filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:57/172)

Słodkie rybne pierogi z Bersuhl – Crossroads Inn 181

PORCJE: 4 porcje POZIOM: średni POTRZEBUJESZ: papier do pieczenia piekarnik wałek patelnia deska i nóż SKŁADNIKI: CIASTO mąka pełnoziarnista – 100g mąka pszenna zwykła – 100g olej – 3 łyżki + do smarowania sól – 1 łyżeczka letnia woda – 100ml czarny sezam do posypania NADZIENIE filet z łososia – 200g MARYNATA: koperek – 1 łyżeczka cytryna – 3 łyżki miód

Nerds Kitchen
RYBA PO GRECKU – ŚWIĄTECZNY #TALERZDIABETYKA 183

pomidorowy, wodę i przyprawy. Dusić kilka minut pod przykryciem. W międzyczasie przygotować rybę. Filety dokładnie oczyścić z ości, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Ryba powinna znajdować się na całej powierzchni naczynia. Na wierzch wyłożyć mieszankę warzywną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec 20-25 minut. Ryba po grecku doskonale smakuje

Dietolog
HALIBUT pod PISTACJOWYM PESTO, MUS z RZEŻUCHY i BROKUŁOWY RYŻ – FISH FRIDAY 155

smaku opcjonalnie łyżka tartego parmezanu (u mnie nie ma) opcjonalnie sok z cytryny Filety halibuta oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć solą i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Składniki do pesto umieścić w malakserze i zmiksować na ziarnistą masę. Pesto wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika. Ja używam funkcji pieczenia z parowaniem (specjalnie do rybki), jeśli nie macie takiej możliwości

Dietolog
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 975

pizze i zapiekanki znajdziecie tutaj (klik) Dodatki – ziemniaczki: Chrupiące pikantne ziemniaczki z piekarnika Ekspresowe chrupiące ziemniaczki paprykowe Sałatki: Szybka sałatka (z kiełbasą krakowską) Kolorowa sałatka z kabanosem Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą Imprezowa sałatka ziemniaczano-paprykowa z kwaszonym ogórkiem Sałatka z filetami ze śledzia Sałatka ryżowa z tuńczykiem Sałatka na bazie kaszy jęczmiennej z tuńczykiem, pomidorkami, kukurydzą

Słodkie okruszki
Aromatyczny pieczony łosoś 192

cytrynowy papryka słodka troszeczkę papryki cayenne ( chili) troszeczkę carry suszony majeranek Przygotowanie: Filet z łososia myjemy, suszymy i usuwamy ości. Przekładamy skórą do dołu na folię aluminiową i opruszamy wszystkimi ziołami podanymi w składnikach. Pieczemy w 180 stopniach Celcjusza około 40 minut, funkcja piekarnika: góra - dół. Do pieczenia nie potrzeba dodawać tłuszczu. Podawać z ziemniaczkami, kaszą, z marchewką

Wołowina od rekina
Pulled chicken. Wolnopieczony kurczak azjatycki. 224

czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Inne: 2 podwójne filety z piersi kurczaka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki zimnej wody gruby szczypiorek do posypania sezam do posypania makaron wonton (lub ryż jaśminowy) Potrzebny będzie jeden woreczek do pieczenia w piekarniku. Przygotowanie Piekarnik nagrzej do 100 stopni. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Kurczaka oczyść ze zbędnych

Kocham Czekoladę
Marynowane piersi kacze z sosem pomarańczowym. 141

najpierw od strony skóry 7-8 min. następnie z drugiej strony około 5 min., piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 stopni, do naczynia żaroodpornego wlewamy sos powstały podczas smażenia mięsa, wkładamy piersi, posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy do godz, zależnie od wielkości filetów(mówią, że mięso powinno być różowe, ale jak dla mnie dopieczone), ostatnie

Kuchnia Beaty
Drobiowa rolada z kurkami 135

rozłożyć płaty mięsa tak aby zachodziły lekko na siebie i tworzyły prostokąt. Na filetach ułożyć plastry sera żółtego, rozłożyć farsz (kilka całych kurek można zostawić do dekoracji), posypać natką. Pomagając sobie folią, zwinąć roladkę.na wierzchu położyć rozmaryn. roladę zawiniętą w folię wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po 10 minutach zmniejszyć temp. do 1680st. Piec

Smakołyki Asi
Zapiekany filet z piersi indyka 146

dodając trochę oliwy, zalewy z pomidorów. Zetrzeć ser, przyprawić solą i pieprzem.  Filet z indyka umyć i rozbić na cieńszy, równy kawałek. Wyłożyć zawartość miseczki na mięso i dokładnie zwinąć, dobrze dociskając. Mięso obłożyć dokładnie szynką wędzoną, następnie związać przy pomocy bawełnianego sznurka.  Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, lekko polać oliwą

Plate of Joy
Ryba w sosie koperkowym 172

sosie koperkowymSKŁADNIKI  4 filety białej ryby morskiej250g śmietany 18%3 ząbki czosnkupęczek koperku3 łyżki białego winałyżeczka kurkumysól morskapieprz cytrynowyPRZYGOTOWANIEFilety nacieramy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę mieszamy z kurkumą, winem,posiekanym koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałym sosem zalewamy rybę. Zapiekamy przez pół godziny w piekarniku nagrzanymdo 190 stopni. Podajemy według upodobania

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczony batat z puree z groszku i tołpygą 163

Bataty, które w piekarniku zostały upieczone, na plasterki pokrojone, świetnie z puree z zielonego groszku smakowo się komponują i do tołpygi idealnie pasują. Groszek, który jest na parze przygotowany, a potem zamrażany, w kilka min się gotuje i dzięki temu bardzo dobrze smakuje. To danie jest kolorowe i w smaku wyjątkowe.  Składniki 6 porcji:  p uree(...)tołpygi (1 filet), 2   łyżki masła klarownego, masło do smarowania foli, 1 łyżka cukru brązowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 cytryna, sól himalajska do smaku. Przygotowanie: Bataty myjemy i suszymy. Folię do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy cukrem, pieprzem i zawijamy bataty w folię (każdy oddzielnie). Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C. Rybę

Moniki Smakołyki
C - Francuskie warkocze Cioci Eli 254

widać na zdjęciu.                    Na środku każdego kawałka ciasta kładę przygotowany filet, smaruję go łyżką majonezu, następnie układam na niego porcję pieczarek, posypuję natką pietruszki, kładę plaster żółtego sera i zlepiam boki, tworząc "warkocz(...)Gotowe warkocze można posmarować roztrzepanym jajkiem (nie jest to konieczne). Wkładam do nagrzanego do 200-210 stopni piekarnika i piekę około 30 -35 minut.Są gotowe do podania bezpośrednio po upieczeniu, idealne dopełnienie stanowi czerwony barszczyk

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczony filet z indyka w glazurze miodowej z sosem sojowym 174

mnie trochę mało słona (może przez to, że pominęłam moczenie w solance, z drugiej strony wiem, że jestem przyzwyczajona do mocniej posolonych dań w przeciwieństwie do mojej rodzinki). Pieczony filet z indyka w glazurze miodowej z sosem sojowym Przygotuj miski, garnek, blachę do pieczenia z rusztem, łyżkę łyżeczkę, woreczek, papierowe ręczniki, sznureczek lub klips do zamknięcia woreczka, folię aluminiową(...)pieczenia. Na dno blaszki wlej ½-1,0 cm wrzącej wody. Blachę z pieczenią wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piersi piecz przez mniej więcej 80 minut. W trakcie pieczenia (mniej więcej co 15 minut) mięso polewaj pozostałą marynatą. Upieczonego indyka wyjmij z piekarnika, przykryj folią i odstaw na mniej więcej 15 minut. „Odpoczęte” mięso przełóż na deskę, a brytfannę

blog.moje-pasje.info
Pieczony łosoś w słodko-ostrej marynacie ze świeżymi ziołami, z ryżem i brokułami 225

folii na patelni grillowej (postaram się kiedyś ten przepis Wam zaprezentować). Dzisiaj, ze względu na długi weekend i trochę więcej wolnego czasu prezentuje przepis na łososia pieczonego w piekarniku, wcześniej zamarynowanego w słodko-ostrej marynacie, podanego z ryżem i brokułem na parze. Składniki: (2 porcje) 300-350 g filetu z łososia ze skórą 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka sosu(...)morska   Przygotowanie: Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować marynatę: Do blendera wlać sok z cytryny, miód, sos sojowy, olej. Dodać obrane ząbki czosnku oraz obrany kawałek imbiru. Delikatnie posolić i popieprzyć. Zmiksować. Łososia włożyć do płaskiego naczynia skórą do dołu i polać marynatą. Naczynie przykryć i odstawić na 2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać

Moja Delicja
Pieczone ziemniaki z czosnkiem, tymiankiem i boczkiem 290

pieczenia w folii na grillu. Ja robiłam w piekarniku, ale myślę ,że w sezonie spróbuję wrzucić ziemniaki na grill. Robiłam jako dodatek do mięsa, ale spokojnie miożna takie ziemniaki podać jako samodzielne danie.składniki4 duże ziemniaki do pieczenia2 ząbki czosnku, obrane i zgniecione4 łyżki miękkiego masłaświeżo zmielony czarny pieprzsól morska4 filety anchois lub 4 plasterki wędzonego boczku parę(...)ziemniak w całość i ułożyć na grubej lub podwójnie złożonej folii aluminiowej. Anchois lub boczek pokroić w paski i umieścić pomiędzy plasterkami ziemniaków. Dokładnie owinąć ziemniaki folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C , piec 1 - 1 1/2 godziny, w zależności od wielkości. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.  Smacznego!Uwaga: ziemniaki wyszły smaczne , ale myślę, że pod koniec pieczenia

Stare Gary
Pieczony łosoś w posypce z curry 186

Łosoś to moja ulubiona ryba, pieką go w piekarniku lub gotuję w parowarze. Bardzo się dziwię, że dopiero teraz pokazuję mój najlepszy sposób na ekspresowo przygotowanego i przepysznego łososia. Dziwię się bo łososia w posypce curry jemy 1-2 razy w tygodniu. Do przyprawienia ryby używam tylko odrobiny soli i bardzo aromatycznej mieszanki curry z młynka.  Tak upieczonego łososia(...)pieczeniem Składniki: filet łososia ze skórą mieszanka curry (używam curry z młynka Kotanyi) 1-2 szczypty soli kawałek cytryny (do skropienia sokiem  łososia po upieczeniu) Przygotowanie: Łososia oczyścić z ości, posypać solą i oprószyć obficie mieszanką curry. Rybę ułożyć skóra do dołu w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym

Codziennik Kuchenny
Ryż z kurczakiem w curry 180

Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz zapiekany z porem w sosie śmietanowym 154

sól, pieprz przyprawa do ryb odrobina oleju Najlepiej kilka godzin przed pieczeniem filety z dorsza umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić z obu stron: solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Wstawić do lodówki. Następnie rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 195ºC. Piec 15 minut. W międzyczasie pory umyć, przekroić na pół

Ugotować
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 195

razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez 15-20 minut w 150⁰C lub przekrojone, posmarowane masłem na grillu. Nie musicie z nich robić „zwykłych” burgerów z klasycznym kotletem – do środka super pasuje pulled pork , panierowana ryba , filet z kurczaka albo klops. SKŁADNIKI składniki na 8 bułek standardowej wielkości 560g mąki

Karo in the Kitchen
Rolada serowa z pieczarkami 212

solą i pieprzem, razem poddusić do odparowania wywaru, ostudzić, dodać jajko, dokładnie wymieszać. Filety opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na większe kawałki, rozbić. Placek serowy: Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wybić jajka do miski z serem, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem, nasmarowanym tłuszczem, wylać masę serową, włożyć blachę do nagrzanego

Kuchnia Danusi
Sałatka „łosoś w szuwarach” 158

łyżeczki soku z limonki 2 łyżeczki miodu świeżo zmielony pieprz sól Wykonanie: 1. Filety z łososia pozbawić skóry i pokroić w grubszą kostkę, następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć posiekanym koperkiem i pieprzem cytrynowym. Kawałki łososia ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez około 25 minut. 2. Sos: Wszystkie składniki sosu

Szalona Kuchnia Eweliny
Łosoś pieczony w sezamie na puree z kalafiora z kaszą gryczaną i kolorową mizerią 200

smaku Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić ze skóry i wyciągnąć ości. Podzielić filet na 120g porcje. Oprószyć solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w ziarenkach sezamu. Łososia w sezamowej panierce podprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu!), następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować

Dietolog
Panzanella, czyli włoski sposób na pomidorową błogość 204

100g czerstwego chleba (bułki lub ciabatty) 300g dojrzałych pomidorów 1 łyżka kaparów 4 filety anchois 2 upieczone papryki 1/2 małej cebuli garść świeżych liści bazylii 1 łyżka octu z czerwonego wina 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Chleb opiecz w piekarniku nagrzanym do 150*C ok. 5-7min. 2. Pomidory umyj i pokrój

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pieczony łosoś z buraczanym purée i awokado 179

podania nierafinowana sól, pieprz i suszony imbir Skórkę z limonki drobno otrzeć, odłożyć. Filety z łososia opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek ryby polać połową łyżki soku z limonki, posolić, posypać pieprzem i suszonym imbirem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec około 10 – 12 minut (w zależności od wielkości

Even Better Food
Zapiekanka rybna. 155

łyżce oliwy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Na dno rozkładamy równomiernie kaszę, następnie fileta z mintaja - posypujemy oregano. Na rybę wykładamy paprykę i cebulę. Jajka wbijamy do plastikowej miski wsypujemy wszystkie przyprawy (tak aby było dobrze doprawione) i miksujemy, przelewamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Ryba w papilotach z warzywami na parze 187

rybka powstała na parze. W pierwotnym zamiarze papiloty miały być umieszczone w piekarniku. Jednak tak przygotowana rybka miło mnie zaskoczyła. Z podanych składników powstały 4 porcje. Danie podałam z ziemniaczkami z wody i bukietem surówek. Proporcja na 4 porcje: - 400 gr ryby ( u mnie filet z pstrąga tęczowego) - 2 średnie marchewki - 1 mała pietruszka - 1 mała cukinia - 4 plastry

kawawszklance
Ryba w cieście francuskim 168

pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju, połączyć z cebulą i porem.4. Ciasto i filety podzielić na 4 porcje. Na każdym płacie ciasta ułożyć rybę, oprószyć solą i pieprzem, wyłożyć porcje cebuli z pieczarkami i porem, złożyć i skleić brzegi. Wierzch posmarować jajkiem.5. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut - w zależności od grubości ryby. Jakby

Kuchnia domowa Ani
Pesto z nerkowców i rukoli oraz dorsz pieczony z suszonymi pomidorami, czyli prosto i wykwintnie 214

jest wystarczająco wyrazista.SKŁADNIKI NA PORCJĘ:135g fileta z dorsza atlantyckiego5g suszonych pomidorówbazyliaoreganocząbertymianeksól czosnkowapieprzodrobina soku z cytrynyPRZYGOTOWANIE:Suszone pomidory pokroić w cienkie paskiFileta naciąć w poprzek i w powstałe zagłębienia wkłożyć paski suszonych pomidorówRybę skropić sokiem z cytryny i doprawić ziołami, solą i pieprzemZawinąć rybę w folię aluminiowąPiec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°CNa koniec drobne ogłoszenia

peanutbuttermonster
Pasztet rybny 137

boki wysmarowanej tłuszczem. Wyłożyć połowę farszu na ciasto,wyrównać. Na środku farszu ułożyć filety rybne,przykryć resztą farszu. Górną część pasztetu przykryć,pozostałym ciastem,zrobić w cieście otwory dla wydostającej się pary podczas pieczenia. Ciastem ozdobić pasztet. Żółtko wymieszać z odrobiną wody,posmarować nim pasztet. Piekarnik nagrzać do 180 stop.włożyć pasztet piec 60 minut

Kuchnia Danusi
Śledź w buraczkowej pierzynce 196

Sylwestra czy na karnawałowy bal. Śledź w buraczkowej pierzynce Składniki: ok 400 g filetów śledziowych a la matjas Lisnera duża cebula pokrojona w kostkę i sparzona wrzątkiem 4 jaja ugotowane na twardo 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach na parze 4 buraki upieczone w folii w piekarniku śmietana 18% 2-3 łyżki majonezusok z cytryny koperek sól, pieprz Wykonanie: Śledzie kroimy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania