mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 duże cebule oliwa 3 ząbki czosnku 330 ml soku pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 200 g żółtej fasolki szparagowej 1 puszka (425 ml) kukurydzy złocistej Bonduelle 2 puszki (425 ml) fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chilli WYKONANIE Do dużej brytfanny włożyć mięso mielone, dodać obrane(...)będzie już surowe, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sok pomidorowy, pomidory w puszce, umyte, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki oraz przekrojoną na pół fasolkę szparagową, do tego wlać dwie szklanki wody, nałożyć pokrywę i dusić mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa już zmiękną, dodać kukurydzę, fasolę czerwoną, koncentrat pomidorowy i całość doprawić solą
Passions hobbies lifełyżeczki Curry: kalafior – 1 główka pomidory krojone – 1 puszka marchewka – 130 g (2 sztuki) cebula – 100g (1 sztuka) cieciorka – 1 puszka bez zalewy fasolka szparagowa mrożona – 150 g mleczko kokosowe – 400 g (1 puszka) mleko – 600 ml – może być krowie, ryżowe albo owsiane kaffir liście – 10 sztuk *opcjonalnie Przygotowanie: Wszystkie(...)gotuj całość pod przykryciem do momentu, aż marchewka będzie lekko miękka. Kalafiora podziel na małe różyczki. Dodaj do garnka i gotuj do miękkości. Na ostatnie 2-3 minuty dodaj fasolkę szparagową. Uważaj, żeby warzywa się nie rozgotowały. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ulubionym dodatkiem. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro
wiecejwarzyw.plsód, magnez, fosfor, potas. Cukinia jest tolerowana przez osoby, które mają problem z układem trawiennym. Pozwala odkwasić organizm. Składniki jakie są potrzebne: – 1 średnia cukinia – 450 g fasolki szparagowej – 1 mały kalafior – 2 duże marchewki – 1 jajko – 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego – sól, pieprz – 250 g mleka – 2 łyżki śmietany(...)piekarnika i zapiekaj przez kolejne 5 – 10 minut. Smacznego. Dziś proponuję Wam pyszny obiad wypełniony warzywami i bez dodatku mięsa. Zapiekanka pełna smaku i pełna warzyw . Kalafior, cukinia, marchewka , fasolka szparagowa , czosnek oraz ser mozzarella . Jest to propozycji zapiekanki bez dodatku glutenu i mięsa. Jeśli kochasz komfortowe jedzenia i warzywa to ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. Zapiekanka
Zdrowy Styl Joannynulla , consiglio il riso e per l'immersione in salsa, il pane azzimo allo yogurt . Buon appetito! SKŁ ADNIKI 1 kalafior 400 g ugotowanej ciecierzycy 200 g fasolki szparagowej 500 ml bulionu warzywnego 400 ml passaty pomidorowej 250 ml mleka kokosowego 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki curry 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta chili natka(...)chili i wędzoną paprykę. Wlewamy bulion, passatę pomidorową oraz mleczko kokosowe; doprawiamy solą i pieprzem. Całość podgrzewamy ok. 3-4 minuty. Na samym końcu dodajemy różyczki kalafiora i fasolkę szparagową. Gotujemy pod przykryciem ok. 15-18 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy ugotowaną ciecierzycę i kontynuujemy gotowanie kolejne 5 minut. Przygotowane curry podajemy
La grande e la piccola cuocaPorcja dla 4 osób: 1 duży brokuł 4 marchewki 1 por ¼ selera 2 pietruszki 15 dag zielonej szparagowej fasolki 2,5 litra wywaru drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, papryka ostra Brokuła myjemy i rozdzielamy na różyczki. Marchewki i pietruszkę, selera i pora kroimy w talarki. Fasolkę szparagową kroimy na trzy części. Wszystkie warzywa wrzucamy na gotujący się wywar. Zmniejszamy ogień
Humanistka w kuchniKolejna szybka potrawka z fasolką szparagową. 30 dkg fasolki szparagowej 2-3 parówki 1 cebula kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz koperek Fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić. Posiekaną cebulę zeszklić,dodać pokrojone na plasterki parówki, podsmażyć. Następnie dodać fasolkę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Pod koniec wsypać pokrojone na kawałki pomidorki, koperek
Moje domowe kucharzeniezupka. Uniwersalna, pasuje i zimą i latem :) Polecam. Składniki - żeberka wędzone paski 30-40 dkg. - kawałek boczku wędzonego - buraki 4 -5 dużych sztuk - marchewka, seler, kawałek białej kapusty - garść fasolki szparagowej - puszka białej fasolki - pomidory 2 duże sztuki - cebula, czosnek 1 ząbek - ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, kminek mielony, czerwona mielona papryka, sól, pieprz - natka pietruszki Wykonanie Umyte żeberka dzielę(...)wraz z boczkiem przekładam do większego garnka, zalewam wodą, dodaje sól, ziele angielskie i listek laurowy. Gotuję na wolnym ogniu. Buraczki, marchewkę, seler kroję w kostkę, kapustę szatkuję, fasolkę szparagową w paseczki. Warzywa dodaję do zupy wraz z cebulą ( w całości ) i drobniutko posiekanym czosnkiem. Kiedy mięso i warzywa są już prawie miękkie dodaję fasolkę z puszki i pokrojone
