filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:77/172)

Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami 423

350g solonych filetów śledziowych – matiasów 3 średniej wielkości buraki 3 średniej wielkości ziemniaki 1 jabłko 1 cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (lub śmietany) sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru pół pęczka szczypiorku       *** Buraki oraz ziemniaki gotujemy w łupinkach lub pieczemy w piekarniku (zawinięte w folię

Blog z Apetytem
Zapiekanka z kurczaka i makaronu 1802

makaronu Składniki: 2 filety z kurczaka 500 g makaronu 30 ml oliwy z oliwek 1 cebula 2 średnie marchewki 1 mała cukinia 2 grube plasterki szynki 1 puszka pomidorów 1 mały przecier pomidorowy 1/3 szklanki słodkiej śmietany 200 g sera cheddar sól, pieprz, zioła prowansalskie Oczyścić piersi kurczaka z widocznego tłuszczu i ścięgien. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni

Pomysłowa kuchnia
Grillowany łosoś – szybko i smacznie 178

Wiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś indyka i kury zagrodowej 131

plaster filet indyka .Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w  siatce wędliniarskiej ,ułożyć  dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury

w mojej kuchni
Domowa shoarma z kurczaka 221

Domowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MIĘSNE BABECZKI ZE SZPINAKIEM 146

czerwonej PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka kroję na mniejsze kawałki (nie muszą być równe) i rozbijam tłuczkiem.  Doprawiam solą, pieprzem i papryką czerwoną. Szpinak myję, osuszam recznikiem papierowym. Ser żółty kroję w drobną kostkę. Foremki silikonowe do muffinek wykładam mięsem następnie kładę szpinak i ser. Przykrywam drugim kawalkiem mięsa. Posypuję solą. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
Kurczak Caprese z piekarnika 139

które też upiekłam w piekarniku. Pysznie było, fajny i szybki pomysł na obiad. Jak wiecie ja kurczaka często nie jem, nasłuchałam się, naczytałam i dlatego przestawiłam się na indyka, ale czasem mój syn chce, więc czas od czasu robię. Przepis znalazłam na blogu kwestia smaku . Miłego i smacznego dnia :-). Składniki na 3 porcje: 3 filety z kurczaka 1 kulka

kruche babeczki
Pieczone filety z kurczaka w musztardzie i migdałach (bez glutenu) 367

papierem do pieczenia/folią, filety posmaruj z obu stron musztardowym sosem, obtocz w siemieniowej panierce a na koniec posyp płatkami migdałów*. Piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami** i kolorową sałatką. * Płatki migdałów dość szybko się przypiekają, trzeba na nie uważać. Ja kurczaka piekłam przez większość czasu w dolnej części piekarnika, pod ziemniakami, dlatego się

Corner With Recipes
Soczysty dorsz z sosem winno-maślanym i puree ziemniaczano-jabłkowym 171

pincetą lub małym nożykiem) . Ziemniaki wraz jabłkiem wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać 3/4 płaskiej łyżeczki soli, przykryć, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości ok. 20 minut. Włączyć piekarnik na 160C (grzałka góra-dół). W międzyczasie przygotować sos: Do rondla wrzucić pokrojoną w kosteczkę szalotkę i drobno pokrojony czosnek. Zalać winem i octem. Gotować na średnim ogniu, aż zredukuje(...)czasu podania. Przed podaniem przecedzić przez sitko. Upiec rybę: Na nieprzywierającej dużej patelni (którą można wkładać do pieca) rozgrzać łyżkę oleju rzepakowego. Delikatnie ułożyć kawałki dorsza (jeśli mamy filet ze skórą, to kładziemy od strony skóry) . Smażyć na dużym ogniu tylko do zrumienienia skóry (lub zrumienienia tej strony ryby, na której rybę położyliśmy) . Następnie wstawić patelnie do rozgrzanego pieca

Moja Delicja
Pstrąg łososiowy pieczony ze szpinakiem 173

czarny Sposób wykonania: Filety płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze porcje. Czosnek szatkujemy na bardzo drobne kawałki, mieszamy z sokiem z cytryny oliwą, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy rybę (wierzchnią część bez skóry). Odstawiamy na 30 minut.  Porcje układamy na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Qchnia po prostu
Kaczka z granatem i migdałami 146

Jeśli są to filety, nacinamy skórę „w kratkę”. Pakujemy osobno i szczelnie, zawsze skórą do góry w folię aluminiową – tak aby później można łatwo otworzyć ją od góry. Jeśli kaczka jest bardzo chuda, do pakunków wkładamy również po łyżeczce masła lub kaczego smalcu. Zawinięte w folię mięso układamy na płaskiej brytfannie i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Kulinarna Pokusa
Łosoś po toskańsku – ryba w sosie po włosku 740

porcje 600 g fileta z łososia 1 mała cebula 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 czosnek solo 200 g philadephia 150 ml śmietanki 250 ml buljong z kurczaka 150 ml białego wina wytrawnego 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki 150 g świeżego szpinaku 2 łyżki masła 5 łyżek startego parmezanu Upiecz czosnek w całości w piekarniku lub na grillu. Obierz

codojedzenia
Kurczak z pieczarkami i parmezanem 192

danie główne polecam filet z kurczaka z pieczarkami i parmezanem a do tego zapiekane ziemniaczki czosnkowe. Składniki na 2 porcje: 4-5 średnich ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka 4 pieczarki papryka ostra, przyprawa do kurczaka pieprz czosnkowy, tymianek bułka tarta jajko olej parmezan - 1-2 łyżki startego sera dodatkowo: tarte buraczki Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik

Alutka-Gotuje
Kaczka z granatem i migdałami 168

Jeśli są to filety, nacinamy skórę „w kratkę”. Pakujemy osobno i szczelnie, zawsze skórą do góry w folię aluminiową – tak aby później można łatwo otworzyć ją od góry. Jeśli kaczka jest bardzo chuda, do pakunków wkładamy również po łyżeczce masła lub kaczego smalcu. Zawinięte w folię mięso układamy na płaskiej brytfannie i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Kulinarna Pokusa
Łosoś w porach 134

content='2-3 filety z łososia pacyficznego (bez skóry) 3 pory (łącznie ok. 250-300 g) 2 czubate łyżki mascarpone 1 mały pęczek koperku skórka i sok z połowy cytryny 2-3 łyżeczki kaparów sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Pory obieramy, pozbawiamy wystających części i zewnętrznej warstwy, a następnie kroimy w cienkie plasterki. Piekarnik nagrzewamy

Poezja smaku
KURCZAKOWE KULE NADZIEWANE SEREM I BOCZKIEM 588

wędzony boczek jest słony filetów lepiej nie solić.Boczek pokroić w kostkę,stopić,wystudzić.Dodać starty ser,doprawić do smaku.Na każdy plaster nałożyć farsz,zawinąć i uformować kształt kuli.Panierować w mące,jajku i tartej bułce.Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika

Niespełnione zdolności kulinarne
Okoń nilowy na makaronie z warzywami 116

dekoracji Sposób przygotowania Filet z okonia myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na mniejsze kawałki,oprószam solą z każdej strony. Pieprz cytrynowy i przyprawę do ryby mieszam w małej miseczce z oliwą z oliwek, tak przygotowaną marynatą nacieram rybkę i wkładam do naczynia żaroodpornego, odstawiam na jedną godzinę do lodówki aby mięso naszło przyprawami.  Rozgrzewam piekarnik

Wanilia i Kardamon
Pieczony pstrąg tęczowy. 226

pieczemy w piekarniku. Możecie je delikatnie skropić oliwą z oliwek. Kaloryczność o "niebo" mniejsza, smak doskonały. Polecam! SAŁATKA Z ROSZPONKĄ DO OBIADU: - 3 garście umytej roszponki - 1 duży pomidor - 5 rzodkiewek - kilka czarnych oliwek dresing: oliwa z oliwek, sok z limonki, 1 łyżeczka miodu, sól PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY: - 1 szt. pstrąga tęczowego (lub filet) - 2 łyżki oliwy z oliwek

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka rybna z ryżem 158

naczynie wysmarować olejem. Filety rozdrobnić i ułożyć na dnie naczynia. Następnie ułożyć ugotowany ryż. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać ryż odczekać aż przesiąknie do ryby ( ewentualnie delikatnie przemieszać ryż ). Na wierzch wyłożyć kukurydzę oraz cieniutkie wiórki masła. Jajko roztrzepać z mlekiem i zalać całą zapiekankę. Piekarnik nagrzać  do temperatury

Świat Smaku
THE MIGHTY CLUCK – GTA IV – podwójny chicken burger 298

Zamarynowane filety dokładnie obtaczamy w panierce. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i na średnim ogniu smażymy kurczaka ok. 4 minut z obu stron aż do uzyskania złocistej panierki. 5. MONTOWANIE BURGERA (3 min) Bułkę kroimy na pół i tostujemy od wewnątrz na suchej patelni (lub serwujemy świeżo upieczone buły wprost z piekarnika). Na dolną połówkę nakładamy ketchup, następnie

Nerds Kitchen
EKSPRESOWY OBIAD - DIETETYCZNY, PIECZONY ŁOSOŚ + LENIWE PIEROGI Z BATATÓW + BRUKSELKA W DIPIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM. 196

WYKONANIE: /RYBA: - filety z łososia, - pieprz czarny, - pieprz cayenne,  - przyprawa warzywna typu vegeta, + folia aluminiowa, + ziarenka  Łososia myjemy, osuszamy, kroimy na takie kawałki jakie chcemy uzyskać. Układamy rybę na folii i posypujemy przyprawami (zależnie od tego jak intensywny smak chcemy stworzyć. U nas "pierzynka" ostrości jest dość konkretna). Zawijamy folię i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Wypisz Wymaluj
Muszelki nadziewane karczochami w sosie marinara 145

złoto, wrzucamy posiekane filety anchois oraz kapary i chwilkę podsmażamy. Wlewamy pastę pomidorową. Gotujemy przez 5 minut, a następnie doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.Przygotowanie:Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą. Bierzemy kolejne muszelki i napełniamy je łyżeczką masy z karczochów. Poukładane w formie muszelki polewamy sosem marinara i posypujemy serem pecorino oraz pomidorkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Food Square