fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:55/256)

Gulasz z karkówką i cukinią / Pork and zucchini stew 192

Dziś przedstawiam coś bardzo pożywnego. Pyszny gulasz z karkówką i cukinią, z dodatkiem pieczarek i fasolki szparagowej zapewni nasycenie na bardzo długo. Co więcej, jest bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Czego chcieć więcej! Jeżeli lubisz takie gulaszowe pyszności, zapraszam po więcej na bloga. Podałam je z absolutnie przepysznym makaronem ze śmietanką i grzybami i pasował cudownie. Zapraszam! Scroll down(...)karkówką i cukinią (4 porcje) Składniki: 600 g karkówki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę 1 mała cukinia pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml passaty pomidorowej 1 szklanka bulionu drobiowego 1 liść

karmelowy
Polędwiczka w tajskim sosie z fasolką / Thai pork loin with beans 164

Przedstawiam dziś przepis na bardzo przyjemne i łatwe danie kuchni tajskiej. Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie z mleczka kokosowego, masła orzechowego, chilli z fasolką szparagową i papryką. Idealne danie na te upalne dni! Podałam je z makaronem ryżowym, jednak równie dobrze danie to może być podane zwyczajnie z ryżem. Polecam wszystkim, nie tylko fanom dalekowschodnich smaków:) Scroll down for recipe(...)łyżka mielonej kolendry 1 czerwone chili, drobno posiekane 250 ml bulionu z kurczaka 250 ml mleka kokosowego 3 łyżki masła orzechowego sok z 1 i pół limonki 200 g fasolki szparagowej, z odciętymi końcami i pokrojonej na kawałki ½ czerwonej papryki, pokrojonej w grubszą kostkę sól, pieprz i cukier trzcinowy do smaku Do podania: garść posiekanych listków kolendry 1 czerwone chili

karmelowy
Wtorek: Polędwiczki drobiowe z młodymi ziemniakami, fasolką i gotowaną kukurydzą 139

Kotlet z młodymi ziemniakami i fasolką szparagową to klasyczny polski obiad pierwszych tygodni lata. My dodaliśmy amerykański akcent- ugotowaną kukurydzę. Kto nie lubi młodych ziemniaków? Każdy lubi. Są słodkie, delikatne, miękkie, ale też jędrne i przy tym małe i gładkie jak piłka ping-pongowa. Nie wiemy czy wiecie, ale Ministerstwo Rolnictwa pracuje nad definicją młodego ziemniakami, żeby pod naszą polską(...)zrobić obiad. Czas na przygotowanie : 10 minut Czas na gotowanie : 15 minut Poziom trudności: Łatwy Liczba porcji : 2 Składniki: 300 g polędwiczek drobiowych 300 g młodych ziemniaków 300 g fasolki szparagowej 1 duża kukurydza 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 1/2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki Sól i pieprz

Niedzielny kucharz
Kurczak z kapustą pekińską w mleku kokosowym i curry 533

Łatwe, a zarazem szybkie danie w azjatyckim klimacie... SKŁADNIKI pierś kurczaka połowa kapusty pekińskiej 2 marchewki 1/3 mrożonej fasolki szparagowej (lub 1 puszka) 1/2 puszki mleka kokosowego 1 łyżka curry sól/sos sojowy przyprawa do kurczaka olej ryż WYKONANIE  Pierś kurczaka kroimy, zasypujemy gotową mieszanką przypraw do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Kroimy kapustę pekińską (niezbyt(...)drobno) oraz marchew w słupki. Smażymy kurczaka, a pod koniec wrzucamy fasolkę szparagową i marchew, a po chwili kapustę, ponieważ mięknie szybciej. Po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry i solą, a potem dusimy do momentu, aż warzywa odrobinę zmiękną, ale nadal będą chrupkie. Podajemy z ryżem.   Selamat makan

Zofiana
Zapiekanka makaronowa z warzywami i indykiem. 32

Przepis na zapiekankę makaronową z mnóstwem warzyw i indykiem. Zapiekanka, w której możecie wykorzystać mnóstwo ulubionych warzyw. Moja zapiekanka jest z brokułem, kalafiorem, fasolką szparagową oraz brukselką. Do zapiekanki dodałam mięso z indyka, ale równie dobrze możecie zrobić w wersji wegetariańskiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka makaronowa z warzywami i indykiem Składniki pół kalafiora pół brokuła kilka brukselek garść fasolki

To co lubię - gotuję i polecam
Polpettone alla ligure 165

jeszcze raz. Jeśli będziecie mieli okazję, korzystajcie bez zastanowienia, wyjazd na Erasmusa jest czymś co każdy powinien przeżyć!  Polpettone stało się jedną z moich ulubionych Włoskich potraw. Dodatek fasolki szparagowej należy do tradycji przyjętej w Ligurii. Jest lekkie i niesamowicie smaczne. Miękki środek i chrupiąca powierzchnia sprawiają, że każdy kęs napawa radością. Prostota wykonania i niewyszukane składniki mogą(...)dodatkowo zmotywować do wypróbowania tego przepisu... To co, gotujemy? Składniki na dużą blachę (możecie je modyfikować ale z zachowaniem proporcji): -1kg ziemniaków -0,5kg zielonej fasolki szparagowej -3 jajka -150g parmezanu -świeży majeranek -sól, pieprz  -bułka tarta -oliwa z oliwek Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, wyciągamy je i przeciskamy przez

Gawron w rosole
Potrawka z makaronem po meksykańsku 147

zrujnuje również Waszego portfela, bo z podanych składników najedzą się do syta spokojnie 4 osoby. SKŁADNIKI 1 cebula 700 g mięsa mielonego wieprzowego oliwa 3 ząbki czosnku 450 g fasolki szparagowej (u mnie pół na pół żółta i zielona) 2 puszki krojonych pomidorów 600 ml soku pomidorowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli kidney 400 g pełnoziarnistego makaronu fusilli(...)momentu, aż mięso nie będzie surowe mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać pomidory w puszce, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i jeszcze przez chwilę całość smażyć. Fasolkę szparagową umyć i pokroić na mniejsze kawałki (jeżeli korzystacie z mrożonej, to nie odmrażać jej, dzięki czemu można ją połamać zamiast kroić). Dodać ją do potrawy, wlać sok pomidorowy, nałożyć

Passions hobbies life
Młode ziemniaki z fasolką i jajkiem sadzonym 150

sezonowych, świeżych produktów. Najlepiej sprawdza się wtedy najprostsza klasyka – kto nie pamięta maminych ziemniaków z jajkiem sadzonym? U mnie ten klasyk w nieco urozmaiconej wersji – z ukochaną fasolką szparagową zamiast mizerii. Młode ziemniaczki po upieczeniu są jeszcze lepsze, a towarzystwo pesto sprawia, że danie nabiera zupełnie innego charakteru. Szczególnie polecam z pesto kolendrowym, ale każde zielone (np. pietruszkowe(...)bazyliowe) będzie pasować. Młode ziemniaki z fasolką i jajkiem sadzonym: ok. 500-600 g młodych, niewielkich ziemniaków ok. 300 g fasolki szparagowej 2-4 jajka pęczek natki pietruszki lub kolendry (użyłam kolendry) garść migdałów lub orzechów laskowych ok. 2 łyżki parmezanu (pokruszonego) 1 nieduży ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny ok. pół szklanki oliwy z oliwek olej do ziemniaków

Poezja smaku
Pomarańczowy kurczak stir fry 340

płatków chili (można pominąć) Stir fry: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula 2-3 łyżki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 duży brokuł 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1/2 czerwonej papryki skórka otarta ze sparzonej pomarańczy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 łyżki konfitury pomarańczowej 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego(...)łyżeczki płatków chili (można pominąć) 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula 2-3 łyżki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 duży brokuł 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1/2 czerwonej papryki skórka otarta ze sparzonej pomarańczy'; document.write(" "); Przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, wycinamy niepotrzebne błonki i kroimy w średnią kostkę. Cebulę kroimy na półplasterki. Brokuł

Poezja smaku
Miodowo-musztardowy stir fry z kurczakiem / Spicy honey mustard chicken stir fry 220

Dziś przedstawiam pomysł na ekspresowy obiad w zabieganym tygodniu. Kurczak w pikantnym sosie miodowo-musztardowym z wyczuwalnym masłem orzechowym, z fasolką szparagową, cukinią i papryką. Odkąd pierwszy raz dodałam masło orzechowe do sosu, stosuję je coraz częściej, jest pyszne, a mój połówek je uwielbia:) Polecam! Scroll down for recipe in English Miodowo-musztardowy stir-fry z kurczakiem (4 porcje) Składniki(...)sezamowego ½ łyżeczki pikantnego sosu, np. tabasco 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżeczki oleju rzepakowego 450 g piersi z kurczaka bez skóry i kości, pokrojone w cienkie paski 300 g fasolki szparagowej, z obciętymi końcówkami i przekrojone na pół 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski 1 mała cukinia, pokrojona w plasterki ugotowany ryż lub makaron do podania uprażone płatki migdałów

karmelowy
Gulasz z szynki z papryką i fasolką szparagową 114

Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula pół papryki czerwonej pół papryki żółtej 1 mały koncentrat pomidorowy szklanka zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) kilka małych suszonych kawałków chili peperoncini mąka pszenna olej sól Sposób wykonania: Umyte mięso kroimy w małą kostkę, oprószamy solą i obtaczamy w mące. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso do zrumienienia. Tak podsmażone zalewamy przegotowaną wodą(...)czasu mieszając. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę, szklimy na patelni i wrzucamy do garnka. Paprykę kroimy w cienkie paski i również przesmażamy aby zmiękła. Dodajemy do całości razem z fasolką szparagową i paroma papryczkami chili (około 2 małych kawałków). Całość dusimy jeszcze około  minut.  Podajemy z kaszą pęczak

Qchnia po prostu
Gulasz ukraiński z kurczaka (fit) / Ukrainian Fit Chicken Goulash 104

Gulasz ukraiński z kurczaka Gulasz ukraiński z kurczaka z warzywami fit to prosty przepis na obiad jednogarnkowy. Taki gulasz drobiowy  z fasolką szparagową w sosie pomidorowym to ciekawa propozycja na zdrowy, pożywny posiłek. Zobacz, jak przygotować to danie na moim filmie: Kliknij tu, by subskrybować i dostawać powiadomienia, kiedy pojawi się nowy film Click here to subscribe(...)kurczaka, 2 marchewki, 2 małe cebule, 1-2 ząbki czosnku, ok. 2 łyżek koncentratu pomidorowego, łyżeczka musztardy, opcjonalnie, 1-2 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 1/2 - 3/4 szklanki fasolki szparagowej (mrożonej lub świeżej w sezonie), ok. 2 szklanek wody lub bulionu drobiowego, przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka, ostra i wędzona papryka, kminek majeranek, posiekany koperek Przepis na gulasz

Lekcje w kuchni
Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej 166

Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 0,5 kg pieczarek * śmietana 18% (330g) * szklanka bulionu (może być z kostki) * 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona) * 5 łyżek musztardy * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rumiano na tłuszczu. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Dodajemy(...)kurczaka. Dokładamy fasolkę szparagową. Całość zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy śmietanę i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Danie można posypać pietruszką, ja użyłam suszonej

Pobite gary Barbary
Szybka carbonara z chorizo / Easy chorizo carbonara 120

Lidlu w trakcie tygodnia hiszpańskiego, gdzie kupiłam mnóstwo cudownych produktów, od chorizo zaczynając na owczym serze kończąc. Przedstawiam więc szybką i łatwą alla carbonarę, z pysznym podrumienionym chorizo, sezonową fasolką szparagową w jajecznym sosie z serem Manchego, który można zamienić na inny ulubiony ser żółty. Doskonały pomysł na obiad dla zabieganych lub dzieciatych (z dedykacją dla Izabeli:)), gdyż jego przygotowanie(...)trwa dosłownie chwilę. Polecam! Scroll down for recipe in English Szybka carbonara z chorizo (2-3 porcje) Składniki: 400 g zielonej i żółtej fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i pokrojonej na 2 cm kawałki 2 duże jajka 1 1/2 szklanki startego sera Manchego (lub innego sera żółtego) mielony pieprz 150-200 g spaghetti 1 szklanka hiszpańskiej kiełbasy chorizo, pokrojonej

karmelowy
Wegańskie curry z tofu i fasolką szparagową. PRZEPIS 107

się nim z wami. Przepis na wegańskie curry z tofu i fasolką Składniki: 200 gramów tofu, 2 ząbki czosnku, około 3 cm kawałek świeżego imbiru i tyle samo świeżej kurkumy (jeśli nie możesz zdobyć, pomiń), 1 duża cebula, 1 duża marchewka, około 200 gramów żółtej lub zielonej fasolki szparagowej, papryczka chili, puszka mleka kokosowego (400 ml), łyżka czerwonej lub żółtej(...)posiekaną natkę, ponownie dokładnie wymieszaj i od razu podawaj – na przykład z brązowym ryżem. Rada: po sezonie do przygotowania curry można oczywiście użyć mrożonej fasolki. Artykuł Wegańskie curry z tofu i fasolką szparagową. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania