fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:53/256)

Leczo z fasolką szparagową 161

Dziś bez wstępu,chyba mój komputer szaleje od gorąca. Będzie leczo z fasolką szparagową,  które zrobiłam o 6 rano aby zdążyć przed upałem :-)  Składniki: 1 cukinia 1 czerwona papryka 1 biała cebula 2 sparzone i obrane ze skórki pomidory  ok.30 dag kiełbasy z piersi kurcząt  garść ugotowanej białej fasolki szparagowej  2 łyżki oliwy  Sposób(...)rondla a na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę. Następnie wszystko razem wymieszać wraz z marchewką, dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Tuż przed podaniem dodać fasolkę. Doprawić pieprzem i solą. Podawać z pieczywem lub kaszą jaglaną

pieprzny smaczek
Fasolka szparagowa z orzechami 33

Właściwie podobny efekt uzyskacie, gdy dodacie do fasolki pietruszkowe pesto. Było pysznie, kompletnie. Ps. No szkoda Chorwacji, szkoda. Składniki: 500 g fasolki szparagowej pół pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku garść podprażonych orzechów włoskich 1 łyżka podprażonych pestek dyni 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Fasolkę myjemy, obcinamy z niej brzydkie końcówki, gotujemy(...)dente, odcedzamy. Wrzucamy ją do miski, dodajemy do niej poszatkowaną natkę, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowane orzechy, pestki dyni, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Artykuł Fasolka szparagowa z orzechami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ekstrawagancka fasolka szparagowa w sosie z tahini 104

wstyd za tego małego potwora! Całe szczęście już jestem po sytym i obfitym śniadanku, a mój brzuszek jest zadowolony.  Dzisiaj chciałabym zaprezentować Wam przepis na nietypowe podanie fasolki szparagowej. Miałam ogromną ochotę na nią, ale nie chciałam zjeść jej w postaci "na czysto", ani w postaci tzw. bomby kalorycznej, czyli z masłem i bułką tartą. W taki oto sposób(...)padło na fasolkę z sosem z tahini, w ekstrawaganckim, lecz smakowitym stylu. Składniki: - 500g fasolki szparagowej - sok z połowy pomarańczy - 2 łyżki tahini (pasta, masło sezamowe) - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końce i gotujemy do miękkości. (Wrzucamy ją do zimnej wody, ok. 2l wody na 500g fasolki wraz z łyżeczką soli, można

Be Fit Be Strong
Zupa pomidorowa z bobem i zieloną fasolką szparagową 114

Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z bobem w roli głównej a jest nim pyszna zupa pomidorowa z bobem i zieloną fasolką szparagową :) Składniki na zupę pomidorową z bobem: – 500 g bobu – 300 g zielonej fasolki szparagowej – 400 g pomidorów – 1 por – 1 marchewka – 1 łyżka masła

Kuchenne Wariacje
Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą 111

height: 1em;" /> Do tego wystarczą młode ziemniaczki, jajko sadzone i obiad gotowy. Prosto i smacznie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: 450 g fasolki szparagowej 1 płaska łyżka cząbru 100 g masła 1/2 szklanki bułki tartej szczypta cukru sól Przygotowanie: Fasolkę szparagową przyciąć na końcach, wypłukać i przełożyć do garnka. Następnie zalać wodą, wsypać sól (około(...)dużej patelni roztopić masło, wsypać bułkę tartą, posolić i wymieszać. Podsmażać od czasu do czasu mieszając (około 3 minut), aż bułka tarta delikatnie się zarumieni. Następnie dodać odcedzoną fasolkę i wszystko wymieszać. Smacznego

Oryginalny smak
Sałatka z groszku i zielonej fasolki z parmezanem 121

powykręcana fasolka Mamut . Niesamowite, co można znaleźć czasem na targu:) W oryginalne w sałatce był groszek cukrowy , więc i Wy możecie po niego sięgnąć, jeżeli macie ochotę. Lub po fasolkę szparagową, albo bób. Czemu nie, w końcu celebrujemy letnie strączki:) Ja gorąco zachęcam Was do spróbowania fasolki Mamut, jeśli ją gdzieś wypatrzycie. Jest bardziej mięsista i super wygląda, ale trzeba(...)fasolki z parmezanem na podstawie przepisu z drizzleanddip.com na 2-4 porcje czas przygotowania: 20 min. Składniki: 150 g zielonej fasolki 150 g fasolki Mamut (lub groszku cukrowego, bobu, fasolki szparagowej) 200 g groszku (waga przed łuskaniem, jeżeli chcecie użyć groszku mrożonego, weźcie ze 100 g) 1 czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę 80-100 g parmezanu, startego na wiórki

Chilli Czosnek i Oliwa
Zielona sałatka z groszkiem, fenkułem, ogórkami i szparagami 174

sałatka, chrupiąca, i smaczna. Warto ją zrobić , bo sezon na szparagi dobiega końca! składniki 500 g szparagów zielonych 250 g groszku cukrowego 4 - 5 ogórków zielonych gruntowych 150 g fasolki szparagowej 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku sos 1/3 szklanki oliwy sok z 1 cytryny sól pieprz ew łyżeczka miodu przygotowanie Warzywa umyć, szparagom obłamać zdrewniałe końce, groszek cukrowy obrać(...)łyka i odciąć końcówki, ogórki obrać, obciąć końcówki fasolki szparagowej, cebulę pokroić w krążki. W głębokiej patelni zagotować wodę, wrzucić szparagi, gotować ok 1 - 1,5 minuty. Wyjąć. Do wody wrzucić groszek, gotować 3 minuty. Fasolkę ugotować osobno, do miękkości,  w osolonej wodzie. Ogórki obrać i pokroić na 2 cm kawałki . Wymieszać składniki sosu - najwygodniej robić to w słoiku

Stare Gary
Fasolka szparagowa z harissą i migdałami 29

gotowanie, kombinowanie, potem ktoś tam, coś tam. Na początku był pomysł na fasolkę z oliwą i cytryną, z natką i migdałami. Potem pomyślałam, że byłoby fajnie zaostrzyć całość. Skończyło się po prostu na harissie. Wypaliło nam trochę przełyki, ale nic to. Lubimy. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej 1 łyżeczka harissy (lub mniej) 1 łyżka migdałów w słupkach (mogą być(...)płatki) sól Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, gotujemy do miękkości. Po odcedzeniu zostawiamy, aby dokładnie odciekła z wody. Wrzucamy do miski, dodajemy harissę, solimy i całość posypujemy migdałami. Uważajcie na ilość harissy – jest bardzo ostra. Artykuł Fasolka szparagowa z harissą i migdałami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Fasolka szparagowa z kiełbasą 109

szukam jakiegoś nowego pomysłu na fasolkę szparogową. Kupiłam za dużo takiej fasolki i sporo jeszcze zostało po ugotowaniu zupy. Więc następnego dnia była fasolka z kiełbasą wg poniższej receptury. Fasolka szparagowa z kiełbasą Przygotuj nóż i deskę do krojenia, garnek, głęboką patelnię, łyżeczkę, łyżkę lub drewnianą łopatkę do mieszania, durszlak, ewentualnie praskę do czosnku, ewentualnie wagę kuchenną. Przygotuj składniki: kiełbaski(...)śląskie (ok. 200 g), 1/2 kg fasolki szparagowej, 2 średnie cebule, 5 pomidorów (ok. 600 g), 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę ostrej papryki, sól, pieprz. Fasolką dokładnie umyj. Odetnij obie końcówki, a następnie pokrój ją w 1,5 – 2 cm kawałki. Tak przygotowaną fasolkę przełóż do garnka, zlej wodą. Całość lekko posól i gotuj do momentu

blog.moje-pasje.info
Sałatka z kurczakiem, kuskusem i grillowanymi paprykami 171

Przy takiej pogodzie schłodzone sałatki, zrobione  dzień wcześniej są idealne na obiad. Składniki zdążą się przegryźć, a chłodny obiad jest wybawieniem ;). Ostatnio króluje u mnie fasolka szparagowa, do tego papryki, które można dostać w przystępnych cenach. Macie jakieś sprawdzone przepisy na upały ? Składniki: - 1/2 szklanka sypkiego kuskusu * - 1 duży filet z kurczaka - 3 papryki ( czerwona,zielona, żółta/bia(...)fasolki szparagowej - garść oliwek czarnych - 2 garści pomidorków koktajlowych/daktylowych - sól, pieprz, bazylia, chili cayenne, papryka słodka - 1 łyżka zielonego pesto - olej rzepakowy Kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj w ziołach, z odrobiną oleju. Włóż do lodówki. Kuskus przygotuj zgodnie z opakowaniem. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, aż do miękkości. Ostudź je i pokrój. Papryki przygotuj tak, żeby odchodziła skórka**. Obierz

Corner With Recipes
Rzedkiewka na parze z krewetkami 122

sobie ostrość co nie każdy lubi. Jest na to bardzo prosty sposób, robię je na parze tracą swoją ostrość ale nadal są pyszne i chrupiące. pojawiła już się też fasolka szparagowa więc spotkała się razem z rzodkiewką na parowarze bambusowym. Dołączyły do tego liście botwinki oraz krewetki. SKŁADNIKI: przepis autorski pęczek rzodkiewek  dwie garście fasolki szparagowej garść liści botwinki

Basia w kuchni
filet z indyka duszony z młodymi warzywami 120

procentach warte!  Zastanawiacie się na pewno co jadłam na owym podwieczorku. Ano właśnie duszone młode warzywa. Cebulę, ziemniaczki i marchewkę dostałam od babci, a cukinię i fasolkę szparagową z działki od mamy M. Do tego filet z kurczaka, lub indyka i fit - ekologiczny obiad gotowy! Składniki: - 30 dkg młodych ziemniaków - 4 młode marchewki - 30 dkg fasolki szparagowej - duża młoda

Cook&Love
Cukiniowe leczo z kaszą i fasolką szparagową 120

fasolką to moja propozycja na smaczny i sycący obiad .   2 nieduże cukinie (żółta i zielona) 1 czerwona papryka 1 pomidor malinowy 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g fasolki szparagowej 100 g lunch mixu Kupiec 400 g mielonego mięsa z indyka sól  pieprz zioła śródziemnomorskie curry 2 łyżki oleju    Mix ziaren ugotować wg instrukcji na opakowaniu(...)czas gotowania  20 minut ). Fasolkę szparagową ugotować aldente w osolonej wodzie,odcedzić i pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać czosnek, mielone i podsmażyć. Pomidora obrać i pokroić, dodać do mięsa, przyprawić do smaku i dusić pod przykryciem po czym dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Dusić 10-15 minut, dodać cukinie pokrojone w półplasterki ,gotować

Kolorowa kuchnia Elki
Klopsiki z fasolką szparagową w pomidorach 89

danie znałam znalazłam na jednym z profili na instagramie, który obserwuje. Latem często robię fasolkę szparagową z pomidorami, ale to jest zupełnie inna wersja. Ta zdecydowanie mi się spodobała na tyle, że tego dnia oczywiście ją zrobiłam. Proste i pyszne danie. Klopsiki, pomidory, oliwki i fasolka szparagowa. Szybko, tanio i pysznie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pęczak z soczewicą, fasolką szparagową i fetą 72

Podczas nieobecności My, wyżeram to co lubię, a co niekoniecznie lubi on. Tak też i było z mieszanką kasz i strączków. Wyszperałam w lodówce jeszcze fasolkę szparagową, kupiłam fetę i już. Do tego porządna ilość oliwy i soku z cytryny. Tego typu dania idealnie sprawdzają się w pracy. Nie dość, że są pożywne (zdrowe, wiadomo), to jeszcze spokojnie można zrobić(...)dzień wcześniej. Składniki: 100 g  mieszanki kaszy i strączków 100 g sera feta garść fasolki szparagowej 1 ogórek gruntowy 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki sok z połowy cytryny 2 łyżeczki oliwy extra virgin 1 łyżeczka przyprawy za'atar (opcjonalnie) sól pieprz (przepis na 2 porcje) Z fasolki odcinamy brzydkie końcówki, kroimy w mniejsze kawałki, gotujemy

Kardamonovy