filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:11/172)

Łosoś koperkowo-czosnkowy i kilka słów o gotowaniu na parze 170

siekamy Filet skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy ziołami, posiekanym czosnkiem  Na wierzch kładziemy plasterek cytryny Gotujemy na parze przez 15-20 minut Tak przyprawiony filet możemy również upiec w piekarniku, uprzednio zawijając go w folię aluminiową, jednak naprawdę warto spróbować czegoś innego jeśli tylko mamy możliwość

peanutbuttermonster
Kurczak z Niespodzianką! 138

filety. Następnie nałożyłam nadzienie na każdą połowę i zawinęłam - tworząc roladę. Kiedy ułożyłam wszystkie 'roladki' na lekko wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym; posypałam jeszcze raz wszystkie filety bazylią.Wstawiłam do nagrzanego piekarnika(180C) i przykryłam folią, piekłam przez ok.25-30min.Wszystkim smakowało, więc chyba mogę  napisać - Polecam

Chocolate Stop Tempting
Pieczone piersi z kurczaka w panierce (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 221

idealne dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz FODMAP (c zym jest dieta FODMAP przeczytasz TUTAJ ). Przepis znalazłam na stronie Spiekła Rodem . Zapraszam do gotowania! Składniki (2 porcje): 2 filety z piersi kurczaka 1 jajko 1/2 szklanki płatków kukurydzianych bezglutenowych * 1/4 szklanki tartego parmezanu sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY * Dieta(...)KONIECZNIE sprawdźcie skład. Niestety większość dostępnych na rynku płatków kukurydzianych (zwłaszcza tych znanych marek, na których napisane jest "gluten free) jest słodzona syropem glukozowo-fruktozowym. 1. Piekarnik rozgrzewamy do 185 stopni Celsjusza. Filety z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, oprószamy pieprzem i solą. Płatki kukurydziane blendujemy na pyłek lub wkładamy do woreczka i rozgniatamy przy pomocy wałka. Mieszamy

My Culinary Art
Sandacz z ostrym, maślanym sosem 182

zrobić sos do ryby na jego bazie. Sos wyszedł znakomity. Trzeba sprawdzać ostrość w trakcie szykowania - wszystko zależy od ostrości sosu którym będziemy doprawiać. Filety możemy przygotować w dowolny sposób. Ja piekłam je w piekarniku, ale równie dobrze, można je ugotować na parze, lub usmażyć na patelni. Warto też samemu zrobić bazę do sosu, czyli słodko kwaśny sos chili(...)Robi się go bardzo szybko, a jest znacznie smaczniejszy od kupnego. Bardzo polecam!  Inspiracją był  ten  przepis   Składniki ok 500 g filetów z sandacza, ze skórą  - jeżeli mrożone, najlepiej wyjąć je dzień wcześniej i rozmrozić w lodówce 1 łyżka oleju rzepakowego sól i czarny pieprz  sos: 60 ml wody 100 g masła

Stare Gary
Dietetyczny szaszłyk 173

fileta z piersi kurczaka 2 pieczarki 1/2 małej cebuli kawałek czerwonej papryki ostra papryka zioła prowansalskie dodatkowo: (czarny) pomidor + kiełki sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220°C - opcja grill. Filet kroimy na 3 kawałki, pieczarki obieramy i usuwamy nóżki. Na patyczek  nabijamy mięso, pieczarkę, kawałek papryki i cebulę - powtarzamy kolejność. Szaszłyki posypujemy z każdej(...)strony ostrą papryką i ziołami. Wkładamy do piekarnika na środkowy ruszt wyłożony folią aluminiową. Grillujemy 10 min, następnie obracamy i pieczemy kolejne 10 minut. Szaszłyka zajadamy z pomidorem doprawionym solą i pieprzem oraz pieczywem Wasa

Alutka-Gotuje
Tarta ze szpinakiem i pieczonym łososiem 147

ponownie wstawiamy na 5 minut. Farsz: Łososia myjemy i osuszamy. Skrapiamy go sokiem z cytryny, a następnie posypujemy solą oraz pieprzem z każdej strony. Filet układamy w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut. Po tym czasie łososia wyjmujemy i rozdrabniamy (jeśli nasz filet był ze skórą, musimy(...)zgęstnieje. Dolewamy śmietanę kremówkę, doprawiamy całość solą i pieprzem. Sos powinien być aksamitnie gładki (bez grudek). Odstawiamy go do przestudzenia i na koniec mieszamy z roztrzepanym jajkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na uprzednio upieczonym i ostudzonym spodzie układamy połowę rozdrobnionego łososia oraz połowę szpinaku. Polewamy sosem. Ponownie układamy łososia i szpinak polewając całość resztą pozostałego sosu. Na koniec tartę

MyCookBook.pl
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym 165

takie dania, które powalają smakiem a nie wymagają dużego wysiłku. Dziś umieszczam przepis na jedno z nich. :-) Robi się praktycznie samo, sos można przygotować wcześniej, filety również i w odpowiednim momencie wstawić do piekarnika. Dlatego świetnie sprawdzi się jako danie na ciepło na imprezie, może Sylwestrowej? :-) Miękki filet w połączeniu z pysznym miodowo-musztardowym sosem zachwycą każdego

Szefowa kuchni
Łosoś w francuskim sosie miodowo-musztardowym 99

filetów z łososia szczypta soli i pieprzu do smaku świeżo posikana natka pietruszki olej lub oliwa do wysmarowania folii aluminiowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na łososia w sosie miodowo-musztardowym: Piekarnik nagrzać do 200 st. C (góra-dół). Przygotować francuski sos miodowo-musztardowy: w tym celu wymieszać ze sobą musztardę francuską, miód, czosnek, wędzoną paprykę oraz sok z cytryny. Filety(...)był wystarczająco duży, to można go przykryć z góry drugim kawałkiem folii, pamiętając o tym, by stworzyć szczelną paczuszkę. Wstawić łososia do piekarnika i piec przez ok. 15-18 minut (w zależności od grubości filetów) aż ryba będzie całkowicie upieczona. Następnie po tym czasie, rozerwać folię z góry, odgiąć ją na boki i piec łososia bez przykrycia (najlepiej z funkcją

Kulinarne Przeboje
Filet z fetą na makaronie z sosem śmietanowym z brokułem i kalafiorem 183

rukoli Składniki na 2 porcje. Najpierw przygotowujemy filety. W filetach robimy nacięcie i do środka wkładamy fetę z suszonym pomidorem i bazylią. Filety na wierzchu nacinamy, a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 10 minut. Po tym czasie filety wkładamy do kieszonek zrobionych z foli i wlewamy do nich trochę wody

Kuchenne Wariacje
Kurczak z boczniakami w cieście francuskim 266

kurczaka wypełnione grzybami. A konkretnie to boczniakami, które dusiłam w winie, dzięki czemu nabrały charakterystycznego smaku. Otulone ciastem francuskim i upieczone w piekarniku są chrupiące z wierzchu, a w środku aromatyczne i soczyste. SKŁADNIKI: 4 filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 250g grzybów boczniaków 1 duża cebula 1/2 szklanki wytrawnego wina białego 1 opakowanie ciasta francuskiego sól pieprz czarny(...)część założyć na mięso chowając końce pod spód. Posmarować wierzch rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na ok 25min do zrumienienia. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z grzybami , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: boczniaki , ciasto francuskie , filet z kurczaka

https:KKuchniaMniam
Prosty pasztet rybny z jajkiem przepiórczym 146

dekoracji Filety doprawiamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy w plastry. Formę do zapiekania polewamy oliwą z oliwek, układamy na niej filety a na filetach cytrynę. Całość zapiekamy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Jaja przepiórcze gotujemy na twardo (4 minuty) i obieramy ze skorupki. Białka jaja kurzego oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)sztywną pianę. Upieczone filety oddzielamy od skóry i mielimy w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem na mus. Doprawiamy solą i pieprzem, wyciskamy sok z upieczonych cytryn, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie powoli i stopniowo dodajemy ubite białka. Formę "keksówkę" wykładamy papierem do pieczenia, w niej umieszczamy 1/2 otrzymanej masy, następnie układamy jaja przepiórcze i wlewamy resztę masy

Mango Papaja
rybne krokiety z dorsza czyli Bolinho de Bacalhau Fresco 170

świeżo zmielonej1 jajkoOlej roślinny do smażeniaprzygotowaniepiekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Ułożyć  filety z dorsza w żaroodpornym naczyniu, skórą do dołu, polać  z oliwą z oliwek z obu stron ,dobrze posolić i popieprzyć. Piec przez około 10 do 15 minut . Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Pomagając sobie widelcem,podzielić rybę na bardzo drobne kawałki, skórę wyrzucić

Stare Gary
Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami 208

zalewy od suszonych pomidorów. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy filety z dorsza (posolone z obu stron) i dokładnie je obtaczamy (ja użyłam oskrobanego dorsza ze skórą, którą nacięłam w trzech miejscach, można też użyć bez skóry). Zostawiamy w marynacie na ok. 10-15 minut (na czas nagrzewania piekarnika). W tym czasie: cebulę kroimy w półplasterki, pomidorki koktajlowe na połówki(...)marynaty) i przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, jeśli ryba jest bez skóry – pomijamy etap smażenia. Dorsza wkładamy na 12-14 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C (jeśli filet jest cienki wystarczy 12 minut, jeśli gruby – 14 min.). W czasie gdy ryba się piecze, przygotowujemy dodatki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki zalewy z suszonych

Poezja smaku
Filet z kurczaka w panierce z krakersów 200

Filet z kurczaka w panierce z krakersów z piekarnika . Pieczone stripsy z kurczaka. Aby po upieczeniu mięso kurczaka było soczyste i kruche moczę je kilka godzin w jogurcie. Zamiast bułki tartej czy mąki kukurydzianej wykorzystałam do panierowania zmielone krakersy. To odchudzona wersja stripsów z kurczaka smażonych na patelni. Polecam też upiec filet z kurczaka , to idealna wędlina drobiowa(...)panierujemy dokładnie w zmielonych, doprawionych krakersach. Układamy mięso z kurczaka dosyć ciasno na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i wstawiamy blaszkę. Pieczemy ok. 30 minut na złoty kolor. Możemy podać do kurczaka dip czosnkowy na bazie jogurtu, majonezu i czosnku. The post Filet z kurczaka w panierce z krakersów appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filet faszerowany pieczarkami i papryką 181

papryki czerwone 1 łyżka tartej bułki sól, pieprz do smaku Wykonanie Filet powiększyć , czyli przekroić go wzdłuż na pół ale nie całkiem przecinając , rozłożyć ( tak jak książkę) lekko rozbić , posolić i popieprzyć , odstawić w chłodne miejsce. Paprykę rozkroić oczyścić z nasion ,umyć i położyć do rozgrzanego piekarnika .pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości , następnie zmiksować(...)masy pieczarkowej i jeszcze raz wymieszać . Farsz wyłozyć na filet  równo go rozprowadzić i zwinąć w rulon. Folię aluminiową posmarować oliwą ,przełożyć zwinięty filet , zawinąć go ściśle i włożyć do piekarnika na 25 minut , temperatura 200 stopni. Wystarczy dodać jakąś surówkę i danie obiadowe lekkie gotowe

Eli Gotowanie