pieprz czarny Grzanki 2 kajzerki ** oliwa z oliwek Dodatkowo 2 łyżki startego parmezanu Instructions Filet z kurczaka smarujemy oliwą, doprawiamy pieprzem i solą. Grillujemy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej, aż się lekko przyrumienią. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na 5-6 minut. Ten sposób przygotowania mięsa sprawi
Wędrówki po kuchnijeszcze bardziej od momentu, kiedy zaczęłam ją spożywać mocno skarmelizowaną, albo w piekarniku, albo na patelni. Tym sposobem, brukselkę zaczął jeść i mój Luby- wreszcie! Także, dzisiaj mam dla Was pomysł na obiad w kwadrans. SKŁADNIKI: przepis na KURCZAKA W ZIOŁACH - 2 filety z kurczaka - 1 łyżeczka ulubionej mieszanki ziół ( ja używam gotowej mieszanki włoskiej, do której
SMYKWKUCHNIszklimy. Następnie dodajemy jabłko oraz pokrojony na mniejsze kawałki, seler naciowy. Smażymy do miękkości. Filety z kurczaka formujemy w kieszonkę, nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem, spinamy wykałaczkami i nacieramy solą. Kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Następnie zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C. Do tłuszczu ze smażenia wsypujemy mąkę, zrumieniamy. Cały czas
R'n'G Kitchentuńczyka w sosie własnym 1/2 szklanki majonezu 4 łyżki kaparów z zalewy 6 filetów anchois 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny świeżo mielony pieprz Dodatkowo: natka pietruszki kapary pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mięso dokładnie
My Culinary Artrównomiernie drobno posiekany czosnek i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na tak przygotowany filet kładziemy drugi kawałek ryby ( tym razem skórą do góry), smarując go z wierzchu odrobiną masła). Rybę zawijamy w folię, ( nie zamykamy jej całkowicie zostawiając szczelinę) i całość wkładamy do piekarnika Rybę pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Szczupaka dzielimy na porcje
Miód i pieprzkoperek 1 łyżka musztardy DODATKOWO ulubiona sałata ulubione bułki Filet z łososia kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Formujemy kotleciki i układamy na nieprzywierającej blasze (blachę można dodatkowo posmarować olejem). Wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i pieczemy kilka minut do lekkiego zezłocenia kotlecików. Sos: Do jogurtu dodajemy sól, pieprz
WYSPA SZCZĘSLIWASmaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki
czarrna od kuchnidoprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia: zarumieniamy z jednej strony
Smaki Ewysmaku solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Pokrojone na mniejsze kawałki filety dorady dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Przełóż je na sos w naczyniu żaroodpornym. Wstaw danie do nagrzanego do 200 oC piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp pietruszką i podawaj. Smacznego! English
karmelowyłyżk i mleka olej rzepakowy dowolny sos do nuggetsów SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety myjemy, kroimy w grube paski Do miseczki wsypujemy mąki i bułkę oraz sól i kilka łyżek zmielonego na grubo pieprzu W osobnej miseczce rozbijamy jajka i dodajemy mleko Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra- dół bez termoobiegu Mięso maczamy w jajku-mieszance Kawałki kurczaka układamy
Gotowanie PatkiMintaj zapiekany z piekarnika, polany sosem śmietanowo-serowym - miękki, lekko słodki i aromatyczny. Polecam przygotować go na obiad bądź kolację. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub kromką pieczywa. Składniki: 1/2 kg rozmrożonych filetów z mintaja 1 obrana marchewka 1 por (biała część) połowa soku z cytryny 125 g śmietany 30% (połowa małego opakowania) sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa(...)także skropić sokiem z cytryny. W międzyczasie na dno naczynia żaroodpornego dodać startą marchewkę, a także pociętego w plasterki pora. Polać odrobiną oliwy. Następnie na warzywa ułożyć przyprawione filety z mintaja. Zalać śmietaną, a sam wierzch posypać startym serem. Piec pod przykryciem około 30 minut
Ugotowaćteraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna, 2 łyżki oliwy, odrobina masła 3 ząbki czosnku, cebula mrożony szpinak Z aczynamy od piekarnika, nagrzewamy go do 150 stopni a następnie łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na równe
Kuchnia moimi oczamipotrawę na listę dań świątecznych.Łosoś z piekarnika na pomarańczowej kołderce to jeden z najlepszych przepisów na łososia jakie ostanio zrobiłam, przepis do zrobienia od zaraz!Składniki na 2 porcje:1 bio-pomarańcza50 g masła30 g piernika -1 średni piernik1 łyżeczka suszonego majeranku30 g bułki tartejsól morskapieprz cayenneszczypta cynamonu400 g fileta z łososia bez skóryWykonanie:z pomarańczy zesterem ściąć(...)tartą.Przyprawić solą,pieprzem cayenne i szczyptą cynamonu masę piernikową podzielić i równomiernie rozsmarować na 2-ch porcje łososia i dobrze docisnąć.Łososia ułożyć na filecikach z pomarańczypiec w piekarniku nagrzanym do 220`C 10-12 minut podałam z pieczoną pietruszką,pasternakiem i marchewką.Po prostu pycha!Przepis tutaj ŻYCZĘ SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rysku pozostały 22 dni Dzisiaj bardziej kolacyjno - obiadowo. Bardzo lubię ryby. Często jest tak, że ryba zrobiona inaczej niż klasycznie (panierka na patelni lub piekarnik) traci swój smak. Jest to przecież niezwykle delikatne mięso...dlatego w kwestii rybnej jestem tradycjonalistka, jednak ten przepis mnie urzekł - czosnek, pietruszka i mleko... to musi być pyszne! I tak też jest. Ryba wychodzi niezwykle(...)osób Składniki * 6 filetów z dorsza - ja miałam całą rybę i pokroiłam ją w dzwonki * 3 ząbki czosnku * 10 dag masła * 1 łyżka posiekanej natki pietruszki * 1/4 łyżeczki białego pieprzu (dałam zwykły) * 200 ml mleka * sól Do dzieła!!! Kawałki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie (użyłam formy do zapiekanek), przykryć wiórkami masła i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. I tutaj
sierotka maRysia w kuchnisakiewki z mozarellą i suszonymi pomidorami: Składniki: podwójny filet z kurczaka suszone pomidory z zalewy ser mozarella kapary (opcjonalnie) czosnek sól, pieprz do smaku jajko + bułka tarta Podwójny filet podzielić na dwie porcje, odciąć drobne kawałki, pozostałe rozbić na cieńsze płaty. Wysmarować zalewą z suszonych pomidorów, natrzeć czosnkiem i odstawić do lodówki (najlepiej(...)przykryciem około 30-40 minut. Można również uprzednio standardowo panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanej patelni a następnie przełożyć na kilka dodatkowych minut do nagrzanego piekarnika (w naczyniu podlanym bulionem lub wodą i pod przykryciem). Sakiewki można podgrzewać kolejnego dnia, stanowią więc sprawdzoną propozycję dania imprezowego, które moźna przygotować odpowiednio wcześniej a później podgrzać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazapieczone na młodej kapustce. Przygotowuje się je szyb ko (max 20 minut), myk do piekarnika a obiad robi się dalej sam. A podać go można z młodymi ziemniaczkami z aromatycznym koperkiem, pyszności! :) Składniki na ok. 4-5 porcji: (Inspiracja: " Blog z apetytem ") ok. 700 g filetów z piersi kurczaka przyprawa do kurczaka 1 nieduża główka młodej kapusty 150 ml wody
Simply FoodPORCJE: 4 porcje POZIOM: średni POTRZEBUJESZ: papier do pieczenia piekarnik wałek patelnia deska i nóż SKŁADNIKI: CIASTO mąka pełnoziarnista – 100g mąka pszenna zwykła – 100g olej – 3 łyżki + do smarowania sól – 1 łyżeczka letnia woda – 100ml czarny sezam do posypania NADZIENIE filet z łososia – 200g MARYNATA: koperek – 1 łyżeczka cytryna – 3 łyżki miód
