Kurczak pod orzechowo - ziołową kruszonką

Kurczak pod orzechowo - ziołową kruszonką

Kurczak pod orzechowo - ziołową kruszonką

Przepis na : obiad

Filet z kurczaka pieczony z niezwykle aromatyczną ziołową kruszonką, z orzechami, to doskonały pomysł na połączenie klasyki z czymś zupełnie nowym. Smakuje rewelacyjnie! Składniki: 650g fileta z kurczaka (3 pojedyncze piersi) sok z cytryny sól pieprz masło Kruszonka: 100g orzechów ziemnych 1 bułka kajzerka 1 pęczek natki z pietruszki 1 ząbek czosnku skórka i sok z połowy cytryny szczypta przyprawy chilli 3 łyżki parmezanu 3 łyżki oliwy pieprz sól Wykonanie: 1.  Fileta naciąć na wierzchu, skropić sokiem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, filet z kurczaka, kurczak pieczony, piersi, pierś, bułki, obiad, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pomysł na obiad, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.