fasolka - 6917 przepisów (strona:104/462)

PIZZA ZIELONA FIT 112

Domowa pizza w wersji dietetycznej... na cienkim spodzie z mąki pełnoziarnistej oraz dodatkiem zielonych warzyw - brokułem, fasolką szparagową i szpinakiem. A na wierzchu tarta mozzarella zamiast sera żółtego. Pizza zielona to pizza bez sosu pomidorowego, bo w tym przypadku jego rolę spełnia zielone pesto z bazylii. Dzięki tym wszystkim dodatkom, pizza zyskała trochę wartości odżywczych i przestała być niezdrowym fast(...)wody 2-3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka oregano Dodatki: 2-4 łyżki zielonego pesto 1 świeży brokuł  200-250 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) garść świeżego szpinaku  100 g sera camembert naturalnego ok. 150 g tartej mozzarelli Wykonanie: Ciasto: W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże oraz cukier. Rozczyn przykrywamy ściereczką

Kuchnia MagdaLeny
Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem 244

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i serkiem topionym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca, a dzięki pieczonemu kurczakowi nabiera szczególn ego smaku. 3 litry wody 1 udko pieczone z kurczaka 1 marchewka 2 ziemniaki 10 cm pora 200 g fasolki szparagowej 200 g serka topionego gouda 200 g makaronu wstążek sól pieprz czarny pieprz ziołowy Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, zgodnie(...)instrukcją na opakowaniu. Marchewkę przekroić na pół, a następnie pokroić w talarki. Włożyć do garnka z mięsem, porem, pokrojonym ziemniakiem i fasolką szparagową. Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy

https:KKuchniaMniam
Dynia z fasolką szparagową 80

Prawie jak marchewka z groszkiem. Właściwie moje początkowe założenie było takie, żeby połączyć dynię z groszkiem. Groszku jednak nie znalazłam, więc skończyło się na fasolce szparagowej. Może to trochę przekombinowane, w końcu jednemu z nas kubki smakowe nie oszalały z radości... Nic to, moje były usatysfakcjonowane. Jeżeli macie obawy co do twardości skórki dyni, obierzcie ją.  Składniki(...)dyni hokkaido (waga bez pestek) 250 g mrożonej fasolki szparagowej 250 ml wody 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru sól pieprz Wodę zagotowujemy, wrzucamy do niej pokrojoną w kostkę dynię, fasolkę szparagową i cukier. Gotujemy pod przykryciem około 5-7 minut (do miękkości warzyw). Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego

Kardamonovy
Smażona dynia z fasolką szparagową 91

Zaczynamy wrzesień od dyni. Dobrze podsmażona z fasolką szparagową i marchewką, doprawiona kminkiem i ziołami prowansalskimi. Nieskomplikowana dynia, którą możemy zastąpić ziemniaki i podać z ulubionym kawałkiem mięsa.   Składniki 3 łyżki oliwy 250g dyni, pokrojone w kostkę 100g fasolki szparagowej 2 marchewki, pokrojone na mniejsze kawałki 2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka przypraw prowansalskich sól, pieprz […] Artykuł Smażona dynia(...)fasolką szparagową pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Sałatka z kuskusem, fasolką szparagową i serem feta 130

ostatnio ochoty na jakiś klasyczny obiad zatem wymyśliłam taką oto sałatkę. Przyznam, że ta kombinacja składników bardzo nam smakowała. Dla wielbicieli kasz oraz strączków jak znalazł ;) Składniki: 300 g fasolki szparagowej 3/4 szklanki kaszy kuskus 50 g suszonych pomidorów garść orzechów włoskich 1 łyżka sezamu 30 g sera feta 2 łyżki oliwy odrobina soku z limonki Fasolkę obrać, pokroić(...)przykryć i odstawić do napęcznienia. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy posiekać i razem z sezamem uprażyć na suchej patelni. Do miski wsypać napęczniałą i przestudzoną kaszę, dodać fasolkę, suszone pomidory i wlać oliwę. Całość delikatnie przemieszać. Następnie sałatkę posypać pokruszonym serem feta i podprażonymi orzechami z sezamem. Na koniec skropić sałatkę niewielką ilością soku z limonki

My simple kitchen
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem, pieczarkami i fasolką szparagową 157

wygląd, a o smak chodzi, a do smaku jakoś nie możemy się przyczepić;) 200 g ryżu 2-3 pojedyncze piersi kurczaka (ok. 500g) około 200 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej) 350-400 g pieczarek 100 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera szczypta curry 2-3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki(...)curry oraz niewielką ilością pieprzu. Odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i dodajemy mięso. Usmażonego kurczaka odstawiamy na bok. Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonym wrzątku – na al dente. Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Pod koniec doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. W rondelku rozgrzewamy

Smaki Na Talerzu
Fasolka po Bretońsku 122

Fasolka po Bretońsku Fasolka po bretońsku to pyszne i sycące danie jednogarnkowe. Aromatyczna i bardzo szybka w przygotowaniu potrawa, która jest idealnym pomysłem na obiad, nawet w ciepły dzień. Podstawą jest oczywiście fasola. Możemy użyć suchą lub gotową w puszce, ja sięgam po opcje pierwszą. Tak naprawdę fasole zostawiamy do namoczenia na całą noc a... Artykuł Fasolka po Bretońsku pochodzi

