Składniki: • 1 kg fasolki szparagowej • 1 filet z kurczaka • 1 mała cebula • 3 łyżki suszonych pomidorów w oleju • 3 łyżki startej mozzarelli • 2 łyżki świeżej bazylii • sól, pieprz • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka sosu sojowego • olej do smażenia Wykonanie: • Fasolkę ugotować w posolonej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. • Cebulę obrać, pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju, posolić. • Dodać pokrojony w drobną filet z kurczaka, sos sojowy, suszone pomidory. ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...