fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:51/256)

Sałatka z fasolki szparagowej z kozim serem 56

Właśnie rozpoczął się sezon na fasolkę szparagową. To jedno z moich ulubionych letnich warzyw i często pojawia się(...)naszym stole, ale w nico odmiennej, niż ta tradycyjna wersji. U nas fasolka rządzi w różnego rodzaju sałatek. Zawsze też gotuję ją na parze, dlatego, że wtedy jest smaczniejsza i zachowuje więcej wartości odżywczych. Bardzo Ci polecam ten sposób na gotowanie warzyw. Sałatka z fasolki szparagowej z kozim serem to szybkie i proste do przygotowanie danie. Może być też bazą

Kulinarne przygody Gatity
jesienna sałatka z tofu 182

smakiem. Co najlepsze, jest ona całkowicie spontaniczna, powstała na zasadzie mieszania wszystkich składników na które miałam ochotę w danym momencie. Jesienny klimat utrzymuje dynia, którą delikatnie uparowałam razem z fasolką szparagową (jeszcze nie mrożoną, a świeżą z ogrodu) SKŁADNIKI; garść fasolki szparagowej pomidor łyżka tahini 2 garści mixu sałat (z roszponką) kawałęk dyni 50g tofu przyprawy: czarnuszka, płatki chilie WYKONANIE

healthy dreams
Sałatka z dorszem 90

gorąco" wcale nie zajmuje dużo czasu, a cieszy pysznym smakiem i świetnie rozgrzewa w chłodny wieczór 😋 Sałatka z dorszem - przepis na 2 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 250g fasolki szparagowej, 300g pieczarek, 50g liści szpinaku, filet z dorsza, łyżkę czarnego sezamu, łyżkę oleju rzepakowego, pół łyżeczki czerwonej czubrycy, sól i pieprz do smaku. 1. Filet z dorsza dopraw solą(...)pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 minut. 2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i dopraw solą i pieprzem. 3. Fasolkę szparagową ugotuj i odcedź. 4. Do miseczki przełóż fasolkę, pieczarki i wymieszaj, a następnie dodaj liście szpinaku i upieczoną dorsza podzielonego na cząstki - wszystko wymieszaj

Z notatnika dietetyka
Fasolka zawijana w boczek 217

Dziś prezentuję jeszcze jeden dodatek do obiadu, a mianowicie fasolkę szparagową zieloną owiniętą w wędzony boczek. Nie dość, że jest to propozycja bajecznie prosta w przygotowaniu, moim zdaniem efekowanie prezentująca się na talerzu, to do tego niezwykle smaczna.  Potrzebujemy (nie podam konkretnych ilości produktów, gdyż zawsze kupuję je na "oko": - fasolkę szparagową zieloną - kilkanaście plastrów cienko pokrojonego wędzonego boczku

W mojej holenderskiej kuchni
Makaron z fasolką szparagową i miętą 131

Przepis na ten makaron to idealny pomysł na szybki, letni obiad. Super sprawdzi się również jako sałatka na zimno do zabrania np. do pracy. Fasolka szparagowa, cukinia, twaróg i świeża mięta? To nie może się nie udać. Fasolka bardzo lubi świeże zioła, więc nie rezygnujcie z mięty. To ona podkręca smak całego dania. Makaron oczywiście możesz wymienić na inny, swój(...)ulubiony. Ilość porcji: 3-4 porcje Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: fasolka szparagowa – 200 g cukinia – 200 g twaróg półtłusty – 100 g świeża mięta – ½ szklanki listków natka pietruszki – 2 łyżki makaron pełnoziarnisty – 200 g masło – 40 g sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Fasolkę umyj i odetnij końce, przekrój

wiecejwarzyw.pl
Fasolka z kuskusem i pomidorkami koktajlowymi 225

Danie szybkie w przygotowaniu, nie licząc gotowania :) Zdecydowanie bardziej syte i zdrowsze, niż tradycyjna fasolka z bułką. Posmakowała mi ta słodkawa wersja fasolki z ziołową nutą tymianku. SKŁADNIKI: 500g fasolki szparagowej żółtej 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody 300g pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 3 gałązki tymianku 1 łyżka miodu sól pieprz czarny świeżo mielony Fasolkę umyć i obrać(...)palcach. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na ciepło. Smacznego :) RADA: Żeby nie rozgnieść warzyw na jlepiej mieszać poruszając patelnią , nie używając łyżki . Kategoria: DANIA WEGETARIAŃSKIE , Szybki obiad , WYTRAWNIE Tagged: fasolka szparagowa , kuskus , pomidory , tymianek

https:KKuchniaMniam
Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami 179

supermarkecie. Ja użyłam tych z zalewy słodko kwaśnej. Płatki migdałowe i parmezan doskonale łączą wszystkie składniki w jedną całość. Polecam podawać z kromką chrupiącego, żytniego chleba na zakwasie. Smacznego! Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami porcja dla 4 osób Składniki: około 1 kg ugotowanej fasolki szparagowej 6 kawałków papryki marynowanej 100 g tartego parmezanu 100 g płatków migdałowych

Jaglusia
Pieczone warzywa z czarnuszką 259

było smacznie;) Warzywa podałam z kurczakiem z patelni . kilka małych, młodych ziemniaków (ilość należy dostosować wg potrzeb) 2-3 cukinie 1 czerwona papryka 200 g fasolki szparagowej 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki tymianku zioła prowansalskie 4 łyżki oliwy z oliwek czarnuszka sól Ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą. Większe sztuki kroimy na pół(...)Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy. Fasolkę szparagową przycinamy na końcach (możemy jeszcze przekroić ją na pół). Fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na półtwardo. Odcedzamy. Cukinię wraz ze skórką kroimy na grubsze półplasterki. Pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy na większe kawałki. Na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę. Dodajemy ostrą paprykę, zioła prowansalskie, tymianek

Smaki Na Talerzu
Zupa fasolowa 167

Zupa z fasolki szparagowej przygotowana w wersji, w jakiej zawsze robi ją moja babcia i  mama. Najlepsza. Doprawiana octem, cukrem i solą. Czasami nie warto szukać lepszych przepisów, trzeba sięgnąć po te stare sprawdzone. Zupę z fasoli   (Jaś) doprawianą w ten sposób robiłam w zeszłym roku. Obie wersje zupy fasolowej są tak dobre, że na stałe(...)wpisały się do naszego domowego jadłospisu. Składniki: 50 dag fasolki szparagowej mięso na wywar (ja użyłam pałek i udek) włoszczyzna 4 duże ziemniaki 3 ziela angielskie 4 liście laurowe 3 łyżki octu śmietana do zabielenia sól, cukier Sposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 litra wody. Zagotowujemy. Ściągamy szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy i obieramy. Dodajemy do mięsa. Gotujemy wywar przez

Pobite gary Barbary
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 169

Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową obieramy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 305

Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową obieramy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kremowe risotto z fasolką szparagową 200

Dzisiaj propozycja na pyszny, szybki obiad. Delikatnie podsmażona cebulka, do tego aromatyczny ryż i fasolka szparagowa w dwóch kolorach tworzą niezwykle atrakcyjną dla oka (a zwłaszcza podniebienia!) całość. Potrawa delikatna, lekko kremowa w smaku. Po prostu pyszna! Potrawa wolna od glutenu.   Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1,5 szklanki bulionu drobiowego 2/3 szklanki ryżu(...)parówki Garść zielonej fasolki szparagowej* Garść żółtej fasoli szparagowej* Cebula Łyżka oleju rzepakowego *Może być mrożona, wówczas przed przygotowaniem potrawy ją rozmrażamy. Nasza fasolka była jeszcze z zapasów letnich (niestety ostatnia porcja:(() Cebulę obieramy i siekamy na kosteczkę. Patelnie rozgrzewamy wraz z olejem. Kiedy jest już rozgrzana wrzucamy cebulkę i obsmażamy na złoty kolor. W między czasie kroimy parówkę

Kolizje Smaków
Placki z fasolką szparagową 121

ciastem naleśnikowym można usmażyć wiele smacznych potraw. Prawie każde warzywo nadaje się do połączenia z takim ciastem. Fasolkę szparagową którą bardzo lubię, można jeszcze z powodzeniem kupić na straganie. Tak właśnie zrobiłam. Kupiłam fasolkę żółtą i zieloną, wymieszałam z ciastem naleśnikowym i usmażyłam pyszne placki.     Składniki: 300 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej 1,5 szklanki mąki

Kuchnia u Krysi
Fasolka szparagowa po bretońsku 192

Zapewne jak już wiecie, mój Mąż jest fanem fasolki po bretońsku. Dlatego ostatnio wpadłam na pomysł, by nieco przerobić to danie na potrawę sezonową i tak oto powstała fasolka szparagowa po bretońsku. Robi się ją zdecydowanie szybciej niż klasyczną f The post Fasolka szparagowa po bretońsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje