filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:57/172)

Aromatyczny pieczony łosoś 207

cytrynowy papryka słodka troszeczkę papryki cayenne ( chili) troszeczkę carry suszony majeranek Przygotowanie: Filet z łososia myjemy, suszymy i usuwamy ości. Przekładamy skórą do dołu na folię aluminiową i opruszamy wszystkimi ziołami podanymi w składnikach. Pieczemy w 180 stopniach Celcjusza około 40 minut, funkcja piekarnika: góra - dół. Do pieczenia nie potrzeba dodawać tłuszczu. Podawać z ziemniaczkami, kaszą, z marchewką

Wołowina od rekina
Pulled chicken. Wolnopieczony kurczak azjatycki. 247

czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu Inne: 2 podwójne filety z piersi kurczaka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki zimnej wody gruby szczypiorek do posypania sezam do posypania makaron wonton (lub ryż jaśminowy) Potrzebny będzie jeden woreczek do pieczenia w piekarniku. Przygotowanie Piekarnik nagrzej do 100 stopni. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Kurczaka oczyść ze zbędnych

Kocham Czekoladę
Marynowane piersi kacze z sosem pomarańczowym. 158

najpierw od strony skóry 7-8 min. następnie z drugiej strony około 5 min., piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 stopni, do naczynia żaroodpornego wlewamy sos powstały podczas smażenia mięsa, wkładamy piersi, posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy do godz, zależnie od wielkości filetów(mówią, że mięso powinno być różowe, ale jak dla mnie dopieczone), ostatnie

Kuchnia Beaty
Drobiowa rolada z kurkami 149

rozłożyć płaty mięsa tak aby zachodziły lekko na siebie i tworzyły prostokąt. Na filetach ułożyć plastry sera żółtego, rozłożyć farsz (kilka całych kurek można zostawić do dekoracji), posypać natką. Pomagając sobie folią, zwinąć roladkę.na wierzchu położyć rozmaryn. roladę zawiniętą w folię wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po 10 minutach zmniejszyć temp. do 1680st. Piec

Smakołyki Asi
Zapiekany filet z piersi indyka 157

dodając trochę oliwy, zalewy z pomidorów. Zetrzeć ser, przyprawić solą i pieprzem.  Filet z indyka umyć i rozbić na cieńszy, równy kawałek. Wyłożyć zawartość miseczki na mięso i dokładnie zwinąć, dobrze dociskając. Mięso obłożyć dokładnie szynką wędzoną, następnie związać przy pomocy bawełnianego sznurka.  Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym, lekko polać oliwą

Plate of Joy
Ryba w sosie koperkowym 182

sosie koperkowymSKŁADNIKI  4 filety białej ryby morskiej250g śmietany 18%3 ząbki czosnkupęczek koperku3 łyżki białego winałyżeczka kurkumysól morskapieprz cytrynowyPRZYGOTOWANIEFilety nacieramy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę mieszamy z kurkumą, winem,posiekanym koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałym sosem zalewamy rybę. Zapiekamy przez pół godziny w piekarniku nagrzanymdo 190 stopni. Podajemy według upodobania

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczony batat z puree z groszku i tołpygą 180

Bataty, które w piekarniku zostały upieczone, na plasterki pokrojone, świetnie z puree z zielonego groszku smakowo się komponują i do tołpygi idealnie pasują. Groszek, który jest na parze przygotowany, a potem zamrażany, w kilka min się gotuje i dzięki temu bardzo dobrze smakuje. To danie jest kolorowe i w smaku wyjątkowe.  Składniki 6 porcji:  p uree(...)tołpygi (1 filet), 2   łyżki masła klarownego, masło do smarowania foli, 1 łyżka cukru brązowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 cytryna, sól himalajska do smaku. Przygotowanie: Bataty myjemy i suszymy. Folię do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy cukrem, pieprzem i zawijamy bataty w folię (każdy oddzielnie). Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C. Rybę

Moniki Smakołyki
C - Francuskie warkocze Cioci Eli 267

widać na zdjęciu.                    Na środku każdego kawałka ciasta kładę przygotowany filet, smaruję go łyżką majonezu, następnie układam na niego porcję pieczarek, posypuję natką pietruszki, kładę plaster żółtego sera i zlepiam boki, tworząc "warkocz(...)Gotowe warkocze można posmarować roztrzepanym jajkiem (nie jest to konieczne). Wkładam do nagrzanego do 200-210 stopni piekarnika i piekę około 30 -35 minut.Są gotowe do podania bezpośrednio po upieczeniu, idealne dopełnienie stanowi czerwony barszczyk

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczony filet z indyka w glazurze miodowej z sosem sojowym 180

mnie trochę mało słona (może przez to, że pominęłam moczenie w solance, z drugiej strony wiem, że jestem przyzwyczajona do mocniej posolonych dań w przeciwieństwie do mojej rodzinki). Pieczony filet z indyka w glazurze miodowej z sosem sojowym Przygotuj miski, garnek, blachę do pieczenia z rusztem, łyżkę łyżeczkę, woreczek, papierowe ręczniki, sznureczek lub klips do zamknięcia woreczka, folię aluminiową(...)pieczenia. Na dno blaszki wlej ½-1,0 cm wrzącej wody. Blachę z pieczenią wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piersi piecz przez mniej więcej 80 minut. W trakcie pieczenia (mniej więcej co 15 minut) mięso polewaj pozostałą marynatą. Upieczonego indyka wyjmij z piekarnika, przykryj folią i odstaw na mniej więcej 15 minut. „Odpoczęte” mięso przełóż na deskę, a brytfannę

blog.moje-pasje.info
Pieczony łosoś w słodko-ostrej marynacie ze świeżymi ziołami, z ryżem i brokułami 234

folii na patelni grillowej (postaram się kiedyś ten przepis Wam zaprezentować). Dzisiaj, ze względu na długi weekend i trochę więcej wolnego czasu prezentuje przepis na łososia pieczonego w piekarniku, wcześniej zamarynowanego w słodko-ostrej marynacie, podanego z ryżem i brokułem na parze. Składniki: (2 porcje) 300-350 g filetu z łososia ze skórą 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka sosu(...)morska   Przygotowanie: Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować marynatę: Do blendera wlać sok z cytryny, miód, sos sojowy, olej. Dodać obrane ząbki czosnku oraz obrany kawałek imbiru. Delikatnie posolić i popieprzyć. Zmiksować. Łososia włożyć do płaskiego naczynia skórą do dołu i polać marynatą. Naczynie przykryć i odstawić na 2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać

Moja Delicja
Pieczone ziemniaki z czosnkiem, tymiankiem i boczkiem 308

pieczenia w folii na grillu. Ja robiłam w piekarniku, ale myślę ,że w sezonie spróbuję wrzucić ziemniaki na grill. Robiłam jako dodatek do mięsa, ale spokojnie miożna takie ziemniaki podać jako samodzielne danie.składniki4 duże ziemniaki do pieczenia2 ząbki czosnku, obrane i zgniecione4 łyżki miękkiego masłaświeżo zmielony czarny pieprzsól morska4 filety anchois lub 4 plasterki wędzonego boczku parę(...)ziemniak w całość i ułożyć na grubej lub podwójnie złożonej folii aluminiowej. Anchois lub boczek pokroić w paski i umieścić pomiędzy plasterkami ziemniaków. Dokładnie owinąć ziemniaki folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C , piec 1 - 1 1/2 godziny, w zależności od wielkości. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.  Smacznego!Uwaga: ziemniaki wyszły smaczne , ale myślę, że pod koniec pieczenia

Stare Gary
Pieczony łosoś w posypce z curry 198

Łosoś to moja ulubiona ryba, pieką go w piekarniku lub gotuję w parowarze. Bardzo się dziwię, że dopiero teraz pokazuję mój najlepszy sposób na ekspresowo przygotowanego i przepysznego łososia. Dziwię się bo łososia w posypce curry jemy 1-2 razy w tygodniu. Do przyprawienia ryby używam tylko odrobiny soli i bardzo aromatycznej mieszanki curry z młynka.  Tak upieczonego łososia(...)pieczeniem Składniki: filet łososia ze skórą mieszanka curry (używam curry z młynka Kotanyi) 1-2 szczypty soli kawałek cytryny (do skropienia sokiem  łososia po upieczeniu) Przygotowanie: Łososia oczyścić z ości, posypać solą i oprószyć obficie mieszanką curry. Rybę ułożyć skóra do dołu w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym

Codziennik Kuchenny
Ryż z kurczakiem w curry 193

Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz zapiekany z porem w sosie śmietanowym 162

sól, pieprz przyprawa do ryb odrobina oleju Najlepiej kilka godzin przed pieczeniem filety z dorsza umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić z obu stron: solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Wstawić do lodówki. Następnie rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 195ºC. Piec 15 minut. W międzyczasie pory umyć, przekroić na pół

Ugotować
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 207

razu z dwóch porcji ciasta. Odmrażamy je w lodówce, a potem podgrzewamy w piekarniku przez 15-20 minut w 150⁰C lub przekrojone, posmarowane masłem na grillu. Nie musicie z nich robić „zwykłych” burgerów z klasycznym kotletem – do środka super pasuje pulled pork , panierowana ryba , filet z kurczaka albo klops. SKŁADNIKI składniki na 8 bułek standardowej wielkości 560g mąki

Karo in the Kitchen