Przepis na : obiad
Zupa jarzynowa letnia z kalafiorem, fasolką szparagową, młodą białą kapustą, marchewką, selerem i koperkiem. Lekka, warzywna, idealna na lato. Świetna dla wegetarian, lubiana przez dzieci. Łatwa do przygotowania. Składniki: (4-6 porcji) 2 małe marchewki 1 mały seler 6 szklanek wrzącej wody 250 g fasolki szparagowej (białej lub zielonej) lub szklanka zielonego groszku 1 średni kalafior 250 g kapusty białej 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 2 łyżki masła pęczek koperku sól morska i świeżo mielony pieprz Przygotowan... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...