filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:13/172)

Piersi kurczaka pieczone w ziołach z warzywami 475

Kolorowy obiad z piekarnika , przy którym nie ma dużo pracy. Dobrze doprawione mięso, warzywa i ziemniaki upieczone razem. Z pewnością ta potrawa wystarczy dla 2 bardzo

Smaczna Pyza
Polędwica z dorsza z ratatouille 230

Nie wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kebab z kurczaka w wersji domowej 170

Bułki do kebaba: ½ kg mąki (+ ½ szklanki do podsypania) 3 dag drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki mleka ½ szklanki wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli Składniki na kebab: 1 podwójny filet z kurczaka Ok. 3 łyżki oliwy ¾ łyżeczki gyrosu ¾ łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 sałata np. lodowa 2 pomidory 2 średnie czerwone cebule * ewentualnie zielony ogórek Dip czosnkowy: 1 duży(...)bułki na kebab układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pozostawiamy na około 15 – 20 minut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i smaży na oleju bez przypraw, do czasu gdy mięso zmięknie (około 5 – 7 minut), następnie dodajemy przyprawy

Smakowy Raj
Filet z piersi kurczaka nadziany mieszanką serową i pieczarkami 136

się nie przeciąć mięsa na wylot. Mięso doprawić w środku wg smaku, do każdej piersi włożyć nadzienie i delikatnie docisnąć. W ten sposób przygotowane filety posmarować jogurtem i posypać kurkumą lub papryką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Filet z piersi kurczaka nadziany mieszanką serową i pieczarkami Filet

Smaki Armine
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 194

rybne kluski z „The Fishmonger’s Cookbook” 60 min 15 min (czekanie) 12,70 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ miska łyżka garnek piekarnik forma do pieczenia Składniki Koszt filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko(...)letniego ciasta dodajemy jedno jajko. Znowu energicznie mieszamy do uzyskania idealnie kremowej i jednolitej konsystencji. Odstawiamy masę do lodówki, aby była dobrze schłodzona. 2. MIELENIE RYBY (3 min) Schłodzony filet oczyszczamy, sprawdzamy czy nie pozostał w nim ości i mielimy go w mikserze. Dodajemy zimne ciasto parzone, przyprawiamy gałką muszkatołową oraz świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy. Jeśli ciasto jest

Nerds Kitchen
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 230

rybne kluski z „The Fishmonger’s Cookbook” 60 min 15 min (czekanie) 12,70 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ miska łyżka garnek piekarnik forma do pieczenia Składniki Koszt filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko(...)letniego ciasta dodajemy jedno jajko. Znowu energicznie mieszamy do uzyskania idealnie kremowej i jednolitej konsystencji. Odstawiamy masę do lodówki, aby była dobrze schłodzona. 2. MIELENIE RYBY (3 min) Schłodzony filet oczyszczamy, sprawdzamy czy nie pozostał w nim ości i mielimy go w mikserze. Dodajemy zimne ciasto parzone, przyprawiamy gałką muszkatołową oraz świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy. Jeśli ciasto jest

Nerds Kitchen
Ryba (wilk morski) zapiekana z pomidorem i mozzarellą 933

Ryba słonowodna najczęściej występująca na Oceanie Atlantyckim, która ma mocne szczęki i...zęby 😃 Mięso z zębacza jest białe, jędrne, delikatne w dotyku i bardzo smaczne. Filety z tej ryby idealnie smakują przygotowane w piekarniku, ponieważ mięso po upieczeniu nie jest przesuszone, lecz mocno soczyste 😊 Składniki na 2-3 porcje: 2 kawałki (około 0,4 kg) filetów zębacza smugowego(...)przyprawa do ryb* odrobina soku z cytryny szczypta soli *mieszanka: ziela angielskiego, czarnego pieprzu, liści bazylii, macierzanki, trawy cytrynowej, listków laurowych, cebuli, gałki muszkatołowej oraz imbiru Od lewej strony: filety przed i po upieczeniu   Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki ryby oprószyć przyprawą do ryb oraz solą, a także delikatnie skropić sokiem z cytryny. Przyprawione

Ugotować
Ryba zapiekana pod pieczarkowo-serową kołderką 131

granulowany czosnek sól, pieprz masło klarowane Opłukany i osuszony ręcznikiem papierowym filet z miruny dzielimy na mniejsze porcje. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą, pieprzem i dodatkowo z jednej strony szczyptą curry oraz granulowanym czosnkiem. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 15-20 minut. Pieczarki kroimy(...)patelni rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Smażymy do zrumienienia. Na koniec doprawiamy słodką papryką, solą oraz pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzamy farsz pieczarkowy. Posypujemy tartym serem. Ponownie umieszczamy w piekarniku do czasu zapieczenia się sera (10-15 minut). Źródło

