filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:82/172)

Szaszłyczki drobiowe z pieczarkami. 126

WYKONANIE: filet kroimy w paski około 1-1,5 cm, delikatnie rozbijamy, wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy,  do marynaty wkładamy mięso i na 2-3 godz. do lodówki, następnie przygotowujemy szaszłyki na patyczkach:pieczarka lub jej połowa(można je chwile przesmażyć)-mięso-papryka(kawałek)-cebula(krążek)-mięso-pieczarka..., smażymy na maśle na patelni lub w piekarniku około10

Kuchnia Beaty
Pierś z kurczaka z pomidorami. 18002

filet z piersi kurczaka tymianek ostra papryka mielona szczypta soli plasterek sera żółtego oliwa Pierś z kurczaka nacinamy, robiąc kieszonki. Posypujemy tymiankiem i papryką. Do każdej kieszonki wkładamy plasterek pomidora oraz kawałek plastra sera - solimy. Kropimy oliwą. Tak przygotowaną pierś układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Moje-pitraszenie
Poniedziałkowy "fit" - domowa wędlina z kurczaka 330

Podwójny filet z kurczaka podzielić na dwie części, umyć i osuszyć. Musztardę wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Mięso nasmarować przygotowaną marynatą z obu stron i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć rękaw i włożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie zrobić kilka małych dziurek w rękawie i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
DORSZ Z PIECZARKAMI I SOSEM POROWYM 188

diecie.Pieczony w folii dorsz z dodatkiem podsmażanych pieczarek i niesamowicie aromatycznego sosu porowego.Obiad idealny nie tylko na piątek!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* dorsz lub inna biała ryba – 2 filety* pieczarki – ok. 100 g* cebula – 1 sztSOS:* por – 1 szt* masło – 2 łyżki* mąka – 1 łyżka* chrzan – 1 łyżeczka* śmietana(...)oliwa* sól , pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Oczyszczoną rybę skrapiamy odrobiną soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 25 minut.W tym czasie drobno siekamy cebulę i kroimy pieczarki, podsmażamy do miękkości na odrobinie oliwy, doprawiamy solą.SOS:Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojonego pora, przesmażamy ok.7-8 minut.Opr

Ostra na Słodko
Dorsz w pesto i szynce parmeńskiej 96

Filety dorsza oprószyć solą i pieprzem. Na desce rozłożyć plasterki szynki parmeńskiej, na środku każdego plasterka rozsmarować pesto, ułożyć dorsza i obwinąć go szynką. W razie konieczności dodać jeszcze jeden plasterek szynki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Usmażyć na patelni np. na klarowanym maśle lub oliwie po około 2 minuty z każdej strony lub upiec w piekarniku nagrzanym

KUCHNIA POLSKA
Pierś z kurczaka zapiekanka z kurkami i szpinakiem 140

filety. Na patelni smażymy nasz szpinak. Jeżeli mamy mrożony smażymy go tak długo aż odparuje cała woda. Dodajemy czosnek, wlewamy śmietankę i lekko zagotowujemy, doprawiamy i wylewamy na kurki. Na sam koniec trzemy ser i nakładamy go na samą górę. Ja dodałam jeszcze kilka pomidorków koktajlowych jakie miałam w ogrodzie aby nadać żywszych kolorów. Mięso zapiekamy w piekarniku nagrzanego

W Moim Magicznym Domu
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 178

przygotowałam. Kotleciki są nie tylko pyszne ale małokaloryczne, wręcz dietetyczne. Podałam je z gotowanymi batatami i surówką.  Danie zaliczam do bardzo smacznych.  SKŁADNIKI :  500 -600 g filetów z dorsza sól, pieprz do smaku  1/2 czerwonej papryki natka pietruszki koperek 1 mała cukinia 2 jajka 4 kromki chleba tostowego por, biała część odrobina oleju(...)PRZYGOTOWANIE :  Dorsza myjemy, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 % C. Rybę po upieczeniu studzimy i rozdrabniamy widelcem.  Do dużej miski przekładamy rozdrobnione mięso dorsza, dodajemy jajka, pokrojone w kostkę-  chleb tostowy, paprykę, por, cukinię, posiekany koperek i natkę pietruszki. Wszystko dobrze mieszamy i lekko ugniatamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Łosoś w sosie mango-jabłkowym z pikantną marchewką i ryżem 104

razem jest to wersja wzbogacona o sok jabłkowy. Podana z marchewką przyprawioną na ostro i ryżem. Pysznie się to wszystko skomponowało, dlatego gorąco zachęcam do wypróbowania :) filet z łososia (ok. 250-300 g) 0/5 łyżeczki kolendry w ziarnach 0/5 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki pikantnej mielonej papryki odrobina soku z cytryny 3 plasterki cytryny   pół dojrzałego mango(...)soku tłoczonego 100% z jabłek z mango Hortex   szklanka marchewki kostki Hortex łyżka masła klarowanego spora szczyptya soli 1/4 łyżeczki cayenne   150 g ryżu Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W moździerzu rozdrabniamy kmin z kolendrą. Umytego łososia nacieramy odrobiną soku z cytryny, utartymi przyprawami oraz pikantną papryką. Układamy go w naczyniu żaroodpornym na plasterkach cytryny. Połowę mango rozgniatamy

Mienta blog
Rillettes z łososia i zielonego pieprzu 151

filetów skórę i ości. Mięso rozgniotłem widelcem. Dodałem wędzonego łososia, masło, skórkę z cytryny, zielony pieprz , odsączony z zalewy, odsączyłem i grubo posiekałem. Dokładnie wymieszałem. Masę rybna przełożyłem do 4 kokilek o pojemności 125 ml i ostudziłem w temperaturze pokojowej. Podałem z wcześniej przygotowanymi grzankami , tzn. pokrojoną bagietką na kromki o grubości 1 cm i opieczoną w piekarniku oraz ogórkami

R'n'G Kitchen
Sum pieczony w warzywach z sosem porowym 199

Ryba: Filet z suma kroimy na mniejsze kawałki skrapiamy sokiem z cytryny,solą pieprzem oraz przyprawą do ryby, każdą porcję układamy na kawałku folii aluminiowej na wierzch dajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pora,skrapiamy delikatnie oliwą-choć możemy z tej czynności zrezygnować. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki aby ryba naszła przyprawami. Po czym wkładamy do piekarnika

Wanilia i Kardamon
Kotlety drobiowe z płatkami migdałów. 271

filet zmielić na grubych oczkach razem z cebulą, dodać przyprawy, odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wymieszać, przygotowujemy panierkę: bułkę i migdały(tej wielkości porcje mieszamy) formujemy kotlety maczamy w rozkłóconym jajku, obtaczamy w panierce, następnie smażymy na maśle krótko z jednej i drugiej strony, naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wkładamy kotlety, posypujemy wiórkami masła, przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika

Kuchnia Beaty
Klasyczne szaszłyki. 122

filetów błonki i kroimy w kostkę. Następnie marynujemy je w łyżce  oleju, soli, pieprzu, czosnku, chili i rozmarynie. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, a paprykę  w dużą kostkę. Na patyczki nabijamy naprzemiennie kawałki papryki, cebuli i kurczaka. Układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Skrapiamy lub smarujemy szaszłyki olejem i posypujemy papryką, oregano oraz tymiankiem. Pieczemy w piekarniku

Symfonia smakowa
Łosoś pacyficzny po prowansalsku 149

Składniki: filet z łososia  suszona natka pietruszki 3 ząbki czosnku drobno posiekane 3 łyżki bazylii 2 łyżki estragonu 2 łyżki tymianku 1 łyżka cząbru 2 łyżki majeranku sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Łososia nacieramy wyżej wymienionymi przyprawami z oliwą. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny(...)czasie umieszczamy łososia z piekarniku 200 stopni góra dół łącznie 40 minut ( pierwsze 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 bez). Podajemy z  1. Sałatką z kalmarami 2. Warzywami po nicejsku Smacznego

ClauditteMissCooking
R... Ryba po grecku! 398

koncentratu pomidorowego 3 filety bez ości (mrożona lub nie, ale raczej łosoś się do tego nie nadaje, zostawcie go na tatar!) 1 łyżka oleju rzepakowego1 łyżka masła1/2 cytryny2 łyżki mąkikawałek folii aluminiowejsól, pieprz, przyprawa Maggi, pietruszka, bazyliaPrzygotowanie:Jeśli ryby są mrożone, wyciągamy je. Następnie przekładamy na talerz, papierem odsączamy zbędną wodę.Paprykę wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kitchens Alphabet
Zapiekanka domowa z makaronem 173

filet z kurczaka. Podsmażać. Kiełbasę pokroić w kostkę i wsypać na patelnię. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Dokładnie wymieszać. Międzyczasie zagotować makaron w lekko osolonej wodzie. Gdy składniki na patelni będą ładnie podsmażone, dodać słoik gotowej pasty i przyprawy. Wymieszać dokładnie. Dodać zagotowany makaron. Wymieszać. Przełożyć ciepłe do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego margaryną. Posypać poszatkowaną natką pietruszki. Włożyć do piekarnika

Gotuję Testuję