fasolka - 6917 przepisów (strona:116/462)

Sałatka „Tysiąca Wysp” 248

fioletowej lub białej 2 czerwone papryki słodkie, grubościenne średniej wielkości 2 czerwone cebule , także średniej wielkości ser żółty o wyrazistym smaku, kawałek około 0,3 kg 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy pęczek świeżego szczypiorku sos do sałatki: 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki, ketchupu dobrej jakości 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżka słodkiej, mielonej(...)żeby było wygodnie je układać warstwowo. Cebulę zawsze siekaj najdrobniej, wtedy lepiej się połączy z pozostałymi smakami. Warzywa z puszki wylej na cedzak i przepłucz pod zimną wodą, szczególnie fasolkę która lubi wszystko zabarwić na bury kolor jeśli tego nie zrobisz Tuńczyka tyko odcedź z zalewy i gotowe. Ogórki korniszonki wiadomo w plasterki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Trochę sera zetrzyj

Ogrodnik w podróży
Łatwa sałatka nicejska z łososiem 104

Sałatka nicejska niejedno ma imię, gdyż robiona jest w rozmaitych wariacjach. Zawsze jest w niej jajko i gotowane ziemniaki, co do reszty to już kwestia inwencji twórczej. My dodaliśmy fasolkę szparagową, rzodkiewki i oliwki. I rybę. Sałatka nicejska z łososiem świetna będzie jednak również z pomidorkami, awokado, czy ogórkiem. Pomimo dowolności co do składników, istnieje dość jednoznaczne wskazanie(...)nicejską z fasolą i groszkiem . Sałatka po nicejsku z łososiem jest inspirowana serwisem Bonappetit.com Składniki: 2 jajka 150 g wędzonego łososia 4 średniej wielkości ziemniaki Pęczek rzodkiewek Duża garść fasolki szparagowej (może być mrożona) Garść oliwek Garść sałaty 1 łyżka kaparów 2 łyżki siekanego szczypiorku Sól Dresing 4 łyżki oleju 2 łyżki musztardy Sok z połowy cytryny Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Fasole cu cârnați 133

Rumuńskie danie narodowe, które jedzą 1 grudnia. Ulubione danie w wojsku, prawdopodobnie spuścizna po rzymskich legionach, kiedy to jeszcze ten kraj nazywano Tracją.  Fasolkę można robić samemu, ale znacznie taniej i szybciej polecam kupić w jakimś markecie gotową w puszce. Koniecznie z ogórkiem kiszonym, witaminki przede wszystkim :) Składniki: - puszka fasolki w sosie pomidorowym - jakieś parówki - ogórki kiszone Wykonanie: Fasolkę

Kryzysowa Książka Kucharska
Menu na tydzień. Od czego zacząć planowanie 112

Sznycle w orzechowej panierce z pure, kluski śląskie 2x: raz z pesto z jarmużu, drugi raz zapieczone w sosie pomidorowym. Dalej błyskawiczna fasolka po bretońsku i równie szybkie sadzone z ryżem w aromatycznym sosie. 5 obiadów na 5 dni plus poradnik jak planować posiłki. W tym menu sporo było ziemniaków, bo pojawiły się w trzech obiadach, choć w różnej formie(...)naszych planów właśnie sos pomidorowy miał kluczowe znacznie. Zrobiliśmy go dużo, ponieważ potrzebowaliśmy go i do klusek i na następny dzień. Zobacz przepis Bo w czwartek była Błyskawiczna fasolka po bretońska Mając sos pomidorowy mogliśmy z marszu zrobić łatwą i szybką fasolkę po bretońsku, mocno pomidorową i zdrową. Zobacz przepis W piątek na obiad były Jajka sadzone z ryżem

Niedzielny kucharz
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem 114

Często słyszę pytanie - daj mi przepis na sałatkę, w której nie ma kukurydzy ani groszku. Proszę uprzejmie - zamiast kukurydzy - fasolka szparagowa, zamiast groszku , ziemniaki. Dodatkiem jest chrzan. Sałatka może nie zachwyca na pierwszy rzut oka ale wystarczy jej spróbować - pyszna, sycąca i zaskakująca. Spróbujcie sami :) Składniki: - 4 ziemniaki - 450 g fasolki szparagowej ( u mnie kolorowa) mrożonej  - garść pomidorków koktajlowych(...)pół ogórka szklarniowego - puszka tuńczyka w oliwie - 2 -3 łyżki majonezu - 1 -2 łyżeczki chrzanu - do smaku - sól, pieprz - natka pietruszki Ziemniaki obieram, kroję w kosteczke i gotuję. Fasolkę również gotuję. Oba warzywa studzę i łączę ze sobą w misce. Dodaję do nich pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, posiekanego w kostkę ogórka oraz odsączonego tuńczyka. Dodaję do tego majonez

Kuchnia Pełna Emocji
Risotto suszone grzyby i wątróbka – będzie obiad! 107

Lubicie risotto? Grzybowe risotto z suszonych grzybów to moje ostatnie odkrycie. Przyrządziłam je z dodatkiem pieczarek, fasolki i strączków soi. Tak przyrządzone risotto to wspaniałe wegetariańskie danie lub przystawka do obiadu. Wypróbowałam risotto z wątróbką drobiową i wydaje mi się , że jest to całkiem niezłe kombo. Wątróbka to zdrowy i smaczny podrób, którym ja i mój mąż raczymy się przynajmniej(...)łyżki masła 1 łyżka oliwy 2 szalotki, drobno pokrojone 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 180 g ryżu arborio 75 ml białego wina wytrawnego 150 g pieczarek 200 g fasolki szparagowej, mrożonej 150 g strączków soi, mrożonej 30 g parmezanu, świeżo utartego + 2 łyżki do posypania sól i czarny pieprz młotkowany 1 łyżka świeżego rozmarynu, drobno pokrojonego 400 g wątróbki

codojedzenia
Sałatka z fasolki szparagowej i jajek 126

Błyskawiczna tania i prosta do zrobienia sałatka z fasolki szparagowej i jajek.  Sycąca,pożywna i zdrowa! Składniki: 0,5 kg ż ółtej fasolki szparagowej 5 jajek sól i pieprz do smaku ok.5 łyżek majonezu 2 łyżki keczupu Fasolkę myjemy,odcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie.Studzimy i kroimy na mniejsze kawałki ok.2-3 cm.Jajka gotujemy na twardo.Kroimy w mniejszą kostkę

Przepisy mojej mamy
STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI 82

smaku i nie mogę oderwać się od talerza. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE(...)PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM

globuskulinarny
PIEKIELNIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ 96

starcie za to idealnie pikantne na finiszu. Chrupiąca pyszna papryka, podsmażone ziemniaki, obłędne chorizo i ten orzeźwiający gryz mięty. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY(...)WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM

globuskulinarny
Zupa gulaszowa z klopsikami i fasolą 131

Rozgrzewającą zupa gulaszowa na bazie ostrej pasty paprykowej. Do zupy dodałam to co miałam, dynię, cukinię, patisona, fasolkę świeżą i fioletową ziarna. Do tego delikatne klopsiki z kurczaka i wyszła pyszna sycąca,  zupa.           klopsiki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula mała 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1/2 łyżeczki majeranku przyprawa do kurczaka 4 łyżki(...)kawałek selera korzeń plaster 1/2 por biała część 1 szklanka fasoli fioletowej 2  łyżki pasty paprykowej ostrej 500 ml przecieru pomidorowego 2 marchewki  1 garść świeżej fasolki szparagowej zielonej sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki kurkumy olej rzepakowy 1 ząbek czosnku Fasola: Fasolę użyłam świeżą bo taką miałam, i nie musiałam

wesoła kuchnia
ZUPA JARZYNOWA 122

naprawdę do tejże zupy dodać można wszystkie te warzywa, na które tylko ma się ochotę. Tym razem w moim garnku znalazł się brokuł, kalafior, brukselka, ziemniaki, marchewka i zielona fasolka. Aromatyczna, pożywna, rozgrzewająca i pełna witamin :) Składniki: Na wywar: * woda * 1 udo z kurczaka * kawałek korzenia pietruszki i selera * kawałek pora * 3 listki laurowe * 3 ziela angielskie * sól do smaku(...)Warzywa: * 3 marchewki * 4 średnie ziemniaki * 100 g fasolki szparagowej zielonej * 1 nieduży brokuł * 1 nieduży kalafior * 200 g brukselki Wykonanie: Do garnka włożyć mięso, dodać korzeń selera pietruszki, pory, liście laurowe, ziele angielski, wsypać odrobinę soli, zalać wszystko wodą i ugotować wywar około 1 godziny na małym ogniu. Marchewki obrać, pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę

Zrób to smacznie
Fasolka po bretońsku 101

Przepis na fasolkę po bretońsku pewnie zna każdy. Swoją drogą muszę sprawdzić skąd wzięła się ta nazwa Ja przepis mam od mamy, a mój narzeczony bardzo go lubi, toteż od czasu do czasu gotuje mu taką fasolkę. Czego to się nie robi z miłości Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Grzybowa kokosowa z fasolką wege 129

Pyszna syta zupa grzybowa wege. Jest aromatyczna z duża ilością świeżych grzybów. Dodałam fasolkę szparagową bo bardzo ją lubię a dzięki niej zupa jest bardziej treściwa. Doprawiona curry, kurkumą. Jest obłędna w smaku.       Składniki: 5 grzybów kani 20 dkg kurek 2 prawdziwki duże 5 podgrzybków 1 cebula 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 200 ml mleczka kokosowego(...)fasolki szparagowej 1 marchewka 1 kawałek selera 1 por biała część 1 korzeń pietruszki sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku olej kokosowy natka pietruszki Wykonanie: Grzyby dokładnie myję i osuszam. Kanie kroję w paski, kurki zostawiam w całości, podgrzybki i prawdziwki kroję na kawałki. Cebule drobno kroję. Marchewkę kroję w talarki, pietruszkę i seler kroję w kostkę. W garnku przesmażam cebule

wesoła kuchnia
Indyk z warzywami 102

kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego sól pieprz 1 szklanka passaty(...)pomidorowej 1 szklanka bulionu 4 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki Instrukcje Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 cm kawałki, obgotowujemy w lekko posolonej wodzie (około 10 minut, aż lekko zmięknie), odcedzamy z wody. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na patelni kilka minut, dodajemy mięso pokrojone w niewielką kostkę, oprószamy mąką i smażymy do czasu, aż się

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka warzywna 111

zachęcenie dzieci do zjedzenia porcji warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Warzywa 100 g cukinii umyta, pokrojona w półplasterki 100 g papryki (kolor dowolny) pokrojona w kostkę 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki 100 g brokuła dzielimy na różyczki 200 g kalafiora dzielimy na różyczki 100 g marchewki obraną kroimy na plasterki(...)sera żółtego startego na tarce 4 jajka Instrukcje Warzywa przygotowujemy zgodnie z instrukcją podaną przy składnikach. Do garnka z gotującą, lekko posoloną wodą wrzucamy przygotowaną marchewkę oraz fasolkę szparagową. Gotujemy 4 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową na sito. Do tej samej wody dodajemy różyczki kalafiora i brokuła obgotowujemy 2-3 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową i osączamy na sicie. Do miski wbijamy

To co lubię - gotuję i polecam

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję