Szybka sałatka warstwowa z jajkiem i pomidorem to uniwersalna przekąska, która świetnie pasuje na grilla, rodzinne spotkanie przy stole albo lunch do pracy. Ta wegetariańska sałatka jest lekka i bardzo smaczna, a do tego prosta w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Ostatnio stała się moim hitem imprezowym, polecam serdecznie! Składniki na szybką sałatkę warstwową z jajkiem i pomidorem: 400 g żółtej fasolki szparagowej (sałatka również jest bardzo smaczna w wersji z brokułem lub kalafiorem) 2 pom... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...