filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:20/172)

Łosoś pieczony w migdałach 1005

formie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś wyszedł pyszny, soczysty a płatki migdałowe zrumieniły się w piekarniku i zyskały przyjemnego, orzechowego aromatu. 1 duży filet z łososia 3 łyżki płatków migdałowych, u mnie od Piątnica 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 cytryny sól, pieprz 1. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie myjemy. Skórkę

Szefowa kuchni
Łosoś z cytryną i koperkiem 167

obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.  4. Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami

Szefowa kuchni
Filet z kurczaka z kalafiorem z piekarnika i sosem tahini 356

Filety z kurczaka na różyczkach kalafiora upieczonych w piekarniku z sosem tahini to propozycja na wyjątkowy obiad na co dzień. Przyjemny i łatwy do przygotowania, bo gotowy do podania w pół godziny. Kalafior upieczony z kuminem rzymskim i pieprzem cayenne smakuje doskonale, do tego soczysta pierś z kurczaka polana sosem z tahini. Kurczaka najpierw krótko obsmażamy na patelni, następnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba. Soczewica. Migdały. 157

minut. Najlepiej sprawdzić czy jest już wystarczająco miękka. Odcedzamy. Rybę osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym filecie rozsmarowujemy po 1 łyżeczce masła. Wkładamy po piekarnika na około 20 minut w temperaturze 180 °C. W tym czasie    podsmażamy na oleju posiekaną dymkę (cebulę bez szczypioru) Gdy się trochę przyrumieni

Przysmaki Karolki
Falafel z sosem ogórkowym z chrzanem i grillowanym kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim 196

Ciecierzyca. Tak naprawdę odkryłem ją niedawno i od razu się zakochałem w tym smaku i teksturze.Dziś z jej wykorzystaniem coś z kuchni arabskiej w naszym

BaRepas
Brokuly i dorsz pieczony z rozmarynem i czerwonym pieprzem 254

reszta marynaty.Smazymy krotko z obydwu stron,po czym przykryc patelnie,zeby ryba doszla.Mozemy rowniez upiec ja w piekarniku.Nalezy piec 15 minut w temperaturze 200 ° C.Gdy filet jest pozbawiony skory lepiej upiec go w piekarniku,poniewaz trudno wowczas  obrocic rybe na patelni.Moja ryba rozsypywala sie niestety przy odwracaniu.Dodatkiem do dzisiejszego dania jest brokul.To jest niesamowite warzywo ze wzgledu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczony łosoś i risotto z pomidorami 249

Filety z łososia zalać sokiem z cytryny i posypać przyprawą. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie łososia obsmażyć na patelni. Następnie każdy z filetów zapakować w folię aluminiową i wstawić do piekarnika na ok. 15 minut/160 st.C. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju, podsmażyć na niej drobno pokrojoną cebulę. W tym czasie zaciętego

Pasja Smaku
Kapuśniaczki w cieście francuskim/ Dorsz w cieście francuskim 205

Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut. Dorsz w cieście francuskim: - 2 filety z dorsza - sok z limonki - sól morska - ciasto francuskie W spory prostokąt ciasta francuskiego układamy rybę, wcześniej polaną sokiem z limonki, solimy (pamiętajcie ciasto jest

SMYKWKUCHNI
Ryba pieczona z tapenadą 184

zalewy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='4 filety z białej ryby (np. dorsz, tilapia, okoń morski) 4 łyżki parmezanu 4 łyżki białego wytrawnego wina 1 czerwona papryczka chili lub chili w płatkach 400 g ryżu jaśminowego lub basmati(...)łyżka soku z cytryny świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Wszystkie składniki tapenady wkładamy do malaksera i miksujemy na jednolitą masę (można też zblendować blenderem). Piekarnik nagrzewamy do 200°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Filety (mogą być ze skórą) posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy do blaszki wyłożonej papierem lub folią. Układamy na rybach grubą warstwę tapenady. Posypujemy bardzo drobno posiekaną

Poezja smaku
Filet z brokułami w cieście francuskim 152

połówek rządek fileta i brokułów, posypujemy startym żółtym serem. Brzegi kroimy na takie paseczki (frędzelki). Zakładamy brzegi jak warkoczyk. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Podajemy z sosem czosnkowym. Artykuł Filet z brokułami w cieście francuskim pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Filet z kaczki w sosie wiśniowym z selerowym puree 200

ilością czarnego świeżo zmielonego pieprzu, po czym przewróciłem filety na drugą stronę. Wówczas też dodałem na patelnię gałązkę świeżego rozmarynu. Smażyłem jeszcze przez około 5 minut - aby mięso zarumieniło się również z drugiej strony. Po tym czasie przełożyłem mięso do naczynia żaroodpornego i umieściłem w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku na 30 minut. Do garna włożyłem łyżkę masła(...)czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Zmiksowałem przy użyciu blendera na gładką masę, którą cały czas podgrzewałem do uzyskania konsystencji gęstego budyniu. Kaczkę po wyjęciu z piekarnika odstawiłem na bok na 5 minut, po czym każdy filet pokroiłem w cienkie plastry. Na talerze wyłożyłem puree oraz pokrojone filety z kaczki. Polałem sosem wiśniowym i udekorowałem świeżym rozmarynem

Wyprawy kulinarne
Pierś z kaczki z sosem cytrynowym 263

wyniku wytapiania tłuszczu spod skóry powstanie fantastyczny aromat, który przeniknie do mięsa. Dynię – możemy użyć mrożonej – wkładamy na do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 25 minut, aż zmięknie i zbrązowieje. Po wyjęciu skręcamy piekarnik do temperatury 75-80 stopni, aby wstawić do niego później kaczkę. Upieczoną dynię przekładamy do garnka. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę(...)patelni. Ten sposób pozwala na całkowite wytopienie się tłuszczu spod skóry. Gdy tylko skóra kaczki się zarumieni i stanie się chrupiąca odwracamy filet na drugą stronę. Smażymy go około 3-4 minut i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 75-80 stopni i trzymamy w nim około 10 minut. W tym czasie powinniśmy zrobić puree oraz sos. Dynię i ziemniaki

Jacob Tastes
ZAPIEKANKA KOPYTKOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-SEROWYM 219

trzeciego nikt nie chciał na nie patrzeć, a mi szkoda było, żeby się zmarnowały. Postanowiłam przemycić je właśnie w zapiekance 😉 Dodałam do nich fileta z kurczaka, wszystko zalałam sosem czosnkowo-serowym i zapiekłam w piekarniku. I tak niechciane kopytka stały się niebanalnym daniem! P.S. Aby ułatwić sobie pracę, do przygotowania sosu czosnkowo-serowego użyłam Uniwersalnego Sosu Łowicz Jasnego. #lowicz(...)kurczaka 1 sos Uniwersalny Łowicz Jasny 250 g sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 jajko olej do smażenia masło do wysmarowania formy sól, pieprz przyprawa do kurczaka Wykonanie: Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojonego kurczaka. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i smażymy do momentu, aż nie będzie

Kuchnia MagdaLeny
Dietetyczne nuggetsy pieczone w piekarniku 424

Nuggetsy pieczone w piekarniku, czyli popularny fast food w wersji dietetycznej. :-) Możemy jeść je bez wyrzutów sumienia, bo do ich przygotowania w ogóle nie dodajemy oleju. Panierka to płatki kukurydziane, których smak doskonale pasuje do fileta i przypraw. Jest chrupiąca, świetnie smakuje z każdym sosem. I frytkami. Najlepiej domowymi z tego przepisu . :-) 2 filety z kurczaka małe opakowanie(...)chłodne miejsce. 3. Płatki kukurydziane przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka. 4. Każdy kawałek fileta obtaczamy dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Podajemy z ulubionym sosem

Szefowa kuchni
JAK SMAŻYĆ MROŻONE RYBY? DORSZ 178

metodą prób i błędów opracowałam swoją własną teorie smażenia mrożonych ryb :)  Jeśli Jesteś Zainteresowana/Zainteresowany zapraszam :) Po Pierwsze Ryba:) -odmrażanie Mrożone filety z dowolnej ryby (ja dziś na podstawie dorsza) musimy dokładnie odmrozić, najlepiej na kradce z piekarnika . Zajmie nam to od godziny do 3 .  Po Drugie -osuszanie  Po odmrożeniu kiedy widzimy , że na filetach

Gotowanie Patki