Nerds Kitchenpomidorowy, wodę i przyprawy. Dusić kilka minut pod przykryciem. W międzyczasie przygotować rybę. Filety dokładnie oczyścić z ości, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Ryba powinna znajdować się na całej powierzchni naczynia. Na wierzch wyłożyć mieszankę warzywną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec 20-25 minut. Ryba po grecku doskonale smakuje
Dietologsmaku opcjonalnie łyżka tartego parmezanu (u mnie nie ma) opcjonalnie sok z cytryny Filety halibuta oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć solą i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Składniki do pesto umieścić w malakserze i zmiksować na ziarnistą masę. Pesto wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika. Ja używam funkcji pieczenia z parowaniem (specjalnie do rybki), jeśli nie macie takiej możliwości
Dietologpizze i zapiekanki znajdziecie tutaj (klik) Dodatki – ziemniaczki: Chrupiące pikantne ziemniaczki z piekarnika Ekspresowe chrupiące ziemniaczki paprykowe Sałatki: Szybka sałatka (z kiełbasą krakowską) Kolorowa sałatka z kabanosem Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą Imprezowa sałatka ziemniaczano-paprykowa z kwaszonym ogórkiem Sałatka z filetami ze śledzia Sałatka ryżowa z tuńczykiem Sałatka na bazie kaszy jęczmiennej z tuńczykiem, pomidorkami, kukurydzą
Słodkie okruszkicytrynowy papryka słodka troszeczkę papryki cayenne ( chili) troszeczkę carry suszony majeranek Przygotowanie: Filet z łososia myjemy, suszymy i usuwamy ości. Przekładamy skórą do dołu na folię aluminiową i opruszamy wszystkimi ziołami podanymi w składnikach. Pieczemy w 180 stopniach Celcjusza około 40 minut, funkcja piekarnika: góra - dół. Do pieczenia nie potrzeba dodawać tłuszczu. Podawać z ziemniaczkami, kaszą, z marchewką
Wołowina od rekinaczosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Inne: 2 podwójne filety z piersi kurczaka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki zimnej wody gruby szczypiorek do posypania sezam do posypania makaron wonton (lub ryż jaśminowy) Potrzebny będzie jeden woreczek do pieczenia w piekarniku. Przygotowanie Piekarnik nagrzej do 100 stopni. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Kurczaka oczyść ze zbędnych
Kocham Czekoladęnajpierw od strony skóry 7-8 min. następnie z drugiej strony około 5 min., piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 stopni, do naczynia żaroodpornego wlewamy sos powstały podczas smażenia mięsa, wkładamy piersi, posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy do godz, zależnie od wielkości filetów(mówią, że mięso powinno być różowe, ale jak dla mnie dopieczone), ostatnie
Kuchnia Beatyrozłożyć płaty mięsa tak aby zachodziły lekko na siebie i tworzyły prostokąt. Na filetach ułożyć plastry sera żółtego, rozłożyć farsz (kilka całych kurek można zostawić do dekoracji), posypać natką. Pomagając sobie folią, zwinąć roladkę.na wierzchu położyć rozmaryn. roladę zawiniętą w folię wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po 10 minutach zmniejszyć temp. do 1680st. Piec
Smakołyki Asidodając trochę oliwy, zalewy z pomidorów. Zetrzeć ser, przyprawić solą i pieprzem. Filet z indyka umyć i rozbić na cieńszy, równy kawałek. Wyłożyć zawartość miseczki na mięso i dokładnie zwinąć, dobrze dociskając. Mięso obłożyć dokładnie szynką wędzoną, następnie związać przy pomocy bawełnianego sznurka. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, lekko polać oliwą
Plate of Joysosie koperkowymSKŁADNIKI 4 filety białej ryby morskiej250g śmietany 18%3 ząbki czosnkupęczek koperku3 łyżki białego winałyżeczka kurkumysól morskapieprz cytrynowyPRZYGOTOWANIEFilety nacieramy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę mieszamy z kurkumą, winem,posiekanym koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałym sosem zalewamy rybę. Zapiekamy przez pół godziny w piekarniku nagrzanymdo 190 stopni. Podajemy według upodobania
Moje Kuchenne Rewelacje