Oto moja niecodzienna propozycja na potrawę wigilijną. Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnym śledziem w zalewie lub "pod pierzynką" - ten przepis jest właśnie dla was! Na porcję na czterech osób potrzebujemy: 2 puszki filetów ze śledzia w oleju firmy GRAAL 3 buraki por - pióra 150 g sera feta sok z 1 cytryny Umyte buraki kroimy na pół i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni , aż zmiękną. Ostudzamy. Następie obieramy je ze skóry i ostrym nożem kroimy na cienkie plasterki. Plasterki buraka ukł... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Kocham gotować :)