filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:73/172)

CHLEBOWE ZAPIEKANKI 3 SERY I KURCZAK 172

czosnkowy --TU --- PRZEPIS PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z kurczaka myję, kroję w plastry ok 1 cm. Doprawiam. Na rozgrzany olej wykładam mięso. Smażę na rumiano. 2.Ser pleśniowy oraz mozzarella kroję w kostkę.   3.Kromki chleba tostowego, smaruję musztardą. Kładę mięso oraz ser pleśniowy i mozzarelle. 4.Całość posypuję tartym serem cheddar. Piekę w piekarniku aż sery się roztopią

Gotowanie Patki
Dorsz pod chrustem 118

delikatne białe mięso :). Dorsz pod chrustem filety z dorsza 5 kromek chleba tostowego 60 g masła natka pietruszki musztarda sól, pieprz Rybę przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pieczywo tostowe zmiksować w blenderze wraz z natką pietruszki i masłem. Wyłożyć na rybę i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (chrust powinien się zarumienić). Artykuł Dorsz

Pieguskowa Kuchnia
Łosoś miodowo-musztardowy z kukurydzą 269

łyżeczkę musztardy sarepskiej. Na średniej wielkości filet wystarczą dwie łyżeczki miodu i musztardy. Dodajemy pół łyżeczki musztardy francuskiej, posiekany świeży rozmaryn. Dodajemy odrobinę oliwy i całość mieszamy. Łososia kroimy na kawałki, umieszczamy na blaszce z papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i dokładnie polewamy przygotowaną glazurą. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy łosoś

MarcinChef
Kurczak w chipsach 277

chłodne miejsce na jakiś czas. Filety oczyszczamy z błonek i kroimy na nieduże kawałki, bądź paski. Chipsy drobno rozkruszamy (można przemielić na przykład w blenderze, ale wystarczy dokładnie pognieść). Kawałki kurczaka moczymy dokładnie w przygotowanym sosie czosnkowym i obtaczamy w chipsach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze

Gotuj z Rumcajsem
Roladki drobiowe ze szparagami 146

Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Codzienne Gotowanie
Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami 206

Następnie odstawiamy z palnika. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w plastry  Obtaczamy w chrupiącej przyprawie do kurczaka-  również użyłam tej przyprawy pierwszy raz jest znakomita, kurczak jest chrupiący i dokładnie przyprawiony Upieczonego kurczaka przekładamy na talerz Rukolę oraz szpinak myjemy Na pitę kładziemy pieczarki, mięso, ser żółty Całość wkładamy do piekarnika na 5-7 minut

Gotowanie Patki
Słodkie bułeczki dyniowe na maślance. Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego. 147

gram dyni umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut. Obieramy i miksujemy na puree. **Mus z pomarańczy. Składniki: 2 pomarańcze i 3 łyżki miodu wielokwiatowego. Ocieram skórkę z pomarańczy, następnie je obieram i filetuję a z resztek wyciskam sok do miseczki. Na patelni karmelizuję filety z pomarańczy z dodatkiem miodu, skórki

Mango Papaja
Uczta morska na talerzu 135

halibut filet dorsz filet  fasola mamut cukinia marchew papryka czerwona seler naciowy czosnek biały pieprz gałka muszkatołowa imbir świeży tarty białe wino sos sojowy Marynata do ryb: pieprz  sól oliwa z oliwek papryczka chilli  rozmaryn kolendra ziarnka Zamarynuj rybę w marynacie, odstaw na bok. Ugotuj ziemniaki na pure. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Warzywa pokrój

AZgotuj!
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 250

rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy pierwszy płat, przyprawiamy przyprawą do mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez

VioletoweKucharzenie
Rolada z łososia w szynce parmeńskiej z żółtym ryżem 216

ułożyć ciasno ryż, przykryć drugim filetem. Zawinąć końce filetów pod siebie, zwijając łososia w roladę.Zawinąć szynkę wokół rolady i związać kawałkami sznurka w 6 miejscach. Pod sznurek powciskać listki laurowe. Za pomocą pędzelka posmarować roladę 3 łyżkami oliwy z oliwek.Roladę ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 195°C piekarnika. Piec przez 40 minut. Chwilę

Świat Domowej Kuchni
Dorada pieczona z porami i pieczone ziemniaki 241

dokładnie umyć osuszyć i wykroić 4 filety. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.Pora umyć i pokroić na półplasterki.Naczynie do zapiekania delikatnie skropić oliwą, ułożyć w nim posiekanego pora, posolić do smaku. Na porach ułożyć rybę, skórą do góry, skopić odrobiną oliwy. Piec przez ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.Wyliczenia:2 dorady 14 złziemniaki

Obiad za dychę
Łosoś z porami w cieście francuskim 268

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe duszonki 154

żeliwnym garze na ogniu, z kiełbasą i boczkiem, ale domowe - lekkie i robione w piekarniku. Palce lizać! Domowe duszonki Dzisiejsza propozycja jest wbrew pozorom bardzo lekka! Warzywa duszone w piekarniku i kurczak, delikatnie przyprawione ziołami, są w sam raz dla każdego. Obiad przygotowany w rękawie do pieczenia jest świetnym rozwiązaniem - mięso jest miękkie i soczyste, warzywa rozpływają się w ustach, wszystko(...)więc wszystko zachowuje swoje składniki odżywcze. I przypomina... wiosnę, lato i słońce! :) Składniki: /na 5-6 porcji 0,5 kg marchewki 1 kg ziemniaków 5 dużych cebul 3 pojedyncze filety z kurczaka 100 ml oliwy z oliwek przyprawy: sól himalajska, pieprz, majeranek, "domowa wegeta", papryka słodka, kurkuma Składniki przygotowane? Zatem - do dzieła! Po pierwsze: opłukanego i osuszonego kurczaka, kroimy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
PIZZA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI ( z mąki kokosowej , low-carb, zdrowa ) + test patelni z linii TAURUS marki AMBITION 191

kupić? Oraz co można na niej przyrządzać? Poczytajcie! Moja patelnia z linii Taurus ma średnicę 28 cm. Wykonana została z odlewanego aluminium z rączkami przystosowanymi do używania w piekarniku, dzięki czemu nic się nie przypali i nic się nie stopi. Można w niej zatem nie tylko smażyć, ale także zapiekać dania, czy też przygotowywać różnego rodzaju mięsa, pizze, omlety, gulasze(...)pełne łyżki * jajko – 4 szt * jogurt grecki – 250 g * ser mozzarella o obniżonej zawartości tłuszczu – 150 g * pulpa pomidorowa lub koncentrat – ok. 100 g * grillowany filet z kurczaka – 100 g * warzywa: czarne oliwki , papryka czerwona, pomidor, rukola * sól, pieprz, bazylia, oregano, świeży czosnek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z jogurtem greckim, dodajemy 3 łyżki wody

Ostra na Słodko
Paprykowe pałki kurczaka z grilla 157

Paprykowe pałki kurczaka z grilla to danie dla osób lubiących nieco bardziej pikantne danie. Jednak idealną propozycją dla złagodzenia smaku może być jedna z sałatek do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 220

Pokrojone ziemniaki wkładamy do brytfanki lub na blachę. Każdy ziemniak albo smarujemy albo lekko polewamy tłuszczem (może być masło lub zwykły olej), oprószamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli piekarnik się już nagrzał, wkładamy ziemniaki i pieczemy je około 30, 40 min. W tym czasie zajmiemy się resztą. 3. MARYNATA (6 min): do naczynia (musi być wystarczająco duże, aby zmieścić(...)posiekanego koperku, łyżeczkę miodu, pół łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki mielonej, nieco soli i świeżo zmielonego kolorowego pieprzu. Wszystko mieszamy razem i odstawiamy do lodówki. 4. ZDEJMOWANIE SKÓRY Z FILETA (4 min): > teraz najgorsza część, ponieważ musimy zdjąć skórę z fileta pstrąga (my jej nie lubimy, ale równie dobrze możecie usmażyć rybę ze skórą). Potrzebujemy do tego ostrego

Nerds Kitchen
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3203

kolorowe danie „jednogarnkowe”z piekarnika. ŚLEDZIE W ZALEWIE GALARETKOWEJ PRZEPIS TUTAJ Przepis na tą pyszną śledziową przekąskę nie jest skomplikowany ani czasochłonny, jednak z konsumpcją trzeba niestety poczekać przynajmniej dwa dni, aż smaki się przegryzą, a w słoikach powstanie przepyszna galaretka dopełniająca smak rybki. Coś pysznego…! RYBA PO CYGAŃSKU PRZEPIS TUTAJ Filety rybne smażone w cieście naleśnikowym i marynowane

Blog z Apetytem
Wielkanocne jajka galaretki z filetem z pstrąga i warzywami 927

skorupek po jajkach Wykonanie: 1. Filet z pstrąga umyć, osuszyć i pozbawić skóry. Następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i pokroić w małą kostkę 2 cm x 2 cm, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie plastry pstrąga przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem i wyłożoną folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone nuggetsy w jogurcie i płatkach kukurydzianych 153

łyżeczka * Pieprz 1 łyżeczka Przygotowanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki. W misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy jogurt naturalny, jajko i przyprawy. Wszystko mieszamy i dodajemy do niej kawałki pokrojonego kurczaka. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie kruszymy płatki kukurydziane i przesypujemy do miski lub głębokiego talerza.  Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Obtaczamy kawałki

Kulinarne przygody
Kurczak z sosem musztardowo serowym 156

minut w nagrzanym na 175ºC piekarniku. Szparagi pokrój i z groszkiem blanszuj w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedź i opłucz zimną wodą. Pozostaw na sicie. Rozgrzej masło na patelni i ułóż piersi z kurczaka skórą do dołu. Smaż po około 3-4 minut po każdej stronie w zależności od grubości filetów. Owiń mięso w aluminiową folię. Szalotki obierz

codojedzenia
Tatar ze śledzia 177

nawet tych wybrednych . Składniki: 6 filetów śledziowych 1 czerwona papryka 3 jajka 1 ogórek kiszony 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku na sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka pasty lub przecieru pomidorowego pieprz ewentualnie sól do smaku Wykonanie: Śledzie wymoczyć i pokroić na drobną kostkę. Paprykę piec w piekarniku do momentu aż skórkę będzie można

Pysznie & Pięknie
Kotleciki „dzikuski” z chrupiącymi frytkami i pieczoną papryką 269

żółta i czerwona) oliwa Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy i razem z obraną cebulą drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Jajka wraz z pozostałymi składnikami dołączamy do farszu i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kotlety (jak spłaszczone mielone) i wykładamy na rozgrzaną patelnię (smażymy z każdej strony) lub do piekarnika na około 25-30 minut

ChilliJemy
Zapiekany filet z mozzarellą pomidorami oraz szpinakiem 134

świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet ponacinać i przyprawić. Pomidory pokroić w pół plastry, mozzarellę w plasterki. Mięso ułożyć w naczyniu, w którym będzie się zapiekać. W każde nacięcie nakładać kolejno nasze dodatki. Jeszcze raz posypać przyprawami skropić oliwą z oliwek i zalać przynajmniej do połowy wysokości mięsa śmietanką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190* na 30 minut

W garach u Gosi
Dorsz z sosem malinowym i pieczoną marchewką 320

Ryba.pl Umyte i osuszony filety z dorsza przyprawiamy solą i pieprzem, kroimy w kostkę i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Przygotowujemy kruszonkę do ryby: mielone orzechy mieszamy w parmezanem w proporcjach 2:1 i dodajemy miód do momentu uzyskania spójnej konsystencji. Tak przygotowaną kruszonkę przekładamy na rybę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

MarcinChef
Eskalopki z indyka w cieście 234

podałam z domowymi frytkami z piekarnika oraz surówką z buraczków i warzyw z rosołu. Składniki: 8 niewielkich, cienkich kotletów z indyka przyprawa do drobiu olej do smażenia Ciasto: 200-250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki gazowanej wody 1 duże jajko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli i cukru pudru Filety przyprawić z obu stron. Włożyć

Czerwień i błękit
Pizzerinki z kurczakiem i serem w brzegach. Małe pizze z kurczakiem i pomidorami 215

piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Pizzerinki ułożyć na wytłuszczonej blaszce. Wzdłuż obwodu każdej ułożyć kawałki sera (starte lub drobno pokrojone) i przykrywać ciastem dociskając palcami, żeby się dobrze skleiło.  Do środka nakładać równe porcje sosu. Można posypać startym serem. Piec ok 12 min.   Nadzienie: 30 dkg fileta z kurczaka łyżka jasnego sosu sojowego

Maślane ciasteczko
Ziemniaczane gniazdo z farszem 164

natka do posypania. Przygotowanie: Pokroić filet z kurczaka. Podsmażyc na maśle z cebulką i marchewką. Dodać wodę do podduszenia. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, nadal dusząć. Przyprawić solą i przyprawami. Ziemniaki obrać, ugotować i przedusić. Wymieszać z masłem i śmietaną. Na blasze wyłożonej papierem formować gniazda z ziemniaków. Zapiekać do zarumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Na gniazda

ChilliJemy
Łosoś pieczony z czosnkiem i rozmarynem 182

łosoś smakował super! Składniki: 2 filety z łososia 2 gałązki świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej Sposób wykonania: 1. Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. 2. Naczynie żaroodporne natrzeć olejem. 3. Czosnek obrać, drobno posiekać, ułożyć na łososiu. Na wierzch ułożyć gałązkę rozmarynu. 4. Piec w piekarniku w 180 st. C przez

Kuchnia domowa Ani
Dorsz i śledź z cebulowo-paprykowym sosem 182

Składniki dla 2 osób:2 filety z dorsza2 filety ze śledzia1 duża czerwona papryka2 cebule1 mały kartonik pasty pomidorowejsól, pieprz cytrynowysuszony cząber (lub inne ulubione zioła)olej do smażeniamielona gorczycasuszony estragonświeży koperekświeża bazyliaRybki doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i pieczemy an papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 - 30 minut. W tym czasie

Bon Appetit Małgorzaty
Kurczak zapiekany w bazyliowym pesto 163

kanapki.Zobaczcie jakie to proste! SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Filet oczyszczamy.Nacinamy delikatnie kilka razy.SOS PESTO :Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu ( tak by było czuc drobniutkie kawałeczki ).Doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.CAŁOŚC:Przygotowanym sosem dokładnie i gęsto nacieramy mięso.Układamy na folii aluminiowej.Polewamy resztą pesto , zamykamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35minut.5 minut przed końcem pieczenia

Ostra na Słodko