Fasolka szparagowa z ryżem

Fasolka szparagowa z ryżem

Fasolka szparagowa z ryżem

Ciekawy pomysł na przygotowanie tegorocznej fasolki szparagowej. Smakuje naprawdę wyśmienicie. Składniki: ½ kg fasolki szparagowej, ¾ szklanki ryżu, 4 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki tłuszczu, sól do smaku, koperek. Wykonanie: Ryż zalać 1 ¼ szklanki osolonej wrzącej wody i ugotować. Ugotować również fasolkę i wymieszać z ryżem. Dodać umyte, pokrojone pomidory i podgotować razem przez 10 minut. Posiekać czosnek, cebulę lekko zrumienić na tłuszczu, dodać do potrawy, wymieszać i posypać posiekanym świeżym k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, fasolka, fasolka szparagowa, ciekawe przepisy

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.