fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:56/256)

Surówka z fasolki szparagowej 63

samodzielne danie. Ja uwielbiam takie suróweczki sobie podgryzać na kolację. Mogę sobie pozwolić wtedy i wiem , że nie pójdzie w bioderka a żołądek jest czymś smacznym wypełniony. Surówka z fasolki szparagowej - 400g fasolki szparagowej - 3 mięsiste, dość duże pomidory - prażone ziarna słonecznika i sezamu - świeże listki bazylii ( do smaku ) - odrobina oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku Fasolkę gotujemy

Kuchnia Pełna Emocji
Wołowina Michoacan 105

meksykańska? - Meksykańska! - brzmiała odpowiedź. I w ten sposób motyw przewodni tego weekendu został przesądzony. Potem już było tylko ciekawiej. Danie jednogarnkowe, w zasadzie gulasz wołowy. Można go przyrządzić z fasolką szparagową, ale w Meksyku to jadalne kaktusy, tzw. nopales,  są najpopularniejszymi warzywami i to one powinny wystąpić w tym daniu. Sceptycznie podchodziłam do możliwości dostania ich w sklepie(...)kostkę 5 posiekanych ząbków czosnku 400g pokrojonych w kostkę pomidorów (mogą być z puszki) 1 (jeśli ma być w miarę łagodnie) lub 2 papryczki chipotles 350g kaktusa lub fasolki szparagowej 1l bulionu wołowego olej mąka pszenna do obtoczenia mięsa sól i pieprz dodatkowo 1 szklanka ryżu  1 puszka czerwonej fasoli sól i olej Sposób przygotowania: Mięso obtoczyć w mące

W kuchni wieczorem
Curry z pulpecikami i warzywami 151

groszki, fasolki, kapusty, ....! I gdybym miała tylko możliwość wykupiłabym pewnie z 1/3 sklepu! Może następnym razem? ;)  Dziś zapraszam Was na szybkie curry z pulpecikami, bakłażanem, groszkiem cukrowym i fasolką szparagową. Świetnie smakuje z ryżem basmati.  Składniki: 300 g mięsa mielonego - u mnie wieprzowe, 1/3 łyżeczki suszonych płatków chilli, 1/3 łyżeczki suszonego imbiru, 1/2 łyżeczka sosu rybnego, 1/2 łyżeczka(...)sosu sojowego, 1 jajko rozm. M 100 g groszku cukrowego, 200 g fasolki szparagowej, 3 małe okrągłe bakłażany - u mnie jeden fioletowy i dwa jasne tajskie, 1/2 cebuli, 2 duże ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki suszonych płatków chilli, 1/2 łyżeczki suszonego imbiru, 500 ml bulionu warzywnego, 1/2 puszki mleczka kokosowego - 200 ml, olej rzepakowy Mięso mielone wykładamy

Plate of Joy
Wiosenna zupa z groszkiem, fasolką szparagową i ziarnami zbóż (Minestrone con piselli, fagiolini e cereali) 108

SKŁADNIKI 1/2 szklanki ziaren orkiszu 1/2 szklanki ziaren jęczmienia  200 g groszku (świeżego lub mrożonego) 200 g fasolki szparagowej  (świeże lub mrożonej) 1,5 l - 2 l wywaru warzywnego* 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 1-2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy majeranek natka pietruszki s ó l, pieprz  * W zależności od tego(...)koniec wlewamy gorący bulion, dodajemy ziarna orkiszu i jęczmienia. Całość  gotujemy pod przykryciem ok. 40 minut, co jakiś czas mieszając. Do zupy dodajemy listki majeranku, groszek i fasolkę szparagową. Zupę gotujemy kolejne 15-20 minut. Zupę oprószamy natką pietruszki i serwujemy od razu po przygotowaniu.  **** PREPARAZIONE Per preparare il minestrone iniziate dalla preparazione dei cereali

La grande e la piccola cuoca
Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem 118

wiemy o której dokładnie się ich spodziewać – można łatwo ją odgrzać lub podawać na zimno. Do przygotowania tarty wykorzystałam nie tylko mrożony groszek, ale i mrożoną fasolkę szparagową – dzięki temu nie musiałam jej przebierać i gotować, ponieważ jest już ugotowana na parze. Użyłam produktów Bonduelle – w tym roku firma obchodzi 25-lecie w Polsce. Nie wiem(...)śmietanki kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko 2 czubate łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka oliwy z oliwek 1 dymka (z dużą cebulką i szczypiorem) 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej Bonduelle 1/2 szklanki mrożonego groszku Bonduelle mały pęczek koperku sól, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ze wszystkich składników na spód, zagniatamy kruche ciasto (ręcznie

