filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:52/172)

Ryba na 2 sposoby 213

masła 3 plasterki cytryny lub limonki przyprawa do ryb pieprz ziołowy sól i pieprz do smaku folia aluminiowa Rybę myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym, przekładamy na folię aluminiową. Każdy filet solimy i pieprzymy, jedną ze stron doprawiamy przyprawą do ryb, drugą odrobiną pieprzu ziołowego. Na rybę wykładamy pokrojone na 3-4 części masło i układamy na niej plasterki cytryny(...)pieczenia blaszkę. Staram się, by wszystkie ziemniaki były odwrócone skórką do dołu. Wkładam do piekarnika w tym samym czasie co rybę. * My lubimy ostre dodatki do ryby, ale oczywiście możecie użyć dowolnych przypraw np. tymianku, papryki słodkiej czy czosnku. :) Ryba w chrupiącej panierce: 4 filety (my użyliśmy mintaja i pstrąga) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki kukurydzianej

Cooking Monster
Polska, czyli gęś duszona w białym winie z kopytkami, burakami i gruszką 230

następnie całość przelałem do naczynia żaroodpornego, w którym wcześniej umieściłem gęś. Naczynie przykryłem i umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, z włączonym termoobiegiem. Buraki dokładnie umyłem, obciąłem górne i dolne końcówki, każdego buraka owinąłem folią aluminiową i również umieściłem je w piekarniku. Zimniaki obrałem i ugotowałem do miękkości, a następnie przecisnąłem przez prasę. dodałem do nich 2 jajka, szczyptę(...)cienkie wałki, a następnie pokroiłem w kopytka, które odłożyłem na bok. Po godzinie pieczenia wyjąłem gęś z piekarnika i zdjąłem pokrywkę naczynia żaroodpornego, a następnie ponownie umieściłem ją w piekarniku, zwiększając temperaturę do 200 stopni. Buraki również wyjąłem z piekarnika, odwinąłem je z folii aluminiowej i obrałem ze skóry, a następnie pokroiłem w cienkie półplasterki. W podobne półplasterki pokroiłem również

Wyprawy kulinarne
Ryba zapiekana w majonezie 184

sztuki.Jest to wygodne ,bo bierzemy tyle ile nam potrzeba w danej chwili. Wykonanie Filety rybne skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem .    Poukładać rybę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.   Każdą porcję ryby posmarować majonezem ,posypać serem.   Rybę piec w piekarniku rozgrzanym do 180° C-termoobieg , do zarumienienia się sera , około 20-25 minut

w mojej kuchni
Pstrąg łososiowy w mandarynkach (Trota salmonata al mandarino) 137

pellicola e lasciate riposare per circa 1 ora a temperatura ambiente. Filety z pstrąga wyjmujemy z marynaty, układamy w naczyniu żaroodpornym sk ó rą do dołu i przykrywamy foli ą  spożywczą.  Rybę  pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** Ungete una pirofila con dell'olio e mettete

La grande e la piccola cuoca
Roladki drobiowe 167

panierce z jajka i bułki tartej, ale następnym razem mam zamiar upiec je w piekarniku bez panierki, a jeszcze kiedy indziej zrobić na parze również w wersji saute. Jak widać, każdy znajdzie coś dla siebie :) Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka (ok.550-600g) 1/2 żółtej małej papryki 1/3 opakowania sera typu feta przyprawy: sól, pieprz, słodka

Simply Food
Laxpudding – zapiekanka ziemniaczana z łososiem 200

Składniki: ok. 70 dkg ziemniaków 30 dkg fileta z łososie 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka masła 3 jajka 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki

czarrna od kuchni
Fish cake- angielskie kotleciki rybne 176

patelni jak tradycyjne kotlety, i można tez upiec w piekarniku na blaszce.  Dodatki tez można użyć w zależności od upodobań- zioła, przyprawy. Dzis podaje Wam przepis na tradycyjne, przepyszne, chrupkie fish cake :) Przepis Około 450 g filetów rybnych (użyłam tym razem mrożone płaty -cod (dorsz)) około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 255

delikatnie tłuczkiem. Następnie odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron.  Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser.  Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
Śledzie zapiekane po skandynawsku 118

Przygotowanie   Śledzie umyłem, wykroiłem filety, skropiłem do środka sokiem z cytryny, posoliłem. Końce filetów założyłem do środka. Śledzie ułożyłem w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Śmietanę wymieszałem z keczupem i chrzanem, Polałem nią śledzie, skropiłem roztopionym masłem. Zapiekałem 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni

R'n'G Kitchen
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serem. 1211

otrzymać 4 równe porcje), lekko rozbić, oprószyć pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Dwa filety przykryć kołderką szpinaku, na to położyć ser i kolejną warstwę szpinaku. Przykryć drugą częścią piersi i spiąć wykałaczkami. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 170 stopni przez 40 minut, często podlewając bulionem z kostki rosołowej. Smacznego

Magia jedzenia.
Tortilla w wersji fit 196

smaku solą i pieprzem.  Całość mieszamy. Na naleśnik nakładamy kilka słupków warzyw, sałatę, kawałki fileta z kurczaka, ser żółty i polewamy niewielką ilością jogurtu naturalnego. Naleśnik zwijamy w tortillę, układamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów w wersji fit: Naleśniki z twarożkiem , Nuggetsy

paapilotkaa
recenzje - Kamis Kulinarne Inspiracje - kurczak ze śliwką owijany boczkiem 150

kostkę. Dodać olej, rozmaryn, 1/2 porcji czosnku i wymieszaj. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. W międzyczasie, oczyścić mięso z błonek. Wzdłuż każdego filetu zrobić kieszeń. W każdą kieszeń wsypać po szczypcie czosnku i następnie włożyć śliwki. Filety posypać papryką, tymiankiem i delikatnie solą (należy pamiętać, że boczek jest słonawy), a następnie każdą pierś

CookYourself
Różyczki z piersi kurczaka 238

wąskie paski. Na mięso nakładamy porcję masła z czosnkiem, posypujemy pietruszką. Rozkładamy paski papryki i filet składamy na pół. Zwijamy rulon i związujemy nicią, Górę różyczek posypujemy słodką papryką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju i ustawiamy różyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25 minut. Gotowe. Do tego pieczony naleśnik

Maminek kulinarny
Filety z kurczaka w cykorii. 253

listki),  dno każdej łódeczki smarujemy serkiem 1-2 łyżeczki, Następnie położyć przyprawiony filet z kurczaka, gałązkę rozmarynu oraz liść laurowy, całość owinąć plasterkiem szynki i położyć wiórek masła,    Łódeczki ułożyć w nasmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym i wstawić do gorącego piekarnika. Piec 30 minut w temperaturze 190-200 stopni

Kuchnia Beaty
dorsz smażony na maśle z bakłażanem i leśnymi grzybami 133

oliwy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie na oddzielną patelnię kładziemy trzy łyżki masła z łyżką oliwy, rozgrzewamy patelnię uważając, aby nie spalić masła i smażymy na niej z obu stron  filety dorsza, zawsze zaczynając smażenie od strony ze skórą. Na każdy talerz wykładamy

Miód i pieprz
Smażony dorsz 145

oliwy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie na oddzielną patelnię kładziemy trzy łyżki masła z łyżką oliwy, rozgrzewamy patelnię uważając, aby nie spalić masła i smażymy na niej z obu stron  filety dorsza, zawsze zaczynając smażenie od strony ze skórą. Na każdy talerz wykładamy

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania