamy wystudzonym farszem. 3. Przygotowane filety układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na 40 minut. Podajemy gorące lub zimne w formie plastrów. Smacznego

Apetyczna babeczka
Kurczak pod orzechowo - ziołową kruszonką 103

malaksera i zmiksować pulsacyjnie  (tak żeby powstały drobne cząsteczki). Doprawić solą, pieprzem, a następnie wyłożyć na każdy kawałek fileta. 3.  Filety przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.  Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Morszczuk na szpinaku 125

szpinak, doprawić solą, pieprzem  i dusić około 5 minut. Po tym czasie szpinak przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na szpinaku ułożyć filety  z morszczuka oraz plastry pomidora. 4.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Filet z kurczaka zapiekany w pomidorach 175

Filet z kurczaka zapiekany w pomidorach Pyszne danie na obiad 🙂 Składniki 3/4 kg fileta z kurczaka 4 średnie pomidory 1/2 średniej cukinii 15 dkg

czarrna od kuchni
SZYBKIE TOSTY Z MIĘSEM Z KURCZAKA 123

KLIK 4 kromkni chleba tostowego 10 dag tartego sera żółtego Warzywa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Na chleb tostowy kładę rozdrobnione mięso pieczone najlepiej z fileta kurczaka. Następnie posypuję serem żółtym. Następnie wkładam do piekarnika i piekę aż ser się roztopi. Międzyczasie przygotowuję ulubione warzywa. Ja dziś przygotowałam ogórki. Na każdy tost kładę plastry. Następnie polewam sosem

Gotowanie Patki
Rolada z kurczaka z ziołami 140

miseczce.   Na desce rozwinęłam folię spożywczą i ułożyłam na niej filety. Układałam w ten sposób, żeby zachodziły jeden na drugi. Na filetach rozsmarowałam farsz. Pomagając sobie folią spożywczą zwinęłam roladę.   Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Roladę przełożyłam na srebrną folię i zwinęłam na kształt wałka. Przełożyłam do   naczynia żaroodpornego.   Wstawiłam do gorącego piekarnika

Kuchnia u Krysi
Ryba pieczona pod pierzynką cebulową 144

Przepis na pyszną rybę pieczoną w piekarniku z cebulą i serem wędzonym. Składniki: 2-3 filety z ulubionej ryby 2 łyżki musztardy (ostrej) 2 cebule 100 g sera wędzonego sok z cytryny sól, pieprz rozmaryn Przygotowanie Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Rybę smarujemy musztardą

e-PrzepisyKulinarne
Filet z Kurczaka ze Szpinakiem zapiekany w Piekarniku 203

Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego 10 Dag Sera Żółtego Tartego  Pieprz  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z Kurczaka Myjemy Przekrawamy  na Pół  Filet Polewamy Sosami Kładę Szpinak Dodać Przyprawy Włożyć do Piekarnika piec ok 40 min  Na sam Koniec dodaję ser Żółty  Zapiekam

Gotowanie Patki
Pieczony łosoś ze szpinakiem i puree ziemniaczanym 127

łososia pozbawiamy skóry, kroimy na pół i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym oraz sokiem z cytryny. Resztę cytryny kroimy w ćwiartki i układamy na filetach razem z listkami świeżej bazylii. Łososia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekany ząbek czosnku i szalotkę, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut

Mango Papaja
Pieczony łosoś z awokado i koprem włoskim 175

kolendry 100g ugotowanego ryżu jaśminowego 1 mocno dojrzałe awokado Limonka Sól himalajska Pieprz czarny Trawa cytrynowa do przybrania Olej ryżowy Cukier Przygotowanie: 1/ Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i wkładamy przyprawiony pieprzem cytrynowym filet z łososia ułożony na folii aluminiowej. Pieczemy 15-20 minut 2/ Na patelni przesmażamy pokrojony w małą kostkę koper włoski i pomidorki pokrojone

Kuchnia PROzdrowotna
Domowy fishburger 158

duży ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Bułki przekrój na pół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej połówki bułek i filety rybne i podgrzej w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (z termoobiegem) przez 5-8 minut. Sos: Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj starty ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Pomidory pokrój. Dolne połówki bułek

Ze smakiem i z pasją
Muffiny z kurczaka z pieczarkami 580

muffinek ( u mnie niezawodne silikonowe ) delikatnie smarujemy odrobiną oleju.Każdą wykładamy rozbitym plastrem mięsa , tak by końce wystawały ponad brzeg.Faszerujemy przygotowanym nadzieniem.Zakrywamy wystającymi końcami fileta ( nadajemy kształt babeczek ).Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok.30-40 min.Podajemy z ulubioną surówką i sosami.Smacznego

Ostra na Słodko
Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 178

należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki").4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce.5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 30-40 minut

Szefowa kuchni