Poezja smaku
Zielona sałatka makaronowa 98

życie i smakują naprawdę wyśmienicie. W parę chwil macie sycący posiłek, którego nie da się nie lubić. Tym razem przygotowałam ją w wersji "na zielono". Przepyszny zielony groszek, cięta fasolka szparagowa, myślę że w sezonie byłoby jeszcze lepiej, pierś z kurczaka, która nie zaburza koloru, bo jest biała, jaja plus domowy majonez , bo takiego tutaj użyłam i jest po prostu(...)bosko! Potrzebujemy: 1 opakowanie 500 g  makaronu kokardki Makarony Babuni 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 puszka fasolki szparagowej (lub równowartość świeżej, ugotowanej, pokrojonej na 3 kawałki) 4 ugotowane na twardo jaja 1/2 puszki zielonego groszku 6 łyżek majonezu 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz 2 łyżki oliwy Pierś z kurczaka smażymy z obydwu stron na oliwie lekko oprószając

MamaOskarka
Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową 125

Chrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe tarty będą pięknie prezentować się na talerzach. Jeśli nie macie takich foremek, możecie upiec jedną dużą tartę. Ciasto na tartę można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce do trzech dni. Składniki ciasta kruchego(...)pieczenia, jeśli boki tartaletek będą się zbytnio zarumieniać). Wyciągnąć z pieca, wyłożyć z foremek na talerze i serwować po 5 minutach. The post Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Makaron z zielonymi warzywami 37

potrawy, ten z zielonymi warzywami z pewnością także przypadnie Ci do gustu! Jest to świetny sposób na urozmaicenie makaronu i przemycenie większej ilości warzyw. Lista zakupów  300 g fasolki szparagowej 200 g zielonego groszku 100 g szpinaku 1 cukinia 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 2 łyżki pesto 200 g makaronu Krok pierwszy: na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie podsmażamy(...)sosu, za to ogromna ilość warzyw – to z pewnością duża zaleta tego dania. Mimo prostego przepisu, smakuje genialnie! Makaron ten można z powodzenie przygotować także zimą, korzystając z mrożonej fasolki szparagowej i groszku. Danie jest szybkie, proste i wyjątkowo smaczne – polecam

Proste-przepisy.pl
Przetwory domowe: leczo do słoików na zimę 145

Jeżeli lubicie leczo przedstawiamy Wam pomysł na leczo z warzywami zamknięte w słoikach, które będzie idealne na zimowe wieczory Składniki: - 1 kg fasolki szparagowej żółtej - 2 kg papryki białej/czerwonej - 2 cebule - 1 kg pomidorów - 1 kg cukini - sól, pieprz, słodka papryka - 1 łyżka masła Składniki na 7 słoików o pojemności 0,7l. Najpierw w garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy(...)dorzucamy do pomidorów. Gdy cukinia jest na wpół twarda dodajemy paprykę (paprykę czyścimy z nasion, myjemy i kroimy na paseczki). Jak papryka i cukinia będą miękkie to dodajemy fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki którą wcześniej osobno gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na koniec leczo doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Leczo przekładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy

Kuchenne Wariacje
Fasolka szparagowa z krewetkami 32

tych samych względów co zwykle, czyli wolna chata. Trochę przypadkiem kupiłam fasolkę, bo taka ładna i ładna. No i sezon. I ładna. Wracając do domu, wymyśliłam tę oto potrawę. Dziwna? Wcale. Zaufajcie mi i zróbcie ją jak najszybciej. Składniki: 20 średnich krewetek (użyłam gotowanych) 2 garści fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku pół świeżej chili (lub więcej) gruby szczypior 1 łyżeczka(...)nitkę. Krewetki myjemy i osuszamy. Fasolkę myjemy, odcinamy twarde końcówki i gotujemy około 3-4 minut. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek, krewetki i fasolkę, krótko obsmażamy na dużym ogniu, pod koniec dodajemy miód. Całość posypujemy plasterkami chili, poszatkowanym szczypiorem i gomasio (ewentualnie solą).  Artykuł Fasolka szparagowa z krewetkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Łatwy stek teriyaki z grzybami i szparagami / Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus 161

