fasolka - 6917 przepisów (strona:100/462)

Mieszanka fasolowa z tofu 173

Typowo wegetariańska przekąska, kolorowa i smaczna. Do przygotowania tej potrawy użyłyśmy mrożonej fasolki i tofu wędzonego, które ma bardziej wyrazisty smak od marynowanego. Danie posypałyśmy czarnym sezamem, którego dostałyśmy od naszego ulubionego sprzedawcy.Po tę i inne przyprawy zapraszamy do : SKWORCU.PLSkładniki: 500g mieszanki fasolki szparagowej opakowanie twardego tofu (marynowanego lub wędzonego) 0,5 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 2 ząbki(...)łyżeczki kurkumy 0,5 łyżeczki mieszanki przypraw(papryka, czosnek, kolendra, kmin rzymski, chili itp), u nas przyprawa do fajity 0,5 szkl wywaru warzywnego sezam, u nas czarny Wykonanie:Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i  podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć  ze wszystkich stron

Anioły w kuchni
Grillowany łosoś z sosem agrestowym. 181

papryka 1 ząbek czosnku bazylia 1 łyżeczka sok z cytryny Sos agrestowy. 10 dag agrest 3 łyżki woda 1 łyżeczka miód 50 ml śmietana 36% sól Dodatkowo. 20 dag fasolka szparagowa 2 łyżki bułka tarta 4 dag masło 10 pomidorki koktajlowe tymianek sól cukier Wykonanie. Zrobić marynatę. Wszystkie składniki wymieszać. Z łososia zdjąć skórę i włożyć do marynaty(...)Podgrzać  i zredukować do pożądanej gęstości sosu. Filet z łososia wyjąć z marynaty i grillować z obu stron po 5 minut. Podać polany sosem agrestowym. Dodatkowo podałem z fasolką szparagową, którą należy ugotować, a następnie na patelnię  wsypać bułkę tartą, lekko uprażyć i dodać masło. Całość  wymieszać z fasolką. Pomidorki przekroić na połowę, posypać tymiankiem i solą

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z pomidorem i brokułem 381

Pyszna sałatka warzywna z jajkiemSałatka z pomidorem i brokułem  SKŁADNIKI:fasolka szparagowa -200 gbrokuł -0,5 sztkalafior -0,5 sztpomidor 3 duże sztjajka -5 sztmajonez -2 łyżkiolej -3 łyżkiwoda -3 łyżkisos winegret francuski -1 opaksólPRZYGOTOWANIE:Z fasolki szparagowej usunąć końce. Kalafiora i brokuła podzielić na małe różyczki, opłukać.Gotować we wrzącej i osolonej wodzie brokuły i kalafiora(...)kilka minut,  fasolkę kilka minut dłużej.  Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w grubsze paski.Pomidory opłukać, osączyć, pokroić w podłużne kawałki.  Warzywa ugotowane odcedzić,  osączyć, fasolkę pokroić na mniejsze kawałki.  Układać w misce najpierw pomidory, jajka, warzywa. Sos francuski rozmieszać z wodą i oliwą. Do sosu dodać majonez

Kuchnia Danusi
Marynowana sałatka ze złotą wstęgą 211

BARDZIEJ na własne życzenie, to ją zmodyfikujcie dodając, albo więcej cukru i słodkiej papryki, albo octu i soli..To zależy od Was ,na co macie ochotę! SKŁADNIKI: 2 kg fasolki złota wstęga.Ta fasolka nie ma tych łykowatych nitek.Ilość fasolki podaje orientacyjnie możecie zwiększyć ilość każdego składnika.Ta ilość jest podana tak by zalewy wystarczyło właśnie z podanych składników(...)malakserze zetrzeć na tarczy do szatkowania. Marchewkę obrać i pokroić techniką julienne,czyli w słupki. Cebulę pokroić w pióra lub poszatkować w malakserze lub pokroić w półtalarki.  Fasolkę ugotować al dente, czyli od momentu zagotowania wody około 5 min. gdyż ma być chrupka i jędrna, nie rozpaciana. Wychłodzić. Pokroić na mniejsze kawałki i dodać do w/w składników. Wymieszać, , wlać

Z Kuchni Do Kuchni
Warzywna sałatka na ciepło 256

lekki letni obiad, gdy temperatura za oknem wysoka, tak jak dziś. Sałatkę możemy wzbogacić również  sosem feta . Warzywna sałatka na ciepło Składniki: 500 g młodych ziemniaków 500 g fasolki szparagowej kilka różyczek kalafiora 1 mała cukinia 3-4 łyżki oliwy z oliwek EV 1-2 łyżeczki octu balsamicznego 1/2 malutkiej suszonej papryczki chili 1 łyżka posiekanego świeżego oregano(...)łyżka posiekanego świeżego oregano złotego sól Wykonanie: Ziemniaki i fasolkę obieramy. Ziemniaki kroimy na pół, fasolkę na 2-3 części i gotujemy w parowarze około 20-25 minut. Na 5 minut przed zakończeniem gotowania wkładamy do parowaru różyczki kalafiora. W międzyczasie w moździerzu ucieramy papryczkę chili razem z  solą, oliwą i octem. Na koniec dodajemy posiekane oregano, które

Kulinarne przygody Gatity
Sałatki i przystawki 228

Sałatka z pomidorów i brzoskwini Sałatka z pomidorów i mozzarelli Sałatka z fasolki z grzankami Sałatka na upały Roladki z cukinii Sałatka z bobu z orzechowym pesto Sałatka z fasolki i groszku Sałatka z fasolki i cukinii Duszone warzywa, saksuka Sałatka ogrodnika Kasza bulgur ze szczawiem Piyaz, turecka sałatka z fasoli Francuska sałatka z mlecza Tunezyjska pieczona sałatka Tapas(...)Cygara z filo z fetą i ziołami Dip z pieczonych pomidorów Roladki z pieczonej papryki Kolorowa tortilla na imprezę Sałatka na przeziębienie Turecka pasta z bakłażana Panzanella Sałatka z fasolki szparagowej Letnia sałatka z kuskusem

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak z ryżem po meksykańsku 3267

Kurczak z ryżem po meksykańsku      Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli czerwona 1 papryka 1 mała puszka czerwonej fasoli 3/4 puszki kukurydzy garść mrożonej fasolki 1 woreczek ryżu 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 300 ml pomidorów z puszki olej do smażenia pieprz przyprawa do kuchni meksykańskiej tabasco (opcjonalnie) Przygotowanie: Kurczaka kroimy w dużą kostkę, następnie doprawiamy(...)opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paski. Cebulę podsmażamy   na rozgrzanym oleju, przekładamy do miski. Na tej samej patelni podsmażamy kurczaka, następnie dorzucamy paprykę i zamrożoną fasolkę. Całość smażymy do momentu aby kurczak się zarumieni, a papryka i fasolka zmiękną. Na patelnię przekładamy wcześniej przygotowaną cebule, dodajemy pomidory i koncentrat. Smażymy około 5-7 minut alby pomidory

Mania Gotowania
Oszukany Cezar 645

porcje): 300 gram piersi kurczaka w marynacie: sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej w proszku, chili w płatkach, pieprz cytrynowy. Marynujemy 15-30 minut przed usmażeniem na patelni grillowej. garść fasolki szparagowej 3 jajka kiełki rzodkiewki  pomidor o dziwnej nazwie ale może być też o normalnej (hihi) sałata lodowa, mała główka 120 gram koziego sera jedna szalotka dressing: 3 ząbki(...)jeden duży filet, etc...) możemy ściągnąć je z patelni grillowej i odstawić na minimum 10 minut by "odpoczęły". A w tym czasie możemy przygotować resztę. Na początku wstawiamy fasolkę szparagową, niech nam się pogotuje z 10 minut aż odrobinę zmięknie. Odcedzamy, odstawiamy- oczywiście przypominam o odcięciu końców fasolki, które są niejadalne. Sałatę lodową rwiemy na kawałki i dzielimy

Mango Papaja
Sznycle w fasoli 163

Potrawa dnia drugiego . Doskonale się sprawdza kiedy nam się spieszy. Przygotowujemy na raty. Nadmiar usmażonych sznycli po ostudzeniu ląduje w zamrażarce. Jak przychodzi pora to   wystarczy otworzyć puszkę fasolki w fosie pomidorowym. Ułożyć na niej sznycle i podgrzać. Oczywiście podaję przepis od początku choć nie ukrywam, że sznycle były z zapasu. Czas: 30 minut lub 10 minut zależy(...)małych kawałków. Rozklepać przez folię spożywczą by nie porozrywać włókien.  Posypać kotleciki Jarzynką. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z pestek winogron. Fasolkę z puszki odsączyć z sosu na sitku ( sos ma zostać.). Włożyć do garnka. Na fasolce ułożyć sznycle. Polać z wierzchu sosem od fasolki.  Dusić parę minut na bardzo małym

Buniabaje w kuchni
Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym 18

Makaron z fasolką szparagową i świeżymi pomidorami – doskonały pomysł na obiad, który jesteście w stanie przygotować w mniej niż 30 minut. Przepyszne połączenie! Smakowity przepis na lekki, prosty i letni obiad - treściwy makaron z fasolką szparagową, kurczakiem i świeżymi pomidorami z pewnością przypadnie Wam do gustu! Artykuł Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Makaron ryżowy z warzywami 18

przepisie miała być głównie fasolka. Znalazłam jednak w lodówce dogorywającą paprykę i marchewkę, więc wylądowały w woku. Wyszło to jednak na tyle dobre, że My zjadł dwie dokładki. Bez mięsa! Sialalaaa. Tłumaczy się oczywiście tym, że był bardzo głodny, że to nie tak, że było smaczne. Bełkot i tyle. Składniki: 100 g makaronu ryżowego pół czerwonej papryki pół marchewki(...)żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 chili pół łyżeczki brązowego cukru 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka czarnego sezamu olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Fasolkę myjemy, odcinamy z niej zdrewniałe końcówki. Kroimy ją w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy. Marchewkę ścieramy na tarce

Kardamonovy
Fasolka z mięsem mielonym 34

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym to smaczne danie, które cieszy się dużą popularnością na polskich stołach. Kombinacja soczystego mięsa mielonego i chrupiącej fasolki szparagowej tworzy połączenie pełne smaku i aromatu. Ta tradycyjna potrawa, obecna w kuchni wielu kultur, jest nie tylko pyszna, ale także bogata  … The post Fasolka z mięsem mielonym appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Sałatka makaronowa z kurczakiem 31

Sałatka z makaronem, kurczakiem, czerwoną fasolka, kukurydzą, jajkami i ogórkiem. Wychodzi jej duża porcja, czyli w sam raz na czas, gdy spodziewamy się gości. 2 piersi z kurczaka 200 g drobnego makaronu, u mnie mini świderki 4-5 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 4-5 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu mielona papryka słodka(...)Odstawiamy na około 30 minut, po czym smażymy na rozgrzanej patelni. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Czerwoną fasolkę oraz kukurydzę osączamy z zalewy, płuczemy na sicie pod bieżącą wodą. Majonez łączymy z ketchupem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy ze składnikami sałatki. Odstawiamy do schłodzenia

Smaki Na Talerzu
Fasolka szparagowa w cieście piwnym 24

Składniki: ? 2 garści fasolki szparagowej ? 1 szklanka piwa jasnego ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1/4 szklanki nasion sezamu ? 1 jajko ? sól, pieprz ? olej do smażenia Wykonanie: ? Z fasolki obciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Ma być sprężysta. ? Piwo, sezam, mąkę, jajko roztrzepać w miseczce, przyprawić i odstawić do lodówki na 30 minut. ? Olej rozgrzać na patelni, fasolkę zanurzać w cieście

To co kocham
Tarta fasolkowo-serowa 25

Składniki: ? 1 kg fasolki szparagowej ? 125 g bryndzy ? 150 g serka śmietankowego np. Turek ? 1 jajko ? 2 łyżki kwaśnej śmietany ? pęczek zielonej pietruszki ? sól, pieprz ? 1 płat ciasta francuskiego Wykonanie: ? Z fasolki odciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie, pokroić na 2-3cm kawałki. ? Serki roztrzepać z jajkiem, śmietaną i przyprawić solą i pieprzem. ? Wymieszać fasolkę z masą serową

To co kocham