fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:58/256)

Chłopski garnek ze schabem i fasolką szparagową 109

waste. Jak to zazwyczaj bywa w daniach tego typu wyszło bardzo smacznie. 4 porcje 300 gramów schabu 200 - 250 gramów kapusty kiszonej 2 małe ziemniaki pól cebuli 200 gramów fasolki szparagowej użyłam mrożonej najlepsza będzie cięta. 1 średnia marchewka sól  pieprz słodka papryka czerwona pół łyżeczki kminku 1 łyżeczka majeranku 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka(...)mieszając. Wlać 1 szklankę wody tyle aby wszystko było przykryte, dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek. Przykryć pokrywka i dusić aż warzywa nieco zmiękną. Następnie dodać kapustę kiszoną i fasolkę szparagową, dolać trochę wody około pół szklanki.  Gotować całość na średnim ogniu około 30 - 40 minut do miękkości, w razie potrzeby uzupełniać odparowany płyn.  Mieszamy co jakiś czas

Andzia Pichci
Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem 217

mleka 2-3 łyżki mąki jaglanej około 60 g mozarelli 3 łyżki parmezanu olej sól, pieprz biały mięso z warzywami: 500 g mięsa mielonego cielęcego 200 g fasolki szparagowej 3 pieczarki 1 duża marchewka 3/4 cukinii 1 duża cebula 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki passaty pomidorowej sól, pieprz na wierzch: około 120 g mozarelli Przygotowanie: Kasza gryczana(...)mąkę i zrobić zasmażkę. Dodać mleko i energicznie mieszając zagotować. Dodać ser, sól i pieprz. Połączyć sos z kaszą gryczaną. Ma powstać bardzo gęsty krem. Warzywa z cielęciną: Pokroić fasolkę szparagową na 3 części i ugotować. Cukinię pokroić w plasterki. Marchewkę zetrzeć na tartce . Pieczarki posiekać. Cebulę i czosnek pokroić bardzo drobno. Rozgrzać olej na patelni. Wsypać czosnek i cebulę

Jaglusia
Udka kacze w glazurze pomarańczowej / Orange glazed duck legs 168

Takim też sposobem powstał przepyszny obiad, w postaci udek kaczych z chrupiącą skórką i rozpływającym się w ustach mięsem, polanych sosem miodowo-pomarańczowym, które podałam na kaszy podsmażonej z fasolką szparagową, groszkiem i boczniakami. Napiszę krótko, to było na prawdę wyśmienite! Chyba częściej muszę eksperymentować w ten sposób w kuchni, bo jak zobaczyłam ukochanego, który zjadł znienawidzoną kaczkę z przyjemnością(...)soku pomarańczowego sól i pieprz zmielona czarnuszka Składniki na kaszę: 1/2 szklanki prażonej kaszy gryczanej, ugotowanej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 100 g boczniaków, pokrojonych w plasterki 100 g fasolki szparagowej, może być mrożona 100 g groszku, może być mrożony 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę Rama smaż jak szef kuchni do smażenia sól, pieprz garść posiekanej kolendry Przygotowanie: Włącz piekarnik

karmelowy
Kurczak z sezamkami 234

mieszka się w dużym mieście. Dlatego wymyśliłam coś, co pozwoliło mi uzyskać podobny efekt. Oto przepis na mojego kurczaka z sezamkami ;) Potrzebujemy: 2 piersi z kurczaka 200 g fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 małe opakowania sezamków 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki słodkiego sosu chili (ja używam tao tao) lub papryczka chilli (wtedy dajemy(...)ryżem lub chińskim makaronem. (My dzisiaj jedliśmy ze zwykłym spaghetti i też nam smakowało.) Na koniec posypujemy pozostałymi sezamkami. O czym ja dzisiaj zapomniałam ;) Kurczak z sezamkami i fasolką szparagową Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało. Miłego wieczoru i zapraszam na mojego bloga

Ratunku obiad
Nasi Goreng - smażony ryż po indonezyjsku 122

usuńcie.  Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu 3 ząbki czosnku 5 szalotek lub 1/2 czerwonej cebuli 1 papryczka chilli 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Garść fasolki szparagowej 1 garść posiekanej kapusty pekińskiej lub szpinaku 1 + 2 jajka 2 łyżki słodkiego sosu sojowego (lub 2 łyżki zwykłego sosu sojowego i 1 łyżeczka cukru) Sól Przygotowanie : Ryż gotujemy(...)być gładka, całość możemy przecisnąć przez praskę). Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy przez 3 minuty pastę. Dodajemy jajko i energicznie mieszamy aby powstała jajecznica. Dorzucamy mrożoną lub świeżą, ugotowaną fasolkę szparagową i kapustę/szpinak. Podsmażamy przez 3 minuty. Dorzucamy ugotowany ryż i smażymy przez 3-4 minuty. Na osobnej patelni na odrobinie oleju podsmażamy jajko

Czarnawisienka
Curry z rybą 122

wolicie bardziej pikantne smaki oraz zamienić rybę na inną. Jednak najlepiej, gdyby była ze skórą, wówczas kawałki ryby tak łatwo się nie rozpadną. Składniki: 1/4 dyni piżmowej 1/2 opakowania fasolki szparagowej 4-5 ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku kawałek imbiru około 2-3 cm sól, pieprz cytrynowy 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy szczypta chili(...)paprykę, kurkumę oraz chili. Smażyć aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wówczas wlać mleko kokosowe. Używając puszki po mleku jako miarki wlać puszkę wody do garnka. Następnie dodać ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Całość gotować na małym ogniu przez 5 minut i dodać dynię.Wszystko gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą do smaku a na wierzchu ułożyć kawałki

My simple kitchen
Potrawka meksykańska 147

mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 duże cebule oliwa 3 ząbki czosnku 330 ml soku pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 200 g żółtej fasolki szparagowej 1 puszka (425 ml) kukurydzy złocistej Bonduelle 2 puszki (425 ml) fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chilli WYKONANIE Do dużej brytfanny włożyć mięso mielone, dodać obrane(...)będzie już surowe, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sok pomidorowy, pomidory w puszce, umyte, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki oraz przekrojoną na pół fasolkę szparagową, do tego wlać dwie szklanki wody, nałożyć pokrywę i dusić mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa już zmiękną, dodać kukurydzę, fasolę czerwoną, koncentrat pomidorowy i całość doprawić solą

Passions hobbies life
Curry z kalafiorem 154

łyżeczki Curry: kalafior – 1 główka pomidory krojone – 1 puszka marchewka – 130 g (2 sztuki) cebula – 100g (1 sztuka) cieciorka – 1 puszka bez zalewy fasolka szparagowa mrożona – 150 g mleczko kokosowe – 400 g (1 puszka) mleko – 600 ml – może być krowie, ryżowe albo owsiane kaffir liście – 10 sztuk *opcjonalnie Przygotowanie: Wszystkie(...)gotuj całość pod przykryciem do momentu, aż marchewka będzie lekko miękka. Kalafiora podziel na małe różyczki. Dodaj do garnka i gotuj do miękkości. Na ostatnie 2-3 minuty dodaj fasolkę szparagową. Uważaj, żeby warzywa się nie rozgotowały. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ulubionym dodatkiem. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro

wiecejwarzyw.pl
Zapiekanka z cukinią i kalafiorem. 335

sód, magnez, fosfor, potas. Cukinia jest tolerowana przez osoby, które mają problem z układem trawiennym. Pozwala odkwasić organizm. Składniki jakie są potrzebne: – 1 średnia cukinia – 450 g fasolki szparagowej – 1 mały kalafior – 2 duże marchewki – 1 jajko – 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego – sól, pieprz – 250 g mleka – 2 łyżki śmietany(...)piekarnika i zapiekaj przez kolejne 5 – 10 minut. Smacznego. Dziś proponuję Wam pyszny obiad wypełniony warzywami i bez dodatku mięsa. Zapiekanka pełna smaku i pełna warzyw . Kalafior, cukinia, marchewka , fasolka szparagowa , czosnek oraz ser mozzarella . Jest to propozycji zapiekanki bez dodatku glutenu i mięsa. Jeśli kochasz komfortowe jedzenia i warzywa to ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Zapiekanka

Zdrowy Styl Joanny
Curry z kalafiorem i ciecierzycą (Curry di ceci e cavolfiore) 84

nulla ,  consiglio il riso e per l'immersione in salsa, il  pane azzimo allo yogurt . Buon appetito! SKŁ ADNIKI 1 kalafior 400 g ugotowanej ciecierzycy 200 g fasolki szparagowej 500 ml bulionu warzywnego 400 ml passaty pomidorowej 250 ml mleka kokosowego 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki curry 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta chili natka(...)chili i wędzoną paprykę. Wlewamy bulion, passatę pomidorową oraz mleczko kokosowe; doprawiamy solą i pieprzem. Całość podgrzewamy ok. 3-4 minuty. Na samym końcu dodajemy różyczki kalafiora i fasolkę szparagową. Gotujemy pod przykryciem ok. 15-18 minut, mieszając od czasu do czasu.  Dodajemy ugotowaną ciecierzycę i kontynuujemy gotowanie kolejne 5 minut. Przygotowane curry podajemy

La grande e la piccola cuoca
Zielona zupa warzywna 131

Porcja dla 4 osób: 1 duży brokuł 4 marchewki 1 por ¼ selera 2 pietruszki 15 dag zielonej szparagowej fasolki 2,5 litra wywaru drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, papryka ostra Brokuła myjemy i rozdzielamy na różyczki. Marchewki i pietruszkę, selera i pora kroimy w talarki. Fasolkę szparagową kroimy na trzy części. Wszystkie warzywa wrzucamy na gotujący się wywar. Zmniejszamy ogień

Humanistka w kuchni
Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami 124

Kolejna szybka potrawka z fasolką szparagową. 30 dkg fasolki szparagowej 2-3 parówki 1 cebula kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz koperek Fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Posiekaną cebulę zeszklić,dodać pokrojone na plasterki parówki, podsmażyć. Następnie dodać fasolkę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Pod koniec wsypać pokrojone na kawałki pomidorki, koperek

Moje domowe kucharzenie
Barszcz ukraiński. Smaczna, pożywna buraczkowa zupa. 183

zupka. Uniwersalna, pasuje i zimą i latem :) Polecam. Składniki - żeberka wędzone paski 30-40 dkg. - kawałek boczku wędzonego - buraki 4 -5 dużych sztuk - marchewka, seler, kawałek białej kapusty - garść fasolki szparagowej - puszka białej fasolki - pomidory 2 duże sztuki - cebula, czosnek 1 ząbek - ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, kminek mielony, czerwona mielona papryka, sól, pieprz - natka pietruszki Wykonanie Umyte żeberka dzielę(...)wraz z boczkiem przekładam do większego garnka, zalewam wodą, dodaje sól, ziele angielskie i listek laurowy. Gotuję na wolnym ogniu. Buraczki, marchewkę, seler kroję w kostkę, kapustę szatkuję, fasolkę szparagową w paseczki. Warzywa dodaję do zupy wraz z cebulą ( w całości ) i drobniutko posiekanym czosnkiem. Kiedy mięso i warzywa są już prawie miękkie dodaję fasolkę z puszki i pokrojone

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupka jarzynowa dla niemowlaka 180

usatysfakcjonowana? Ciężko określić ten stan w każdym razie endorfiny buzują!:) Zupka jarzynowa dla niemowlaka Składniki 1 ziemniaczek 1/2 średniej wielkości marchewki 2 różyczki brokuła* 2 różyczki kalafiora* 5 żółtych fasolek szparagowych* 5 zielonych fasolek szparagowych* 2 szkl. niegazowanej wody źródlanej   ok. 3 łyżki kleiku ryżowego łyżka oleju rzepakowego  ewentualnie: połowa jajka** Sposób  Obranego i umytego ziemniaka

Kuchenne aromaty
Smażone pomidory z fasolką - eliksir długowieczności 96

sobie są mało pożywne. Dobrze by było wzbogacić je czymś o wyższych wartościach odżywczych. Postanowiłem użyć składnika, którego tego roku było równie dużo co pomidorów, posiadającej również właściwości antyrakowe, fasolki szparagowej, która dodatkowo ma właściwości przedłużające młodość. W efekcie czego otrzymacie danie, które, ceteris paribus, robi z Was drewniany chodak zwany sabotem, wrzucony w tryby maszyny jaką jest Zakład Ubezpieczeń(...)Społecznych.  Ostatnio się komuś podobało zdjęcie pizzy z cukinii, to zrobiłem podobne :) Składniki: - pomidory - fasolka szparagowa Wykonanie: Strąkom fasolki obcinamy końcówki i gotujemy.  Pomidory kroimy na grube plastry, podsmażamy z dwóch stron, dodajemy fasolki i jeszcze chwilę smażymy

Kryzysowa Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania