filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:68/172)

Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym 1189

mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Użyłam filetów z morszczuka ale można również użyć innej ulubionej rybki. Odstawić na godzinkę. Następnie kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z wodą, koperkiem i mąką. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 40 minut

Monia miesza i gotuje
Faszerowana pierś z indyka z pieczonymi warzywami i sosem 192

zrobi się samo zapraszamy na pieczonego faszerowanego indyka - z gorgonzolą, granda padano, suszonymi płatkami chili i świeżym tymiankiem, a do tego pieczona brukselka i dynia - wszystko pieczone w jednym piekarniku! Smacznie i zdrowo - czego można chcieć więcej? Zdjęcia krok po kroku znajdziecie na Smacznej Stronie Tesco i pamiętajcie o konkursie na stylizację tego dania - do wygrania pyszne nagrody - KLIK ! Składniki(...)następnie rozkrój filet tak, aby powstał duży płat mięsa - możesz go rozbić trochę tłuczkiem. Na wierzch filetu rozłóż gorgonzolę, świeży tymianek, płatki chili, pieprz i starty ser granda padano. Następnie mięso dokładnie zwiń, dobrze dociskając zwiąż bawełnianym sznurkiem pamiętając o podwinięciu końcówek rolady. Mięso obłóż gałązkami świeżego tymianku, przypraw solą i pieprzem, a następnie włóż do piekarnika nagrzanego

Plate of Joy
Pieczony sandacz z warzywami – obiad w 30 minut 276

jeszcze relatywnie niewiele ości. Z racji na swój subtelny smak jest też dość uniwersalny, smakuje dobrze i z patelni i z piekarnika, z najróżniejszymi dodatkami. U mnie w ten weekend, w ramach przywoływania wiosny, pojawił się pieczony sandacz z warzywami, w zdecydowanie żywo-wiosennych kolorach. Po czym(...)tymianek sos ostrygowy 100 ml białego, wytrawnego wina (można pominąć) 4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony pieprz opcjonalnie: kilka liści kapusty włoskiej Pieczony sandacz z warzywami – wykonanie filety z sandacza umyć i pokroić na mniejsze kawałki ułożyć (skórką do dołu) na pokrojonych liściach kapusty, w formie wysmarowanej wcześniej oliwą posmarować marynatą

Patchwork
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 135

kopytkami odsmażanymi i wszelakimi surówkami. Polecam! SKŁADNIKI: 1 filet z indyka 800 g kilka plastrów szynki dojrzewającej, u mnie delikatnie porwane kawałki zwykłej kilka suszonych pomidorów + trochę oleju z zalewy 4 plastry żółtego sera, np. tylżycki 4 łyżki wody sól, pieprz potrzebne będą także wykałaczki, u mnie 6 sztuk PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C – grzanie

Zasmakuj Kuchni
GRILLOWANY DORSZ Z RYŻEM I BROKUŁAMI 178

zawiera wiele cennych wartości odżywczych. SKŁADNIKI 4 filety z dorsza takie po 100g najlepiej 1 brokuł 250g ryżu sypkiego ząbek czosnku pieprz,sól 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka oliwy z oliwek ogórki kiszone(opcjonalnie) WYKONANIE Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Filety z dorsza doprawić pieprzem i solą.Piekarnik ustawiamy na funkcję grilowania i rozgrzewamy do 190-200C.Grillujemy przez

Mała w garnku miesza
Flądra smażona panierowana 200

ściągniętą skórą, ale oczywiście mogą być też filety. Flądry osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć solą i odstawić na 1-2 godziny. Następnie oprószyć mąką, obtaczać w rozbełtanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. W przepisie ryba jest tylko smażona, ja zrumienioną rybę wstawiam do piekarnika. Flądry ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

królestwo garów
Tilapia w sosie keczupowym 157

smażenia Wykonanie: • Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i białym pieprzem. • Delikatnie obsmażyć rybę na oleju i ułożyć w naczyniu do zapiekania. • Wymieszać razem śmietanę, keczup i chrzan, doprawić do smaku. • Zalać przygotowanym sosem rybę i ułożyć na wierzchu ser żółty. • Piec w piekarniku nagrzanym

To co kocham
Duszony łosoś z koperkiem 197

również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą

Szczęśliwa kuchnia
Ryba w cieście francuskim 167

pomocą noża formę ryby, tak aby filety okazały się w samym jej środku. Boki rybki dociskamy za pomocą widelca, dzięki czemu soki z ryby nie uciekną.  Tak przyszykowaną rybę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, smarujemy rozmąconym z wodą żółtkiem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min, aż rybka będzie złocista

Kuchnia Łukasza
Faszerowany filet z indyka 215

niech będzie - połowa filetu z indyka.  Filet rozcinam poziomo Rozbijam go dokładnie  . Nacieram płat mięsa solą i pieprzem Wykładam farsz z kapusty Na to szparagi Zawijam w rulon . Aby rolada nie rozpadła się spinam brzegi wykałaczkami Teraz tylko zostaje szybkie podsmażenie rolady z każdej strony i  chop do piekarnika . Na 1/2 godziny i 180 stopni

Eli Gotowanie
Pieczony pstrąg łososiowy 177

pieprzem  i przyprawą do ryby. Na filetach ułożyć  pokrojoną w plastry cytrynę (ja wcześniej sparzyłam ją wrzątkiem), masło oraz bazylię lub natkę pietruszki. Zawinąć każdy kawałek ryby w osobny kawałek folii aluminiowej i dokładnie zawinąć a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym do ok 200*C piekarniku ok. 40 minut

The Sweet Damsel
Duszony łosoś z koperkiem 199

również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zapiekanka warzywno - mięsna 202

plasterki, boczek i fileta z kurczaka w dość dużą kostkę.   W misce roztrzepujemy jajka, przyprawiamy wstępnie warzywkiem i pieprzem, dodajemy pora i fasolkę, dodajemy majonez, ser i mąkę ziemniaczaną i mieszamy.   Dodajemy ziemniaki i mięso i mieszamy.Doprawiamy do smaku.   Wykładamy do formy.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską 229

najniższej mocy. Tagine można też używać w piekarniku, choć według Marokańczyków to profanacja :-).Tagine przygotowuje się w różnych wersjach, dodatkami mogą być oliwki, albo rodzynki. Dziś do mojego dania wykorzystałam suszone śliwki szydłowskie. Danie podałam z chrupiącymi chlebkami z patelni.   Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską Składniki:500 g filetów z podudzia kurczaka2 cebule1 marchewka200 g zielonej fasolki szparagowej150(...)papryki1/2 łyżeczki kardamonu1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki czarnego zmielonego pieprzu1 łyżka świeżego startego imbiru1-2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie:Mięso płuczemy, osuszamy i każdy filet kroimy na 2 części. W misce mieszamy składniki marynaty i dokładnie obtaczamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone bataty z parmezanem, łososiem i aioli 226

tego mnóstwo sałaty. Pieczone bataty z parmezanem są przepyszne. Lubię słodkie mieszać ze słonym stąd ta kulinarna kompozycja. Łosoś to ryba, która zawsze się udaje. 20 minut w piekarniku i już gotowa. Bataty są drogie i u nas ale czasami trafiam na przecenę. Jestem mistrzynią w robieniu tanich zakupów. Lubię dobrze jeść ale nie lubię wydawać na jedzenie więcej niż(...)fileta z łososia sól i pieprz do smaku 1 cytryna Dodatkowo porcja aioli, tutaj przepis zielona sałata, według uznania 150 g zielonego groszku gotowanego, mrożony Obierz bataty ze skórki i pokrój w grube plastry. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą, posyp połową parmezanu, tymiankiem i solą. Piecz w nagrzanym na 200ºC piekarniku przez 15 minut. Wyjmij

codojedzenia