Składniki 4 porcje : 320 g makaronu / casarece / 100 g boczku 1/2 małej cebuli 200 g fasolki szparagowej 50 g startego parmezanu 1 łyżka oliwy z oliwek 3 jajka 100 ml słodkiej śmietanki sól świeżo zmielony pieprz parmezan do posypania zielona cebulka do dekoracji Wykonanie: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie / " na ząb'/ Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać ,podsmażyć na oliwie wraz z boczkiem. Dodać pokrojoną fasolkę ,smażyć 2 -3 minuty. Śmietanę, jajka ser zmiksować. Makaron ugotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...