jeszcze bardziej od momentu, kiedy zaczęłam ją spożywać mocno skarmelizowaną, albo w piekarniku, albo na patelni. Tym sposobem, brukselkę zaczął jeść i mój Luby- wreszcie! Także, dzisiaj mam dla Was pomysł na obiad w kwadrans. SKŁADNIKI: przepis na KURCZAKA W ZIOŁACH - 2 filety z kurczaka - 1 łyżeczka ulubionej mieszanki ziół ( ja używam gotowej mieszanki włoskiej, do której
SMYKWKUCHNIszklimy. Następnie dodajemy jabłko oraz pokrojony na mniejsze kawałki, seler naciowy. Smażymy do miękkości. Filety z kurczaka formujemy w kieszonkę, nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem, spinamy wykałaczkami i nacieramy solą. Kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony. Następnie zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C. Do tłuszczu ze smażenia wsypujemy mąkę, zrumieniamy. Cały czas
R'n'G Kitchentuńczyka w sosie własnym 1/2 szklanki majonezu 4 łyżki kaparów z zalewy 6 filetów anchois 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny świeżo mielony pieprz Dodatkowo: natka pietruszki kapary pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mięso dokładnie
My Culinary Artrównomiernie drobno posiekany czosnek i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na tak przygotowany filet kładziemy drugi kawałek ryby ( tym razem skórą do góry), smarując go z wierzchu odrobiną masła). Rybę zawijamy w folię, ( nie zamykamy jej całkowicie zostawiając szczelinę) i całość wkładamy do piekarnika Rybę pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Szczupaka dzielimy na porcje
Miód i pieprzkoperek 1 łyżka musztardy DODATKOWO ulubiona sałata ulubione bułki Filet z łososia kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Formujemy kotleciki i układamy na nieprzywierającej blasze (blachę można dodatkowo posmarować olejem). Wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i pieczemy kilka minut do lekkiego zezłocenia kotlecików. Sos: Do jogurtu dodajemy sól, pieprz
WYSPA SZCZĘSLIWASmaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki
czarrna od kuchnidoprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia: zarumieniamy z jednej strony
Smaki Ewysmaku solą i pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Pokrojone na mniejsze kawałki filety dorady dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Przełóż je na sos w naczyniu żaroodpornym. Wstaw danie do nagrzanego do 200 oC piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp pietruszką i podawaj. Smacznego! English
karmelowyłyżk i mleka olej rzepakowy dowolny sos do nuggetsów SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety myjemy, kroimy w grube paski Do miseczki wsypujemy mąki i bułkę oraz sól i kilka łyżek zmielonego na grubo pieprzu W osobnej miseczce rozbijamy jajka i dodajemy mleko Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra- dół bez termoobiegu Mięso maczamy w jajku-mieszance Kawałki kurczaka układamy
Gotowanie PatkiMintaj zapiekany z piekarnika, polany sosem śmietanowo-serowym - miękki, lekko słodki i aromatyczny. Polecam przygotować go na obiad bądź kolację. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub kromką pieczywa. Składniki: 1/2 kg rozmrożonych filetów z mintaja 1 obrana marchewka 1 por (biała część) połowa soku z cytryny 125 g śmietany 30% (połowa małego opakowania) sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa(...)także skropić sokiem z cytryny. W międzyczasie na dno naczynia żaroodpornego dodać startą marchewkę, a także pociętego w plasterki pora. Polać odrobiną oliwy. Następnie na warzywa ułożyć przyprawione filety z mintaja. Zalać śmietaną, a sam wierzch posypać startym serem. Piec pod przykryciem około 30 minut
Ugotowaćteraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna, 2 łyżki oliwy, odrobina masła 3 ząbki czosnku, cebula mrożony szpinak Z aczynamy od piekarnika, nagrzewamy go do 150 stopni a następnie łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na równe
Kuchnia moimi oczamipotrawę na listę dań świątecznych.Łosoś z piekarnika na pomarańczowej kołderce to jeden z najlepszych przepisów na łososia jakie ostanio zrobiłam, przepis do zrobienia od zaraz!Składniki na 2 porcje:1 bio-pomarańcza50 g masła30 g piernika -1 średni piernik1 łyżeczka suszonego majeranku30 g bułki tartejsól morskapieprz cayenneszczypta cynamonu400 g fileta z łososia bez skóryWykonanie:z pomarańczy zesterem ściąć(...)tartą.Przyprawić solą,pieprzem cayenne i szczyptą cynamonu masę piernikową podzielić i równomiernie rozsmarować na 2-ch porcje łososia i dobrze docisnąć.Łososia ułożyć na filecikach z pomarańczypiec w piekarniku nagrzanym do 220`C 10-12 minut podałam z pieczoną pietruszką,pasternakiem i marchewką.Po prostu pycha!Przepis tutaj ŻYCZĘ SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rysku pozostały 22 dni Dzisiaj bardziej kolacyjno - obiadowo. Bardzo lubię ryby. Często jest tak, że ryba zrobiona inaczej niż klasycznie (panierka na patelni lub piekarnik) traci swój smak. Jest to przecież niezwykle delikatne mięso...dlatego w kwestii rybnej jestem tradycjonalistka, jednak ten przepis mnie urzekł - czosnek, pietruszka i mleko... to musi być pyszne! I tak też jest. Ryba wychodzi niezwykle(...)osób Składniki * 6 filetów z dorsza - ja miałam całą rybę i pokroiłam ją w dzwonki * 3 ząbki czosnku * 10 dag masła * 1 łyżka posiekanej natki pietruszki * 1/4 łyżeczki białego pieprzu (dałam zwykły) * 200 ml mleka * sól Do dzieła!!! Kawałki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie (użyłam formy do zapiekanek), przykryć wiórkami masła i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. I tutaj
sierotka maRysia w kuchnisakiewki z mozarellą i suszonymi pomidorami: Składniki: podwójny filet z kurczaka suszone pomidory z zalewy ser mozarella kapary (opcjonalnie) czosnek sól, pieprz do smaku jajko + bułka tarta Podwójny filet podzielić na dwie porcje, odciąć drobne kawałki, pozostałe rozbić na cieńsze płaty. Wysmarować zalewą z suszonych pomidorów, natrzeć czosnkiem i odstawić do lodówki (najlepiej(...)przykryciem około 30-40 minut. Można również uprzednio standardowo panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanej patelni a następnie przełożyć na kilka dodatkowych minut do nagrzanego piekarnika (w naczyniu podlanym bulionem lub wodą i pod przykryciem). Sakiewki można podgrzewać kolejnego dnia, stanowią więc sprawdzoną propozycję dania imprezowego, które moźna przygotować odpowiednio wcześniej a później podgrzać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazapieczone na młodej kapustce. Przygotowuje się je szyb ko (max 20 minut), myk do piekarnika a obiad robi się dalej sam. A podać go można z młodymi ziemniaczkami z aromatycznym koperkiem, pyszności! :) Składniki na ok. 4-5 porcji: (Inspiracja: " Blog z apetytem ") ok. 700 g filetów z piersi kurczaka przyprawa do kurczaka 1 nieduża główka młodej kapusty 150 ml wody
Simply Food