Przepis na : obiad
Delikatna ryba pieczona ze świeżymi pomidorami, podana na szpinaku z dodatkiem wyrazistego czosnku i szalotki to szybki i prosty w przygotowaniu, lekki obiad. Składniki: 500g fileta z morszczuka 300g świeżego szpinaku 1 duży dojrzały pomidor 3 szalotki 2 ząbki czosnku sok z cytryny 3 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. 2. Pomidora sparzyć wrzątkiem i pokroić w cienkie plastry. 3. Szpinak umyć, blanszować 2 minuty we wrzątku, następnie... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.