rozmaryn tymianek koperek sól Jarmuż sparzyłam wrzątkiem. Czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki. Do naczynia żaroodpornego przełożyłam jarmuż, dodałam czosnek i filety z dorsza. Następnie dodałam sól, zioła i delikatnie polałam oliwą z oliwek. Całość wstawiłam do piekarnika na 40 min, temp
nietadietazapasem, żeby można było zawinąć. Na foli układamy rybę, wlewamy pozostałą marynatę, kładziemy równomiernie plasterki masła i na każdym filecie układamy kawałki cytryny, a następnie wszystko zawijamy i delikatnie nakłuwamy folie na górze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Dorsza możemy podać z zapiekanymi ziemniakami lub fasolką szparagową. Smacznego
Symfonia smakowajogurt, starty świeży imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę, kurkumę, chili, kunim, garam masala i sok z cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszałem. Filet kurczaka pokrojony w kostkę zamarynowałem. Odstawiłem do lodówki na godzinę. Następnie wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika na 10 minut. Ostudziłem. Sos masala: wymieszałem oliwę, starty imbir, rozgnieciony czosnek, garam masala, kumin, kozieradkę i sól. Z pomidorów usunąłem
R'n'G Kitchenkonsystencję śmietany, jeśli będzie zbyt gęsty dodać nieco więcej wody. Do sosu dodać podsmażoną cebulę z chili i wszystko dokładnie wymieszać. Filety przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać posiekanymi orzechami, zalać sosem i przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut, po tym czasie zdjąć folię i zapiekać kolejne 10 minut. Podawać z ryżem
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatartej i startej mozzarelli na dno foremki do pieczenia kilka kropli oliwy z oliwek potem warstwa pomidorków na to Mozzarella, pokrojone filety, a na wierzch znów pomidory i starty ser:) całość wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika i zapiekamy przez ok 30 minut. Podajemy z penne, ryżem lub puree, banalnie proste a jakie pyszne
Luźna KuchniaŁosoś pieczony w piekarniku, w folii aluminiowej, dzięki czemu pozostaje soczysty a aromaty wzajemnie się przechodzą. Składniki Łosoś świeży filety, ok. 400-500g Szpinak świeży lub mrożony, 400g Mozzarella 2 kulki, ok. 300g Sól do smaku Pieprz kolorowy do smaku Pieprz cytrynowy Sos sojowy Oliwa z oliwek Czosnek 5 ząbków Wykonanie: Łososia pokroić na kawałki, oczyścić
Kulinarne Przebojenaczynia żaroodporne). Do nadzienia możemy dodać warzywa jakie tylko chcemy, a w wersji mięsnej można dodać filet z kurczaka. Idealna propozycja zarówno na obiad, jak i kolację. P.S. Nie zdążyłam nawet zrobić porządnych zdjęć bo zaraz po wyjęciu z piekarnika wszyscy domownicy rzucili się na nie 😀 Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 1 szklanka mleka
Kuchnia MagdaLenyMam ten przepis od mamy mojej synowej. Już dawno mi to danie polecała. Bardzo dobre w smaku, delikatna rybka. Co ważne tania rybka. Płaty flondry umyć
Kuchnia Pokoleńplasterki. 4) Na rozgrzanej patelni z olejem, na małym ogniu lekko podsmażyć pora, a kiedy zacznie mięknąć dodać marchewkę, odrobinę posolić i smażyć, aż marchewka zacznie mięknąć. 5) Filety z ryby umyć, delikatnie osuszyć, usunąć ewentualne ości, a następnie z obu stron natrzeć imbirem (lub oprószyć mielonym), oprószyć solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem. 6) W naczyniach do zapiekania(...)mniejsze kawałki. Całość polać sokiem z pomarańczy i obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba
Fitsweet.meplasterki. 4) Na rozgrzanej patelni z olejem, na małym ogniu lekko podsmażyć pora, a kiedy zacznie mięknąć dodać marchewkę, odrobinę posolić i smażyć, aż marchewka zacznie mięknąć. 5) Filety z ryby umyć, delikatnie osuszyć, usunąć ewentualne ości, a następnie z obu stron natrzeć imbirem (lub oprószyć mielonym), oprószyć solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem. 6) W naczyniach do zapiekania(...)mniejsze kawałki. Całość polać sokiem z pomarańczy i obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba
Fitsweet.meDietetyczna ryba piekarnika. W zdrowej diecie nie powinno zabraknąć ryb. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 5 małych kawałków Składniki: 400 g fileta z dorsza (5 niewielkich kawałków) 5 łyżek natki pietruszki ½ limonki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Skórkę z limonki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rybę ułożyć na folii(...)kroku: 1. Zetrzeć skórkę z limonki 2. Skropić rybę i przyprawić 3. Posypać natkę pietruszki 4. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku Pobierz wersję do druku: Pobierz Dorsz z piekarnika Artykuł Dorsz z piekarnika pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plwykorzystałam do przygotowania tej pasty to: czarne oliwki, anchois, ostra papryczka, czosnek, oliwa i pieprz, no i grzanki z piekarnika. Tapenada z czarnych oliwek z grzankami doskonale będzie prezentować się jako przystawka na imprezie. Składniki: ½ szklanki czarnych oliwek 1 filet anchois 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku biały pieprz 1 łyżka natki pietruszki 1 papryczka piri piri Przygotowanie: Oliwki(...)bardzo przytłaczają smak oliwek. W między czasie przygotowujemy pieczone kromki bagietki. Bagietkę kroimy na 1,5 cm kromki, które skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy aż kromki bagietki ładnie się zrumienią. Wyjmujemy je z piekarnika i gdy lekko przestygną obkładamy je oliwkową pastą. The post Tapenada z czarnych oliwek appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki ok 700-800 g filetów z ulubionej ryby (u nas miruna) 150 g kaszy jaglanej ok 500 g świeżego szpinaku 2 średnie cebule 250 g mascarpone ok 100 g (lub więcej) sera pecorino (lub innego dojrzewającego) masło klarowane do smażenia masło do wysmarowania formy dobra sól, świeżo zmielony pieprz, świeżo starta gałka muszkatołowa Przygotowanie Kaszę ugotujcie zgodnie(...)smażcie do momentu, aż szpinak zacznie więdnąć. Dodajcie mascarpone, wymieszajcie. Przyprawcie solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Nagrzejcie piekarnik do 200 st z termoobiegiem. Formę wysmarujcie masłem. Na dno wysypcie ugotowana kaszę jaglaną. Na kaszy ułóżcie surowe filety, przykryjcie je masą szpinakową i posypcie startym serem. Pieczcie około 20-25 minut. Najlepsza od razu po upieczeniu
OliveandThymePieczone mięso indycze Filet z udźca indyka w ziołach – soczysty i aromatyczny. Składniki 1 filet z udźca indyka (ok. 0,5 kg) 3
czarrna od kuchni