Fit Food Brunetki
Leczo letnie 139

wariacja na temat tej potrawy. Wyszło smacznie! Leczo letnie  Przepis na ok. 3 porcje Potrzebujemy: 1 cukinia średniej wielkości 1 cebula 1 papryka czerwona 1/3 główki kalafiora garść fasolki szparagowej 3 średnie świeże pomidory (zamiennie: opakowanie pomidorków cherry, lub 1 puszka pomidorów) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cukru sól(...)pieprz Przygotowanie: Cukinię obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Paprykę, fasolkę szparagową  również kroimy w kostkę, kalafiora rozdrabniamy na mniejsze różyczki. Cebulę siekamy w kostkę lub w piórka i szklimy ją na oliwie na złoty kolor. Następnie do garnka wrzucamy kalafiora i fasolkę szparagową i jeszcze 1-2 minuty przysmażamy razem z cebulą, całość podlewamy

Bananowe Pole
Fasolka szparagowa z orzechami 76

Właściwie podobny efekt uzyskacie, gdy dodacie do fasolki pietruszkowe pesto. Było pysznie, kompletnie.  Ps. No szkoda Chorwacji, szkoda. Składniki: 500 g fasolki szparagowej pół pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku garść podprażonych orzechów włoskich 1 łyżka podprażonych pestek dyni 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Fasolkę myjemy, obcinamy z niej brzydkie końcówki, gotujemy

Kardamonovy
Gulasz z karkówką i cukinią / Pork and zucchini stew 207

Dziś przedstawiam coś bardzo pożywnego. Pyszny gulasz z karkówką i cukinią, z dodatkiem pieczarek i fasolki szparagowej zapewni nasycenie na bardzo długo. Co więcej, jest bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Czego chcieć więcej! Jeżeli lubisz takie gulaszowe pyszności, zapraszam po więcej na bloga. Podałam je z absolutnie przepysznym makaronem ze śmietanką i grzybami i pasował cudownie. Zapraszam! Scroll down(...)karkówką i cukinią (4 porcje) Składniki: 600 g karkówki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę 1 mała cukinia pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml passaty pomidorowej 1 szklanka bulionu drobiowego 1 liść

karmelowy
Sałatka z tuńczyka i fasolki szparagowej 105

Sałatka na kanapkę, na śniadanie czy podwieczorek. Lubię takie sałatki z tuńczykiem, jest wiele możliwości na jej przygotowanie, z różnymi dodatkami. Dziś u mnie sałatka z tuńczyka z fasolką szparagową. Smacznie i zdrowo, zapraszam, smacznego Składniki: puszka tuńczyka puszka kukurydzy garść mrożonego groszku garść mrożonej fasolki szparagowej zielonej ciętej 5 suszonych pomidorów mała cebulka łyżeczka chrzanu opcjonalnie 2 łyżki majonezu(...)jajka ugotowane na twardo i posiekane drobno sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Tuńczyka odsączam z zalewy, mieszam w misce z kukurydzą, posiekanymi suszonymi pomidorami, posiekaną cebulką. Groszek i fasolkę gotuję do miękkości w osolonej wrzącej wodzie, studzę, dodaję do sałatki. W misce mieszam wszystkie składniki, przyprawiam. Moja sałatka z tuńczyka gotowa

Zasmakuj Kuchni
Curry warzywne 110

średnia cebula kilka liści curry (użyłam suszonych) 1 papryczka chilli kawałek świeżego imbiru 400-500g zblanszowanego kalafiora 1 duża marchewka szczypta kurkumy puszka krojonych pomidorów (400g) dwie garście fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 2-3 garście zielonego groszku (użyłam mrożonego) kolendra do przybrania sól olej roślinny do smażenia Przygotowanie:  Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać olej i przesmażyć(...)niewielką ilością wody (ja używam tę z popłukania puszki od pomidorów). Dokładnie wymieszać i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem do czasu aż marchewka będzie al dente.  Dodać fasolkę szparagową i gotować do czasu aż fasolka będzie miękka. Dodać zblanszowanego kalafiora i zagotować. Gdy warzywa będą miękkie dodać zielony groszek i gotować jeszcze przez około 2 minuty, aż groszek

Codzienne Gotowanie
Fasolka orzełek w pomidorach 129

Pyszne, zdrowe i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Fasolka jest gęsta i sycąca więc wystarczy w zamian za dwudaniowy obiad. 300 g fasoli "orzełek" Cenos 3 łyżki oleju pętko kiełbasy toruńskiej 1 marchewka 1/2 selera 1 cebula łyżka czosnku w płatkach łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku łyżeczka cukru 400 ml passaty pomidorowej natka pietruszki do posypania Fasolkę opłukać, zalać zimną(...)grubych oczkach, cebulę posiekać. Do kiełbasy dodać starte warzywa, czosnek, paprykę. Smażyć ok 5-10 minut. Wlać passatę i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodać ugotowaną fasolkę i gotować razem jeszcze ok 15 minut

Smakołyki Asi
Fasolka szparagowa z tuńczykiem 192

Fasolkę szparagową najczęściej jadam jako dodatek do obiadu z bułką tartą podsmażoną na maśle. Bardzo smaczna opcją jest również połączenie jej z tuńczykiem. W ten sposób możemy przygotować lekki lunch do pracy, czy też pyszną kolację. Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie 10 minut. Spróbujcie :) Składniki: 30 dag fasolki szparagowej (można użyć mrożonej) 20dag tuńczyka w sosie własnym pieprz + sól(...)kilka kropli soku z cytryny Przygotowanie: Fasolkę szparagową gotujemy około 8-10 minut na parze (możemy również ugotować ją w lekko osolonej wodzie). Odcedzamy ją i kroimy na mniejsze kawałki. Tuńczyka oddzielamy od sosu własnego i drobimy. Oba skłądniki łączymy z odrobiną soku z cytryny i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Możemy dodać odrobinę soli.   Smacznego

ChilliJemy