Ostatnio kupiłam olej sezamowy. Bardzo mi zasmakował i przyrządzam z nim różne dania. Przygotowałam taką pyszną rybkę z grilla. Pstrąg wyszedł pyszny a w smaku wyraźnie czuć posmak oleju sezamowego.składniki:500-600 g filetu z pstrąga łososiowego2 łyżki musztardy Kieleckiej grillowej 4 łyżki oleju sezamowego + do skropienia warzyw1 łyżka sosu sojowego200 g pomidorków koktajlowych2-3 garście rukoliZ filetu ryby usunąć skórę, jeśli filet jest duży podzielić na odpowiednie porcje. Musztardę grillową dokładnie w... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...