Fasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldFasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSałatka z żółtą fasolką szparagową powstała na skutek dużej ilości fasolki w ogrodzie , a teraz przedstawiam wam efekty pracy w postaci sałatki. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej 0,5 brokuła 1 duża pierś z kurczaka 3 suszone pomidory Przyprawa do kurczaka / sól, pieprz odrobina oleju mała śmietana 12 % 1 ząbek czosnku Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy, dzielimy na mniejsze
W Moim Magicznym DomuMarzena Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami Gosia Sałatka z patisonów na zimę Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami Magda Fasolka szparagowa z bułką tartą Diana Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą A już dzisiaj zapraszam
Magiczne Życie MartyJeden z ukochanych smaków wakacji - na te żółciutkie strączki oczekuję co roku. Najprostsze - z bułką tartą i masłem. Składniki: fasolka szparagowa masło bułka tarta Wykonanie: 1. Fasolkę obrać z włókien, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. 2. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić do niego fasolkę szparagową i posypać bułką tartą. Wymieszać. 3. Podawać jeszcze ciepłą
Pasja SmakuWitajcie Kochani Dzisiejszy przepis to danie dla miłośników makaronu w każdej postaci – tym razem z sosem z boczkiem, jarmużem i fasolką szparagową. Użyłam do niego mrożonego jarmużu oraz fasolki. Jest to danie sycące, a jego zaletą jest fakt, że składniki sosu możemy zmieniać – będzie również smakował z innymi warzywami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem(...)Składniki: makaron (około 300 g) 400 g boczku 200 g fasolki szparagowej 100 g jarmużu 1 cebula śmietanka 30% (około 50 ml) mąka ziemniaczana (około 1 łyżka) woda (około 100 ml) masło kalrowane lub olej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, czosnek granulowany Sposób przygotowania: Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle lub oleju. Dodajemy do niej pokrojony w kostkę boczek. Całość
Via GustoSezon na świeże warzywa trwa. Trzeba korzystać ile się da. Tym razem w roli głównej, fasolka szparagowa. Jak ja, ją lubię...... Możecie oczywiście fasolkę, wymienić na inne warzywa, jeśli nie lubicie. Powiem Wam w tajemnicy, że ta tarta to niebo w gębie :) Rozpływające się w ustach kruche ciasto, pyszna fasolka i masa śmietankowo serowa. Wszystko razem smakuje obłędnie. Składniki(...)Ciasto: 200 g. mąki 100 g. masła 1 jajko duża szczypta soli Wypełnienie: 150-200 g. fasolki szparagowej (ważyłam po ugotowaniu) Sos: 3/4 szklanki śmietanki 30 % 2 jajka 100 g. sera żółtego sól, pieprz, oregano Dodatkowo: Koperek do posypania na wierzch. Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, posolić. Dodać masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko. Zagnieść na gładkie
Agusiowe smakołykiWczoraj miałam ogromną ochotę na coś mięsnego i niezdrowego.... Więc poszliśmy na gyrosa, i o to chodziło:) Dziś już wrócił mi zdrowy smak Lasagne z bobem i fasolką szparagową SKŁADNIKI: makaron lasagne opakowanie bobu 0,4kg żółtej fasolki szparagowej 250g pomidorków koktajlowych 1 cebula 150ml śmietany ser typu greckiego sos beszamelowy ser żółty, sól, pieprz, świeża mięta Bób
MarciochaKucharzyzasadzie wystarczy bazować na nieprzetworzonej żywości i eksperymentować w kuchni Zapraszam Was zatem na makaron z fasolką i parmezanem, który u mnie gościł jako kolacja. Makaron z fasolką i parmezanem – składniki (2 porcje): 2 garście makaronu, najlepiej razowego, 2 garście fasolki szparagowej, około 2 łyżki tartego parmezanu, 1,5 łyżki oliwy z oliwek, szczypta ziół prowansalskich, soli i pieprzu(...)Sposób przygotowania Najpierw gotujemy fasolkę szparagową oraz makaron al dente. Ja miałam już ugotowaną fasolkę i makaron z wcześniejszych posiłków, więc ten krok pominęłam. Następnie odsączamy je na sitku. W tym samym garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy makaron wraz z fasolką. Dodajemy przyprawy i krótko przesmażamy, dosłownie 2 minuty. Gotowe danie wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem
Natka PietruszkiBardzo proste, szybkie w przygotowaniu danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :) Polecam :) Składniki - fasolka szparagowa - masło - bułka tarta - sól - czosnek mielony Wykonanie Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam
Kuchnia z widokiem na ogródDwie fasolki szparagowe: zielona i żółta. Bez zazdrości, która ładniejsza, lepsza. Smaczne obie;) garść zielonej fasolki garsć żółtej fasolki szparagowej ząbek czosnku pół łyżeczki chilli puszka pomidorów sól łyżka oliwy puszka pomidorów Fasolki ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej olej i dodaj chilli, następnie rozgnieciony czosnek i pomidory, sól. Duś ok 20 minut bez przykrycia. Dodaj fasolkę niech
AZgotuj!Fasolka szparagowa z bułką tartą to pyszny dodatek do obiadu, znany wielu osobą i również lubiany. Polecam mój przepis na to pyszne danie. SKŁADNIKI : 1 kg fasolki szparagowej 1/4 szklanka bułki tartej 100 g masła PRZYGOTOWANIE : Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i wykładamy na paterę. Na patelnię wsypujemy bułkę tartą, lekko
Kulinarne Fantazje MarioliPolędwiczki wieprzowe duszone z zieloną fasolką szparagową i pieczarkami. Składniki: polędwica wieprzowa 300 g fasolki szparagowej 200 g pieczarek 2 cebule przyprawy olej Polędwiczkę obsmażamy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Dolewamy wodę i dusimy pół godziny. Mięso przekładamy na deskę i kroimy na kawałki. W tym czasie na patelni obsmażamy poszatkowaną cebulę i pieczarki, dodajemy fasolkę i mięso
prawdziwe jedzenie