rezultat. Ryby uwielbiam, więc jak tylko mam dostęp do świeżych i dobrych produktów kuszę się i je przyrządzam. Zapraszam na łososia pieczonego. Proporcje dla dwóch osób. . Składniki: 2 filety z łososia 1 łyżka oliwy sól morska biały pieprz 1 cytryna Sos musztardowy: 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżka gorczycy 2 łyżeczki musztardy dijon(...)dodać sok z cytryny, musztardę oraz jeden plaster masła. Na koniec czerwony pieprz. Łososia przełożyć na papier do pieczenia, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć białym pieprzem. Piec w 200 stopniach około 20 minut bez przykrycia. Faza końcowa, czyli przed podaniem. Ułożyć na talerzach po jednym filecie, oprószyć je solą morską, polać sosem musztardowym, do tego skropione liście ulubionej
Wino Francja KuchniaGorąco polecam pyszny i zdrowy posiłek. Łosoś jest bardzo smaczny i delikatny, bez zbędnego dodatkowego tłuszczu. Składniki: filet z łososia sól i świeżo zmielony pieprz kostka rosołowa lub vegeta warzywa (ja użyłam mrożonych) Wykonanie: Do naczynia do gotowania na parze wlać wodę i dodać kostkę rosołową lub vegetę. Na wierzchu ułożyć filet posypany pieprzem i solą oraz warzywa(...)Gotować pod przykryciem ok 15-20 minut. Polecam skropić gotowego łososia cytryną i posypać świeżym koperkiem
The Sweet Damselspróbujecie zrobić rybkę na obiad, ale jestem pewna, że wyjdzie Wam w 100%. Jest to bardzo prostu przepis, a w smaku jak z najlepszej knajpy! :) Składniki: - 1 duży filet z łososia - 40g płatków migdałów - 3 łyżki kwaśnej śmietany 12% - 1/2 cytryny (sok) - oliwa z oliwek - sól, pieprz Filet pozbawiamy skóry (ale możemy również zostawić), myjemy, osuszamy i oprószamy(...)obracamy filety ze 3-4 razy. Małe naczynie żaroodporne lub inne nadające się do zapiekania wykładamy folią aluminiową i nakładamy na nią filety, które przykrywamy kwaśną śmietaną i obsypujemy migdałami. Całość zapiekamy 20minut. Łososia podałam z ugotowaną kaszą owsianą, ogóreczkami konserwowymi i wiosennymi warzywkami z masłem. Smacznego
Be Fit Be StrongDelikatny pieczony łosoś w przepysznej marynacie. Składniki: 2 filety z łososia 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego łyżeczka soku z cytryny sezam do posypania szczypiorek Przygotowanie: Przygotuj marynatę: sos sojowy połącz z miodem i cytryną. Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 4-5 minut
Kukuleczkiczosnku będzie na liście moich ulubionych, dziś zaliczam go do jednych z fajniejszych w kuchni. A Wy macie swoje ulubione aromaty kuchenne? Łosoś w sosie cytrynowym składniki 4 filety z łososia (około 200 g każdy) sok z 1 cytryny starta skórka z połowy cytryny 100 ml białego wina wytrawnego 200 ml śmietany 2 szalotki 4 gałązki szczypiorku
Przysmaki Karolkiprzedstawiam dziś przepis na jej lżejszą wersję, bo ryba jest pieczona a jest nią mój ulubiony łosoś. Wyszło bardzo podobnie a z całą pewnością zdrowiej. :-) 2 duże filety z łososia 1 por 6 marchewek 3 pietruszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cytryna sól, pieprz olej 1. Filety kroimy na preferowanej wielkości kawałki. Posypujemy solą, pieprzem, skrapiamy obficie(...)doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy wodą, dusimy aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy jeszcze chwilę. 3. W misce układamy warstwę warzyw, na to warstwę łososia, znowu warzywa i tak do wyczerpania składników
