fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:59/256)

Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową 201

trochę z letniej monotonii naszych obiadków:)  Młode ziemniaczki+ szparagi/fasolka+ sadzone jajko i zsiadłe mleko Tym razem również zagościła na naszym stole wariacja letnia :D Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową SKŁADNIKI: opakowanie bobu fasolka szparagowa żółta i zielona jogurt naturalny, czosnek, przyprawa prowansalska mąka, woda, łyżka oliwy, przyprawy sól, pieprz, tarty ser kozi Umytą i oczyszczoną fasolkę ugotować

MarciochaKucharzy
Fasolka szparagowa polsko-włoska – fagiolini alla polacca 134

Jest pyszna. Smaki są niesamowicie zrównoważone, tekstury przeróżne. Z kromką świeżego chleba, z czosnkowym pieczywem, z grzanką i kieliszkiem białego wytrawnego wina. Szybko i pysznie. Nie spodziewacie się, że fasolka szparagowa może smakować tak bajecznie. SKŁADNIKI 1kg fasolki szparagowej, zielonej lub żółtej 400g białej drobnej fasolki w puszce mała puszeczka filetów anchois (10-12 malutkich filecików) 200g frankfurterek (jeśli kupiliście

Karo in the Kitchen
Zielona fasolka szparagowa z domowym tahini i prażonym sezamem 135

dużo pisać - pyszna, chrupiąca, pożywna i zdrowa przekąska . Można ją pałaszować na ciepło lub zimno. I jak tu się oprzeć? Składniki 400 g fasolki szparagowej 2 łyżki lub wedle uznania masła sezamowego - tahini jasne, gęste sezam świeżo prażony do posypania sól morska gruboziarnista Przygotowanie przygotuj tahini z przepisu Masło sezamowe jasne - tahin i (w wersji gęstej) ugotuj fasolkę zgodnie(...)przepisem Gotujemy fasolkę szparagową w szybkowarze ugotowaną fasolkę przełóż natychmiast do zimnej wody z kostkami lodu jak tylko fasolka się schłodzi, odsącz ją na durszlaku rozgrzej patelnię wrzuć na patelnię odsączoną fasolkę i polej ją masłem sezamowym, staraj się rozlać masło sezamowe po całej fasolce delikatnie potrząsaj patelnią, aby masło sezamowe zaczęło obtaczać fasolki - jeśli skleją Ci się

Szybko Szybkowar
Danie meksykańskie 191

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą

magiczna kuchnia Kasi
Indyk z warzywami 86

kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego sól pieprz 1 szklanka passaty

To co lubię - gotuję i polecam
Rureczki według Blondyneczki 131

znowu nie chciało mi się gotować. Dziś był makaron, w ogóle obiad zielony. Wersja prostsza od  Kokardeczki według Blondyneczki  . Na życzenie mojego syna z fasolką szparagową. Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka 3-4 ząbki czosnku 1 mała garstka lisków świeżego tymianku sok z połowy cytryny ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz

Blondynka Gotuje
Sałatka na ciepło z quinoa, jarmużem i fasolką 159

jeść codziennie i wiem, że moje samopoczucie będzie zawsze na topie. Sałatka na ciepło z quinoa, jarmużem i fasolką Składniki: na 2 porcje 100 ml quinoa 100 g zielonej fasolki szparagowej 100 g żółtej fasolki szparagowej 3 duże liście jarmużu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy sól i pieprz

codojedzenia
Poniedziałek: Minestrone al pesto 132

lekki bulion warzywny gotowy jest mniej więcej w pół godziny”. Więcej nie trzeba. Wszystko za sprawą składników. W zupie nie ma marchewki, wymagającej dłuższego gotowania. Jest cukinia i fasolka szparagowa, które potrzebują kilku minut, żeby być al dente. Charakteru minestrone nadaje wyraziste pesto. Możecie je zrobić w większej ilości, szczelnie zamknąć i wykorzystać jako dodatek do makaronu. Skoro o makaronie(...)makaron lepiej ugotować i przechowywać osobno, żeby nie „wypił” całego bulionu z minestrone. Składniki: 2 łyżki oliwy 1 mała cebula 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta Garść fasolki szparagowej 1 puszka białej fasolki Garść drobnego makaronu 2 dojrzałe pomidory 3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 1 łyżeczka przecieru pomidorowego ½ szklanki białego wina (opcjonalnie) Sól i pieprz Pesto

