Morszczuk na szpinaku

Morszczuk na szpinaku

Morszczuk na szpinaku

Przepis na : obiad

Delikatna ryba pieczona ze świeżymi pomidorami, podana na szpinaku z dodatkiem wyrazistego czosnku i szalotki to szybki i prosty w przygotowaniu, lekki obiad. Składniki: 500g fileta z morszczuka 300g świeżego szpinaku 1 duży dojrzały pomidor 3 szalotki 2 ząbki czosnku sok z cytryny 3 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1.  Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. 2.  Pomidora sparzyć wrzątkiem i pokroić w cienkie plastry. 3.  Szpinak umyć, blanszować 2 minuty we wrzątku, następnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, ryby, ryba, obiad, pomysł na obiad, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.