Szakszuka z bobem i fasolką to proste danie wzorowane na klasycznej arabskiej potrawie: shakshuka, czyli zapiekanka z pomidorów i jajek. Zielona wersja jest tak samo smaczna i zdrowa, jak oryginał. Czas: 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Oryginalna shakshuka to jajka zatopione i zapieczone w zawiesistym sosie pomidorowym z dodatkiem papryki. Świetnie nadaje się na sycące śniadanie lub lekki lancz. Tu znajdziesz bardzo prosty przepis na to pyszne danie. Nasza zielona szakszuka nawiązuje do orygin... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.