słodkawym sosie teriyaki. Wystarczy dzień wcześniej, najlepiej wieczorem, umieścić mięso w marynacie a następnego dnia po przyjściu z pracy można przystępować do dzieła. Zamiast szparagów można z powodzeniem użyć fasolki szparagowej. Warto też zadbać o atrakcyjne podanie potrawy, wiadomo, na początku je się oczami:) Ten zestaw do sushi upolowałam w świetnej cenie na Westwing Home & Living , gdzie można znaleźć(...)łyżki sosu sojowego 2 łyżki sake 2 łyżki brązowego cukru 1/4 łyżeczki płatków chili 2 ząbki czosnku, posiekane 200 g szparagów, przyciętych i pokrojonych na kawałki (można zamienić na fasolkę szparagową) 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 łyżki oliwy z oliwek posiekana dymka do podania Przygotowanie: W małej miseczce wymieszaj mirin, sos sojowy, sake, brązowy cukier, chili i czosnek

karmelowy
Makaron z warzywami po azjatycku (wege i fit) 60

przez kilka minut. Następnie dorzucamy paprykę i cukinię. Warzywa smażymy do miękkości. Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni. Makaron przygotowujemy według instrukcji z opakowania. Do podsmażonych warzyw dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową, sos sojowy, słodki sos chili i przyprawy. Całość mieszamy i smażymy jeszcze jakieś dwie minuty. Następnie dodajemy odcedzony makaron i mieszamy go z warzywami. Potrawę posypujemy orzechami nerkowca. [caption(...)azjatycku (wege i fit)[/caption] Zobacz inne przepisy z makaronem i warzywami: Łazanki Z Pieczarkami (Wegetariańskie) Penne Z Rukolą I Suszonymi Pomidorami Makaronowa Zapiekanka Z Warzywami Makaron Z Fasolką Szparagową I Pesto Z Jarmużu Sałatka Z Makaronem I Rukolą Spaghetti Z Sosem Z Pieczonej Papryki (479 Kcal) Artykuł Makaron z warzywami po azjatycku (wege i fit) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Czerwone curry z rybą, fasolką i batatami / Red curry with fish, beans and sweet potato 148

muszę to zmienić…. Na szczęście lubi czerwone curry! Dodałam do niego tuńczyka, gdyż miałam go na stanie i nawet nie wyczuł że to ryba! Do kompletu dodałam jeszcze fasolkę szparagową i bataty, które podnoszą jego sytość i atrakcyjność tego dania. Obiad w 30 minut, a na pewno zachwyci całą rodzinę. Danie nie jest zbyt pikantne, chociaż jeżeli ktoś lubi(...)ząbki, pokrojone w plasterki 2 łyżki czerwonej curry pasty 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego ½ szklanki mleka kokosowego 350 g batatów, obranych i pokrojonych w grubszą kostkę 200 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i przekrojone na połówki 750 g mięsistej ryby, pokrojonej w grubą kostkę 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki lub ćwiartki 3 łyżki soku z limonki

karmelowy
Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto pietruszkowym 112

dzisiaj chyba wiem już czego! Kilka dni temu zastanawiając się, co dla Was ugotować wpadła mi w ręce książka Sophie Dahl, w której znalazłem bardzo podobne danie podane z fasolką szparagową i pesto. Totalnie mnie to zachwyciło i postanowiłem powrócić tym daniem do moich wspomnień i nieco z nimi pofantazjować. Wyszło naprawdę genialnie! * SKŁADNIKI dla 4 osób Sałatka(...)ośmiornica o wadze 600-800 g 3 listki laurowe 4 ziela angielskie 10 ziarenek pieprzu czarnego kawałek skórki z cytryny kilka gałązek rozmarynu 6 młodych ziemniaków 400 g zielonej fasolki szparagowej cząstki limonki lub cytryny Pesto: 1 natka pietruszki kilka listków mięty 4 ząbki czosnku 50 g nasion słonecznika 100 ml oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno sól do smaku * PRZYGOTOWANIE

Food Square
Zupa z fasolką szparagową 11

kitchen , czasami kradniemy sobie pomysły. Trochę go zmieniłam, zrezygnowałam m. in. z mięsiwa, a kozieradkę zastąpiłam czubrycą. Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 400 g żółtej fasolki szparagowej 4 ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki pół małego selera biała część pora duża szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka czubrycy zielonej pół pęczka koperku 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz olej rzepakowy(...)kroimy w półplasterki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, fasolkę i pora, smażymy do lekkiego zrumienienia. Do garnka z gotującym bulionem wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy, gotujemy do miękkości warzyw, potrwa to jakieś 5 minut, zabielamy śmietaną. Przed podaniem zupę posypujemy koperkiem. Artykuł Zupa z fasolką szparagową pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania