filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:55/172)

Zapiekanka mięsno-pomidorowa 121

Zapiekanka mięsno-pomidorowa Wykonanie: Udka przełamać w stawie i każde podzielić na 2 części. Filety przekroić na pół. Następnie mięso umyć i osuszyć. Pół łyżeczki soli wymieszać z 2 łyżkami oliwy. Posmarować tym mięso i ułożyć w brytfance. Piec ok 75 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (lub z termoobiegiem 175 stopni).   Cebule i czosnek obrać. Cebule

Pomysłowa kuchnia
Risotto z zieloną fasolą szparagową podane ze smażonym mintajem! 138

mocnej obróbki cieplnej. Ryba powinna być soczysta, a nie przesuszona. Na talerzu układamy risotto, filety ryby, ja dodatkowo podałam z dwoma chipsami z selera. Chipsy z selera robimy tak: seler kroimy na cienkie plastry, polewamy oliwą z oliwek, oprószamy odrobiną soli. Wstawiamy do piekarnika na 20 min, temp. 200 stopni, z włączonym termoobiegiem. Przepyszne danie warte uwagi! Gorąco

SMYKWKUCHNI
ryba zapiekana w cieście francuskim z brokułami 146

tylko tyle, aby ułożyć na niej filety, wszystkie boki dookoła pozostawiam nieposmarowane) układam filety mocno odsączone z wody, posypuję solą, pieprzem i skraplam sokiem z cytryny. Boki ciasta zakładam do środka, tak aby zakryć całą rybę i smaruję rozkłóconym żółtkiem. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut. Smacznego

Cook&Love
Pieczony dorsz z migdałami 129

Składniki (na 2 porcje) - 2 filety z dorsza (ok. 200g), - sok z cytryny, - 2 łyżki płatków migdałów (ok. 20g), - sól i pieprz. Sposób przygotowania   1. Dorsza doprawiamy, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy w piekarniku w 180⁰C przez ok. 10 min. 2. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. 3. Upieczonego dorsza posypujemy migdałami. Pieczony dorsz z migdałami

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ryba z makaronem czosnkowym i bukietem warzyw 172

zamknięcie struktury mięsa, przez co wszystkie „soki” i smak pozostaną w środku. Filety smażymy po półtorej minuty z każdej strony. Usmażoną rybę przekładamy na folię aluminiową, możemy skropić resztą przygotowanej wcześniej marynaty. Zawijamy folię i wstawiamy na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni. W tym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie oraz

Jacob Tastes
Łosoś z makaronem i brokułami 144

ząbki czosnku sól, pieprz dodatkowo 200 g makaronu gryczanego 1 brokuł  Wykonanie: Fileta łososia podzielić na cztery porcje skropić cytryną, posolić, popieprzyć, wstawić na 15 minut do lodówki.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć łososia, delikatnie posmarować oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnik do 180°C i pieczemy ok 20 minut. Umyty koperek drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez

magiczna kuchnia Kasi
Filet z kurczaka owinięty plastrami parzonego boczku. 160

filety z kurczaka 4 plastry boczku parzonego zioła prowansalskie szczypta soli oliwa Filety z kurczaka myjemy, owijamy boczkiem układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Tak ułożone mięso solimy, posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich, pokrapiamy oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na 30 - 40 minut (uważamy żeby nie przesuszyć mięsa). Podajemy z sałatką

Moje-pitraszenie
Sałatka śledziowa z pieczonymi ziemniakami 200

śledziem. Ziemniaki do tej sałatki pokroiłam w kostkę, doprawiłam przyprawami i upiekłam w piekarniku. Sałatka jest lekka, a jednocześnie pożywna. Składniki: 3-4 ziemniaki słodka papryka w proszku, czosnek granulowany, kminek, zioła do pizzy sól i pieprz 3-4 korniszony 5-6 filetów śledziowych marynowanych w oleju 1/2 cebuli 2-3 łyżki oleju lnianego 1 łyżka soku z cytryny

