Fasolka szparagowa z bułką tartą, kolendrą i orzechami ziemnymi

Fasolka szparagowa z bułką tartą, kolendrą i orzechami ziemnymi

Fasolka szparagowa z bułką tartą, kolendrą i orzechami ziemnymi

SKŁADNIKI:  (dla 1-2 osób) - 0,5 kg fasolki szparagowej - 50 ml oliwy z oliwek - 3 łyżki bułki tartej - 0,5 pęczka natki pietruszki - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 2 garści niesolonych orzechów ziemnych SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Fasolkę gotujemy i odcedzamy.    Na suchej patelni prażymy orzechy.  W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy bułkę tartą, czekamy aż się zrumieni, dodajemy ugotowaną fasolkę, posiekaną kolendrę, połowę uprażonych orzechów, doprawiamy solą i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.