Szefowa kuchniCompanion i tradycyjną dla osób, które takowego cuda nie posiadają. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Szybka zupa z łososiem i szpinakiem (4 porcje) Składniki: 400 g fileta z łososia bez skóry, pokrojonego w grubszą kostkę 4 łyżki masła 1 duży por, posiekany na plasterki 750 ml bulionu rybnego lub warzywnego 400 g ziemniaków, obranych i pokrojonych(...)Gotuj przez 15 minut, lub do miękkości ziemniaków. Dodaj łososia, śmietankę i szpinak, i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Dodaj resztę koperku i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z chrupiącym chlebem. Smacznego! English version Easy salmon and spinach soup (4 servings) Ingredients: 400 g salmon filet, skinned and cut into chunks 4 tablespoons of butter
karmelowySkładniki: * filet z łososia (400g) * 1 pomarańcza * pół limonki * sól * pieprz cytrynowy * 2 łyżeczki tymianku (u mnie suszony) Sposób przygotowania: Filet oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na dwie porcje. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obkładamy plastrami pomarańczy. Pieczemy w temperaturze
Pobite gary Barbaryosób - 2-3 filety z łososia - 4 łyżki masła klarowanego - 1 ząbek czosnku - szczypta soli i pieprzu - sok z połowy cytryny Filety umyj o dokładnie osusz. Natrzyj solą, pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Skrop wszystko sokiem z cytryny. Zostaw na min. 20 minut pod przykryciem. Rozgrzej porządnie masło klarowane, połóż łososia skórą do dołu i smaż
Pasje JolkiDzisiaj łosoś z zieloną fasolką. Poproszę dokładkę!! ;) Potrzebujemy filet z łososia zieloną fasolkę (wg uznania) pieprz cytrynowy sól Łososia doprawiamy solą oraz pieprzem cytrynowym. Dla mnie to połączenie idealna :) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na 20 minut. Fasolkę gotujemy do miękkości. Ot, tyle ;)) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaęso oraz deser. Czas przygotowania posiłków w parowarze jest bardzo krótki, zobaczcie w jaki sposób przygotować łososia w 15 minut . Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki filet z łososia łyżeczka oregano łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) sos chrzanowy -> przepis znajdziecie TUTAJ Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomysłu na pierwsze danie. Każdy wie jakim maniakiem tej zupy! jestem A teraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna, 2 łyżki oliwy, odrobina masła 3 ząbki czosnku, cebula mrożony szpinak Z aczynamy od piekarnika
Kuchnia moimi oczamiCzasami szukamy jakiegoś dania, którym chcemy zaskoczyć podniebienia naszych bliskich lub gości. Takim daniem, niewątpliwie, może być łosoś w cieście francuskim. Składniki: - 400g świeżego fileta z łososia, bez skóry- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 250g serka mascarpone- 3 białe części pora- 2 łyżki masła- 1 cytryna- świeża bazylia- sól, pieprz- 1 jajko do posmarowania ciasta- płatki migdałowe Łososia opłukać
mojewypiekiinietylkoświeże, mięsiste i pełne słonecznego aromatu. I tak w zupełnie nieplanowany sposób, powstał nowy maksiowy obiad - łosoś pieczony w świeżych pomidorach. Składniki (na 1 porcję): 1 kawałek fileta z łososia norweskiego (100-200 gram) 1 średni pomidor lub dwa mniejsze 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz odrobina masła Przygotowanie: Umytego, pozbawionego skóry łososia nasoliłam delikatnie i oprószyłam pieprzem
Kuchnia po mojemuniego nie pasują, dlatego wybieram dwie opcje: pieczenie lub grillowanie. Z prażonymi pistacjami, mocno cytrynowy okazał się przepyszny, na pewno jeszcze nie raz powtórzę ten przepis. 2 filety z łososia 100g prażonych pistacji 1 cytryna sól, pieprz 1. Filety myjemy, osuszamy. 2. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie myjemy. Skórkę ścieramy na średnich oczkach tarki. 3. Filety
Szefowa kuchni