DORSZ PO PROWANSALSKU

DORSZ  PO   PROWANSALSKU

DORSZ PO PROWANSALSKU

Dorsz po prowansalsku to lekkie, dietetyczne danie z rybą i warzywami. Sos powstał na bazie pomidorów, papryki, ciecierzycy i cukinii. Jednak możemy warzyw dodać znacznie więcej, np. bakłażana, czerwoną cebulę, ziemniaki. Dorsza ugotowałam na parze, wyłożyłam na podduszone warzywa, posypałam odrobiną sera i zapiekłam. Danie wyszło dobre, wręcz smaczne i syte.                                           &nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola ŁyczakMariola Łyczak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, dorsz, ryba, papryka, cukinia, tarta, zapiekanki, zapiekanka, pieczywo, ziemniaki, dietetyczne , dania dietetyczne, dietetycznie, warzywa na patelnie, zapiekanka z serem, duszona marchew, zapiekanka z cukinii, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka warzywna, tarta na słodko, ziemniaki zapiekane

Inne przepisy z Kulinarne Fantazje Marioli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.