filet z łososia - 937 przepisów (strona:23/63)

Przepisy wigilijne Karola Okrasy 151

dodajemy do żółtek. Delikatnie podgrzewamy cały czas, mieszając. Gdy sos zgęstnieje dodajemy mak, sok oraz skórkę z limonki. Łosoś palony z kapustą kiszoną curry z jabłkiem Składniki: Filet z łososia – 500g Przyprawy (imbir mielony, cynamon, curry, kardamon, papryka ostra) kapusta kiszona – 200g 2 jabłka 1 łyżka pasty curry 1 łyżeczka curry w proszku pół łyżeczki startego imbiru 1 łyżeczka

Kuchnia Bazylii
Pieróg z wędzonym łososiem 111

kubki smakowe. Jeżeli kochacie jeść ryby tak jak i ja polecam z całego serca tej przepis. Pieróg z wędzonym łososiem 2 op gotowego ciasta francuskiego 500 g uwędzonego fileta z łososia (można zastąpić świeżym) 2 cebule 3 średnie ziemniaki 1 żółtko Cebulę pokroić w półkrążki, ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki a łososia pokroić w kostkę, usuwając ewentualne

Pieguskowa Kuchnia
Łosoś w koprze z młodymi ziemniakami 137

ziemniakami. Jest to idealny obiad na lato. Ryby jadamy często przez cały rok, a latem niemalże codziennie. Lubicie łososia? Łosoś w koprze Składniki: na 5 porcji 800 g fileta z łososia sól i czarny pieprz do smaku 3 łyżki kopru, pokrojonego 1 cytryna 1 kg ziemniaków sól morska do smaku 2 łyżki oliwy Sos koperkowy 4 łyżki majonezu, domowego

codojedzenia
ŁOSOŚ TERIYAKI , KREM SEROWO-CEBULOWY + TEST SPRZĘTU MONSIEUR CUISINE PLUS 192

czasie blendujemy ( funkcja TURBO, prędkość 4 ) i gotowe! Podajemy z posiekanym koperkiem i podprażonymi orzechami. Pycha! Smacznego! ŁOSOŚ TERIYAKI Z TABBOULEH I WARZYWAMI SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * filet z łososia – 200 g * mała pomarańcza – 1 szt * świeży korzeń imbiru – 1 cm * brązowy cukier – 1 łyżka * czerwona cebula – 1 szt * papryczka chili – 1 szt * czosnek

Ostra na Słodko
Tatar z łososia, z mango, na awokado 183

blogu jest już tatar z łososia i myślałam, że lepszy być nie może. No cóż, myliłam się. Tatar z łososia, z mango, na awokado jest jeszcze lepszy. Składniki: - filety z łososia (bez skóry) – ok. 800g - 1 czerwona cebula - 4 większe ogórki kiszone - dojrzałe mango (1/2 wystarczy) - dojrzałe awokado - oliwa cytrynowa - różowa sól himalajska - pieprz czarny grubo mielony - cytryna

mojewypiekiinietylko
Łosoś teriyaki 295

gotowego sosu Teriyaki np. Tao Tao, jednak moim zdaniem przygotowany samemu smakuje o niebo lepiej.  Polecam. Łosoś teriyaki   Składniki dla 2 osób Składniki: Około 400g fileta z łososia (dwa dość duże i grube kawałki) 1/3 korzenia imbiru 1/2 cebulki dymki (zielonej części) 1/2 papryczki chili 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 cytryny 1/2 limonki 50 ml sosu

Mania Gotowania
Spaghetti z łososiem i cukinią - najlepsze! 321

Spaghetti z łososiem i cukinią! Składniki: - spaghetti (najlepiej włoskie) -300 g  filet z łososia - 1 szt cukinii - natka pietruszki - 1/2 cebuli cukrowej - 30% śmietanka - sok z cytryny - sól morska - pieprz cytrynowy Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka, dusimy około 5 minut na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną cukinię, dusimy kolejne 5-7 minut

SMYKWKUCHNI
Łosoś z sosem jajecznym i szparagami 168

Zamiast szparagów możesz użyć innych warzyw np. brokułów czy fasolki szparagowej. Dla 2 osób - 2 filety z łososia 150 g - pół łyżeczki soli i pieprzu - łyżka masła klarowanego - 1 pęczek szparagów białych - 1 pęczek szparagów zielonych - pół cytryny - łyżeczka soli - łyżeczka masła - łyżeczka cukru - 2 litry wody - 5 jaj - łyżeczka musztardy - łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - łyżka octu(...)zielone i gotuj jeszcze 5 minut. Podczas gdy szparagi się gotują rozgrzej patelnię z masłem klarowanym, ułóż łososia skórą do dołu i smaż 5 minut, po czym przewróć i smaż kolejne 4 minuty. Zmniejsz ogień do minimum, (lub wyłącz całkiem jeżeli filety są cienkie ) przewróć z powrotem na skórę i przytrzymaj kolejne 3-4 minuty pod przykryciem

Pasje Jolki
Pasta z pieczonym łososiem 186

pięknej sztuki fileta z łososia zwykle coś zostanie, więc gospodarnie przyrządzamy jeszcze coś innego :) Często z założenia staram się robić "dwie pieczenie na jednym ogniu" :) Połowę łososia upieczonego wczoraj użyłam do pasty :)Składniki:4 jaja gotowane na twardo,pieczony łosoś (200 gram, ja użyłam przyrządzonego do Sałatki z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu), 2-3 łyżki majonezu

Delicious Titbits
Łosoś z sosem zero waste teriyaki 123

mamy klęskę urodzaju. A co możemy sobie ugotować z odpadków wg. przepisu Juliana Karewicza? Bardzo smakował mi łosoś z sosem teriyaki zero waste.   Składniki na każdą osobę: filet z łososia łyżeczka prażonego sezamu do posypania łyżeczka drobno posiekanego szczypioru z dymki do posypania   sos teriyaki – wychodzi duża ilość, którą możemy przechowywać do tygodnia w lodówce szklanka

Ugotowane pozamiatane
ŁOSOŚ z BURACZKOWYM PESTO 128

znudzić. Jeśli łosoś w standardowej wersji Ci się „przejadł”, spróbuj odświeżyć przepis i zrobić coś innego. ŁOSOŚ z BURACZKOWYM PESTO Składniki na 4 porcje : duży, prostokątny filet z łososia (ok. 450g) 1 ugotowany czerwony burak 1 ząbek czosnku 50g orzechów włoskich 30g parmezanu ząbek czosnku 1/2 pęczka (doniczki) bazylii 1/2 małej cytryny łyżka oliwy sól, pieprz

Dietolog
Łosoś Teriyaki 143

było i to bardzo. Po powrocie do domu przez kilka dni chodziła za nami chęć przygotowania takiego łososia w domu. I wiecie co? Udało się! Polecam. 4 filety z łososia 1/2 szkl. sosu teriyaki sok z 1/2 limonki 2 łyżki miodu 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru 1/2 łyżeczki posiekanej papryczki chili 2 łyżeczki oleju sezamowego

Smaki Na Talerzu
Łosoś teriyaki na cukiniowym makaronie 120

dość kalorycznych daniach pora na coś lekkiego. Dla mnie bardzo letnie danie, które nadaje się na każdą porę roku. W końcu nawet w zimie przyda się trochę słońca. filet z łososia sos teriyaki małe cukinie pomidorki koktajlowe czosnek cebula olej sól Ja miałam filet ze skórą, więc zaczęłam od jej zdjęcia. Całość

Polska Zupa
Filet z łososia z aromatem octu balsamicznego 148

Składniki: Filet z łososia ocet balsamiczny sok z cytryny sól ziołowa (u mnie PRYMAT) świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet podzielić ma mniejsze części. Umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić sokiem z cytryny, octem balsamicznym i oprószyć solą ziołową oraz pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut. Patelnię grillową mocno rozgrzać i smażyć na niej łososia

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania