Środa: Drobiowy kebab z kuskusem

Środa: Drobiowy kebab z kuskusem

Środa: Drobiowy kebab z kuskusem

Bardzo ciekawa propozycja na rozpoczynający się sezon grilowy. Szaszłyki są bardzo aromatyczne dzięki prostej mieszance ziół. Można je zrobić z filetów z polędwiczki wieprzowej, filetów z kurczaka lub, jak w tym przepisie, z filetów z indyka. Czas przygotowania : 10 minut Czas marynowania: Co najmniej 2 godziny Czas pieczenia: 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2   Bardzo prosty przepis na aromatyczne, pachnące przyprawami szaszłyki, które można usmażyć, upiec w piekarniku lub zgrilować. Pinch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szaszłyki, kuskus, polędwiczka, indyk, polędwiczki, kebab, mięso, polędwiczki wieprzowe, mielone, kurczak, wieprzowina, filet z kurczaka, grill, kurczak pieczony, mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.