Czerwień i błękit
Filet z kurczaka z karmelizowanymi truskawkami ( z klopsikami ryżowymi ) 146

Mieszamy sos sojowy z miodem i olejem. Dodajemy posiekany czosnek,pieprz i chili. Oczyszczone filety obtaczamy dokładnie w marynacie,zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok.1godz. Po tym czasie układamy pojedynczo na folii aluminiowej,polewamy marynatą i wkładamy do gorącego(180C) piekarnika na ok.25-30min. SOS:Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojone na pół truskawki i zasypujemy

Ostra na Słodko
Polędwiczki z kurczaka w aksamitnym sosie szampańskim z ziemniaczanymi ptysiami 297

białkiem.Posmarowanie białkiem sprawi, że skórka będzie delikatnie chrupiąca a wnętrze kremowe.MIĘSO I PTYSIE:Filety wyjmujemy z marynaty i układamy na kawałkach folii aluminiowej posmarowanej olejem rzepakowym.Smarujemy marynatą i zawijamy w folię.Układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na górną półkę.Na dolną półkę wsuwamy ptysie ziemniaczane.Pieczemy ok. 25 – 30 minut.Mięso musi

Ostra na Słodko
Roladki z kurczaka z pasztetem w boczku 320

z piersi kurczaka rozklepać przez folię. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Na każdy filet położyć po 4 dag. pasztetu i zwinąć jak de volailla. Każdą roladkę zawinąć w plasterki boczku. Na czas pieczenia, boczek spiąć wykałaczkami. Wstawić do nagrzanego do 190 oC piekarnika piec 25 minut

Kulinarny karnet Christophera
DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. 195

doprawiam Rybę, jeśli to polędwiczki, układam w małym naczyniu żaroodpornym, dość głębokim. Jeśli to filety - dzielę je na mniejsze kawałki, długości ok. 10-15 cm (jak polędwiczki) i także układam w naczyniu. Zalewam rybę sosem tak, by przykrywał całkowicie kawałki. Wstawiam naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, zapiekam 20-25 minut. Podaję z ugotowanym ryżem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel

W kuchni Karmel-itki
NADZIANE PAPRYCZKI 142

przyjaciółmi 😊 Można przygotować je znacznie wcześniej, a do piekarnika włożyć tuż przed przybyciem gości, aby podać je na gorąco. Nadziewane papryczki świetnie smakują i również super się prezentują, a do tego są bardzo proste w wykonaniu. Goście będą zachwyceni!    Składniki: 4 papryki czerwone 2 cebule 1 filet z kurczaka 200 g pieczarek 50 g soczewicy zielonej(...)sera żółtego 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli i smażymy do momentu, aż nie będzie surowy. Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką mieloną oraz papryką chili. Pieczarki obieramy

Kuchnia MagdaLeny
Ryba w pomidorkach koktajlowych, czyli prawdziwe pyszności 93

podać rybę w pomidorkach koktajlowych? Polecamy frytki z piekarnika oraz sałatkę Coleslaw. Tak skomponowany posiłek posmakuje naprawdę każdemu. Z pewnością będzie strzałem w dziesiątkę, jeśli chodzi o rodzinne obiady. Ryba w pomidorkach z frytkami przypadnie do gustu nawet dzieciom, czyli najwybredniejszym degustatorom. Ryba w pomidorkach koktajlowych Składniki: 2 filety z ryby (po około 200 g każdy) 1 duża cebula(...)dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy kolejne 2 minuty, wrzucamy pomidorki koktajlowe, dokładnie mieszamy i kontynuujemy smażenie przez 5 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Rybę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, na rybę wykładamy cebulkę z pomidorkami, całość polewamy sokiem z cytryny oraz winem. Pieczemy rybkę około 25 minut. Po upieczeniu