Smaki Na Talerzu
Obiad wyśmienity w 20 minut 370

wcześniej! To mogę sobie pozwolić na chwileczkę zapomnienia. Ale , żeby nie było....to ja sobie te frytki elegancko „przerobię po mojemu” i zrobię w piekarniku ! Składniki frytki karbowane u mnie IGLOTEX filet z kurczaka salatka z szpinaku baby, pomidorków koktajlowych, sałaty lodowej przyprawa do pizzy SKWORCU olej rydzowy  SEMCO olej lniany wielkopolski SEMCO olej z wielkopolski rzepakowy(...)balsamiczny z Modeny Ponti od  INDEX FOOD Najpierw umyj filet z kurczaka osusz i pokrój w plastry. Posól i wrzuć na patelnię do grillowania. Następnie przygotuj frytki. Wsyp je do miski, posól, posyp przyprawą do pizzy. Następnie polej olejem rzepakowym, wymieszaj dokładnie i szybko włóż do piekarnika na 220 stopni na około 15 minut- grzanie góra i dół

Z Kuchni Do Kuchni
Mintaj w sosie pomidorowym 133

Pyszna,  lekka rybka w sam raz dla nas! Skladniki: Mintaj -  u mnie filety bez skóry,  400g Przyprawy: sól,  pieprz,  czosnek granulowany SOS: Pomidory w puszce 3 łyżki  jogurtu greckiego/naturalnego Duża  cebula Średnia  marchewka Sól, pieprz,  oregano, bazylia, lubczyk,  pół  łyżeczki  cukru Rybę  myjemy i osuszamy,  obsypujemy(...)blendujemy, marchewkę  kroimy w dość cienkie plasterki, cebulę też  dość  cienko:)  Dodajemy do sosu i zagotowujemy.  Piekarnik nagrzewamy do 180 C  Rybę  rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Większe  filety proponuję  przeciąć  na pól.  Następnie wlewamy sos i pokrywamy nim całość, wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy 30min, w połowie

Mamuśka wraca do formy
Roladki drobiowe ze szparagami w miodowo-musztardowym sosie 107

Szparagi mają w sobie coś wyjątkowego. Śmiem twierdzić, że jeśli raz zjecie je dobrze przygotowane, już zawsze będziecie czekać na sezon szparagowy. Jeśli jeszcze nie jedliście

Smaki Na Talerzu
Menu na tydzień: Niedzielny obiad i 5 lanczy na cały tydzień 83

tydzień dla początkujących. Moglibyśmy pójść na skróty i gotować zgodnie z założeniami popularnej w Stanach metody meal prep, polegającej na tym, że na jedną tackę do piekarnika kładziesz np. brokuła, marchew, papryki, filety z kurczaka, doprawiasz wszystko, pieczesz, a potem pakujesz do pudełek wypełnionych kaszą, czy ryżem i masz cztery obiady do pracy. Na stronach amerykańskiego serwisu Goodful możecie(...)który zamarynowany trafił do lodówki W niedzielę po południu zaczęliśmy od przygotowania zapiekanki: trzeba ugotować kalafiora z warzywami i sos. Wszystko można zrobić w czasie, w którym nagrzewa się piekarnik. Czas pieczenia zapiekanki 25 minut W tym czasie kurczak huli huli wyciągnięty z lodówki czekał na swoją kolej. Czas zrobić chińskie dania. Nastawiliśmy ryż i makaron, żeby się ugotowały

Niedzielny kucharz
Halibut smażony z pomarańczą 119

filety halibuta ze skórą, 1 pomarańcza, pieprz, sól, oliwa, masło, Zdjąć skórę z filetów i dokładnie ją oczyścić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 70 stopni na około 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 150 stopni i... i pilnować aby się nie spaliła a była chrupka – ja piekłam jeszcze 10 minut. Skórkę pomarańczy zetrzeć na drobnej tarce. Sok z pomarańczy

królestwo garów
Stripsy z kurczaka w sezamie (pieczone) 241

Zapraszam na pyszne filety z kurczakiem w sezamowo-serowej panierce:). Upiekłam je w piekarniku i podałam z sałatką. Świetnie zastąpią również smażonego kotleta w obiedzie.  2 filety z kurczaka 50g sezamu 100g sera cheddar 150g jogurtu  1 jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku sól, pieprz  1. Filetu kroimy na nieduże kawałki. Mieszamy

Szefowa kuchni