Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki i grzankami

Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki i grzankami

Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki i grzankami

S k ł a d n i k i:  (dla 2-3 osób) - 1 kg fasolki szparagowej (bezłykowej) - 1 litr bulionu warzywnego (lub mięsnego) - 1 pęczek natki - 1 łyżka soli - 3 łyżki śmietany (lub jogurtu naturalnego) - 1 półbagietka pszenna (najlepiej czerstwą) - 3 łyżki oliwy S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, zostawiamy kilka strączków do dekoracji, resztę wrzucamy do gorącego bulionu, dodajemy natkę i śmietanę, miksujemy. bagietkę kroimy w dużą kostkę, sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.