KulinarneImpresje.pl
Niedziela – Fish and chips z piekarnika, czyli ryba bez smażenia 249

naczynia i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Czas najlepiej tak zsynchronizować, żeby ryba znalazła się w piecu jakoś kwadrans po wstawieniu ziemniaków. Wtedy frytki i rybę wyjmiemy równocześnie. Krok 4 W międzyczasie, gdy fish and chips pieką się, myjemy kapustę i drobno szatkujemy. Umyte jabłko ścieramy na tarce. Pomarańcze obieramy i wykrawamy filety z miąższu i kroimy(...)Wyciągamy ryby i frytki z pieca. Podajemy z surówką i sosem. Smacznego! Ryba bez smażenia – też może mieć chrupiącą panierkę Artykuł Niedziela – Fish and chips z piekarnika, czyli ryba bez smażenia pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Grilowany łosoś z warzywami w 5 smakach na gorącym półmisku 190

efektownie, a jednocześnie jego wykonanie wydawało sie banalne. Jedynym  warunkiem jego przygotowania jest posiadanie odpowiendniego naczynia, tzw. gorącego półmiska - żeliwnego talerza z drewnianą podstawką. Naczynie nagrzewa się w piekarniku, po czym serwuje się na nim danie, k tóre syczy i skwierczy przy podawaniu, a często jeszcze podczas jedzenia.  Najczęściej z tak podawanym daniem można zetknąć się w kuchni(...)smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu - polecam! 2 filety z łososia sól, pieprz przyprawa do fajitas 1 duża cebula 2 kolorowe papryki (czerwona, zielona) opakowanie groszku cukrowego 1 papryczka chili przyprawa 5 smaków słodka papryka w proszku olej do smażenia 2 plastry ananasa (opcjonalnie) Żeliwne naczynia włożyć do zimnego piekarnika, włączyć go na 180 stopni i nagrzewać naczynia przez

Codzienne Gotowanie
Łosoś zapiekany pod szpinakiem i mozarellą 153

porcje): filet z łososia (ok 200 g na osobę) szpinak (liściasty lub zmielony) czosnek wg uznania sól, pieprz 1 kulkę mozarelli Przygotowania zaczynamy od przyrządzenia szpinaku. Ja kupiłam mrożony i okazało się, że jest niestety rozdrobniony. No, ale trudno się mówi. Szpinak podsmażamy na patelni, doprawiamy czosnkiem i odrobiną soli. Gotujemy aż cała woda odparuje. Piekarnik rozgrzewamy

Szybko Tanio Smacznie
Łosoś faszerowany z fasolką i pomidorami 174

jednej miseczce roztrzepać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Filety ryby obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, najpierw położyć fasolkę i pozostałe pomidorki , na górze rozłożyć rybę. (Można smażyć na patelni jeśli wolicie ) U góry rozłożyć kawałki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec przez 30 minut. Na koniec

Kuchnia Pokoleń
Sałatka Cezar 173

pieprz czarny Grzanki 2 kajzerki ** oliwa z oliwek Dodatkowo 2 łyżki startego parmezanu Instructions Filet z kurczaka smarujemy oliwą, doprawiamy pieprzem i solą. Grillujemy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej, aż się lekko przyrumienią. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na 5-6 minut. Ten sposób przygotowania mięsa sprawi

Wędrówki po kuchni
Pomysł na brukselkę i kurczaka w ziołach! 194

jeszcze bardziej od momentu, kiedy zaczęłam ją spożywać mocno skarmelizowaną, albo w piekarniku, albo na patelni.  Tym sposobem, brukselkę zaczął jeść i mój Luby- wreszcie! Także, dzisiaj mam dla Was pomysł na obiad w kwadrans.  SKŁADNIKI: przepis na KURCZAKA W ZIOŁACH - 2 filety z kurczaka - 1 łyżeczka ulubionej mieszanki ziół ( ja używam gotowej mieszanki włoskiej, do której

SMYKWKUCHNI
Filet z kurczaka nadziewany jabłkiem 135

szklimy. Następnie dodajemy jabłko oraz pokrojony na mniejsze kawałki, seler naciowy. Smażymy do miękkości. Filety z kurczaka formujemy w kieszonkę, nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem, spinamy wykałaczkami i nacieramy solą. Kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Następnie zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C. Do tłuszczu ze smażenia wsypujemy mąkę, zrumieniamy. Cały czas

R'n'G Kitchen
Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym 204

tuńczyka w sosie własnym 1/2 szklanki majonezu 4 łyżki kaparów z zalewy 6 filetów anchois 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny  świeżo mielony pieprz Dodatkowo: natka pietruszki kapary pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mięso dokładnie

My Culinary Art
pieczony maślany szczupakowy sandwicz 156

równomiernie drobno posiekany czosnek i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na tak przygotowany filet kładziemy drugi kawałek ryby ( tym razem skórą do góry), smarując go z wierzchu odrobiną masła). Rybę zawijamy w folię, ( nie zamykamy jej całkowicie zostawiając szczelinę)  i całość wkładamy do piekarnika Rybę pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze  180 stopni. Szczupaka dzielimy na porcje

Miód i pieprz
Hamburger z kotlecikiem z łososia 111

koperek 1 łyżka musztardy  DODATKOWO ulubiona sałata ulubione bułki      Filet z łososia kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Formujemy kotleciki i układamy na nieprzywierającej blasze (blachę można dodatkowo posmarować olejem). Wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i pieczemy kilka minut do lekkiego zezłocenia kotlecików. Sos: Do jogurtu dodajemy sól, pieprz

WYSPA SZCZĘSLIWA
Indyk pieczony w gruszkach i warzywach 260

Smaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki

czarrna od kuchni
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 153

doprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia: zarumieniamy z jednej strony

Smaki Ewy
Dorada na leśnych grzybach / Sea bream with wild mushrooms 192

smaku solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Pokrojone na mniejsze kawałki filety dorady dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Przełóż je na sos w naczyniu żaroodpornym. Wstaw danie do nagrzanego do 200 oC piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp pietruszką i podawaj. Smacznego! English

karmelowy
Pieprzowe Nuggetsy z Piekarnika 153

łyżk i mleka olej rzepakowy  dowolny sos do nuggetsów SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Filety myjemy, kroimy w grube paski Do miseczki wsypujemy mąki i bułkę oraz sól i kilka łyżek zmielonego na grubo pieprzu W osobnej miseczce rozbijamy jajka i dodajemy mleko Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra- dół bez termoobiegu Mięso maczamy w jajku-mieszance Kawałki kurczaka układamy

Gotowanie Patki
Mintaj z piekarnika (z marchewką i porem) 255

Mintaj zapiekany z piekarnika, polany sosem śmietanowo-serowym - miękki, lekko słodki i aromatyczny. Polecam przygotować go na obiad bądź kolację. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub kromką pieczywa.  Składniki: 1/2 kg rozmrożonych filetów z mintaja 1 obrana marchewka 1 por (biała część) połowa soku z cytryny 125 g śmietany 30% (połowa małego opakowania) sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa(...)także skropić sokiem z cytryny. W międzyczasie na dno naczynia żaroodpornego dodać startą marchewkę, a także pociętego w plasterki  pora. Polać odrobiną oliwy. Następnie na warzywa ułożyć przyprawione filety z mintaja. Zalać śmietaną, a sam wierzch posypać startym serem. Piec pod przykryciem około 30 minut

Ugotować
Łosoś pod kołderką ze szpinaku 243

teraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna, 2 łyżki oliwy, odrobina masła 3 ząbki czosnku, cebula mrożony szpinak  Z aczynamy od piekarnika, nagrzewamy go do 150 stopni a następnie łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na równe

Kuchnia moimi oczami