Niedzielny kucharz
Zapiekanka warzywna 88

zachęcenie dzieci do zjedzenia porcji warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Warzywa 100 g cukinii umyta, pokrojona w półplasterki 100 g papryki (kolor dowolny) pokrojona w kostkę 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki 100 g brokuła dzielimy na różyczki 200 g kalafiora dzielimy na różyczki 100 g marchewki obraną kroimy na plasterki(...)sera żółtego startego na tarce 4 jajka Instrukcje Warzywa przygotowujemy zgodnie z instrukcją podaną przy składnikach. Do garnka z gotującą, lekko posoloną wodą wrzucamy przygotowaną marchewkę oraz fasolkę szparagową. Gotujemy 4 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową na sito. Do tej samej wody dodajemy różyczki kalafiora i brokuła obgotowujemy 2-3 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową i osączamy na sicie. Do miski wbijamy

To co lubię - gotuję i polecam
Fasolka szparagowa z jajkiem. 119

Składniki: 150 g fasolki szparagowej odrobina masła 2 jajka Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości. potem smażymy na masełku wykładamy na talerz. Jajka gotujemy na twardo kroimy na ćwiartki, układamy na fasolce.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą 149

Dzisiaj zachęcam do zrobienia fasolki szparagowej w tradycyjny polski sposób. Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą jest bardzo dobrym dodatkiem do letniego obiadu. Może stanowić również samodzielną przekąskę. Składniki: 1 kg fasolki 1/3 kostki masła (masło minimum 82% tłuszczu) 1,5 czubatej łyżki bułki tartej 3 czubate łyżeczki soli Wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy ogonki i wrzucamy na gotującą się

Smak mojego domu
sałatka z fasolki szparagowej i młodej marchewki 130

składniki: 300 g fasolki szparagowej 5 młodych marchewek 2 łyżki ziaren słonecznika, łuskanego, uprażone na suchej patelni 2 łyżki masła sól wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i wrzucamy do zimnej wody. Dodajemy sól i zagotowujemy. Gdy woda zawrze gotujemy przez ok. 5 – 20 min. w zależności od fasolki im jest młodsza tym krócej. Następnie odcedzamy. Przekładamy na patelnię z masłem

Domowy Smak Jedzenia
Zielona fasolka szparagowa w boczku 149

Szybki w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczny i ciekawie wyglądający dodatek do obiadu czy kolacji. Zapraszam! Zielona fasolka szparagowa zawijana w boczek Składniki: fasolka szparagowa około 3 garście cieniutkie plasterki boczku około 12-15  łyżka oliwy pół łyżeczki soli Przygotowanie: Szparagi oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, ewentualnie obciąć ogonki. Obgotować w osolonej wodzie, aż zmiękną. Gotowe szparagi odsączyć

Tagebuch po polsku
Grillowana fasolka owinieta boczkiem 158

wręcz przeciwnie było by to wspaniale odkrycie gdyby nie fakt, że takowego miejsca szukaliśmy od ok 2 lat... no ale cóż jak to się mówi ,,pod latarnią najciemniej" Grillowana fasolka szparagowa Składniki na ok 4 sztuki ok 30 dag fasolki szparagowej 4 plastry boczku (takie większe podłużne) wykałaczki Do dzieła!!! Fasolce obcinamy końcówki i gotujemy ją w osolonej wodzie

sierotka maRysia w kuchni
Dorsz pieczony pod ciastem francuskim podawany z fasolką 148

Składniki (na 2 porcje): 2 kawałki z polędwicy z dorsza 2 łyżki czerwnego pesto 2 kawałki ciasta francuskiego – prostokąty 10x20cm sól i pieprz do smaku 400g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 250 pomidorków koktajlowych’ 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy   Nagrzewamy piekarnik na 200°. Na niewielką blachę do pieczenia wykładamy papier. Przygotowujemy naczynie żaroodporne.   W międzyczasie(...)pieprzem i także wstawiamy do piekarnika obok ryby. Pieczemy do chwili wyciągnięcia ryby.   W międzyczasie w garnku wstawiamy wodę. Gdy zawrze, dobrze ją solimy i wrzucamy zieloną fasolkę szparagową. Gotujemy do chwili gdy fasolka jest lekko miękka – około 10 minut, należy próbować w międzyczasie. Odczedzamy fasolę i przelewamy ją zimną wodą.   W tym czasie ryba i pomidorki

Smaczna Strona