Kuchnia z widokiem na ogródusatysfakcjonowana? Ciężko określić ten stan w każdym razie endorfiny buzują!:) Zupka jarzynowa dla niemowlaka Składniki 1 ziemniaczek 1/2 średniej wielkości marchewki 2 różyczki brokuła* 2 różyczki kalafiora* 5 żółtych fasolek szparagowych* 5 zielonych fasolek szparagowych* 2 szkl. niegazowanej wody źródlanej ok. 3 łyżki kleiku ryżowego łyżka oleju rzepakowego ewentualnie: połowa jajka** Sposób Obranego i umytego ziemniaka
Kuchenne aromatysobie są mało pożywne. Dobrze by było wzbogacić je czymś o wyższych wartościach odżywczych. Postanowiłem użyć składnika, którego tego roku było równie dużo co pomidorów, posiadającej również właściwości antyrakowe, fasolki szparagowej, która dodatkowo ma właściwości przedłużające młodość. W efekcie czego otrzymacie danie, które, ceteris paribus, robi z Was drewniany chodak zwany sabotem, wrzucony w tryby maszyny jaką jest Zakład Ubezpieczeń(...)Społecznych. Ostatnio się komuś podobało zdjęcie pizzy z cukinii, to zrobiłem podobne :) Składniki: - pomidory - fasolka szparagowa Wykonanie: Strąkom fasolki obcinamy końcówki i gotujemy. Pomidory kroimy na grube plastry, podsmażamy z dwóch stron, dodajemy fasolki i jeszcze chwilę smażymy
Kryzysowa Książka Kucharskapodzielę się z Wami tym pomysłem, bo mimo tego, że jest niepozorny to fasolka jest tak dobra, że po prostu musicie ją zrobić i zjeść ze smakiem! Pomysł na fasolkę szparagową: - 500 g fasolki szparagowej żółtej - 2 łyżki masła - 4 łyżki mąki migdałowej (sproszkowane migdały, jeśli nie masz mąki to po prostu zmiel w młynku migdały) - sól do smaku
SMYKWKUCHNImożesz użyć jajka, ale zrezygnuj z indyka. Przepis inspirowany blogiem gimmesomeoven.com Składniki: Polędwica z indyka 200 g 1 szklanka ugotowanego ryżu brązowego 1 szklanka groszku (może być mrożony) Garść fasolki szparagowej żółtej Garść fasolki szparagowej zielonej Garść szpinaku 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 3 cm kawałek imbiru 1 jajko 3 łyżki masła 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka(...)dociśnij do dna. Smaż na dość dużym ogniu przez 2 minuty. Przewróć ryż na drugą stroną, znowu dociśnij i smaż kolejne 2 minuty. Dodaj do ryżu indyka, groszek i fasolki. Wymieszaj. Znowu rozprowadź po patelni i przysmażaj całość. Mieszaj i znowu podsmażaj. Powtarzaj czynność przez 5 minut. Uważaj, żeby nie przypalić ryżu. Na koniec wbij jajko, mieszaj w ryż
Niedzielny kucharzsojowego 3 łyżki oliwy grubo zmielony pieprz, sól Warzywa na parze (lub dowolna mieszanka warzywna) 5 różyczek brokuła 5 różyczek kalafiora garść marchewki Baby Carrots z Tesko garść żółtej fasolki szparagowej garść zielonej fasolki szparagowej 6 średnich pieczarek czerwona cebula Dodatki Pietruszkowe pesto Sos jogurtowo ziołowy 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazyli sól, pieprz
Piekielna Kuchnia Patiżadnej innej :-) Jest pyszna, ma wyrazisty smak i szybciutko znika. Jeśli komuś znudziła się już fasolka w bułce tartej, to zachęcam do spróbowania tego przepisu, bo warto :-) Składniki na fasolkę szparagową inaczej: 500 g fasolki szparagowej (może być mrożona) 1 malutka cebula (albo pół większej) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka oliwy sól pieprz Fasolkę czyścimy z końcówek
Rozpustne gotowanieSmaczna i pożywna sałatka z fasolki szparagowej. Składniki: 20 dag fasolki szparagowej 2 duże pomidory 4 jajka 1 lub 2 ogórki zielone mała cebulka 2-3 łyżki majonezu sól,pieprz Fasolkę oczyścić,ugotować,przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo, przestudzić,obrać i pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki i również pokroić w kostkę
Niespełnione zdolności kulinarnesiły, ale co tam w końcu jutro też jest dzień :) Dzisiaj proponuję lekkie danie z młodziutkich warzyw. A warzywka nie byle jakie bo z mamusinego ogródka ;) SKŁADNIKI: 300 g fasolki szparagowej zielonej 300 g fasolki szparagowej żółtej kilka młodziutkich marchewek 1 łyżka klarowanego masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej sól A jak to zrobić: Fasolkę umyć i poodcinać
Kuchnia w opałach