filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:30/172)

Dorsz zapiekany z cukinią 161

Filety z dorsza zawinięte w plasterkach cukinii - pomysł na szybki, lekki i bardzo smaczny obiad. Uwielbiam ryby z piekarnika, ponieważ nie są tłuste i są pozbawione panierki (tak, tak wolę zjeść rybę bez panierki) :) Ponadto, dorsz owinięty w cukinii to świetny pomysł na piątkowy obiad. Poniższe danie możecie podać z upieczonymi ziemniakami lub frytkami.  Składniki na 2 porcje

Ugotować
Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków 228

mleko należy po 10-12 godzinach wymienić na nową. Zalewamy śledzie mlekiem z wodą, odkładamy na noc do lodówki – pozwoli to w znacznym stopniu zniwelować słoność ryby. Wybrane filety osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w poprzek na półcentymetrowe kawałki. Jabłko myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne. Owoc kroimy w drobną kostkę, razem ze skórką. Ogórki również osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy wzdłuż(...)kieliszka zimnej wódki. Ale do pieczonych ziemniaków – poezja!   Jeśli nie macie kominka albo możliwości rozpalenia ogniska – TUTAJ przepis na ziemniaki z piekarnika, pieczone w jadalnym popiele, smakujące i chrupiące prawie tak samo :) SKŁADNIKI 3-4 filety śledziowe ‘a la matias lub lekko kwaszone, po wiejsku (300-350g) 1-2 szalotki lub pół czerwonej cebuli (około

Karo in the Kitchen
Łosoś z piekarnika 163

Mój dzisiejszy obiad: filet z łososia, przypiekane ziemniaki, sałata lodowa z koperkiem i sosem winegret. Oczywiście palce lizać. Jeżeli chodzi o ziemniaki, to przepis już

Passions hobbies life
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 293

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Halibut z pietruszkowo - cytrynową panierką 173

Idealne danie dla tych, którzy preferują ryby pieczone z piekarnika zamiast smażonych na patelni. Danie w stylu fit! Delikatne mięso halibuta zapieczone pod zieloną kołderką. Na panierkę składają się: posiekana zielona pieruszka, zmielona czerstwa bułeczka i skórka otarta z cytryny. Ryba świetnie się prezentuje i smakuje wybornie! Halibuta podałam z duszonym porem i ziemniaczanym puree. To świetna alternatywa dla świątecznego(...)Zajrzyj również  tutaj , a znajdziesz smaczną propozycję na światecznego łososia z piernikową panierką. Polecam! Składniki: 4 filety z halibuta 4 łyżki oleju 4 łyżki tartej bułki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki skórka otarta z 1 cytryny sól, pieprz Wykonanie: włączyć piekarnik, nastawić na 180`C rybę skropić sokiem z cytryny, posolić w rozdrabniaczu zmiksować suchą, pokrojoną na kawałeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś pieczony z nutą cytryny 213

Pyszna pieczona rybka na obiad. Łososia doprawiłam tak na prosto solą, pieprzem i odrobiną cytryny i upiekłam w piekarniku. składniki: 500 g łososia bez skóry sól,pieprz skórka otarta z cytryny sok z cytryny olej Filet łososia podzielić na dwie porcje. Rybę oprószyć solą, pieprzem oraz odrobiną startej skórki z cytryny. Następnie skropić delikatnie olejem i odrobiną soku(...)cytryny odstawić na minimum godzinkę do lodówki. Można też przygotować dużo wcześniej i odstawić na całą noc. Potem łososia ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut. Upieczonego łososia podałam ze smażonymi ziemniaczkami i domową sałatką warzywną ze słoiczka

Monia miesza i gotuje
Rolada serowa z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami 277

wyposażenia piekarnika ) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy go z wierzchu olejem. Na papier wykładamy równomiernie i cieniutko ciasto serowe *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (bez termoobiegu) i pieczemy przez około 25 minut – do zrumienienia *** *** Zaraz po wyjęciu ciasta z pieca, delikatnie odrywamy od niego papier. Następnie na ciasto serowe wykładamy przyprawione wcześniej filety – dość ciasno *** *** Na filety wykładamy równomiernie farsz pieczarkowy *** *** Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy na kawałki i układamy na farszu pieczarkowym *** *** Następnie delikatnie zwijamy całość w roladę *** *** Roladę zawijamy w papier do pieczenia (użyłam ten sam papier na którym piekłam ciasto serowe) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 35 minut *** *** Po tym czasie

Blog z Apetytem
dorsz w czosnkowym maśle z piekarnika 192

czosnkowym maśle Pieczona ryba jest zawsze mile widziana na moim stole. A jeżeli w piekarniku znajdzie się  nasz wyborny bałtycki dorsz to na takie danie domownicy czekają z prawdziwą niecierpliwością. składniki dla trzech osób Filety z trzech dorszy (600 g) 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku pieprz, sól pół(...)cytryny    sposób wykonania Filety dorsza myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, nacieramy solą, oraz pieprzem i odstawiamy na godzinę,  w chłodne miejsce. Ryby wyjmujemy z lodówki smarujemy oliwą układamy na blasze wyłożonej pergaminem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 30 minut, na pięć minut przed końcem pieczenia uchylamy piekarnik

Miód i pieprz
Rolada z indyka i cukinii 184

koniec posypujemy tartą mozzarellą. Brzegi mięsa zawijamy na siebie (można spiąć je wykałaczkami). Roladę przykrywamy plastrami szynki, tak aby łączenia brzegów fileta były nimi szczelnie przykryte. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 40 minut

Qchnia po prostu
Łosoś pieczony w folii 147

Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).  2 filety z łososia 1 cytryna 1 pęczek koperku sól, pieprz  1. Filety posypujemy solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, obkładamy plastrami cytryny. Zawijamy

Szefowa kuchni
Serowa rolada z zielonym farszem 579

razem w blenderze na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 4. Wystudzone ciasto serowe posypać żółtym serem, ułożyć plastry fileta i posmarować zieloną masą. Całość zwinąć w formę rolady i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut.  Podawać na ciepło lub na zimno

Szalona Kuchnia Eweliny
Nuggetsy / filety w panierce z chipsów 455

mieszamy z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty przekładamy filety, zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 30 minut. 3. Filety obtaczamy w chipsach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut

Szefowa kuchni
Siekane kotlety kebab/gyros z fileta - pieczone 3738

pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych. 500g filetów z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1 duża czerwona papryka 1 jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros 1. Pietruszkę siekamy, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw

Szefowa kuchni
DORSZ PO PROWANSALSKU 136

warzywa, pomidory, ciecierzycę i przyprawy. Prużymy około 20 minut aż warzywa będą miękkie. Do naczynia żaroodpornego wykładamy sos warzywny, układamy na wierzchu filety z ryby, posypujemy tartym serem i oliwkami. Zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 *C.  Rybę podajemy polaną sosem z pieczywem lub ulubionymi dodatkami. Smacznego. Uwagi; danie bardzo smaczne tylko jeżeli chcemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi 157

włoskie (można utrzeć w moździerzu). Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Piersi z kurczaka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia filety obłożyć na wierzchu przygotowanym pesto z pietruszki i orzechów (lekko docisnąć), a obok położyć gałązki pomidorków koktajlowych. Smacznego Szeroki wybór superfood można znaleźć

Oryginalny smak
Mintaj w sosie śliwkowym 145

wodą, dodajemy cukier i gotujemy do miękkości. Przecieramy przez sito. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, goździki, cynamon i miód. Gotujemy 5 min. Filety smażymy na złoto i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 min. Dodatek: brązowy ryż

Atlas Smaków
Filety z dorsza zapiekane w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami 298

misce mieszamy śmietanę, oliwę z suszonych pomidorów, kumin oraz suszone pomidory pokrojone w paski. Doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy filety i zalewamy je sosem.  Całość posypujemy parmezanem oraz świeżymi ziołami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 min ( kiedy sos zacznie bulgotać, danie jest gotowe, należy pamiętać że dorsz jest chudą rybą

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania